zscyspkz
Advertisement
PARTNER SERWISU
fqzxkrvg
1 2 3

granie w kasynie poziom zaawansowany

yanek z hor
168
Wpisów: 1 289
Wysłane: 26 kwietnia 2021 21:54:46
-nie gram na AT ... bo nie gram i nie wierze w magię kresek
- gram fundamentami ale nie na pojedynczej spółki - ktoś kiedys mówił "gospodarka głupcze" - ale taka gospodarka która powoduje dopływ kasy do kasyna i odpływ, a nie taka prawdziwa która interesuje 40 mln Polaków
- gram z zamiarem utrzymania jak najdłuzej zyskownej pozycji, niestety nie mam do tego cierpliwosci.
- w momencie strat ewentualnie usredniam jeden raz i NIGDY nie przesuwam SL, jeżeli mi wywaliło na SL to o tej pozycji zapominam na miesiące.... bo się nie znam
- czasami nie stawiam SL bo podobno wiem na 100% że wzrost jest kwestia czasu
- raczej gram na kontraktach a nie akcjach

niestety jestem "januszem" kasyna i zbieram duzo nieszczęść - zwyczajnie nie mam szczęscia.

yanek z hor
168
Wysłane: 26 kwietnia 2021 22:18:50
Moje pozycje
XTB 16,4 przed dywidenda

PKN 63,2 - jedyna spólka w miarę bez zagrozen, którą mozna swobodnie pompowac WIG20

L 43,5 na CO2 - tutaj ma być długoterminowo. Jezeli bym był Chińczykiem Hindusem to bym przeznaczył grube mld USD aby niszczyć przemysł Europy - jest mozliwość trzeba korzystać - im większa cena CO2 tym więcej przemysłu będzie przenoszona np do Chin. Oczywiscie tutaj bedzie bierność PE bo lewaki będą się cieszyć że CO2 bedzie spadać.

S4,59 na pln - czekam na mld EURO z planu odbudowy które wpłyną do Polski w wakacje i będzie zamiana na pln. Tutaj jestem ciekawy czy RPP podniesie stopy bo na spowolnienie nie ma co liczyc kiedy produkcja +20% i konsumpcja tez +17%

i S 10,00 EURTRY - przymierzałem sie do liry od dłuższego czasu i w momencie zakupu od razu wyszła sprawa ludobójstwa Ormian i wtopa ale o dziwo krótkotrwala. Tutaj istotny jest SWAP i tak naprawde koniecznie nie interesuje mnie umacnianie liry

czekam na ruch cdr w górę - zamykanie szortów i presja ze strony nasdaqa

29 kwietnia wyrok TSUE od czerwca OFE i będę sie starał trzymac od akcji w kasynie. Po zlikwidowaniu OFE powinna byc pełzajaca wieloletnia hossa z powodu PPK tak samo jak była pełzajaca hossa za OFE która wyniosła WIG20 z 1400pkt do 4000pkt

grum
PREMIUM
101
Wpisów: 916
Wysłane: 27 kwietnia 2021 08:01:35
Gdyby życie było takie proste... Jaka swobodna dywagacja bierny PE (skąd zatem te mld EURO z planu odbudowy), lewaki z chińczykami i cyt. Hindusem (chciałbym go poznać), ze wspólnym interesem zniszczenia przemysłu UE.
Bierny PE prześle EURO na wakacje, no ale przecież wyszła sprawa ludobójstwa Ormian. Dobrze że wyszła .... po przeszło 100 latach.
Nie wiem co lepsze z tej analizy. NIe wypada powiedzieć, że to wychodzące ludobójstwo - bo to nie temat dla żartów, ale poważnego zastanowienia się. Ze względu na miejsce rozważania stawiam na pompujący WIG20 Orlen. Ja stawiam, że Orlen pompuje wąskie towarzystwo. Interpretacje tego pozostawiam innym.
Na marginesie powodzenia w inwestycjach na przekór lewakom co chcą przemysł zniszczyć, w tym Orlen

yanek z hor
168
Wysłane: 27 kwietnia 2021 09:15:06
Alior 24,8 - mają byc wyniki i jakis dynamiczny ruch... warto zaryzykowac tym bardziej ze nie maja franków i maja rezerwy z 2020 jakoby na nieściągalne kredyty bo im sie wydawało ze jest armagedon gospodarczy

yanek z hor
168
Wysłane: 27 kwietnia 2021 09:26:26
grum napisał(a):
Gdyby życie było takie proste... Jaka swobodna dywagacja bierny PE (skąd zatem te mld EURO z planu odbudowy), lewaki z chińczykami i cyt. Hindusem (chciałbym go poznać), ze wspólnym interesem zniszczenia przemysłu UE.
Bierny PE prześle EURO na wakacje, no ale przecież wyszła sprawa ludobójstwa Ormian. Dobrze że wyszła .... po przeszło 100 latach.
Nie wiem co lepsze z tej analizy. NIe wypada powiedzieć, że to wychodzące ludobójstwo - bo to nie temat dla żartów, ale poważnego zastanowienia się. Ze względu na miejsce rozważania stawiam na pompujący WIG20 Orlen. Ja stawiam, że Orlen pompuje wąskie towarzystwo. Interpretacje tego pozostawiam innym.
Na marginesie powodzenia w inwestycjach na przekór lewakom co chcą przemysł zniszczyć, w tym Orlen

Wiesz co jest najlepszą weryfikacją kogoś wypowiedzi ??? CZAS...
Więc poczekaj z jakimis ocenami ....

odnośnie lewaków w KE i ich podejście do CO2 - "KE planuje opłaty za emisje CO2 w sektorze budowlanym i transporcie"Anxious . W 2019 były prognozy ze opłata za tonę CO2 w granicach 50 EURO wyniesie za dekade czyli coś około 2030 roku - jest już teraz.... TERAZ kiedy przemysł Europy jest w pewnym zastoju...
Więc możesz sobie robiś jakieś komntarze o Hindusach i Chińczykach ... ale to te moga być amerykanie i pompowanie CO2 jest najlepszym najprostszym sposobem zyskania konkurencyjnosci nad Europą.

Inną sprawą jest to ze CO2 to gaz który potrzebny jest do rozwoju roślin i tak naprawde nie wiadomo jaki ma wpływ na ocieplanie. To jest kolejny bożek po dziurze ozonowej i ochładzaniu klimatu (jezeli to pamietasz)

yanek z hor
168
Wysłane: 27 kwietnia 2021 09:29:00
CDR kontrakty 167,3

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 27 kwietnia 2021 09:33:23
S czy K?

pawelkosa
0
Wpisów: 3
Wysłane: 27 kwietnia 2021 09:36:11
napisał wcześniej, że czeka na ruch w górę, więc chyba K :)

yanek z hor
168
Wysłane: 27 kwietnia 2021 09:50:02
krewa napisał(a):
S czy K?

oczywiscie ze K. Może to sa zamykający się szorciarze + nasdaq cały czas up
Jeszcze trochę się spóźniłem przez pisanie posta...

yanek z hor
168
Wysłane: 27 kwietnia 2021 09:51:18
SL na cdr 164,5

yanek z hor
168
Wysłane: 27 kwietnia 2021 10:45:41
wywalam SL - zaczyna to wygladać bardzo obiecujaco - brak podaży. Po podbitce na 17xx nie ujawnila sie podaz. JEŻELI faktycznie szorciarz chce zamykać pozycję to musi odkupić akcje a chętnych na srzedaz brak

grum
PREMIUM
101
Wpisów: 916
Wysłane: 27 kwietnia 2021 11:12:01
yanek z hor napisał(a):
grum napisał(a):

Wiesz co jest najlepszą weryfikacją kogoś wypowiedzi ??? CZAS...
Więc poczekaj z jakimis ocenami ....

odnośnie lewaków w KE i ich podejście do CO2 - "KE planuje opłaty za emisje CO2 w sektorze budowlanym i transporcie"Anxious . W 2019 były prognozy ze opłata za tonę CO2 w granicach 50 EURO wyniesie za dekade czyli coś około 2030 roku - jest już teraz.... TERAZ kiedy przemysł Europy jest w pewnym zastoju...
Więc możesz sobie robiś jakieś komntarze o Hindusach i Chińczykach ... ale to te moga być amerykanie i pompowanie CO2 jest najlepszym najprostszym sposobem zyskania konkurencyjnosci nad Europą.

Inną sprawą jest to ze CO2 to gaz który potrzebny jest do rozwoju roślin i tak naprawde nie wiadomo jaki ma wpływ na ocieplanie. To jest kolejny bożek po dziurze ozonowej i ochładzaniu klimatu (jezeli to pamietasz)

Przecież nawet jak byś na tym ugrał krocie, co ci życzę, to nie oznacza że miałeś rację. Dam ci przykład. W latach 90tych wzrastała liczba powołań i liczba stwierdzonych przestępstw. Raczej bym nie wnioskował, że wraz ze wzrostem liczny powołań wzrasta liczba przestępstw.... Zwyczajnie wskazałem niespójność w tym wszystkim na poziomie kierunku, ale co ja taki szaraczek wiem

yanek z hor
168
Wysłane: 27 kwietnia 2021 15:44:39
"Przecież nawet jak byś na tym ugrał krocie, co ci życzę, to nie oznacza że miałeś rację. Dam ci przykład. W latach 90tych wzrastała liczba powołań i liczba stwierdzonych przestępstw. Raczej bym nie wnioskował, że wraz ze wzrostem liczny powołań wzrasta liczba przestępstw.... Zwyczajnie wskazałem niespójność w tym wszystkim na poziomie kierunku, ale co ja taki szaraczek wiem"

Szczerze mówiąc nie wiem o co ci chodzi... CO2 pewnie rośnie bo wszyscy kupuja bo potrzebuja .... teraz w dobie zastoju... czy raczej to jest tylko gra w kasynie gdzie komuś zalezy aby rozwalic UE. Faktycznie teoria spiskowa nie majaca żadnego poparcia w faktacch bo na świecie nie ma rywalizacji na konkurencyjność gospodarek - coś takiego nie istnieje

yanek z hor
168
Wysłane: 27 kwietnia 2021 15:53:47
na czym polega fenom liry tureckiej - EURTRY

Przykład 0,01 lota - koszt zakupu około 200pln każdy grosz to 4,5 pln, czyli jezeli EURO wzrośnie z 10 do 10,1 lry to strata 45pln. Jednak do tego dochodzi SWAP który wynosi 2 pln na 0,01 lota to jest pochodna wysokich stóp procentowych w Turcji.
SWAP jest płacony codziennie... czyli przez dla uproszczenia 350dni roku otrzymuje się 2 pln za pozycje krótka. SUMA 700pln. Czyli jezeli lira osłabi sie do 11,7 za EURO to i tak wychodzi sie na ZERO

Trzeba sobie odpowiedzieć czy lira ma jeszcze potencjał spadku - według mnie NIE MA - to kraj z przemysłem samowystarczajaca żywnosciowo i najlepsza gospodarka wytwórcza w całym kraju islamskim.

yanek z hor
168
Wysłane: 27 kwietnia 2021 15:56:20
yanek z hor napisał(a):
CDR kontrakty 167,3

zamkniete 164,8 - to jednak jeszcze nie ten moment

yanek z hor
168
Wysłane: 28 kwietnia 2021 14:36:57
z aliorem tak jak pisałem nic się nie dzieje przez przypadek i to na takich obrotach. 50% zamkniete za 27,5, reszta SL 25 pln i długi okres. Dla mnie Alior to najniżej wyceniany bank - nie ma franków !!!

Oczywiście CO2 kolejne rekordy - przysłowiowy Chińczyk pracuje aby gospodarka UE uadała przy aplauzie lewaków z KE. Jeszcze od dłuzszego czasu szukam logiki.... lewaki z KE chcą aby za 20 lat wszystkie samochody były na prąd. Zgaduję że popyt na prąd wzrośnie o 20-30% i co wtedy ??? zrezygnujemy z laptopów agd , prać będziemy nad rzeką aby jeździć samochodem ??? czy może przerzucimy się na transport konny i będzie paliwo ekologiczne - owies... Reasumując 100EURO za tonę CO2 w 2022 roku nie jest dla mnie fikcja - musi tylko cała gospodarka UE ruszyc

EURPLN zaczyna sie problem inflacyjny - gdzies został przekroczony prog racjonalności pomocy przedsiebiorcom w ramach tarczy. Obecnie jest boom na mieszkania i działki bo ludzie nie wiedza co z kasą zrobic, rekordowa ilość kasy w bankach, rekordowa ilość kasy na kontach przedsiebiorców - za chwile likwidacja obostrzeń... - w kwietniu produkcja będzie + 40%, liczba bezrobotnych maleje chociaz kończy sie tarcza i jakoby GWAraNCJA zatrudnienia do tego wzrost cen pradu przez CO2 co ciągnie za sobą wszytsko. Żadnego zahaamowania gospodarki nie bedzie presja inflacyjna będzie cały czas wiec albo umacniamy pln albo podnosimy stopy i umacniamy pln...

yanek z hor
168
Wysłane: 28 kwietnia 2021 15:27:34
no i kolejna próba 168,7 cdr

Adagio
48
Wpisów: 843
Wysłane: 28 kwietnia 2021 15:29:28
Cytat:
gdzies został przekroczony prog racjonalności pomocy przedsiebiorcom w ramach tarczy

Nie sadze, ze to problem pomocy dla przedsiebiorstw.
Tendencja jest taka, ze pandemia dla rzadu na poziomu budzetu nie stanowi zadnego problemu, bo jezeli maleja wplywy podatkowe, to sie zwieksza zadluzenie. Na poziomie wydatkow nie widac zadnych zahamowan a nawet jest tendencja do megalomanii inwestycyjnej. Zadluzenie panstwa od 2020 wzrosnie o ponad 400 mld do konca 2021 a politycy twierdza, ze to zaden problem, bo inni zadluzaja sie jeszcze mocniej.
NBP scial stopy i drukuje kase, nie wiadomo nawet ile. Naturalny efekt takiej polityki inflacja. Ludzie zaczynaja uciekac z oszczednosciami w nieruchomosci. Ceny dzialek rosna jak na drozdzach, niektorzy sprzedajacy podniesli ceny o 300%...
Nie wiem, czy PLN bedzie sie w takiej sytuacji umacnial, bo to jest raczej przepis na kryzys i kurs pod 6 EURPLN

yanek z hor
168
Wysłane: 28 kwietnia 2021 15:32:10
trzab się zastanoowic co ruszy w momencie zlikwidowania obostrzeń w dużej części EUropy na poczatku lipca...
Ja mam typ - ropa. Patrząc na przychody PKN widać znaczący spadek sprzedaży. Co jeszcze ??? jakies propozycje ??

Na pewno budowlanka pędzi -np w 2 blokach w Poznaniu wszystko sprzedane przed odbirem budynku...

yanek z hor
168
Wysłane: 28 kwietnia 2021 16:10:31
Adagio napisał(a):
Cytat:
gdzies został przekroczony prog racjonalności pomocy przedsiebiorcom w ramach tarczy

Nie sadze, ze to problem pomocy dla przedsiebiorstw.
Tendencja jest taka, ze pandemia dla rzadu na poziomu budzetu nie stanowi zadnego problemu, bo jezeli maleja wplywy podatkowe, to sie zwieksza zadluzenie. Na poziomie wydatkow nie widac zadnych zahamowan a nawet jest tendencja do megalomanii inwestycyjnej. Zadluzenie panstwa od 2020 wzrosnie o ponad 400 mld do konca 2021 a politycy twierdza, ze to zaden problem, bo inni zadluzaja sie jeszcze mocniej.
NBP scial stopy i drukuje kase, nie wiadomo nawet ile. Naturalny efekt takiej polityki inflacja. Ludzie zaczynaja uciekac z oszczednosciami w nieruchomosci. Ceny dzialek rosna jak na drozdzach, niektorzy sprzedajacy podniesli ceny o 300%...
Nie wiem, czy PLN bedzie sie w takiej sytuacji umacnial, bo to jest raczej przepis na kryzys i kurs pod 6 EURPLN

Wpływy z PIT CIT VAT cały czas rosną rok do roku. Nie ma zadnego spadku wpływów z podatków. Pierwsza tarcza z kwietnia 2020 trafiła do wszystkich którzy w ogóle nie odczuli zastoju... - z perspektywy czasu jak można podsumować branie 72 000pln na pracownika przez firmy budowlane jak sie okazuje w dobie najwiekszego boomu budowlanego od 30 lat

Ściecie stóp było według mnie prawidlowe i zwiazane z tym oslabenie pln. Tylko ze teraz mamy taki efekt że rekordy kasy na kontach w bankach u przedsiebiorców a jeszcze Polska ma zamiar pompować dodatkową kasę ??? Dla mnie gospodrka tego nie potrzebuje juz teraz mamy gwarantowany około 5% wzrost i według mnie nie warto dodawac cos wiecej - raczej te 34 mld EURO ja bym przeznaczył na spłate zadłużenia z tarczy - prawie to się zbilansuje

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

1 2 3

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,473 sek.

bpjjsbal
kifbafzn
blqumypv
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
xpqknlgw
akpmfnbq
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat