giccfpjh
Advertisement
PARTNER SERWISU
xqevaucl
25 26 27 28 29

Giełdowy "Blog of the Frog"

Abner1984
0
Wpisów: 696
Wysłane: 7 września 2010 00:37:46
Frog napisał(a):
Skotan... Wszedłem za 60% kapitału jaki uzyskałem ze sprzedaży BBC.

A zdradzisz Nam po jakiej cenie udało się Tobie dziś załadować do pociągu? Jeśli to nie tajemnica oczywiście...

"Ekonomista to ekspert który będzie wiedział jutro dlaczego nie sprawdziło się dzisiaj to co prognozował wczoraj..."

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 7 września 2010 08:07:52
v3nom napisał(a):
Frog napisał(a):
Na samiusieńkiej górce Angel

O loss po dzisiejszych wzrostach nie ma co się martwic. Ale w jaki sposób pobrać profit? SL oparty o ATR bardzo szeroki, pod świecami tez nie postawisz. Pozostaje procentowo brac zysk Think

Frog, ja na poważnie. Angel

Nie ma tu żadnej filozofii... Wszedłem w spółkę spontanicznie i pewnie w ten sam sposób ją opuszczę...
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

Frog
13
Wysłane: 7 września 2010 08:09:13
Abner1984 napisał(a):

A zdradzisz Nam po jakiej cenie udało się Tobie dziś załadować do pociągu? Jeśli to nie tajemnica oczywiście...

Uwzględniając prowizje od zakupu i sprzedaży, będę miał zysk sprzedając od 2,69 zł wzwyż.
Follow me on Twitter

janus_z
0
Wpisów: 162
Wysłane: 7 września 2010 08:11:55
Wiesz Frog też się wczoraj zastanawiałem nad Skotanem ale mi odjechałThink , ale za to załapałem sie na Ipmex.. a później ładne wzrosty choć może nie tak spektakularnehello1

No to załapałeś się dość szybko, mojemu zleceniu zabrakło parę groszy..a później jak sprawdziłem i kurs wyskoczył to juz nie mogłem się zdecydowaćThink
Edytowany: 7 września 2010 08:13

v3nom
0
Wpisów: 3 042
Wysłane: 7 września 2010 10:53:57
Frog napisał(a):
Abner1984 napisał(a):

Uwzględniając prowizje od zakupu i sprzedaży, będę miał zysk sprzedając od 2,69 zł wzwyż.

Trochę drogo, myślałem, że załapałeś się na 2.20 - 2.40. Jednak jest w Tobie dusza spekulanta blackeye
Klika się i sprzedaje ;-)

Frog
13
Wysłane: 7 września 2010 11:14:50
v3nom napisał(a):
Jednak jest w Tobie dusza spekulanta blackeye

Ale umiejętności nie ma
Dokupiłem, sprzedałem, odkupiłem, sprzedałem... i straciłem na prowizjach blackeye
Follow me on Twitter

janus_z
0
Wpisów: 162
Wysłane: 7 września 2010 11:21:04
czyli Skotana juz nie ma w portfelu ? , bo dziś widze dosyć spada

v3nom
0
Wysłane: 7 września 2010 11:33:26
Frog napisał(a):
Ale umiejętności nie ma
Dokupiłem, sprzedałem, odkupiłem, sprzedałem... i straciłem na prowizjach blackeye

I tak bywa, ale jesteś bogatszy o nowe doświadczenia, a przynajmniej trzymaj się tej wersji, jak żona będzie Cię rozliczała z PITów Angel

Poniżej dwa wykresy gratisowo, abyś mógł rozwijać swoją nową, spekulacyjną zajawkę blackeye

kliknij, aby powiększyć

kliknij, aby powiększyć

kliknij, aby powiększyć

Nie brałbym akcji po 2,69 z poniższych powodów:

1. zasięg z małego trójkąta,

2. na godzinowym wyraźnie widać flaga (klin), które wskazały z grubsza maksymalny zasięg ruchu na około 2,70

salute

Frog
13
Wysłane: 7 września 2010 11:40:40
Od PIT'ów to ja jestem, tak więc spoko.
Wykresów nie kumam ni w ząb, tak więc też spoko blackeye

A co do straty, to tu nie chodzi o doświadczenie, ale o kolejne ostrzeżenie - nie spekuluj.

Edit: A co do tych wykresów, to dziękuję za szczere i dobre chęci... Ale na naprawdę w tych kreskach nic nie widzę king
Follow me on Twitter
Edytowany: 7 września 2010 11:58

Frog
13
Wysłane: 7 września 2010 13:38:23
Skotan spadł i korci, ale nic z tego, nie kupuję. I tak gotówki mi brakuje na tzw. fundamentalne spółki, więc nie mogę dać się wciągnąć w spekulowanie...

Nie kupuj...

Nie obserwuj...

Idź na spacer...

Hare kryszna, hare kryszna, hare kryszna...
Follow me on Twitter

Frog
13
Wysłane: 7 września 2010 13:49:35
Durne pomysły przychodzą mi do głowy co zrobić z gotówką. Wyłączam notowania.
Follow me on Twitter

v3nom
0
Wysłane: 7 września 2010 15:29:32
Właśnie zauważyłem, że źle wyznaczyłem zasięgi z flagi/chorągiewki. Ale skoro i tak nie rozumiesz wykresów to luzik Dancing

Frog
13
Wysłane: 7 września 2010 15:39:59
Oj bo napisałbyś po prostu po ile kupić i kiedy sprzedać żeby 20% w dzień zarobić a nie czarujesz wykresami... king
Follow me on Twitter

v3nom
0
Wysłane: 7 września 2010 15:48:04
Frog napisał(a):
Oj bo napisałbyś po prostu po ile kupić i kiedy sprzedać żeby 20% w dzień zarobić a nie czarujesz wykresami... king

Oj, żebym ja to wiedział king

No, ale nie chwaląc się, miałem ostatnio kilka trafnych analiz. No i tylko jedno pudło... na Borku blah5

Frog
13
Wysłane: 7 września 2010 20:31:10
No... to sobie pospekulowałem d'oh!
To nie dla mnie. Trader ze mnie żaden.

W portfelu tylko Helio i Delko. Oba walorki nie miały dziś dobrego dnia. Helio na sporym minusie, a Delko napotkało ukrytą sprzedaż...

A mnie łeb napi... od patrzenia na notowania. Jutro robię sobie przerwę, a przynajmniej spróbuję.

Follow me on Twitter

mila
0
Wpisów: 716
Wysłane: 7 września 2010 21:33:17
Frog napisał(a):
No... to sobie pospekulowałem d'oh!
To nie dla mnie. Trader ze mnie żaden.

W portfelu tylko Helio i Delko. Oba walorki nie miały dziś dobrego dnia. Helio na sporym minusie, a Delko napotkało ukrytą sprzedaż...

A mnie łeb napi... od patrzenia na notowania. Jutro robię sobie przerwę, a przynajmniej spróbuję.

nie przejmuj się:) raz się uda raz się nie uda... ja dziś chciałem pobawić się w "szybki zysk" na MARVIPOLU, zanim się obejrzałem dzień na spółce zakończyłem na minusie... obrót jak na spółkę spory, ale niestety w okolicy 12,00 zł ujawniła się ukryta sprzedaż i do końca sesji ten poziom nie został przebity.... zobaczymy jakie będzie jutro otwarcie. Natomiast z pozytywów to MWTRADE zaliczył dziś +10%, tym samym stał się moim nowym koniem pociągowym... mam go dopiero 1,5 tyg, a już dał zarobić ponad 45% ... ehhh, gdyby tak jeszcze na innych spółkach szło chciażby w połowie tak skutecznie....

Frog
13
Wysłane: 8 września 2010 18:19:34
U mnie w portfelu nudno. To wzrosło, tam spadło - dzień jak co dzień.

Szeroki rynek nieźle sobie radzi, chociaż jak zwykle wzrosty przypadają głównie na WIG20. Mniejsze spółki zachowują się bardziej dojrzale, choć kierunek jest właściwy thumbright
Follow me on Twitter

Frog
13
Wysłane: 8 września 2010 21:08:21
Wprowadziłem dzisiaj sobie "ban'a" na obserwację Skotanów, City Interactive'ów, Boryszewów i innych Midasów.
Powiem Wam, że czego oczy nie widziały tego sercu i portfelowi nie żal.
Mam nadzieję, że uda mi się wytrwać w postanowieniu aby nie spekulować, a inwestować. Może stracę przez to okazję do szybkiego stania się milionerem, ale zdrowie ważniejsze.
Aktualnie obserwuję, oprócz posiadanych spółek, kursy Centrum Klima i Neuca. To, czy którąś z nich kupię, zależy od kształtowania się ich kursów oraz od tego czy i w jakim stopniu gotówka zostanie pochłonięta przez zbliżające się emisje interesujących mnie spółek.
Follow me on Twitter

daytrader80
0
Wpisów: 74
Wysłane: 8 września 2010 22:45:10
Frog napisał(a):
Wprowadziłem dzisiaj sobie "ban'a" na obserwację Skotanów, City Interactive'ów, Boryszewów i innych Midasów.
Powiem Wam, że czego oczy nie widziały tego sercu i portfelowi nie żal.
Mam nadzieję, że uda mi się wytrwać w postanowieniu aby nie spekulować, a inwestować. Może stracę przez to okazję do szybkiego stania się milionerem, ale zdrowie ważniejsze.
Aktualnie obserwuję, oprócz posiadanych spółek, kursy Centrum Klima i Neuca. To, czy którąś z nich kupię, zależy od kształtowania się ich kursów oraz od tego czy i w jakim stopniu gotówka zostanie pochłonięta przez zbliżające się emisje interesujących mnie spółek.

Nie zgodzę się;)

CItyInter - cała trudność polegała na tym aby oszacować skalę sprzedaży nowej gry Sniper.
W nagrodę był piękny zysk. Moim zdaniem spółka będzie wciąż rosła. Zapowiadane są kolejne gry.

Boryszew - w zasadzie wszystko co ciekawe zaczęło się dziać od momentu pojawienia się informacji na temat przejmowanej spółki Maflow. Spekuła dołożyła swoje a spółka nadal rośnie. Po drodze pojawiło się info że może przejmą coś jeszcze. Efekt fantastyczny.

Skotan - tu się zgadzam. Jeśli chodzi o tę spółkę to w grę wchodzi codzienne śledzenie kresek. Spółka zdecydowanie na godziny a nie dnie czy miesiące.

Midas - przeczytaj informacje na temat nowego mobilnego internetu. Doczytaj o planach i ekspansji i możliwościach nowej technologii. Osobiście uważam że na dziś jest mega tanio i masz szansę zarobić bardzo ładny %.

Podsumowując do inwestowania wybierasz marne spółki. U góry masz przykład że mylnie wrzucasz do kosza spółki z perspektywami. Boryszew i CItyInter urosły bardzo dużo ale Midas jest wciąż na dnie ;) Ktoś powie że z perspektywy łatwo opisywać tak więc uważam że Midas będzie królem jesieni na GPW. Sprawdzimy za kilka miesięcy.
Powodzenia.

v3nom
0
Wysłane: 9 września 2010 00:14:48
usatrader napisał(a):
Podsumowując do inwestowania wybierasz marne spółki. U góry masz przykład że mylnie wrzucasz do kosza spółki z perspektywami. Boryszew i CItyInter urosły bardzo dużo ale Midas jest wciąż na dnie ;) Ktoś powie że z perspektywy łatwo opisywać tak więc uważam że Midas będzie królem jesieni na GPW. Sprawdzimy za kilka miesięcy.
Powodzenia.

Frog ma wyczucie, jakby podciągnął się z AT, to byłby spekulantem przez wielkie S Angel

Ale nie zgodzę się co do tego, że wybiera słabe spółki... Helio?

Ciekawa opinia o Midasie, mam w portfelu Krezusa, ale po dzisiejszej sesji mam chętkę na więcej ryzyka. Muszę się z tym przespać. Faktycznie Midas jest historycznie nisko, również spodobała mi się fundamentalna informacja. Czy trzeba wspominać o technicznej sytuacji? thumbright

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

25 26 27 28 29

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,375 sek.

uejklqhy
hvuiokzg
umthmfzl
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 405,22 zł +387,03% 97 405,22 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
nadbkhbv
tihtcnxp
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat