0 Dołączył: 2009-11-20 Wpisów: 30
Wysłane:
30 listopada 2009 23:18:18
przy kursie: 6,85 zł
ELEMEL napisał(a):Wnioski wyciagnięte przez Addi o pęknięciu wsparcia są nietrafione. Więcej nie powiem ! Ale przypomne się w piątek. czekamy
|
|
0 Dołączył: 2009-02-22 Wpisów: 98
Wysłane:
1 grudnia 2009 00:35:42
Muszę się usprawiedliwić. Przy cenie 2,64 pisałem o sygnale kupnaO2O . W trakcie trendu wzrostowego weszło dwóch inwestorów. Przy cenie 6,45 należała się totalna korekta. Większość ją wykorzystała. Więksi ponoszą większe ryzyko i ponieśli porażkę. Przy wynikach kwartalnych po 9 zł prawdopodobnie kupowali, bo się ujawnili. To dało możliwość wyjścia drobnicy. Tak trzymać. Grubszy musi płacić za kontrolę. Tak jest na świecie. http://topol2.blogspot.com/
|
|
Wysłane:
1 grudnia 2009 01:02:17
Ale po wynikach za 3 kw. inwestycję należało potraktować jako straconą. Wpadłem w panikę po mwynikach l myślę, że tak powinienem. Ale czy naprawdę? Czy tych dwóch którzy przekroczyli 5% nie zakombinują? Na pewno nie będę sprawdzał. I nie rzyczę im powodzenia, aby wyrolowali resztę uczestników na beznadziejnym papierze. Natomiast rzyczę im powodzenia w życiu. Pozdr
|
|
|
|
Wysłane:
1 grudnia 2009 01:04:27
Święto piwa. Dlatego życzy się przez r z.
|
|
0 Dołączył: 2009-05-19 Wpisów: 25
Wysłane:
1 grudnia 2009 01:10:28
WatchDog napisał(a):Można tylko powiedzieć "Pewnie oni wiedząc to co wiedzą, a są bliżej i wiedzą więcej, i wkładając w to swoje pieniądze, lepiej przewidują wzrost wartości niż ktoś z zewnątrz." Z gruba porównując do K2I:
O2O Kapitalizacja 46,29 mln zł Wartość księgowa 10,95 mln zł Zysk operacyjny -2,03 mln zł Przychody 37,74 mln zł Zysk netto -2,62 mln zł
K2I Kapitalizacja 18,27 mln zł Wartość księgowa 14,06 mln zł Zysk operacyjny 1,53 mln zł Przychody 43,33 mln zł Zysk netto 1,47 mln zł
Jeżeli te biznesy są podobne, to na poziomie przychodów K2I jest notowane za 42 gr na złotówkę przychodów. Gdyby przyjąć to za średni wskaźnik dla branży, to przychody O2O powinny wzrosnąć do 90 mln zł rocznie aby utrzymać obecną cenę (kapitalizację). Czyli 22 mln kwartalnie. Za III kwartał było 21,3 mln. Czyli z tego punktu widzenia jest nieźle. Co do kupców to masz wg mnie 100% racji. To pewnie była strona "zaprzyjaźniona" z O2O lub MCI, która miała dostęp do informacji, których my nie mamy szans poznać. Jakaś mała firma, butique inwestycyjny, np. pasowałby tu Dexus (znamy go z Mobitrastu). Co do porównania O2O i K2I to niestety nie takie proste. Większość przychodów O2O to przychody z smsów, co dość dobrze opisał Bronek (no cóż, dużo pisze, ale jest w tym trochę ciekawych informacji). W K2I też przychody są "zanieczyszczone", ale inaczej. Najlepiej byłoby porównywac marże obu firm... Czy naprawdę takie ważne są przychody smsowe? Wolałbym inne przychody, bo wydają się zdrowsze. Kiedyś Travelplanet księgowało podobnie jak teraz O2O – sprzedali wycieczkę za 1000 złotych i całość szło w przychody, a jednocześnie w koszty wpisywali, powiedzmy, 920 złotych. Później zaprzestali tego i w przychody wpisywali tylko właściwy przychód, czyli 80 złotych. Niby żadna różnica, ale przychody im spadły z miesiąca na miesiąc tragicznie! W smsach podobno marże są o wiele niższe – słyszałem, ze jakiś duży gracz miał tylko 0,25% marży!
Teraz mamy info o 60 mln przychodu, a ile z tego jest marży? Jeśli 1%, czyli 600 tys. przez 2 lata? A jeśli mniej? Od tego trzeba odjąć jeszcze koszty realizacji. Czy to taki miodzio? Podobne umowy już były i z TVP i z RZ i co? I nic.
|
|
Wysłane:
1 grudnia 2009 01:16:02
studentPL napisał(a):WatchDog napisał(a):Można tylko powiedzieć "Pewnie oni wiedząc to co wiedzą, a są bliżej i wiedzą więcej, i wkładając w to swoje pieniądze, lepiej przewidują wzrost wartości niż ktoś z zewnątrz." Z gruba porównując do K2I:
O2O Kapitalizacja 46,29 mln zł Wartość księgowa 10,95 mln zł Zysk operacyjny -2,03 mln zł Przychody 37,74 mln zł Zysk netto -2,62 mln zł
K2I Kapitalizacja 18,27 mln zł Wartość księgowa 14,06 mln zł Zysk operacyjny 1,53 mln zł Przychody 43,33 mln zł Zysk netto 1,47 mln zł
Jeżeli te biznesy są podobne, to na poziomie przychodów K2I jest notowane za 42 gr na złotówkę przychodów. Gdyby przyjąć to za średni wskaźnik dla branży, to przychody O2O powinny wzrosnąć do 90 mln zł rocznie aby utrzymać obecną cenę (kapitalizację). Czyli 22 mln kwartalnie. Za III kwartał było 21,3 mln. Czyli z tego punktu widzenia jest nieźle. Co do kupców to masz wg mnie 100% racji. To pewnie była strona "zaprzyjaźniona" z O2O lub MCI, która miała dostęp do informacji, których my nie mamy szans poznać. Jakaś mała firma, butique inwestycyjny, np. pasowałby tu Dexus (znamy go z Mobitrastu). Co do porównania O2O i K2I to niestety nie takie proste. Większość przychodów O2O to przychody z smsów, co dość dobrze opisał Bronek (no cóż, dużo pisze, ale jest w tym trochę ciekawych informacji). W K2I też przychody są "zanieczyszczone", ale inaczej. Najlepiej byłoby porównywac marże obu firm... Czy naprawdę takie ważne są przychody smsowe? Wolałbym inne przychody, bo wydają się zdrowsze. Kiedyś Travelplanet księgowało podobnie jak teraz O2O – sprzedali wycieczkę za 1000 złotych i całość szło w przychody, a jednocześnie w koszty wpisywali, powiedzmy, 920 złotych. Później zaprzestali tego i w przychody wpisywali tylko właściwy przychód, czyli 80 złotych. Niby żadna różnica, ale przychody im spadły z miesiąca na miesiąc tragicznie! W smsach podobno marże są o wiele niższe – słyszałem, ze jakiś duży gracz miał tylko 0,25% marży!
Teraz mamy info o 60 mln przychodu, a ile z tego jest marży? Jeśli 1%, czyli 600 tys. przez 2 lata? A jeśli mniej? Od tego trzeba odjąć jeszcze koszty realizacji. Czy to taki miodzio? Podobne umowy już były i z TVP i z RZ i co? I nic. Istnieje jeszcze jedna możliwość, która nie powinna mieć miejsca, a jednak... Może po prostu znaleźli "jelenia".
|
|
Wysłane:
1 grudnia 2009 15:24:27
przy kursie: 6,59 zł
karpecik napisał(a):Nawet w perspektywie zapowiedzi działań w kierunku sprzedaży ATS, skupu akcji (chyba mało realnego) oraz kontraktów z TVP i Zet? A o jakiej perspektywie Ty piszesz? Jest jeszcze jakaś perspektywa? O jakich działaniach w kierunku sprzedaży ATS piszesz? Tej po 2,6 m za 20% (już prawie wynegocjowany kontrakt z MCI opisany w raporcie) czy 4 m za 100% (o czym przezes mówi od czasu do czasu)? Ja już się pogubiłem w tych działaniach
|
|
Wysłane:
1 grudnia 2009 15:33:36
przy kursie: 6,59 zł
swordfish napisał(a):ELEMEL napisał(a):To może ja zapytam wprost. Jakim sygnałem jest ta transakcja? Nie wyczuwam tu jakiegoś dużego sygnału. To, że MCI chce wyjść z One-2-One wiadomo już od dawna. Trafił się dobry kupiec na mała część pakietu po dobrej cenie to sprzedali. Myślę, że po prostu MCI potrzebowało troche gotówki na operacyjne działanie. Może i tak. Ale dla mnie argument, że do MCI zgłosił się kupiec nie wydaje mi się w tej sytuacji trafny. Kupiec mógł kupić te akcje normalnie na rynku tak jak zrobiło dwóch inwestorów indywidualnych (razem 10%). Oni dali radę, więc i nowy inwestor też mógł. Wg mnie MCI chciało sprzedać akcje na wolnym rynku nie patrząc się na nic, ale pewnie Długiewicz znalazł im kupca, bo bał się wypływu na rynek tylu akcji w obecnej sytuacji. Zwrócił się więc do znajomych, aby go poratowali. Wspomniana dywersyfikacja jakaś tam jest, ale była robiona z zaciśniętymi zębami, przez łzy i z nagłej potrzeby niż jako wynik planowanej strategii. Pakiety, które sprzedaje MCI nie są może duże (wcześniej 190, teraz 250, pozostało 1.400), ale wydaje mi się, że to nie koniec. Poświecili członka w radzie nadzorczej (pewnie wybiorą kogoś im przyjaznego), więc będą sprzedawać dalej w małych pakietach aż do 10% (teraz mają 21%) i jednego członka w radzie nadzorczej. To pokazuje, że przestali liczyć na sprzedaż do strategicznego. To też pokazuje, że „położyli laskę” na spółce. W sumie ja to rozumiem. Dla MCI regularna sprzedaż pakietów to lepsze wyjście niż męczenie się ze spółką z tyloma problemami np. 1. sprzedaż spółek – gołym okiem widać, że tylko męczyli się przez rok i dalej nie wiedzą, co zrobić. 2. zmiany organizacyjne w działalności podstawowej (czy na pewno potrzebują Comtikę?) 3. szukanie jakiejś alternatywy dla zarządu, bo ten może i sobie radzi z smsami, ale z niczym więcej, 4. jakieś procesy sądowe, które w razie przegranej zjedzą 20% zysku operacyjnego 5. prostowanie skomplikowanej sytuacji prawnej w Comice (tu opieram się wyłącznie na informacjach od Dabrowy). 6. coraz mniejsze możliwości „dogadywania się na boku” (dwóch dużych inwestorów, którzy już pewnie zadają niewygodne pytania) 7. Jakieś dziwne i nie wyjaśnione miliony z Radia ZET Dla MCI lepsze jest utrzymywanie status quo i pilnowanie, żeby znowu nie spadło na 2,5 niż za wszelką cenę walczyć o 9 czy 12. Im pewnie 5-7 za akcję wystarczy. Po co bawić się w kupowanie ATS czy Mobitrasta od O2O? A co zrobić ze Streemo, spółką w Niemczech czy Mobicertem? Ta druga część O2O właściwie wymaga drugiego pełnoetatowego prezesa. To dość ryzykowna sprawa dla MCI, bo co później z tym zrobić. A nowi inwestorzy coraz bardziej zaglądają w papiery… Łatwiej jest przecież przy rozgrzanym rynku sprzedać pakiet po pakiecie. Oni nie chcą uzdrawiać O2O, a tylko wyjść po cichu. Moja ocena tej informacji jest negatywna z pozytywnym elementem  (nowy inwestor być może będzie w stanie wymusić jakieś działania w spółce w celu realizacji obietnic z całego 2009 roku).
|
|
0 Dołączył: 2009-10-25 Wpisów: 18
Wysłane:
2 grudnia 2009 14:23:00
przy kursie: 6,69 zł
Podczas tegorocznej Gali „Everesty”, która odbyła się 25 listopada, wyróżniono spółki, które potrafiły oprzeć się kryzysowi. Wśród nagrodzonych w kategorii „Wzrost sprzedaży” znalazła się Grupa One-2-One.
„Spółka w 2009 r. pokazała, że kreatywne różnicowanie oferty i tworzenie dla swoich Klientów nowych obszarów przychodów może byd doskonałą odpowiedzią strategiczną na kryzys. W rezultacie, spółki Grupy wykorzystały istniejące duże możliwości wzrostu w sektorze mobilnych usług dodanych i komunikacji interaktywnej na rynku polskim, przy jednoczesnym wzmocnieniu współpracy z kluczowymi klientami spółki, takimi jak EuroZet oraz TVP. Dynamika wzrostu sprzedaży O2O w ostatnich 11 miesiącach była niezwykle wysoka, a zarząd Spółki prognozuje swoje skonsolidowane przychody ze sprzedaży za rok 2009 na poziomie 55 mln zł (wzrost względem roku 2008 o 59%), wynik EBITDA w wysokości 1 mln zł (wzrost o ponad 154%) i zakłada jednocześnie dodatni wynik finansowy na działalności kontynuowanej.” – powiedział w uzasadnieniu Sylwester Janik, venture partner MCI.
„Everesty” to coroczna ekskluzywna gala organizowana przez MCI Management SA, stanowiąca podsumowanie działalności w mijającym roku. Corocznie zarząd MCI przyznaje wybranym Spółkom portfelowym nagrody za szczególne osiągnięcia. Podczas tegorocznej Gali obchodzone było również dziesięciolecie istnienia MCI.
„W okresie ostatnich dziesięciu lat doświadczyliśmy zarówno okresu wielkiej hossy, jak i dwukrotnego załamania rynku. Biorąc pod uwagę wszystkie transakcje wyjścia oraz wartośd bieżącą portfela Zespół zarządzający MCI osiągnął w tym czasie wewnętrzną stopę zwrotu netto na poziomie 18,9% rocznie. To plasuje nas w czołówce światowych funduszy venture capital.” – powiedział Tomasz Czechowicz, prezes i założyciel MCI.
|
|
Wysłane:
2 grudnia 2009 15:24:48
Chciałbym zwrócić uwagę na podsumowanie 10 lat istnienia MCI. Chwalą się stopą zwrotu. Tymczasem ta stopa zwrotu jest klęską akcjonariuszy, mimo że w tym okresie mieści dynamiczna hossa internetowa i dynamiczna hossa 2003-2007. Ci co na początku zainwestowali w MCI mogą opić dzisiaj swoją klęskę. Żadna firma z ich portfela nie osiągnęła sukcesu. Obecne aktywa, to parę szczątkowych firm. Trudno ocenić, czy któraś z tych firm prowadzi znczącą działalność. Najważniejsze to TrawelPlanet i O2O. O Trawelplanet nie warto wspominać.Ja oceniam ją jako niwielki kiosk z wycieczkami. O2O wyglądała poważnie. Przy cenie 5,70 fundusze MCI przystąpiły do sprzedaży, traktując tą cenę jak mannę z nieba. Tymczasem kurs osiągnął 9 zł i od tego czasu maleje. Trend jest tak wysoce systematyczny, że w zaden sposób nie wygląda na korektę. To regularna wyprzedaż. Nie zachęcam teraz do sprzedaży, gdyż doszliśmy do wsparcia. Można czekać na solidne odbicie. Ale wzrost kursu trzeba odpowiednio potraktować. Ostatnio weszło dwóch poważnych akcjonariuszy. Walka o utrzymanie kursu na wysokim poziomie należy do nich. Przeciętny akcjonariusz nie ma takiego obowiązku i powinien się ewakuować przy dobrej cenie. Trzeba dobrych wiadomości przez około rok czasu, aby można firmę znowu potraktować poważnie. Dopiero po tym można mysleć o minimalnej inwestycji.
|
|
|
|
130 Dołączył: 2009-01-29 Wpisów: 998
Wysłane:
2 grudnia 2009 19:45:47
Nie zgadzam się, z tym co piszecie powyżej o MCI i O2O. W portfelu MCI to dojrzała inwestycja i stąd wyjście, zresztą zapowiadane od dawna. Pakiet puścili zarówno po 5,70, jak i 7,20, więc równie dobrze za chwilę mogą sprzedawać resztówkę za 8, 9 czy 10 PLN i nie sądzę, by 5,70 była "manną z nieba" ;) Inna sprawa, że sam liczyłem, że MCI będzie miało jakiś pomysł na O2O, a nie będzie puszczać po trochę akcji różnym inwestorom instytucjonalnym. Zgoda, że papier chodzi w trendach - obecnie obowiązuje spadkowy, ale trudno to nazwać - patrząc choćby na obroty, zdecydowanie mniejsze na spadkach - za "regularną wyprzedaż". Po roku czujnej obserwacji i czekaniu na pozytywne informacje akcje mogą kosztować tyle co przed krachem, czyli 12-17 PLN bo te informacje będą już po prostu w cenie. Na marginesie porównajcie poziom przychodów spółki: w szczycie hossy, w dołku bessy i zapowiadanych obecnie. Moim zdaniem obecnie należy kupować. Następna fala wzrostowa - jak dla mnie może być nawet za kilka-kilkanaście miesięcy, choć sądzę, że wcześniej - winna wynieść kurs na poziom co najmniej 12. I tyle. Nie neguję tu wpadek typu ATS, bo to nie podlega dyskusji, ale ja mam więcej tolerancji dla błędów popełnianych w prowadzonym biznesie. Gdyby nie one, to nie mielibyście okazji - pewnie zmarnowanej - kupna tych akcji po 2-3 PLN ;)
|
|
Wysłane:
2 grudnia 2009 20:19:41
Andy, myślę, że się łudzisz. Też liczyłem na nowe. Sprawdź, pisałem na tym forum o sygnale kupna przy 2,64. Kurs rosnął, a ja traciłem cierpliwość. ATS nikt nie kupi. Mobitrust nie powinien dalej prowadzić działalności. Ich podpis elektroniczny jest dziwny. Ja w moim banku mam taką usługę od 7 lat. Nikt nie nazywa tego podpisem elektronicznym. Na początku bank dał mi token. Potem rozpoczęli usługi wyższe. Gdy widzę ofertę Mobitrust, to mi ręce opadają. O2O potrafi wysyłaś SMS-y, a Mobitrust oferuje wysyłanie SMS przez bank. Zapewniam cię, że jest wiele ludzi w Polsce, które potrafią wysłać SMS-a automatycznie. Comtica, która była dla mnie głównym motywem inwestycji w O2O zanikła. O Sereeemo też należy zapomnieć. Mam wrażenie, że O2O może zamienić się w ZESPÓŁ SEKRETAREK.
|
|
130 Dołączył: 2009-01-29 Wpisów: 998
Wysłane:
2 grudnia 2009 22:41:05
Zespół sekretarek generujący obecnie 55 mln przychodów rocznie? Chętnie zatrudnię kilka ;)
|
|
Wysłane:
4 grudnia 2009 12:45:03
przy kursie: 6,62 zł
andy_dufresne napisał(a):Nie zgadzam się, z tym co piszecie powyżej o MCI i O2O. W portfelu MCI to dojrzała inwestycja i stąd wyjście, zresztą zapowiadane od dawna. Pakiet puścili zarówno po 5,70, jak i 7,20, więc równie dobrze za chwilę mogą sprzedawać resztówkę za 8, 9 czy 10 PLN i nie sądzę, by 5,70 była "manną z nieba" ;) Inna sprawa, że sam liczyłem, że MCI będzie miało jakiś pomysł na O2O, a nie będzie puszczać po trochę akcji różnym inwestorom instytucjonalnym.
Zgoda, że papier chodzi w trendach - obecnie obowiązuje spadkowy, ale trudno to nazwać - patrząc choćby na obroty, zdecydowanie mniejsze na spadkach - za "regularną wyprzedaż".
Po roku czujnej obserwacji i czekaniu na pozytywne informacje akcje mogą kosztować tyle co przed krachem, czyli 12-17 PLN bo te informacje będą już po prostu w cenie. Na marginesie porównajcie poziom przychodów spółki: w szczycie hossy, w dołku bessy i zapowiadanych obecnie.
Moim zdaniem obecnie należy kupować. Następna fala wzrostowa - jak dla mnie może być nawet za kilka-kilkanaście miesięcy, choć sądzę, że wcześniej - winna wynieść kurs na poziom co najmniej 12. I tyle.
Nie neguję tu wpadek typu ATS, bo to nie podlega dyskusji, ale ja mam więcej tolerancji dla błędów popełnianych w prowadzonym biznesie. Gdyby nie one, to nie mielibyście okazji - pewnie zmarnowanej - kupna tych akcji po 2-3 PLN ;) ATS to bardzo duża wpadka. Wydali 13 milionów, teraz zrobiło się 4 miliony (przedtem nie mogili sobie poradzić i teraz też - chyba, że MCI kupi). Ale wg mnie nawet i to nie jest najgorsze. Najgorsze jest to, że zarząd mówi tylko o fajnych rzeczach. Te gorsze próbuje ukryć i jakoś pogmatwać, żeby nikt nie zrozumiał o co chodzi. Czy zarząd i rada nadzorcza nie wiedzieli o spadku wartości ATS wcześniej? Dlaczego nie poinformowali inwestorów o utracie wartości ATS o kilka milionów jeszcze na koniec roku? Po co te kombinacje z MCI i te dyskusje z audytorem? Rozumiem wpadki i przyznanie się do błędu (choć niesamowicie kosztownego), ale najgorsze jest to, że ja nie mam zaufania do tego zarządu, MCI i rady nadzorczej. Ty masz? Potrafisz to wytłumaczyć? Może za pół roku będzie po 12 może i nie. Nie uważam, ze trzeba kupować. Nadal jest za drogo w stosunku do fundamentów. Na szczęście są też inne spółki.
|
|
Wysłane:
4 grudnia 2009 12:48:19
andy_dufresne napisał(a):Zespół sekretarek generujący obecnie 55 mln przychodów rocznie? Chętnie zatrudnię kilka ;) Może z tymi sekretarkami to przesada, ale i te 55 milionów z smsów daja tylko od 1-2% marży, reszta idzie do klienta. Na obecną wycenę te przychody powinny być pewnie 2x większe.
|
|
Wysłane:
4 grudnia 2009 13:17:34
andy_dufresne napisał(a):Nie zgadzam się, z tym co piszecie powyżej o MCI i O2O. W portfelu MCI to dojrzała inwestycja i stąd wyjście, zresztą zapowiadane od dawna. Pakiet puścili zarówno po 5,70, jak i 7,20, więc równie dobrze za chwilę mogą sprzedawać resztówkę za 8, 9 czy 10 PLN i nie sądzę, by 5,70 była "manną z nieba" ;) Inna sprawa, że sam liczyłem, że MCI będzie miało jakiś pomysł na O2O, a nie będzie puszczać po trochę akcji różnym inwestorom instytucjonalnym. MCI miało przed sprzedażą tych dwóch pakietów ok. 1940 tysięcy akcji. Te pakiety to ok. 23% tej liczby. Jasno widać, że chcą wychodzić bez ogladania się na nic. Nie wiem jak to ocenić. Z jedej strony MCI okazał się ostatnio jako dość nieudoly investor VC, a z drugiej daje pewną stabilizację. Czy wejście kilku małych inwestorów wpłynie pozytywnie czy negatywnie? Kto powiedział, że oni nie zaczną wkrótce wychodzić? Wtedy trzeba uważać, żeby nie być ostatnim do gaszenia światła.
|
|
Wysłane:
4 grudnia 2009 13:21:44
Myślę, że podstawowe wsparcie to 6.70. Raczej nie jest to 6 zł. A może wsparciem jest strefa 6,70-6,00?
|
|
Wysłane:
4 grudnia 2009 13:38:04
andy_dufresne napisał(a):
Zgoda, że papier chodzi w trendach - obecnie obowiązuje spadkowy, ale trudno to nazwać - patrząc choćby na obroty, zdecydowanie mniejsze na spadkach - za "regularną wyprzedaż".
Po roku czujnej obserwacji i czekaniu na pozytywne informacje akcje mogą kosztować tyle co przed krachem, czyli 12-17 PLN bo te informacje będą już po prostu w cenie. Na marginesie porównajcie poziom przychodów spółki: w szczycie hossy, w dołku bessy i zapowiadanych obecnie. Oprócz dobrych informacji są na świecie też i złe. Wyglada mi na to, że proponujesz ignorować złe i akceptować tylko dobre. Po roku czujnej obserwacji moze być znowu 2-3. Obroty mniejsze - fakt, ale na wykresie to ładnie widać: w dół i w dół... Do dzisiaj spadło o 30% z maksymalnej ceny z 22.10.2009. W "trendach" to porusza się raczej Pekao (kilka sesji do góry, kilka w dół), tutaj mamy jak na razie jazdę w dół.
|
|
Wysłane:
4 grudnia 2009 13:42:14
topol2 napisał(a):Myślę, że podstawowe wsparcie to 6.70. Raczej nie jest to 6 zł. A może wsparciem jest strefa 6,70-6,00? Wiesz, wygląda na to, że 6,6. A te odbicia w górę i w dół można "zlikwidować" filtrem. Jednak dalej w kolejce jest 6-6.2, a dalej zobaczymy... Niektórzy mówią, że 5-5,0.
|
|
Wysłane:
4 grudnia 2009 13:42:52
studentPL napisał(a):topol2 napisał(a):Myślę, że podstawowe wsparcie to 6.70. Raczej nie jest to 6 zł. A może wsparciem jest strefa 6,70-6,00? Wiesz, wygląda na to, że 6,6. A te odbicia w górę i w dół można "zlikwidować" filtrem. Jednak dalej w kolejce jest 6-6.2, a dalej zobaczymy... Niektórzy mówią, że 5-5,0. Miało być 5-5,5
|
|