PARTNER SERWISU
qxkapnsr

Offtopic

martinezo
0
Wpisów: 498
Wysłane: 29 kwietnia 2010 12:39:15
Kurczę, też tak chcęcyclops_ani Ile to kasy by zostało na zakup akcjiblackeye

Niejadek
Cytat:
Hindus twierdzi, że od 70 lat nic nie jadł

Powoli do celu

Kamil
0
Wpisów: 637
Wysłane: 4 maja 2010 11:44:40
Myślę że to powinno cię zainteresować: Życie za darmo

Cytat:
Zamiast do sklepów chodzą do śmietnika. Bo tak jest modnie, ekologicznie i... zdrowo.
Na śniadanie: truskawki z miętą. Obiad: sałatka z bakłażana, zupa krem z warzyw, ciasto dyniowe. Kolacja: zapiekana cukinia ze szczypiorkiem, koktajl z bananów. Cena: zero złotych.
Tak wygląda menu Pawła Włodarczyka, 21-letniego studenta orientalistyki z Warszawy. Większość składników znalazł na śmietniku przy bazarze na warszawskim placu Szembeka.
Paweł jest jednym z pierwszych polskich freegan (wyraz pochodzi z połączenia angielskich słów free - darmowy i vegan - wegański). Tacy jak on rezygnują z kupowania jedzenia i innych produktów w ramach sprzeciwu wobec coraz większej produkcji i konsumpcji, które prowadzą do powstawania nadmiaru śmieci. Dlatego starają się żyć za darmo. W Polsce wciąż jest ich niewielu. Studiują, pracują i często pochodzą z zamożnych domów. Grzebią po śmietnikach nie z przymusu, tylko z wyboru.
Aktualnie: MRB(100%)

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 4 maja 2010 11:49:30
W d***ch się niektórym poprzewracało.
Typowy schemat, bogaty lekkoduch który nigdy nie zaznał biedy i głodu,s tudiujący jakiś zabawkowy kierunek i walczący ze złym kapitalizmem.
Odciąć jednego z drugim od dopływu kasy rodzicieli i od razu zmiękną.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
Edytowany: 4 maja 2010 11:51

Kamil
0
Wysłane: 4 maja 2010 12:27:21
Uważasz że bezmyślna pogoń za kasą jest lepszym rozwiązaniem? Nigdy bym nie podjął się życia w takiej skrajności, ale podziwiam takich ludzi. Bezmyślny konsumpcjonizm do niczego nie prowadzi. Zarabiasz więcej, wydajesz więcej. 99% społeczeństwa tak żyje, niezależnie jak daleko zabrnie. Oni na pewno nie wytrzymają tak całego życia i pewnie wkrótce założą rodziny, kupią własne m, samochód itp. Ale bogatsi o doświadczenie życia bez pieniędzy docenią jego wartość i będą dwakroć szczęśliwsi. Tak sobie myślę. Spróbuj kiedyś nie jeść przez tydzień. Smak pierwszego posiłku po głodówce - bezcenneicon_biggrin

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 4 maja 2010 12:39:42
Wiem, wiem, "kto w młodości nie był...". To ja pewnie będę tą świnią :)

Jak chcą być tacy dobrzy, to niech sobie odmówią kasy którą wydają na modne kluby i zafundują za to jedzenie ludziom którzy muszą zbierać odpadki z przymusu. Ale to za trudne dla takiego gogusia, ciężko tym poszpanować przed znajomymi.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

v3nom
0
Wpisów: 3 042
Wysłane: 4 maja 2010 12:43:00
mathu napisał(a):
Odciąć jednego z drugim od dopływu kasy rodzicieli i od razu zmiękną.

Mathu, skoro powyższy cytat to prawda, to widać, że chłopak dobrze sobie radzi i z głodu na pewno nie umrze. Z drugiej strony mam znajomych wegan i powiem tyle, chudzinki, chudzinki, podczas wichury tylko "nawkładać cegieł w portki", bo inaczej wiatr porwie blackeye
Klika się i sprzedaje ;-)

Kamil
0
Wysłane: 4 maja 2010 13:11:37
Cytat:
– Lubię sobie pomyśleć, że nasze grzebanie w śmieciach jest przejawem istnienia globalnego społeczeństwa obywatelskiego – tłumaczy Janek „Zwierzak” - „kontenerowiec” z Warszawy, punk i nauczyciel gry na gitarze. Janek opowiada o jednorazowej akcji, którą zorganizował ubiegłej zimy z trojgiem przyjaciół. Przez noc zebrali trzydzieści kilogramów warzyw. Pojechali na Służew, pod most, i ugotowali zupę dla bezdomnych „kanalarzy”. – Stare dziadki, a dziękowali nam ze łzami w oczach…

@Mathu, ja też nie jestem socjalistą, ale o siebie się nie obawiamAnxious . Bardzo rozbawiło mnie porównanie podstawowych ustrojów politycznych: Link
Cytat:
– Socjalizm: mam trzy krowy; rząd odbiera mi pod przymusem mleko, które potem mogę kupić w państwowym sklepie na kartki.
– Socjaldemokracja: mam trzy krowy; rząd skupuje ode mnie mleko i rozdaje za darmo w szkołach, gdzie dzieci wylewają je do zlewu.
– Kapitalizm: mam trzy krowy; sprzedaję jedną i kupuję byka!

Przy okazji artykułu od Martinezo dowiedziałem się że człowiek może bez jedzenia wytrzymać 50 dni. Czy to przypadek że w szkole nas tego nie uczą? Think

martinezo
0
Wpisów: 498
Wysłane: 7 lipca 2010 14:56:36
Link do strony gdzie publikują różne ciekawe rzeczy, pochodzące z przecieków informacje, i takie tam:

Wikileaks

Powoli do celu

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,245 sek.

xrdjwcjx
uricsjoa
drttzsrn
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
dkyrsstm
erjxkqle
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat