PARTNER SERWISU
cudstfar
Virus69

Virus69

Ostatnie 10 wpisów
wlasnie wyskoczyl komunikat na TVN CNBC ze MSP dalo spolce Kulczyka wylacznosc na rozmowy w sprawie zakupu ENEI.
tylko nie wiem czy chodzi o KOV

co tu taka cisza?

Sa agentem Capital Partners. Od kilku miesiecy dzwonia i proponuja "super zyskowne" transakcje glownie na rynku akcji amerykanskich.
Robil ktos cos z nimi? na wiekszosci forum maja zla opinie- glownie jako pracodawca. Malo jest opinii jako o doradcy

Jesli chodzi o gaz lupkowy to chyba musialbys zmienic nazwe watku na "portfel dlugoterminowy". Wg mnie PGNiG to bardzo dobra spolka dlatego od dluzszego czasu dokupuje i czekam Dancing dlatego ciesze sie ze zaczynasz sie zastanawiac nad kupnem salute

zrealizowales zyski i Bora-Bora ? thumbleft
Co myslisz o PGNiG, zbliza sie dywidenda, moze warto wejsc?

Morfeusz, co tak cicho w moim ulubionym watku? :)
Jestem strasznie ciekaw jak w tym momencie wyglada Twoj portfel, ten tydzien dal w kosc prawie wszystkim :(

nie wiem jak u Was, u mnie mBank dlugo mielil transakcje i zamiast 13% zarobilem 12% king Dancing

ja sie ustawiam w dniu debiutu na 349 PLN i niech sie dzieje co chce ;)
zawsze sprzedaje w dniu debiutu i jak narazie nie zalowalem ( no moze troszke przy Bogdance ;) )

kupilem po 0,02 ( przez dwa miesiace bylem ustawiony na 0,01 - nie udalo sie nawet 1 szt kupic :) )
czekam na 16.04
Jakis czas temu Patrowicz oglaszal ze chce wyprowadzic Elkop z fixingu do notowan ciaglych.

Pozwalam sobie zalozyc watek debiutanta Grupy FERRO S.A.
31.03.2010 zamkniecie oferty
Przedzial cenowy za jedna Akcje Oferowana wynosi 8,40-10,60

Grupa jest jednym z liderów sprzedaży branży sanitarnej i grzewczej na rynku polskim. W 2008 r. zajmowała 3. miejsce w Polsce z udziałem w rynku przekraczającym 13% pod względem liczby sprzedanych baterii. Grupa oferuje armaturę sanitarną i instalacyjną pod własną marką FERRO oraz elementy instalacji grzewczych pod własną marką Weberman. Sprzedaż produktów pod markami własnymi FERRO i Weberman stanowiła w 2008 roku około 80-90% całkowitej sprzedaży Grupy.

Wybrane dane finansowe (dane w tys. zl)za I-III kw. 2009:
przychody ze sprzedazy: 119 048
EBITDA: 14 076
Zysk z dzialalnosci operacyjnej: 13 404
Zysk netto: 10 968

No i odwieczne pytanie, czy warto wchodzic Think ?

Witaj Morfeusz,
co myslisz o Millenium i Bomi, wchodzic teraz?

Jutro maja byc wyniki, beda dobre i kurs poleci na polnoc ?

za TVN CNBC, Police dogadaly sie z PGNiG i splaca zadluzenie:
do 31.01.2010 ureguluja bierzace faktury
do 31.03.2010 splaca 10 mln
do 30.06.2010 splaca pozostale zadluzenie wraz z odsetkami

za TVN CNBC:
Police do 31.01.2010 ureguluja bierzace faktury
do 31.03.2010 splaca 10 mln
do 30.06.2010 splaca pozostale zadluzenie wraz z odsetkami

Próchnik przyjął strategię rozwoju na lata 2010-2012, która zakłada m.in. przejęcie spółek z segmentu odzieży damskiej, otwarcie nowych salonów firmowych, w tym 3 na Litwie. Akcje spółki rosną o ponad 6 proc.
calosc tutaj

kraul napisał(a):
Witam. Sprawdzają sie moje najgorsze scenariusze jeżeli chodzi o Bioton. Spółka nie ma fundamentów, po prostu. Niby można interpretować, iż już spadki sie wyczerpały skoro pomimo dobrych niby wieści nic nie idzie do góry.

Ja spekulowałem sobie wesoło, grając na wzrost o grosz ale raz się przeliczyłem i trzymam papier za o,25.

Bioton to lipa na dłuższy okres. Spółka zostanie zmieciona z powierzchnii BO JAK DŁUGO MOŻE FUNKCJONOWAĆ COŚ CO NIE MA ZYSKU !!!!!!!!!!!!!!

dla Ciebie na forum caly czas tylko Bioton bee i bee, ale "spekulujesz sobie wesolo".
Po co sie denerwujesz tyle, "wyjdz" ze spolki i nie denerwuj innych... Wiekszosc spekuluje na Biotonie po 1 gr i ma tego swiadomosc ze w kazdej chwili moze ten "grosz" stracic... albo zyskac...

Panie, Panowie, robil ktos jakas analize, dlugo bedziemy jeszcze ubijac 0,60-0,62 ? Co mowia wykresy, swiece itd?

wachar napisał(a):
Virus69 napisał(a):
SirHoe napisał(a):
25,95
to był max jak na razie, prawie 13%

25,98 nowy max... i rosnie Pray

cena rzeczywiście rośnie ale patrząc na obroty to jedno mi się nasuwa - "kompletny amok"

idziemy na rekord king

SirHoe napisał(a):
25,95
to był max jak na razie, prawie 13%

25,98 nowy max... i rosnie Pray

jutro liczymy zyski? Dancing
Srednia z analiz "wrozbitow" wychodzi im podobno na +12% w dniu debiutu... ja licze na +20%...

czy ktos wie co sie dzieje z kursem, dlaczego systematycznie spada?
wiadomo kiedy beda wyniki za 3Q ?

moze czas na kanal wzrostowy?

sekator napisał(a):
z ciekawości obejrzałem i nie dziwię się że kurs leci. Może za rok coś z tego będzie - na razie jest wiele ciekawszych spółek. Pozdr.

mozesz cos polecic?

mathu napisał(a):
Kiedy zwalnia się kasa z redukcji?

mi kase po redukcji juz zwrocili ( mbank ) ale papier jako taki sie nie wyswietla nigdzie. Tylko w histori transakcji widac ze kupilem... i czekam na debiut Dancing

kupowalem PP... mam rachunek w mBank, w maklerze pojawily mi sie nowe akcje jako PKO-PNE o wartosci 1 zl
o co chodzi, kiedy beda jako "normalne" papiery ? Przydzial akcji mial byc chyba wczoraj

slenart napisał(a):
jaki związek redukcja ilościowa ma z oferowaną ceną ?

Przecież nie może być tak, że chętni na te same ilości akcji oferujący
- 17,50 zł za 1 akcje (pierwszy inwestor)
- 23,00 zł za 1 akcje (drugi inwestor)
mają takie same szanse na otrzymanie tej samej ilości akcji.

A z tego co piszecie - ich szanse są takie same.

Jeśli tak to działa to jaki jest sens oferowania więcej - w tym przypadku - 23 zł.

pewnie Ci co ustawili na 17,50 nie dostana wcale...

i tak zapozno, zapisy byly do 12:00

wiekszosc jest tak podjarana ze nie bierze pod uwage strat? Debiut musi sie udac ?
Jak czytam fora i ogladam TVN CNBC to wiekszosc bierze kredyty i zapozycza sie u znajomych zeby od rana 05.11 slinic sie przed wykresami a popoludniu sprzedac... oczywiscie z zyskiem, napewno wysokim Dancing ...
dlatego zaczynam miec watpliwosci- tez sie zaporzyczyc, czy zaczekac do debiutu i jesli bedzie wzrost ( o czym wiekszosc marzy ) kupowac na biezaco?

Czyli jeszcze jakies 2 miesiace i bedzie ok. 5,70 ? (mikolajowy rajd?)

a ja wierze w ta spolke, nie wiem dlaczego ale wierze i dokupuje

wchodzic, teraz wchodzic?

KujawiakXII napisał(a):
Właśnie poinformowali (TVN CNBC), że kupili za 1 Euro ElecroWorld. Nic więcej nie chcieli mówić. Tak małej (wartościowo) transakcji nie muszą ogłaszać na giełdzie.

teraz sprzedadza za 2 EUR i mamy 100% zysk hello1

przelamie 15,00?

prezes kupil to i ja kupie king

Bosman napisał(a):
No proszę co to znaczy słowo w środkach masowego przekazu. Zobaczymy czy zdołają utrzymać kurs powyżej 8 zł. Jeśli się uda to będzie ok, mimo że Templeton wciąż ma coś tam do sprzedania to widać, że są spore oczekiwania wobec spółki. thumbright

TVN CNBC RULEZ :)

jakies rekomendacje? kupowac?

ja sie wstrzelilem po 3,60 Dancing

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 17 maja 2011 18:28:16
Liczba wpisów: 39
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,488 sek.

udadumuq
lbeoicqa
cqgowhbs
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
pdodeklw
aaojmrtf
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat