PARTNER SERWISU
vkbebeyf
24 25 26 27 28
MODERATOR
80
Wpisów: 211
Wysłane: 13 czerwca 2023 18:56:15 przy kursie: 2,58 zł
Kłamstwem jest wypowiedź niezgodna z przekonaniem o stanie faktycznym. W konkretnym przypadku przekonanie o stanie faktycznym powstało po weryfikacji w Krajowym Rejestrze Sądowym, tam podmiot w dalszym ciągu figuruje jako spółka w upadłości. W sprawozdaniu zarządu, w schemacie GK również występuje spółka w upadłości.
W drugim przypadku w zupełności wystarczyłaby informacja o tym, że spółka poinformowała o zabezpieczeniu w raporcie okresowym. Uwierz mi, użytkownicy forum potrafią dokonać właściwej oceny treści i intencji autorów.

Z mojej strony koniec tematu, wybór należy do Ciebie.

1ketjoW
PREMIUM
922
Wpisów: 5 244
Wysłane: 13 czerwca 2023 19:55:50 przy kursie: 2,58 zł
To że ktoś mnie nazwie kłamca nie czyni ze mnie kłamcy. Nie przejmuje się tym z tego powodu. Oczywiście w pierwszej chwili tak nie myślę.

Każdy kto czyta to forum sam może wyrobić sobie zdanie na ten temat.

Comtrader nie chce albo nie umie zrozumieć, że ja mogłem się pomylić. Lepiej napisać, że kłamałem lub jestem niedoinformowany. Zapewne ma to związek z kwestią dywidendy. Myślę, że odebrał to personalnie. Zupełnie niepotrzebnie.

Zresztą w kwestii zabezpieczenia przyznałem mu rację. To że pożyczka jest zabezpieczona na nieruchomości oznacza tylko tyle, że jeżeli umowa pożyczki nie zostanie zrealizowana tj. pożyczka spłacona w terminie to pożyczkodawca będzie miał prawo przejąć nieruchomość. Do tego momentu nieruchomość jest własnością spółki. To ten sam model, co z hipoteką w KW.

Co do samej spółki. Zdania nie zmieniam. Dla mnie za dużo spraw sądowych., niejasnych przepływów pieniężnych i do tego prezes wypłacający sobie premie. Akcjonariusze mniejszościowi nie mają nic do powiedzenia.

addison
190
Wpisów: 3 286
Wysłane: 14 czerwca 2023 00:38:50 przy kursie: 2,58 zł
Com, zapewne pozyskasz listę akcjonariuszy na wza spółki. Daj znać jak zobaczysz na liście coś/kogoś ciekawego.

comtrader
23
Wpisów: 279
Wysłane: 14 czerwca 2023 01:53:32 przy kursie: 2,58 zł
addison napisał(a):
Com, zapewne pozyskasz listę akcjonariuszy na wza spółki. Daj znać jak zobaczysz na liście coś/kogoś ciekawego.

Addisonie... nie spodziewam się na liście Walnego jakiegoś zaskoczenia.
W dużej części znam obecny akcjonariat i wierz mi, że jestem wyjątkowo wyczulony na... nowe doznania. ;-)

comtrader
23
Wysłane: 14 czerwca 2023 14:08:02 przy kursie: 2,58 zł
MODERATOR napisał(a):
Kłamstwem jest wypowiedź niezgodna z przekonaniem o stanie faktycznym. W konkretnym przypadku przekonanie o stanie faktycznym powstało po weryfikacji w Krajowym Rejestrze Sądowym, tam podmiot w dalszym ciągu figuruje jako spółka w upadłości. W sprawozdaniu zarządu, w schemacie GK również występuje spółka w upadłości.
W drugim przypadku w zupełności wystarczyłaby informacja o tym, że spółka poinformowała o zabezpieczeniu w raporcie okresowym. Uwierz mi, użytkownicy forum potrafią dokonać właściwej oceny treści i intencji autorów.

Z mojej strony koniec tematu, wybór należy do Ciebie.

Zgodnie z definicją z Wikipedii przyjmuję do wiadomości, że ktoś kto pisze nieprawdę ale nie jest tego świadomy (lub faktu tej nieświadomości w miarę rozsądnie dowodzi) nie kłamie tylko "mija się z prawdą" a co za tym idzie nie jest kłamcą a jedynie... dystrybutorem nieprawdy. salute
To dotyczy pierwszego przypadku.

A w temacie drugiego przypadku (kolegi Bankrucika) muszę z przykrością stwierdzić, że przy próbie obrony tego użytkownika to Ty Moderatorze... "mijasz się z prawdą", bo spółka nie poinformowała o zabezpieczeniu w raporcie okresowym (który był opublikowany dopiero ponad 3 miesiące później!) tylko od razu w treści ESPI o samym fakcie zawarcia umowy pożyczki !

www.stockwatch.pl/komunikaty-s...

Także... nie ma opcji, by kolega Bankrucik o tym nie wiedział.

A wybór wcale nie należy do mnie - Ty tu rządzisz i Ty decydujesz.

Pozdrawiam - comtrader

MODERATOR
80
Wpisów: 211
Wysłane: 14 czerwca 2023 14:33:45 przy kursie: 2,58 zł
Ok, spróbujmy podejść do zagadnienia inaczej - czy w raporcie okresowym jest informacja o zabezpieczeniu? Jest. Nie czuje się zobligowany do grzebania w ESPI w poszukiwaniu komunikatu "zero", wystarczy mi przekonanie, że spółka o tym poinformowała i znalazłem potwierdzenie w raporcie okresowym. Jeżeli posiadałeś wiedzę, że spółka informowała o zabezpieczeniu, można było szybko uciąć niepotrzebną dyskusję, linkując do komunikatu. Nie uczyniłeś tego, wybrałeś rolę powiatowego oskarżyciela posiłkowego.

bankrucik
141
Wpisów: 4 899
Wysłane: 14 czerwca 2023 15:28:07 przy kursie: 2,58 zł
comtrader napisał(a):
MODERATOR napisał(a):

A w temacie drugiego przypadku (kolegi Bankrucika) muszę z przykrością stwierdzić, że przy próbie obrony tego użytkownika to Ty Moderatorze... "mijasz się z prawdą", bo spółka nie poinformowała o zabezpieczeniu w raporcie okresowym (który był opublikowany dopiero ponad 3 miesiące później!) tylko od razu w treści ESPI o samym fakcie zawarcia umowy pożyczki !

www.stockwatch.pl/komunikaty-s...

Także... nie ma opcji, by kolega Bankrucik o tym nie wiedział.

Pozdrawiam - comtrader

otóż nie wiedziałemPray , ponieważ wiadomość o pożyczce wziąłem z innego źródła i jak się okazało nie zacytowali całego komunikatu a jedynie część. ( zostało w głowie tyle informacji )
a wiedzę że dotyczyło to terenu w Katowicach miałem bezpośrednio z branży nieruchomościowej Think
stąd mój pierwszy wpis był sformułowany w trybie pytającym.. a potem zaczęła się awantura i poszło z górki.
więc masz rację, podali to info.. szkoda, że nie dałeś linka.

już nie wdaje się w dyskusje czy takie zabezpieczenie jest równe hipotece.. można zawsze popytać prawników

co do drugiej kwestii
to dalej nie wierzę ( i nie tylko ja), że oni cokolwiek postawią w Katowicach, a tą wizualizację i artykuł traktuję jako zaproszenie do negocjacji dla innych podmiotów ( może wspólna inwestycja, może sprzedaż działek)bo ten projekt przerasta Rank progress
zresztą ta wizualizacja zagospodarowania i zabudowy jest bez sensu bo nie uwzględnia tego terenu który jest zabudowany a będzie podlegał rozbiórce...
po wyburzeniu będzie nowy projekt zabudowy i zagospodarowania terenu i nowe wizualizacjethumbright
pozdrawiam

Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..

teraz również na twitter.com
Edytowany: 14 czerwca 2023 15:49

comtrader
23
Wysłane: 17 czerwca 2023 00:04:53 przy kursie: 2,44 zł
MODERATOR napisał(a):
Ok, spróbujmy podejść do zagadnienia inaczej - czy w raporcie okresowym jest informacja o zabezpieczeniu? Jest. Nie czuje się zobligowany do grzebania w ESPI w poszukiwaniu komunikatu "zero", wystarczy mi przekonanie, że spółka o tym poinformowała i znalazłem potwierdzenie w raporcie okresowym. Jeżeli posiadałeś wiedzę, że spółka informowała o zabezpieczeniu, można było szybko uciąć niepotrzebną dyskusję, linkując do komunikatu. Nie uczyniłeś tego, wybrałeś rolę powiatowego oskarżyciela posiłkowego.

Podejdźmy do zagadnienia tak, że w obu sprawach walcząc z nieprawdami na forum (może i zbyt ostro) miałem rację, ale... to w stosunku do mnie padła groźba stałego bana.
Ale zostawmy to już, gdyż mam co robić i gdzie pisać.

Chciałbym Was poinformować, że wzorem roku ubiegłego przygotowałem listę pisemnych pytań, które zamierzam złożyć podczas WZA w trybie Art. 428 § 4 i 5 KSH oraz przepisami stosowanymi do spółek publicznych.
Odpowiedzi wraz z zacytowaniem pytań winny zostać udzielone w terminie 14 dni od WZA w formie komunikatu bieżącego ESPI.

Pytania oczywiście udostępnię natychmiast po tym jak trafią do Zarządu - czyli w najbliższy wtorek 20 czerwca lub we środę.

Jeśli ktoś z Was ma jednak jakieś własne pytanie/a do prezesa proszę o zadawanie ich tutaj - postaram się uwzględnić je w swoim zestawie.
Proszę też o zaznaczenie czy jest to pytanie anonimowe, czy mam je zadać w imieniu konkretnego akcjonariusza.

comtrader

kombiii
2
Wpisów: 63
Wysłane: 17 czerwca 2023 11:37:59 przy kursie: 2,44 zł
Ja mam pytanie.
Zadłużenie wzrosło z 388 mln na koniec 2022 r do 440 mln.
Niewielka część tej kwoty to pożyczka.
Skąd wzięła się reszta?

comtrader
23
Wysłane: 19 czerwca 2023 00:23:25 przy kursie: 2,44 zł
kombiii napisał(a):
Ja mam pytanie.
Zadłużenie wzrosło z 388 mln na koniec 2022 r do 440 mln.
Niewielka część tej kwoty to pożyczka.
Skąd wzięła się reszta?

Wybiórcze spojrzenie na zwiększenie Zobowiązań z pominięciem wzrostu Aktywów, czyli... Kombii w akcji.
Kolego... kapitał własny wzrósł w ciągu 1go kwartału o 8 mln - wiesz co to oznacza?

Poza tym...
Nie zadłużenie wzrosło - tylko Zobowiązania.
Wzrosły głównie krótkoterminowe - przy bardzo niewielkim spadku długoterminowych.
Niewielka część wzrostu to pożyczka? O czym Ty piszesz ???
Pożyczka od Monnari to blisko 30 ml zł - to lwia część a nie "niewielka"!
Pozostałą kwotę powinno wyjaśnić Ci porównanie ostatnich 2-ch raportów - za 2022 rok i za 1q 2023.

comtrader

comtrader
23
Wysłane: 21 czerwca 2023 18:42:10 przy kursie: 2,46 zł
Legnica, 20.06.2023 r.
akcjonariusz indywidualny

Prezes Zarządu
Rank Progress S. A.
Jan Mroczka
ul. Złotoryjska 63,
59-220 Legnica

Wniosek o udzielenie odpowiedzi na pisemne zapytania akcjonariusza zadane na ZWZA Rank Progress S.A. w dniu 20 czerwca 2023 r. w trybie Art. 428. § 1 i Art.428 § 5 KSH

Poniżej zamieszczam kilkanaście pytań do Zarządu i jednocześnie zaznaczam, iż nie oczekuję natychmiastowej ustnej odpowiedzi indywidualnej, gdyż doskonale rozumiem, iż Zarząd winien dbać o równy dostęp do informacji wszystkich akcjonariuszy. Dlatego w związku z ilością pytań i zważając na fakt iż Rank Progress jest spółką publiczną - odpowiedzi oczekuję w formie komunikatu bieżącego w ciągu 14 dni od zadania pytań w trybie Art. 428 § 4 i 5 KSH oraz przepisami stosowanymi do spółek publicznych.
Zdaję sobie sprawę, że Zarząd może odmówić odpowiedzi na niektóre z poniższych pytań w imię tajemnicy przedsiębiorstwa, toczących się negocjacji itp. - ale ja w poniższym zestawie nie widzę pytań dających się zaszeregować do tej kategorii wobec ciążących na spółce publicznej notowanej na rynku podstawowym obowiązków informacyjnych.

1. LOKALIZACJA NIEZNANA:
W związku z pożyczką zaciągniętą w Service Office sp. z o. o. (spółce zależnej od Monnari S.A.) oraz zauważalnym w Rank Progress spółce-matce wzrostem ZAPASÓW (o ponad 50 mln zł!!!) w pozycji TOWARY, ale niestety widocznym w wierszu INNE nasuwa się oczywiste pytanie: Do zakupu jakiej nieruchomości w I-szym kwartale 2023 r. posłużyły spółce środki z pożyczki od Monnari znacząco spotęgowane jeszcze środkami własnymi ?

2. OLSZTYN:
- Co wydarzyło się ciągu ostatniego roku na terenie budowy osiedla mieszkaniowego na olsztyńskich Jarotach?
Wiadomo, że pozwolenie na budowę jest prawomocne od 16 maja 2022 r. W raportach okresowych zawarł Pan informacje, iż w Olsztynie docelowo ma powstać ok. 84.000 m2 (PUM + PUU) z czego 81.000 to PUM. W świeżym raporcie za rok 2022 r. po przesunięciu z nieruchomości inwestycyjnych do „Zapasów” w wierszu „Produkcja w toku” te blisko 8,5 ha wycenione jest na 34,190 mln zł.
Olsztyn więc to 84.000 m2 PUM+PUU - przy wycenie całości gruntu (34,190 mln zł) udział wartości gruntu w 1m2 PUM to... 407 zł - jak Pan prezes jako mający za sobą wiele transakcji, a więc doświadczony zarządzający ocenia wycenę na tym poziomie?

3. GDYNIA:
Czy spółka będzie apelować (lub już to zrobiła) od wyroku Sądu Okręgowego w Gdańsku w temacie przymuszenia Malborskich Zakładów Chemicznych „Organika” SA z siedzibą w Malborku do zawarcia umowy przyrzeczonej dotyczącej nabycia przez Rank Progress S. A. za 29,15 mln zł działki w Gdyni?
Czy prawdą jest, że wobec uchwalenia Miejscowego Planu Zagospodarowania Przestrzennego dla tego terenu na tej 7 ha działce może powstać 100.000 m2 PUM?
Jak Pan osobiście ocenia dalsze szanse procesowe i czy mógłby Pan przybliżyć akcjonariuszom (w celu dokonania własnej oceny szans nabycia tego terenu) warunki zawieszające z przedwstępnej umowy przyrzeczonej z Organiką?

4. KATOWICE:
- Z poprzedniej odpowiedzi wiemy iż Rank Progress dokupił już od miasta Katowice w 2022 roku bez przetargu kilka działek przyległych o powierzchni łącznej 1486 m2 co wydatnie poprawiło parametry projektu, ale nie wiemy co z sąsiadującą działką należącą do Wodociągów Górnośląskich?
- M.in. z nowej strony internetowej spółki wiemy już, że na działkach Rank Progressu mają powstać 2 wysokie połączone u podstawy wieże o imponującej wysokości 140 m i powierzchni całkowitej wynoszącej 95.000 m2, która da 51.335 PUM + 16.465 PUU oraz ponad 900 miejsc postojowych, a więc Katowice to 67.800 m2 PUM+PUU - przy obecnej wycenie całości gruntu udział wartości gruntu w 1m2 PUM to... 457,60 zł - czy bilansowa wartość Katowic (31,025 mln zł)pomimo jej nieznacznego podniesienia nie jest trochę z „innej epoki” ?

5. ELBLĄG:
- Czy Zarząd mógłby wyjaśnić akcjonariuszom jakimi aktywami dysponuje spółka w Elblągu?
- Ze źródeł zewnętrznych wiemy, że w Elblągu obok Castoramy u zbiegu ulic Żuławskiej i Warszawskiej na działce 496/8 i części działki 513/2 obecnie (jak wnioskuję) przekształconych w nową scaloną działkę nr 636 obręb 14 planowana jest inwestycja polegająca na budowie 2 budynków handlowych o powierzchni ok. 6.100 m2 z parkingami i infrastrukturą drogową ok. 7.630 m2 na całkowitej powierzchni 15.228 m2 – czy w tej sprawie spółka otrzymała już decyzję o środowiskowych uwarunkowaniach dla przedsięwzięcia: „Budowa parkingu przy parku handlowym w Elblągu” realizowanego przy ul. Żuławskiej?

6. KIELCE:
Wiadomo, że po umorzeniu upadłości spółki NCT Inwestycje Świętokrzyskie I sp. z o.o. toczy się sprawa o jej rozwiązanie czy spółce znany jest termin przełożonej rozprawy przed legnickim Sądem w tej sprawie?
Jeśli Rank Progress przejmie całość terenu w Miedzianej Górze pod Kielcami, to co zamierza z nim robić?
Jak Pan Prezes szacuje obecną wartość tych blisko 34 ha z prawomocnym MPZP (w raportach pada kwota 135 mln zł) i czy wciąż możliwa tam jest inwestycja IKEI?

7. LUBLIN:
Wiemy, że ponad rok temu spółka złożyła wniosek w celu uzyskania warunków zabudowy na cele mieszkaniowe w Lublinie przy ulicy Działkowej nieopodal galerii Vivo i oczekiwała na jego rozpatrzenie - jakie są losy tej decyzji ?

8. LEGNICA-BROWAR:
Bardzo cieszy fakt aktywizacji w ostatnim czasie tak dużej liczby aktywów spółki w tym i legnickiego Browaru, a terenie którego powstać ma kompleks loftowy Legnica (Browar) 12.159 m2 PUM+PUU, co przy bieżącej wycenie bilansowej całości gruntu (6,710 mln zł) daje udział wartości gruntu (i budynku w tym przypadku) w 1m2 PUM na poziomie... 551,85 zł - czy nie sądzi Pan prezes, że spółka (podobnie jak w przypadku Olsztyna, czy Katowic) ma pewien problem z nadążnością aktualizacji wycen gruntów?

9. CHOJNICE – nowy Park Hadlowy:
Tu króciutko... czy nie uważa Pan, że nowy park handlowy będzie swoistą konkurencją dla Bramy Pomorza – czy może poprzez dobór najemców zakłada Pan swoiste uzupełnienie oferty?

10. PIOTRKÓW TRYBUNALSKI:
Jaki jest obecny stan zaawansowania tego projektu?

11. Biznes logistyczny:
Jak przebiega zamierzenie inwestycyjne spółki w segmencie logistycznym realizowane poprzez spółkę A.S.C Development ze Świebodzic (tudzież Sevpoint Investments Sp. z o.o.), której w I-szym kwartale 2022 r. Rank Progress udzielił pożyczki w wysokości blisko 23 mln zł ?
Czy mógłby Pan przypomnieć na jaki czas ta pożyczka została udzielona?
Pytania, które ze względów formalnych zadaję oczywiście jako ja, ale wyselekcjonowane z dyskusji z szerszym gronem akcjonariuszy:

12. Jak Pan prezes widzi spółkę za 5 lat - czy wejście na wyższe obroty i zyski ma być spokojne i organiczne, czy też raczej odbyć się jako gwałtowny skok do wyższej ligi?
Jak chciałby Pan to osiągnąć - tak jak dotychczas, czy też nowa emisja, nowy udziałowiec, join-ventures?

13. Czego (jakich projektów) najlepiej się pozbyć i jak to jest z tym pozbywaniem - szukamy aktywnie nabywców, partnerów (czas wydaje się dobry), czy też rozważamy ofertę dopiero wówczas jak „ktoś przyjdzie i wyważy drzwi do naszego biura” - bo takie jest odczucie?

14. Czy nie uważa Pan, że Rank Progress powinien się na czymś skoncentrować - albo operator centrów, albo regularna mieszkaniówka, albo najbardziej ambitne apartamenty, albo logistyka, albo szybki obrót gruntami - bo powstaje wrażenie, że obecnie spółka to taki zapaśny chomik zarządzający kurnikiem nieruchomości, który nie wie czy dana kura ma być nioską, czy iść do uboju - tymczasem nawet więksi deweloperzy (Dom Dev, Echo itp.) wiedzą CZEGO NIE ROBIĆ ?

15. Co zamierza Pan prezes (jako Zarząd) zrobić ze „spółdzielnią”, która regularnie godzi w imię spółki (fora internetowe – dobitny przykład Bankier.pl) ?
Czy nic Pan nie zamierza, bo sytuacja ta Panu nie przeszkadza ?

16. Jakie korzyści odnosi obecnie Spółka z bycia spółką publiczną notowaną na GPW i jakie są roczne koszty funkcjonowania Spółki jako spółki publicznej?

17. W związku z wciąż rażąco niską (w moim odczuciu) wyceną akcji spółki na GPW w Warszawie utrzymującą się wbrew wielu pozytywnym fundamentalnie wydarzeniom, które miały miejsce w ostatnich miesiącach oraz ze stale rosnącą wartością księgową 1 akcji (aktualnie 12,82 zł) jako kilkuletni już akcjonariusz spółki Rank Progress S.A. nie proszę o spekulowanie w ocenie, ale jako kompetentnego zarządzającego proszę Pana prezesa o udzielenie mi odpowiedzi na pytanie jak Pan określa godziwą wartość akcji spółki?

18. Co jest wg Pana prezesa powodem tak ogromnego dyskonta w wycenie akcji w stosunku do jej wartości księgowej akcji, która po 1 kwartale 2023 roku wynosi 12,82 zł – wobec ceny akcji ok. 2,40 – 2,50 zl (C/WK=0,19 przy C/Z=3,95) ?

Z Wyrazami Szacunku
i Pozdrowieniami -
Tomasz Comtrader

kombiii
2
Wysłane: 22 czerwca 2023 17:49:43 przy kursie: 2,49 zł
Z szeregu pytań życzeniowych, najciekawsze jest ostatnie.
Dlaczego nikt nie kupuje akcji, skoro są tak "niedowartościowane"?
C/Wk jest wręcz legendarnie wysokie a tu taki klops.
Pewnie ludzie się nie znają... wave

Matt41
10
Wpisów: 58
Wysłane: 22 czerwca 2023 21:56:48 przy kursie: 2,49 zł
Cztery ostatnie pytania są śmieszne w swojej naiwności i bezsilności. d'oh!

RNK to teoretycznie spółka publiczna, a praktycznie prywatna. Ostatnia dywidenda bodajże 2012. Tylko jedna osoba korzysta z zysków spółki, więc kupowanie akcji w roli akcjonariusza mniejszościowego jest całkowicie bezsensowne i bezproduktywne.
Edytowany: 22 czerwca 2023 21:57

addison
190
Wpisów: 3 286
Wysłane: 22 czerwca 2023 22:35:38 przy kursie: 2,49 zł
Com, jak wyżej, nic się tutaj na lepsze samo nie zmieni. Dlaczego nie pytasz o skup akcji?

Ale generalnie jak masz takiego przeciwnika to te pytania nic nie zmienią. Niestety takich spółek na GPW jest całe stado. Największy ich sukces, wziąć darmowa kasę z rynku ;)

el_viernes_waldemar
1
Wpisów: 5
Wysłane: 23 czerwca 2023 02:11:37 przy kursie: 2,49 zł
comtrader napisał(a):
addison napisał(a):

W dużej części znam obecny akcjonariat i wierz mi, że jestem wyjątkowo wyczulony na... nowe doznania. ;-)

Ty to masz znajomości jak się okazuje :D

comtrader
23
Wysłane: 23 czerwca 2023 11:22:27 przy kursie: 2,46 zł
kombiii napisał(a):
Z szeregu pytań życzeniowych, najciekawsze jest ostatnie.
Dlaczego nikt nie kupuje akcji, skoro są tak "niedowartościowane"?
C/Wk jest wręcz legendarnie wysokie a tu taki klops.
Pewnie ludzie się nie znają... wave

Jak zwykle przeinaczasz i manipulujesz, ale przecież właśnie w tym celu tu istniejesz i piszesz.
Wszyscy widzą, że ostatnie pytanie wcale tak nie brzmi.
Ja wiem dlaczego mało kto kupuje i wcale nie o to pytam...

comtrader
23
Wysłane: 23 czerwca 2023 11:48:52 przy kursie: 2,46 zł
el_viernes_waldemar napisał(a):
comtrader napisał(a):
addison napisał(a):

Ty to masz znajomości jak się okazuje :D

Widzę u kolegi sporą wiedzę. Think
Chciałbym jednak zaznaczyć, że nic mam nic wspólnego ze... świętymi w dniach ostatnich. Angel

kombiii
2
Wysłane: 23 czerwca 2023 21:56:46 przy kursie: 2,46 zł
comtrader napisał(a):

Jak zwykle przeinaczasz i manipulujesz

Nie zamierzam używać twojej retoryki, ponieważ kultura wypowiedzi jest dla mnie najważniejsza.
Z twoich postów wyziera desperacja i zaklinanie rzeczywistości, która dla Ranka jest coraz bardziej niekorzystna.

comtrader
23
Wysłane: 26 czerwca 2023 11:04:08 przy kursie: 2,45 zł
kombiii napisał(a):
comtrader napisał(a):

Jak zwykle przeinaczasz i manipulujesz

Nie zamierzam używać twojej retoryki, ponieważ kultura wypowiedzi jest dla mnie najważniejsza.
Z twoich postów wyziera desperacja i zaklinanie rzeczywistości, która dla Ranka jest coraz bardziej niekorzystna.

Kombii...
Moderator napisał, że forumowicze sami są w stanie ocenić prawidłowo, kto jest kim po tym co pisze.
Mniemam, że należy mu wierzyć i że tak właśnie jest...

comtrader
23
Wysłane: 28 czerwca 2023 08:52:35 przy kursie: 2,46 zł
Moderatorze... dlaczego usunąłeś mój post o Ensign Peak Advisors, Inc. - potężnym amerykańskim funduszu ze stanu Utah ???

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

24 25 26 27 28

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,230 sek.

vjcitocp
sfvexkca
lwngcilr
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
glrhcthj
bjgrmqrc
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat