A ja pozwolę sobie powtórzyć prośbę forumowiczów o niezadawanie pytań typu "co myślicie o...".
Pabloskrk, skoro Morfeusz dalej trzyma w portfelu SWD, to zapewne sądzi, że kurs wróci ponad 2 zł (w przeciwnym wypadku zapewne pozbyłby się już spółki).
Ba, powiem więcej. Morfeusz liczy, na to, że wzrośnie ponad 2,28, bo zapewne tak jak my wszyscy, inwestuje, żeby zarobić

Czyż nie

?
Tak więc szanse, że wzrośnie powyżej 2 zł są (bo kiedyś kosztował i powyżej 5 zł)...
albo
nie ma (bo kiedyś kosztował poniżej 1 zł)...
albo...
no właśnie pabloskrk co o tym sądzisz Ty sam?
Z rodzaju Twojego pytania wnioskuję, że kupiłeś powyżej 2 zł i oczekujesz odpowiedzi, która podniosłaby Cię na duchu. Oczywiście nie życzę Ci tego (sytuacji, jeśli kupiłeś powyżej 2 zł), tak jak nikomu nie życze strat

. Jeśli się mylę co do oceny Twoich intencji, to tym lepiej (no i oczywiście przepraszam)!!!
Wierz mi (bo przerabiałem to na własnej skórze), że nawet jak uzyskasz odpowiedź, której oczekujesz (zapewne: "Tak, jasne że wzrośnie grubo powyżej 2 zł"), to i tak nikt nie da Ci gwarancji, że tak właśnie się stanie. I kiedy się stanie.
Nie pytaj o rybę, tylko o wędkę. A wierz mi, że na tym forum jest się od kogo uczyć.
Jeśli mogę Cię o to prosić, to wrzuć swoją ocene SWD do wątku o tej spółce. Być może inni forumowicze także skorzystają na tym.
Uwierz mi, że nawet najbardziej nietrafna, ale własna analiza, jest bardzo cenna i lepsza niż opieranie się na ocenach innych. Umożliwia merytoryczną dyskusję, wymianę poglądów, a przede wszystkim umożliwia zdobycie doświadczenia i nowej wiedzy od innych forumowiczów (lepiej niż zadawanie pytań nie popartych na forum własnymi przemyśleniami).
Uważam, że należy wykorzystać fakt, że są tu osoby, które chcą i dzielą się swoją wiedzą. I należy się im za to wielki szacun

.
Proszę nie traktuj mojego posta jako złośliwości, bom daleki od tego, tylko jako próbę zwrócenia uwagi na pewne, moim zdaniem, lepsze rozwiązania.
A tak swoją drogą, wydaje mi się, że obecnie SWD jest w trendzie malejącym (i nie jest to niestety korekta trendów wzrostowych).
Ale może się mylę, bo ja jeszcze słabiak jestem i dlatego cały czas pilnie się uczę.
Jeśli chcesz, to wrzucę swoją interpretację sytuacji, ale już do wątku o SWD. Na ile będzie trafna i co będzie warta ocenisz już sam.
Pozdrawiam i życzę sukcesów w trejdach.
Powyższe wypociny nie mają nic wspólnego z rzetelną analizą, ani rekomendacją, nagabywaniem albo jakimkolwiek naganianiem. Potencjalne wzięcie ich pod uwagę jest działaniem na własne ryzyko i odpowiedzialność.