PARTNER SERWISU
imlfqmyb
25 26 27 28 29
MODERATOR
80
Wpisów: 211
Wysłane: 28 czerwca 2023 09:05:35 przy kursie: 2,45 zł
Ponieważ SW nie jest miejscem, gdzie możesz publikować cokolwiek ślina Ci na język przyniesie.

comtrader
23
Wpisów: 279
Wysłane: 28 czerwca 2023 10:01:09 przy kursie: 2,45 zł
MODERATOR napisał(a):
Ponieważ SW nie jest miejscem, gdzie możesz publikować cokolwiek ślina Ci na język przyniesie.

Tak?
A nowy i bardzo duży akcjonariusz spółki, której forum dotyczy mieści się w/g Ciebie w kategoriach "śliny na moim języku"?
Edytowany: 28 czerwca 2023 10:02

MODERATOR
80
Wysłane: 28 czerwca 2023 10:09:18 przy kursie: 2,45 zł
Skąd powziąłeś informacje o nowym akcjonariuszu?
a) quant research;
b) ESPI;
c) strona emitenta;
d) portfolio mitycznego inwestora;
e) powieliłeś bezrefleksyjnie wpis z innego forum, nie zadając sobie trudu sprawdzenia faktów i nie podając źródła;

Jeżeli zaznaczyłeś odpowiedź e) to powinieneś sobie darować udzielanie się na forum.

el_viernes_waldemar
1
Wpisów: 5
Wysłane: 28 czerwca 2023 10:13:22 przy kursie: 2,45 zł
Był na WZA - to chyba wynika z kontekstu skoro zadał pytanie zarządowi…

comtrader
23
Wysłane: 28 czerwca 2023 10:24:54 przy kursie: 2,45 zł
MODERATOR napisał(a):
a) quant research;
b) ESPI;
c) strona emitenta;
e) powieliłeś bezrefleksyjnie wpis z innego forum, nie zadając sobie trudu sprawdzenia faktów i nie podając źródła;

Jeżeli zaznaczyłeś odpowiedź e) to powinieneś sobie darować udzielanie się na forum.

Nie zaznaczyłem żadnej z sugerowanych odpowiedzi, a e) byłaby ostatnia, którą bym zaznaczył...
Byłem po prostu na WZA.
A ESPI z odpowiedziami na moje pytania zobaczysz max. do wtorku.
Edytowany: 28 czerwca 2023 10:30

KaWalec
1
Wpisów: 36
Wysłane: 28 czerwca 2023 10:48:40 przy kursie: 2,45 zł
MODERATOR napisał(a):
a) quant research;
b) ESPI;
c) strona emitenta;

Ja naprawdę rozumiem, że język Comtradera nie zawsze jest ok, ale to mi wygląda na szykanowanie jednego użytkownika - nowy akcjonariusz zadaje pytanie na WZA, a moderator usuwa post? Guano do kwadratu, ciężka spółka z głównym wykorzystującym ją tylko do swoich celów, a jeszcze wycinamy kogoś, kto ma wątpliwości co do działań Jana M.?

1ketjoW
PREMIUM
922
Wpisów: 5 243
Wysłane: 28 czerwca 2023 11:08:44 przy kursie: 2,45 zł
Moim zdaniem nie chodzi o język tylko to jest kwestia komunikacji.

Przecież spokojnie można napisać. Byłem na WZA i ujawnił się znaczny akcjonariusz .....

Comtrader sporo wie o Ranku ale jakoś trudno mu tą wiedzę komunikować.

addison
190
Wpisów: 3 286
Wysłane: 28 czerwca 2023 11:25:22 przy kursie: 2,45 zł
Com, jeżeli Ensign Peak Advisors pojawił się na WZA spółki to jest to już kolejna spółka na której się pojawili.

Wiem, że są już w 3 innych spółkach, nigdzie nie przekroczyli 5%, ale byli obecni na WZA tych spółek.

comtrader
23
Wysłane: 28 czerwca 2023 12:39:22 przy kursie: 2,45 zł
KaWalec napisał(a):
MODERATOR napisał(a):
a) quant research;
b) ESPI;
c) strona emitenta;

Ja naprawdę rozumiem, że język Comtradera nie zawsze jest ok, ale to mi wygląda na szykanowanie jednego użytkownika - nowy akcjonariusz zadaje pytanie na WZA, a moderator usuwa post? Guano do kwadratu, ciężka spółka z głównym wykorzystującym ją tylko do swoich celów, a jeszcze wycinamy kogoś, kto ma wątpliwości co do działań Jana M.?

A już myślałem, że mam mocno subiektywne odczucie...
Tymczasem jednak jak się okazuje pewne rzeczy widać szerzej.
Edytowany: 28 czerwca 2023 12:41

comtrader
23
Wysłane: 28 czerwca 2023 12:52:58 przy kursie: 2,45 zł
1ketjoW napisał(a):

Przecież spokojnie można napisać. Byłem na WZA i ujawnił się znaczny akcjonariusz .....

A czy moje pytania złożone na ręce prezesa na ZWZA i wklejone tu na SW nie są dowodem obecności na Walnym?
W ciągu najbliższych kilku dni bieżący komunikat ESPI Wam to dobitnie potwierdzi...

Ja nie piszę tu po to by wywołać tanią sensację i jeśli poruszam jakiś temat to wiem, że nie jest to fake-news!

comtrader
23
Wysłane: 28 czerwca 2023 13:01:55 przy kursie: 2,45 zł
addison napisał(a):
Com, jeżeli Ensign Peak Advisors pojawił się na WZA spółki to jest to już kolejna spółka na której się pojawili.

Wiem, że są już w 3 innych spółkach, nigdzie nie przekroczyli 5%, ale byli obecni na WZA tych spółek.

A mógłbyś Addisonie wymienić te spółki?
Widzisz... jakoś po WZA Ranka nowego sensu nabrało dla mnie Twoje pytanie zadane tu 14 czerwca, czyli jeszcze na długo przed Walnym:

addison napisał(a):
Com, zapewne pozyskasz listę akcjonariuszy na wza spółki. Daj znać jak zobaczysz na liście coś/kogoś ciekawego.

Pozdrawiam

MODERATOR
80
Wysłane: 28 czerwca 2023 13:22:18 przy kursie: 2,45 zł
Dobrze, nie chcę mi się grzebać w koszu, więc postaram się z pamięci maksymalnie dosłownie zacytować usunięty wpis comtradera
Cytat:
Na innym forum pojawiła się informacji o ujawnieniu się w akcjonariacie Ensign Peak Advisors. Ktoś coś?

Bez podania źródła, bez wzmianki o WZA. Wpisy o podobnym charakterze będą lądować w koszu.

addison
190
Wysłane: 28 czerwca 2023 14:08:28 przy kursie: 2,45 zł
comtrader napisał(a):
addison napisał(a):

Widzisz... jakoś po WZA Ranka nowego sensu nabrało dla mnie Twoje pytanie zadane tu 14 czerwca, czyli jeszcze na długo przed Walnym:

addison napisał(a):
Com, zapewne pozyskasz listę akcjonariuszy na wza spółki. Daj znać jak zobaczysz na liście coś/kogoś ciekawego.

Pozdrawiam

Monnari, Sanok, izostal. W co najmniej tych 3 spółkach są obecnie. Monnari od niedawna powiązana z rankiem, ale nie sądzę aby to był klucz. No i pytanie gdzie jeszcze. Jak możesz to prześlij proszę listę na PW, może pojawią się tam inni ciekawi akcjonariusze co lubią czasami powalczyć w spółce.
Edytowany: 28 czerwca 2023 14:11

comtrader
23
Wysłane: 28 czerwca 2023 14:35:58 przy kursie: 2,45 zł
MODERATOR napisał(a):
Dobrze, nie chcę mi się grzebać w koszu, więc postaram się z pamięci maksymalnie dosłownie zacytować usunięty wpis comtradera
Cytat:
Na innym forum pojawiła się informacji o ujawnieniu się w akcjonariacie Ensign Peak Advisors. Ktoś coś?

Bez podania źródła, bez wzmianki o WZA. Wpisy o podobnym charakterze będą lądować w koszu.

Dobrą masz pamięć moderatorze - mniej więcej tak brzmiał mój usunięty post.
Ale czy z niego wynika, że piszę nieprawdę, bądź rozpowszechniam niesprawdzone informacje?
Z całego kontekstu i wielu moich wypowiedzi wynikało jasno, że na Walnym byłem.
A i informację o Ensign Peak Advisors, Inc. faktycznie ktoś na konkurencyjnym portalu na "B" wcześniej wrzucił.

Mógłbyś w końcu założyć (bo kilka razy już otrzymałeś na to już potwierdzenie!), że jeśli coś piszę to ma to twarde podstawy.
Takie... elementarne domniemanie niewinności - podstawa naszego systemu prawa przecież.

comtrader
23
Wysłane: 28 czerwca 2023 14:43:01 przy kursie: 2,45 zł
addison napisał(a):
comtrader napisał(a):
addison napisał(a):

addison napisał(a):

Pozdrawiam

Monnari, Sanok, izostal. W co najmniej tych 3 spółkach są obecnie. Monnari od niedawna powiązana z rankiem, ale nie sądzę aby to był klucz. No i pytanie gdzie jeszcze. Jak możesz to prześlij proszę listę na PW, może pojawią się tam inni ciekawi akcjonariusze co lubią czasami powalczyć w spółce.

Czy pytanie o to skąd masz tą wiedzę nie byłoby... niedyskretne?
Co do Monnari i funduszu z Utah... klucz nie klucz, ale przypadek to raczej trudno podejrzewać...

Wiesz może która polska kancelaria występowała na Walnych w/w spółek w charakterze pełnomocnika Ensign Peak ?
Edytowany: 28 czerwca 2023 14:49

MODERATOR
80
Wysłane: 28 czerwca 2023 14:47:13 przy kursie: 2,45 zł
comtrader napisał(a):
Mógłbyś w końcu założyć (bo kilka razy już otrzymałeś na to już potwierdzenie!), że jeśli coś piszę to ma to twarde podstawy.
Takie... elementarne domniemanie niewinności - podstawa naszego systemu prawa przecież.

Mógłbyś w końcu przeczytać regulamin forum i trzymać się zasad, które obowiązują wszystkich.

1ketjoW
PREMIUM
922
Wpisów: 5 243
Wysłane: 28 czerwca 2023 17:58:49 przy kursie: 2,45 zł
comtrader napisał(a):
1ketjoW napisał(a):

A czy moje pytania złożone na ręce prezesa na ZWZA i wklejone tu na SW nie są dowodem obecności na Walnym?
W ciągu najbliższych kilku dni bieżący komunikat ESPI Wam to dobitnie potwierdzi...

Ja nie piszę tu po to by wywołać tanią sensację i jeśli poruszam jakiś temat to wiem, że nie jest to fake-news!

Tylko dlaczego mamy się domyślać, że byłeś na ZWZA. Zwyczajowo dobrze jest podawać źródło informacji. Przecież to nie jest tajemnica. To czyni komunikat bardziej wiarygodnym, a o to chodzi w odbiorze informacji jakie podajemy na forum.

addison
190
Wysłane: 28 czerwca 2023 18:09:26 przy kursie: 2,45 zł
Skoro nie ma tego akcjonariusza oficjalnie ponad 5% progiem to tylko lista na walne może być źródłem, a że mamy czas walnych...

Dla mnie to przypadek, że są tu i tu i jeszcze tam i tam. Pewnie pojawili się też na innych spółkach. Com, czy poza nimi był ktoś jeszcze ciekawy? Nazwiska, możesz pisać priv.

addison
190
Wysłane: 28 czerwca 2023 22:14:03 przy kursie: 2,45 zł
Panowie, proponuję pokój, rozjem. Dajcie spokój, każdy chce dobrze lepiej czy gorzej. Nie szkoda wam życia na przepychanki, które nic nie wnoszą?

Jeżeli możecie się dostosować to prośba, nie wracajcie już do skasowanych postów, czy słusznie czy nie. Idziemy dalej.

Duzi chłopcy a jak w piaskownicy. Próbujemy?

Moderator:
Jestem za
Edytowany: 28 czerwca 2023 22:28

comtrader
23
Wysłane: 28 czerwca 2023 22:40:17 przy kursie: 2,45 zł
addison napisał(a):
Panowie, proponuję pokój, rozjem. Dajcie spokój, każdy chce dobrze lepiej czy gorzej. Nie szkoda wam życia na przepychanki, które nic nie wnoszą?

Jeżeli możecie się dostosować to prośba, nie wracajcie już do skasowanych postów, czy słusznie czy nie. Idziemy dalej.

Duzi chłopcy a jak w piaskownicy. Próbujemy?

Moderator:
Jestem za

To i mnie wypada być za!
Bo tu jest i będzie w najbliższym czasie o czym dyskutować, bez tematów pobocznych takich jak spory o formę, czy intencje.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

25 26 27 28 29

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,329 sek.

ranovqao
nlolfscm
jazuewvb
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
rafcqppt
zqkkhqbk
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat