0 Dołączył: 2009-09-25 Wpisów: 244
Wysłane:
18 stycznia 2010 11:23:56
przy kursie: 4,97 zł
misek napisał(a):alez potencjał musi tkwić w tej spółce skoro tak łatwo odrabia straty.. Ale niektórzy nie wiedzą o tym więc zapłacą za tą naukę, odkupując po wzroście. „Potrafię obliczyć ruch ciał niebieskich, ale nie ludzkie szaleństwo” - Isaak Newton
Edytowany: 18 stycznia 2010 11:26
|
|
0 Dołączył: 2009-09-21 Wpisów: 4 615
Wysłane:
18 stycznia 2010 12:37:37
Istnieje teoria, że panike wywołano żeby skupić jak najwięcej waloru przed wyznaczeniem liczby głosów na walnym. The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
0 Dołączył: 2009-11-23 Wpisów: 82
Wysłane:
18 stycznia 2010 13:54:03
mathu napisał(a):Istnieje teoria, że panike wywołano żeby skupić jak najwięcej waloru przed wyznaczeniem liczby głosów na walnym. a którz to ukuł tą teorię... Ty mathu ??? Contraria sunt Complementa
|
|
|
|
0 Dołączył: 2010-01-14 Wpisów: 3
Wysłane:
18 stycznia 2010 14:01:43
Ja mam pytanie odnośnie tych praw poboru.
1. Kiedy pojawią się na koncie maklerskim ( czy będą "obok" innych papierów, jeśli nie to gdzie je będzie widać). 2. Ile czasu będzie na kupno i w jaki sposób należy to zrobić ( normalne zlecenie kupna przez net)?? 3. Rozumiem, że po nabyciu akcji z praw poboru mogę je odsprzedać natychmiast. tak?
Zdaje sobie sprawę, że byc może dla niektórych pytania banalne ale jestem laikiem w tych sprawach.
Z góry dzięki za odp.
Pozdr.
|
|
Wysłane:
18 stycznia 2010 14:13:17
misek napisał(a):mathu napisał(a):Istnieje teoria, że panike wywołano żeby skupić jak najwięcej waloru przed wyznaczeniem liczby głosów na walnym. a którz to ukuł tą teorię... Ty mathu ??? Nie ja. The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
0 Dołączył: 2009-11-23 Wpisów: 43
Wysłane:
18 stycznia 2010 14:20:07
@outofspace Możesz chcieć przejrzeć wątek Boryszewa na tym forum, tam emisja z PP jest w trakcie i mnóstwo pytań tego typu znalazło, zdaje się, odpowiedź. W ogóle to "szukaj" ;).
Edytowany: 18 stycznia 2010 14:20
|
|
Wysłane:
20 stycznia 2010 13:08:24
przy kursie: 5,15 zł
 kliknij, aby powiększyćMiło że w trzy sesje wróciliśmy na poprzednie poziomy. The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
0 Dołączył: 2009-11-13 Wpisów: 27
Wysłane:
21 stycznia 2010 00:07:20
Bardzo ładna sesja dla Atona. Otwarcie gapem w górę, potem zjazd cenowy do poziomu wczorajszych minimów i mozolna wspinaczka do dzisiejszych maksimów potwierdzona rozsądnymi obrotami. Zamknięcie powyżej wczorajszego zamknięcia, rosnące obroty. Sielankowy obrazek zakłóca mi jedynie drobny szczegół- że w okolicach górnych 2/3 piątkowej świecy impet wzrostowy wyhamowuje i kurs nie jest w stanie się przebić wyżej, a nawet na dłużej utrzymać na tym poziomie. Ale cóż dzisiaj dopiero trzecia sesja od ogłoszenia emisji. Czekam na więcej
|
|
Wysłane:
21 stycznia 2010 00:14:21
Ja zamiast kursu obserwuję arkusz i widzę tam że z dnia na dzień po prawej liczba akcji maleje i maleje, a po lewej przyrasta. Dziś uklepaliśmy już 5 zł na tyle, że bez złego infa kurs nie powinien tego przebić. Moim zdaniem jutro szansa na pierwsze podejście po 5.50, ale jeśli pójdzie info o USA (a według plotek ma pójść do końca tygodnia), to atakujemy 6 zł. Zwolniła się masa kapitału z PSW i teraz ta kasa będzie się wlewać w pozostałych "liderów" NC. The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
Wysłane:
21 stycznia 2010 00:21:02
na takie wzrosty też liczę, bo mam trochę po 6 zakupione na największej górce i nie uśmiecha mi się ta strata.. dobrze wiedzieć, że ktoś obserwuje bardziej wnikliwie i dzieli się wiedzą- good job
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-12-18 Wpisów: 2
Wysłane:
22 stycznia 2010 10:00:13
przy kursie: 5,50 zł
Nie byłbym tak optymistyczny - chyba wielu ludzi spanikowało bo ceny sprzedaży spadły do 4,75. W tej cenie był wolumen rzędu 600000.
|
|
Wysłane:
22 stycznia 2010 11:31:22
mathu napisał(a):Ja zamiast kursu obserwuję arkusz i widzę tam że z dnia na dzień po prawej liczba akcji maleje i maleje, a po lewej przyrasta. Dziś uklepaliśmy już 5 zł na tyle, że bez złego infa kurs nie powinien tego przebić. Moim zdaniem jutro szansa na pierwsze podejście po 5.50, ale jeśli pójdzie info o USA (a według plotek ma pójść do końca tygodnia), to atakujemy 6 zł. Zwolniła się masa kapitału z PSW i teraz ta kasa będzie się wlewać w pozostałych "liderów" NC. No i trochę się prognozy posypały: Bez infa zlecieliśmy poniżej 5 zł- może to być jednodniowa promocja przed odbiciem, ale i początek trendu spadkowego.. poczekamy do końca sesji- to się okaże przy zamknięciu, dzisiaj trochę dobrałam zakładając pierwszą wersję. A co do kasy, to kasa teraz wraca na PSW... wczoraj po ogłoszeniu dobrych prognoz od połowy sesji kurs rozpoczął wzrosty a w efekcie zamknięcie było na plusie. Więc niestety kasa do PSW wraca. W kwestii dzisiejszych spadków ATO spadło dużo, ale paniką bym tego nie nazwała, bo biorąc pod uwagę "normalne" wolumeny na spółce to obrót był żenująco niski... Pozostając w optymistycznym nastroju obserwuję nadal i czekam z niecierpliwością na info o nowych umowach z USA
|
|
0 Dołączył: 2009-09-25 Wpisów: 244
Wysłane:
22 stycznia 2010 12:50:55
Cytat:ATON-HT S.A. podpisał umowę na sprzedaż urządzenia do unieszkodliwiania odpadów medycznych i poszpitalnych - ATON BWW. Wartość kontraktu to 230.000 euro. Nabywcą urządzenia jest polska firma, która chce świadczyć usługi w zakresie unieszkodliwiania odpadów medycznych za pomocą urządzenia ATON BWW.
Podpisanie umowy zbiegło się w czasie z zakończeniem prac Parlamentu nad ustawą o odpadach, która zezwala na stosowanie urządzeń i technologii ATON-HT do unieszkodliwia odpadów medycznych oraz odpadów zawierających azbest. Ustawa w dniu dzisiejszym została skierowana do podpisu prezydenta. W związku z tym Zarząd ATON -HT S.A. spodziewa się, że będzie to pozytywny sygnał dla firm, które są zainteresowane urządzeniami i technologią Spółki, ale dotychczas wstrzymywały się z decyzją o ich zakupie do czasu wejścia w życie przepisów dopuszczających ich stosowanie Pozdrawiam tych, którzy ostatnio sprzedawali. „Potrafię obliczyć ruch ciał niebieskich, ale nie ludzkie szaleństwo” - Isaak Newton
Edytowany: 22 stycznia 2010 12:52
|
|
Wysłane:
22 stycznia 2010 13:22:05
To dopiero PIERWSZE info z wielu :) Doczekaliśmy :) The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
0 Dołączył: 2009-08-15 Wpisów: 163
Wysłane:
22 stycznia 2010 13:38:15
Podobają się mi ich infa, nie tylko suche dane ale też o świetlanej przyszłości :) Dobry atonik, portfel ratuje w taką sesje (gdyby nie to, 6 zeta by pewnie przebiło)
|
|
Wysłane:
22 stycznia 2010 13:58:03
Ha ha! Cytat:W dniach 19-20 stycznia br. odbyła się także wizyta przedstawicieli trzech podmiotów amerykańskich firm zainteresowanych zakupem technologii i urządzeń oferowanych przez ATON-HT. Wizyta była bardzo udana. Uzgodnione zostały zasady dalszej współpracy. Partnerzy z USA są poważnie zainteresowani zakupem naszych technologii. - dodał Robert Barczyk. Przyjazd amerykańskich firm, był efektem wizyty przedstawicieli ATON-HT w USA w grudniu ubiegłego roku. Przedstawiciele Spółki wzięli wówczas udział w Polsko – Amerykańskiej Konferencji Nauki i Technologii, oraz spotkali się z amerykańskimi firmami zainteresowanymi technologiami ATON-HT S.A. www.aton.com.pl/var/userfiles/...The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
Edytowany: 22 stycznia 2010 13:58
|
|
Wysłane:
22 stycznia 2010 17:20:20
martini4m napisał(a):Pozostając w optymistycznym nastroju obserwuję nadal i czekam z niecierpliwością na info o nowych umowach z USA No i się doczekałam
|
|
0 Dołączył: 2009-09-16 Wpisów: 97
Wysłane:
22 stycznia 2010 17:26:15
martini4m napisał(a):martini4m napisał(a):Pozostając w optymistycznym nastroju obserwuję nadal i czekam z niecierpliwością na info o nowych umowach z USA No i się doczekałam a to dopiero początek dobrych wieści
|
|
0 Dołączył: 2009-08-15 Wpisów: 163
Wysłane:
22 stycznia 2010 17:40:48
A ci Szwajcarzy co piszą coś na parkiecie to jakiś kit czy ktoś coś słyszał?
ps. Niewiele brakowało a bym się wyleszczył, średnio mam za 4 zeta (całość) to sobie pomyślałem że na takiej zwale zysk to zawsze zysk i trzeba sprzedać, dobrze że postanowiłem się trochę przekimiać bo bym się czuł jak szmata teraz ;)
|
|
Wysłane:
22 stycznia 2010 19:19:23
gradac napisał(a):martini4m napisał(a):martini4m napisał(a):Pozostając w optymistycznym nastroju obserwuję nadal i czekam z niecierpliwością na info o nowych umowach z USA No i się doczekałam a to dopiero początek dobrych wieści Dobre wieści jak najbardziej pożądane Obawiam się jednak jednego: o ile w Polsce już pierwsze umowy podpisano, o tyle z USA nadal trwają rozmowy przez co wynik pozostaje wciąż niepewny. O Szwajcarach z "parkietu" nie słyszałam. Najważniejsze są najbliższe dni: podpisanie ustawy przez Małego Napoleona, przewidywane Prawa Poboru a w międzyczasie... nie wykluczone, że pojawią się nowe umowy. Cierpliwość w najbliższych dniach może się okazać cnotą... Pozdrawiam akcjonariat i "całym sercem" nadal trzymam kciuki
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.