faqhrfej
Advertisement
PARTNER SERWISU
wxhwpkqx
2 3 4

CO2 - jaka przyszłość dla Europy

Trifolium
PREMIUM
35
Wpisów: 283
Wysłane: 1 września 2023 21:50:24
yanek z hor napisał(a):

Problem polega na tym ze trforium i szarlej nie sa adwersarzami. To sa zwykłe booty które nic nie wiedza, nic nie rozumieja. Ich umysł znajduje się na stronach www. .... . Nie wiem co mogłoby zainicjować aby prowadzić z nimi jakis dialog - chyba zeby usłyszeć kolejne bzdury i kłamstwa, stąd taka a nie inna moja reakcja - stwierdzenie "brak słow" i zakończenie tematu. Nie widzę tutaj braku kultury. Natomiast nie jest moja rola prostowac ich kłamliwe narracje - bo mi się zwyczajnie nie chce....

No to pochwal się skąd ty czerpiesz informacje.

yanek z hor
168
Wpisów: 1 289
Wysłane: 1 września 2023 22:06:09
Trifolium napisał(a):
yanek z hor napisał(a):

Problem polega na tym ze trforium i szarlej nie sa adwersarzami. To sa zwykłe booty które nic nie wiedza, nic nie rozumieja. Ich umysł znajduje się na stronach www. .... . Nie wiem co mogłoby zainicjować aby prowadzić z nimi jakis dialog - chyba zeby usłyszeć kolejne bzdury i kłamstwa, stąd taka a nie inna moja reakcja - stwierdzenie "brak słow" i zakończenie tematu. Nie widzę tutaj braku kultury. Natomiast nie jest moja rola prostowac ich kłamliwe narracje - bo mi się zwyczajnie nie chce....

No to pochwal się skąd ty czerpiesz informacje.

Z mózgu, z rozumu z czytanych informacji 3 lata temu, 10lat temu 15 lat temu, z tego co się odbywało za mojego zycia
- nie staraj sie tego zrozumiec bo szkoda Twojego czasu
Nie muszę szukac w necie kto rozwlił gospodarke w latach 1997-2001, kto był w RPP kiedy prezesem NBP był balcerowicz i nie musze szukac jakie utrzymywał stopy wzgledem inflacji - bo to zwyczajnie wiem. Wiem także z jakich list startował Buzek albo Krzaklewski jak AWS się rozpadło bo to zwyczajnie wiem. Wiem takze w latach ile kosztowało CO2 i nie musze tego sprawdzac. Wiem także jaka sytuacja doprowadziła że CO2 kosztuje 90 EURO i jak decyzje Tuska wpłynęły na deficyt w CO2 i wydawanie dziesiatki mld pln na dodatkowe certyfikaty - to zwyczajnie wiem. itd itd cos szokującego dla ciebie.....

Trifolium
PREMIUM
35
Wysłane: 1 września 2023 22:16:09
yanek z hor napisał(a):

Z mózgu, z rozumu z czytanych informacji 3 lata temu, 10lat temu 15 lat temu, z tego co się odbywało za mojego zycia
- nie staraj sie tego zrozumiec bo szkoda Twojego czasu

To tak jak jak, tyle że w odróżnieniu od ciebie potrafię przytaczać źródła.

yanek z hor napisał(a):

Nie muszę szukac w necie kto rozwlił gospodarke w latach 1997-2001, kto był w RPP kiedy prezesem NBP był balcerowicz i nie musze szukac jakie utrzymywał stopy wzgledem inflacji - bo to zwyczajnie wiem. Wiem także z jakich list startował Buzek albo Krzaklewski jak AWS się rozpadło bo to zwyczajnie wiem.

I zupełnie przypadkiem umknęło ci, że twoi idole cały czas siedzieli w tym bagnie?

yanek z hor
168
Wpisów: 1 289
Wysłane: 8 września 2023 17:37:12
Trifolium napisał(a):

czyli masz rozum... - mozesz oprzeć to jakimś źródłem ????
Nie widzies tutaj jakiegoś dysonansu poznawczego ??? Optujesz za tym że masz rozum i musisz swoje wpisy popierać źródłem ???
Następna sprawa - wyjawię tobie tajemną wiedzę - za źródłem stoi człowiek które ma różne poglady... więc bierz to pod uwagę a nie chwytaj się "źródła" jak pijany płotu

Trifolium napisał(a):

I zupełnie przypadkiem umknęło ci, że twoi idole cały czas siedzieli w tym bagnie?

to jest ciekawe - kto jest moim idolem ???
Ty masz jakis dar ze potrafisz to stwierdzić na podstawie stanu faktycznego

Trifolium
PREMIUM
35
Wysłane: 8 września 2023 18:49:35
yanek z hor napisał(a):
Trifolium napisał(a):

Nie widzies tutaj jakiegoś dysonansu poznawczego ??? Optujesz za tym że masz rozum i musisz swoje wpisy popierać źródłem ???
Następna sprawa - wyjawię tobie tajemną wiedzę - za źródłem stoi człowiek które ma różne poglady... więc bierz to pod uwagę a nie chwytaj się "źródła" jak pijany płotu

Trifolium napisał(a):

Bo to jest właśnie rozum, czyli umiejętność analizy danych, w odróżnieniu od twojego chłopskiego rozumu, czyli niczym nie podpartych fantazji

Trifolium
PREMIUM
35
Wysłane: 9 września 2023 08:16:40
Sorry, miało być:
yanek z hor napisał(a):
Trifolium napisał(a):

Źródłem może być ten i inny wątek, gdzie każdy twój argument został obalony.
yanek z hor napisał(a):

Bo to jest właśnie rozum, czyli umiejętność analizy danych, w odróżnieniu od twojego chłopskiego rozumu, czyli niczym nie podpartych fantazji.

Cytat:

Zupełnie jak za tymi twoimi "czytanymi informacjami".
Cytat:

Aktualna partia rządząca. Wniosek stąd, że:
1. Powielasz ich narrację na temat opozycji.
2. Pomijasz ich udziały w poprzednich rządach, które krytykujesz.
3. Jako swoje źródło podajesz wypowiedź ich ministra (dziwne, że nagle człowiek stojący za źródłem ci nie przeszkadza)

peter766
0
Wpisów: 9
Wysłane: 23 listopada 2023 10:18:48
ceny CO2 rzeczywiscie rosną i to znaczaco. to wynika z systemu handlu uprawnieniami do emisji, ktory jest czescia polityki klimatycznej UE. zasada jest prosta: firmy musza kupowac uprawnienia za kazda tone emitowanego CO2. jesli wyemituja wiecej, placą wiecej.co do gieldy uprawnien, to rzeczywiscie, zmieniono system tak, by wszystkie uprawnienia byly sprzedawane na aukcjach. wczesniej czesc byla przydzielana bezplatnie. to mialo zmniejszyc ryzyko naduzyć i uczynic system bardziej transparentnym. ale, jak zauwazasz, wprowadzenie gieldy spowodowalo wzrost cen, bo pojawila sie spekulacja. co dalej? trudno powiedziec. wyzsze ceny CO2 moga przyspieszyc przejscie na zielona energie, ale tez podnieść koszty produkcji i zycia. kluczowe bedzie znalezienie rownowagi miedzy ochrona klimatu a ochrona gospodarki i spoleczenstwa. to wyzwanie dla politykow i calego spoleczenstwa.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

2 3 4

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,269 sek.

zgnurwsn
fhltmnfx
dzewnyej
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 511,67 zł +377,56% 95 511,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
pbqzmljv
zbdbhryu
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat