PARTNER SERWISU
bzdzyfeh
32 33 34 35 36
krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 24 sierpnia 2023 14:12:51 przy kursie: 2,54 zł
kombiii napisał(a):
Dzisiaj nie było nawet zwyczajowej podbitki kursu jedną akcją na zamknięciu.

Teraz animator interweniuje w trakcie sesji, wyciągając jedną akcją o 2,8% w górę. Pewnie, gdyby miał środki na zakup 4 akcji, to wrzuciłby na górne widły ;)

comtrader
23
Wpisów: 279
Wysłane: 25 sierpnia 2023 10:17:06 przy kursie: 2,54 zł
krewa napisał(a):
kombiii napisał(a):
Dzisiaj nie było nawet zwyczajowej podbitki kursu jedną akcją na zamknięciu.

Teraz animator interweniuje w trakcie sesji, wyciągając jedną akcją o 2,8% w górę. Pewnie, gdyby miał środki na zakup 4 akcji, to wrzuciłby na górne widły ;)

I o czym to w/g Ciebie świadczy?
Rok temu przy kursie w okolicach 1,50 zł przez dłuższy czas miała miejsce podobna sytuacja i identyczne kpiny z wolumenów miały miejsce...
Znowu (jak wtedy) ocieramy się o całe godziny bez jakiejkolwiek transakcji...

kombiii
2
Wpisów: 63
Wysłane: 28 sierpnia 2023 19:19:19 przy kursie: 2,52 zł
krewa napisał(a):

Dzisiaj w całej sesji było pięć transakcji. Kurs utrzymywał się na poziomie minus 3,5 %.
Co się dzieje na zamknięciu? Ktoś (animator?) kupuje rzutem na taśmę pięć akcji, windując kurs na minus 0,79 % Dancing
Wnioski narzucają się same, plus ból brzucha ze śmiechu.

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 29 sierpnia 2023 17:21:25 przy kursie: 2,52 zł
Co można z pewnością powiedzieć o animatorze, to to, że jest symbolistą.
Dzisiaj przeprowadził jedną transakcję.
Dokonał jej o godzinie 16:18 (Fibonacci się kłania)
Wolumen transakcji - 69 szt. (Freud się kłania)

comtrader
23
Wysłane: 30 sierpnia 2023 09:44:49 przy kursie: 2,40 zł
krewa napisał(a):
Co można z pewnością powiedzieć o animatorze, to to, że jest symbolistą.
Dzisiaj przeprowadził jedną transakcję.
Dokonał jej o godzinie 16:18 (Fibonacci się kłania)
Wolumen transakcji - 69 szt. (Freud się kłania)

Wnikliwa i jakże wielowarstwowa analiza... :-)
Teraz takie robisz kolego Krewa?

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 30 sierpnia 2023 09:56:23 przy kursie: 2,40 zł
To jest analiza na miarę waloru. Pewnie mógłbym też coś powiedzieć o drugiej transakcji, ale ta nie miała miejsca

comtrader
23
Wysłane: 30 sierpnia 2023 20:42:09 przy kursie: 2,40 zł
krewa napisał(a):
To jest analiza na miarę waloru. Pewnie mógłbym też coś powiedzieć o drugiej transakcji, ale ta nie miała miejsca

Nie na miarę waloru, tylko na miarę aktualnego zachowania kursu tego waloru.
A to jest duża różnica!

kombiii
2
Wysłane: 2 września 2023 11:49:12 przy kursie: 2,42 zł
krewa napisał(a):

Tu już pomału nie ma co analizować. Kompletny brak zainteresowania zadłużona po uszy spółką, która boleśnie odczuwa kryzys w branży.
Skoro od 2022 roku długi wzrosły o 52 mln, to utrzymując takie tempo, 21 września w raporcie może być nieprzyjemne zaskoczenie.

1ketjoW
PREMIUM
922
Wpisów: 5 244
Wysłane: 2 września 2023 12:21:41 przy kursie: 2,42 zł
Wskaźnik ogólnego zadłużenia to 46%. Nie nazwałbym tego zadłużeniem po uszy.

comtrader
23
Wysłane: 2 września 2023 12:29:06 przy kursie: 2,42 zł
kombiii napisał(a):
krewa napisał(a):

Tu już pomału nie ma co analizować. Kompletny brak zainteresowania zadłużona po uszy spółką, która boleśnie odczuwa kryzys w branży.
Skoro od 2022 roku długi wzrosły o 52 mln, to utrzymując takie tempo, 21 września w raporcie może być nieprzyjemne zaskoczenie.

Moderator:
...

Jak w ogóle można pisać o wzroście zobowiązań odrywając je od jednoczesnego wzrostu aktywów (większego od wzrostu zobowiązań !!!) ???
Moderator:
...

Wzrost zobowiązań (a nie długu!) był wynikiem zaciągnięcia od Monnari pożyczki na zakup tajnej nieruchomości oraz ruchów kursowych na Euro.
Przy czym przyrost wartości aktywów netto był większy niż zobowiązań - co pokazuje dobitnie obserwowany wzrost kapitału własnego.

Oprócz tego zyskowna sprzedaż nieruchomości kupionej za pożyczkę od Monnari pozwoli na szybką jej spłatę co zaowocuje skokowym spadkiem zobowiązań (krótkoterminowych zresztą!) i kolejnym sporym wzrostem kapitałów własnych.

Moderator:
...

Edytowany: 2 września 2023 13:16

comtrader
23
Wysłane: 6 września 2023 10:48:50 przy kursie: 2,40 zł
1ketjoW napisał(a):
Wskaźnik ogólnego zadłużenia to 46%. Nie nazwałbym tego zadłużeniem po uszy.

Przytoczony przez Ciebie wskaźnik jest trollom wysoce niewygodny, gdyż zwraca uwagę na fakt, że spółka ma aktywa przeszło 2-krotnie większe od zobowiązań a przecież to burzyłoby rozpowszechnianą przez nie manipulacyjną narrację...

kombiii
2
Wysłane: 7 września 2023 12:19:38 przy kursie: 2,37 zł
comtrader napisał(a):

trollom

Kogo nazywasz "trollami"? Osoby, które piszą o kryzysie w branży deweloperskiej, akcentujące 21 milionowy free float, czy 440 mln zadłużenia?

addison
190
Wpisów: 3 286
Wysłane: 7 września 2023 12:37:29 przy kursie: 2,37 zł
Panowie, dajcie na wstrzymanie, po raz kolejny apeluję do wszystkich o ciszę na wątku, ciszę, dłuuuższą ciszę.

comtrader
23
Wysłane: 11 września 2023 22:21:24 przy kursie: 2,37 zł
Cuda wokół Rank Progressu dzieją się nie tylko na Banksterze... na StockWachu stronniczość moderatora też sięga zenitu - wszystko co tu napiszę bez ostrzeżenia wylatuje po wielokroć bez śladu.

Niejaki Kombiii napisał:
"Kogo nazywasz "trollami"? Osoby, które piszą o kryzysie w branży deweloperskiej, akcentujące 21 milionowy free float, czy 440 mln zadłużenia?"

Moja kulturalna odpowiedź 3 razy dziś usunięta:
"Czy kogoś obraża stwierdzenie, że ktoś, kto pisze tylko o zobowiązaniach celowo milcząc i nie przyrównując ich do aktywów netto jest nieudolnie manipulującym trollem ???
Kto czuje się obrażony takim stwierdzeniem ?

Jeszcze raz napiszę prawdę oczywistą dla wszystkich kierujących się logiką:
Zupełnie czym innym są zobowiązania rzędu 400 mln zł dla spółki o aktywach netto rzędu 100, 200, czy 300 mln zł, a zupełnie czym innym dla spółki o aktywach typu 900 mln, 1 mld czy wyższych !

I przypomnę wszystkim, że aktywa netto Rank Progressu to aktualnie 917,527 mln zł !
A są tacy (w tym ja), którzy twierdzą, że są one jeszcze znacznie zaniżone...

Rozpisywanie się tylko o zobowiązaniach bez odniesień do majątku jest manipulacją !!!
Bo jaką wiedzę o spółce daje komukolwiek stwierdzenie, że dla przykładu taki KGHM ma zadłużenie na poziomie ponad 21 miliardów zł ?
Bankrut? No niekoniecznie przecież... same zobowiązania bez porównania z majątkiem nie znaczą nic!"

I moja bezpośrednia bardzo stonowana odpowiedź do postu trolla Kombiii:
"Chciałbym tylko zacytować 2 staropolskie przysłowia - absolutnie ich do nikogo nie adresując!
1. "Uderz w stół a nożyce się odezwą. "
2. "Na złodzieju czapka gore."
Pozdrawiam Wszystkich."

Czy uważacie, że moje posty słusznie są usuwane?

Dodam, że Kombiii to manipulant, w/g którego Rank Progress ma stratę netto (posługuje się wynikiem jednostkowym!) ale w tym samym jego wpisie ma już zobowiązania skonsolidowane...
I to moderatorowi ze StockWatcha już nie przeszkadza - manipulanta tylko ostrzega (i to dopiero po tym, jak użytkownicy płacący abonament zwrócili mu uwagę!) a mnie banuje i usuwa.
Moderatorze... portal dla którego pracujesz liczy spółce zysk i prawidłowo podaje wskaźnik C/Z - więc albo Kombiii kłamie albo StockWatch !!!

Tak, tak... rozumiem i wiem, że na negatywną kampanię na Ranku jest zlecenie...
Support Bankstera to zorganizowana grupa przestępcza i to oczywiste, że je skwapliwie podjęli.
Ale Wy... powinniście się wstydzić, bo bierzecie od ludzi niemałe pieniądze za abonament... i wychodzi na to, że oni płacą za to by... być manipulowani !!!

Chciałbym, byś wiedział Moderatorze, że Twoja działalność była rejestrowana.
I jeśli myślisz, że kierując się tylko własnym "widzimisię" możesz usuwać z tego forum posty nie naruszające wewnętrznego regulaminu, dyrektyw MAR i polskiego prawa to jesteś w błędzie.

Teraz zapewne (łamiąc prawo !!!) po raz kolejny mnie zbanujesz drogi Moderatorze... i tym razem na stałe raczej...
Nie dbam o to... nie warto zabiegać o uczestnictwo w forum tak stronniczego portalu!
Niczego istotnego o spółce też na łamach StockWatcha nie przeczytałem - było wręcz przeciwnie... moderacja wielokrotnie usuwała moje sprostowania nieprawd o spółce i to ja otrzymywałem kilka razy bana na 72 godziny, a nie użytkownicy piszący nieprawdy... bez znaczenia dla mnie jest to, czy robili to świadomie, czy nieświadomie - ważne, że moderacja walczyła z prawdą, co obiektywnie skutkowało fałszywym obrazem spółki dla czytelników forum.
Poza tym i tak ostatnio 9/10 moich postów znikało z tego forum bez powodu, ostrzeżenia i śladu - co mi więc za różnica...

Żegnam wszystkich użytkowników tego forum... stały ban zapewne wykluczy mnie z Waszej społeczności.
Pamiętajcie proszę, że istnieją co najmniej 2 niezależne źródła informacji o spółce Rank Progress, na których jako akcjonariusz będę aktywny:
1) bezpłatne prywatne forum Rank Progressu,
2) grupa akcjonariuszy Rank Progressu na FaceBooku.

Powodzenia i wytrwałości życzę wszystkim obecnym i przyszłym akcjonariuszom spółki!
Do usłyszenia wkrótce w lepszych okolicznościach... bo ten cyrk dobiega końca.
Moderator:
Do widzenia
Edytowany: 11 września 2023 22:27

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 12 września 2023 08:44:30 przy kursie: 2,37 zł
Ciekawy przypadek. Jak zaczął, tak skończył - z zarzutami, że wszyscy sprzysięgli się przeciwko RNK. Jeden z jego pierwszych wpisów na SW brzmiał tak:
Cytat:
Dlaczego portal StockWatch przeinacza w sposób ewidentny notowania RankProgressu z ostatnich 2 dni ???
W piątek wykres StockWatcha pokazywał (i pokazuje) zamknięcie na 1,46 zł (krawędź wsparcia!) - tymczasem było realnie 1,48 zł.
A dziś również świeca jest oszukana!
Kurs open to 1,50 zł i niżej nie było, ale w/g świecy ze StockWatcha open to 1,48 zł, ale to akurat drobnostka.
Dziś ważne jest to, że stockwatchowa świeca na close jakoś dziwnie nie może się przebić przez opór na 1,60 zł... i cały dzień zresztą go nie naruszała (górny knot owszem był!) - tymczasem realne i prawdziwe zamknięcie to 1,67 zł przy wolumenie najwyższym od roku !
A na StockWatchu mamy... 1,59 zł na close, czyli niby pod oporem - ale to przecież manipulacja !!!

Co jest z Wami???

Nie muszę chyba dodawać, że z danymi na SW było wszystko w porządku, gorzej z umiejętnością ich odczytywania.

AGROLEASING
PREMIUM
0
Wpisów: 4
Wysłane: 12 września 2023 16:16:14 przy kursie: 2,31 zł
Comtrader żyje tą Spółką i bardzo przeżywa negatywne, jednostronnie kłamliwe wpisy.
Nie znalazłem dotychczas w żadnych analizach tak dogłębnej wiedzy nt. RNK.
Ale widziałem, że Krewa w poprzednich latach robił analizy RankProgressu - może teraz spróbuje je uaktualnić, a przy okazji wyjaśnić błędne myślenie o rzekomych stratach Spółki i staniu na krawędzi upadku!

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 12 września 2023 17:37:01 przy kursie: 2,31 zł
AGROLEASING napisał(a):
...Krewa w poprzednich latach robił analizy RankProgressu - może teraz spróbuje je uaktualnić, a przy okazji wyjaśnić błędne myślenie o rzekomych stratach Spółki i staniu na krawędzi upadku!

Po pierwsze - pomyliłeś mnie z kimś. Analiza fundamentalna to nie moja działka.
Po drugie - czyje błędne myślenie miałbym wyjaśnić?

kombiii
2
Wysłane: 13 września 2023 20:35:49 przy kursie: 2,39 zł
Dzisiaj, mało brakowało, kurs zakończyłby się tradycyjną czerwienią.
Jednak ktoś (animator?) bohaterskim rzutem na taśmę, wyciągnął kurs na zamknięciu szesnastoma akcjami.
Zabiegi te, z pewnością służą legendzie Ranka, jako spółki, która z najgorszych opresji, wyjdzie obronną ręką. love4

kombiii
2
Wysłane: 16 września 2023 12:09:26 przy kursie: 2,36 zł
krewa napisał(a):
Ciekawy przypadek. Jak zaczął, tak skończył - z zarzutami, że wszyscy sprzysięgli się przeciwko RNK

Zapewniam, że nic ciekawego. Inwektywy kierowane pod moim adresem "troll" czy "manipulant" to miłe pozdrowienia w porównaniu do tego, co ten człowiek robi na innym forum inwestycyjnym na B.

Tymczasem rynek dość chłodno przyjął wstępne dane finansowe.
Oczywiście nie zająknięto się w nich o długach, zatem musimy czekać na 21 dzień września.

1ketjoW
PREMIUM
922
Wpisów: 5 244
Wysłane: 16 września 2023 14:45:15 przy kursie: 2,36 zł
Sugeruje samemu popatrzyć na wskaźniki zadłużenia. Dramatu nie ma.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

32 33 34 35 36

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,185 sek.

pihizlmn
rsrwbkfk
vbqhwwge
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
pqusrkyh
qvtejrfs
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat