Cuda wokół Rank Progressu dzieją się nie tylko na Banksterze...
na StockWachu stronniczość moderatora też sięga zenitu - wszystko co tu napiszę bez ostrzeżenia wylatuje po wielokroć bez śladu.Niejaki Kombiii napisał:
"Kogo nazywasz "trollami"? Osoby, które piszą o kryzysie w branży deweloperskiej, akcentujące 21 milionowy free float, czy 440 mln zadłużenia?"Moja kulturalna odpowiedź 3 razy dziś usunięta:
"Czy kogoś obraża stwierdzenie, że ktoś, kto pisze tylko o zobowiązaniach celowo milcząc i nie przyrównując ich do aktywów netto jest nieudolnie manipulującym trollem ???Kto czuje się obrażony takim stwierdzeniem ?
Jeszcze raz napiszę prawdę oczywistą dla wszystkich kierujących się logiką:
Zupełnie czym innym są zobowiązania rzędu 400 mln zł dla spółki o aktywach netto rzędu 100, 200, czy 300 mln zł, a zupełnie czym innym dla spółki o aktywach typu 900 mln, 1 mld czy wyższych !
I przypomnę wszystkim, że aktywa netto Rank Progressu to aktualnie 917,527 mln zł !
A są tacy (w tym ja), którzy twierdzą, że są one jeszcze znacznie zaniżone...
Rozpisywanie się tylko o zobowiązaniach bez odniesień do majątku jest manipulacją !!!Bo jaką wiedzę o spółce daje komukolwiek stwierdzenie, że dla przykładu taki KGHM ma zadłużenie na poziomie ponad 21 miliardów zł ?
Bankrut? No niekoniecznie przecież... same zobowiązania bez porównania z majątkiem nie znaczą nic!"
I moja bezpośrednia bardzo stonowana odpowiedź do postu trolla Kombiii:
"Chciałbym tylko zacytować 2 staropolskie przysłowia - absolutnie ich do nikogo nie adresując!
1. "Uderz w stół a nożyce się odezwą. "
2. "Na złodzieju czapka gore."
Pozdrawiam Wszystkich."Czy uważacie, że moje posty słusznie są usuwane?
Dodam, że
Kombiii to manipulant, w/g którego Rank Progress ma stratę netto (posługuje się wynikiem jednostkowym!) ale w tym samym jego wpisie ma już zobowiązania skonsolidowane...
I to moderatorowi ze StockWatcha już nie przeszkadza - manipulanta tylko ostrzega (i to dopiero po tym, jak użytkownicy płacący abonament zwrócili mu uwagę!) a mnie banuje i usuwa.
Moderatorze...
portal dla którego pracujesz liczy spółce zysk i prawidłowo podaje wskaźnik C/Z - więc albo Kombiii kłamie albo StockWatch !!!
Tak, tak... rozumiem i wiem, że na negatywną kampanię na Ranku jest zlecenie... Support Bankstera to zorganizowana grupa przestępcza i to oczywiste, że je skwapliwie podjęli.
Ale Wy... powinniście się wstydzić, bo bierzecie od ludzi niemałe pieniądze za abonament... i wychodzi na to, że oni płacą za to by... być manipulowani !!!
Chciałbym, byś wiedział Moderatorze, że Twoja działalność była rejestrowana.
I jeśli myślisz, że kierując się tylko własnym "widzimisię" możesz usuwać z tego forum posty nie naruszające wewnętrznego regulaminu, dyrektyw MAR i polskiego prawa to jesteś w błędzie.Teraz zapewne (łamiąc prawo !!!) po raz kolejny mnie zbanujesz drogi Moderatorze... i tym razem na stałe raczej... Nie dbam o to... nie warto zabiegać o uczestnictwo w forum tak stronniczego portalu!
Niczego istotnego o spółce też na łamach StockWatcha nie przeczytałem - było wręcz przeciwnie... moderacja wielokrotnie usuwała moje sprostowania nieprawd o spółce i to ja otrzymywałem kilka razy bana na 72 godziny, a nie użytkownicy piszący nieprawdy... bez znaczenia dla mnie jest to, czy robili to świadomie, czy nieświadomie - ważne, że moderacja walczyła z prawdą, co obiektywnie skutkowało fałszywym obrazem spółki dla czytelników forum.
Poza tym i tak ostatnio 9/10 moich postów znikało z tego forum bez powodu, ostrzeżenia i śladu - co mi więc za różnica...
Żegnam wszystkich użytkowników tego forum... stały ban zapewne wykluczy mnie z Waszej społeczności.Pamiętajcie proszę, że
istnieją co najmniej 2 niezależne źródła informacji o spółce Rank Progress, na których jako akcjonariusz będę aktywny:
1) bezpłatne prywatne forum Rank Progressu,
2) grupa akcjonariuszy Rank Progressu na FaceBooku.
Powodzenia i wytrwałości życzę wszystkim obecnym i przyszłym akcjonariuszom spółki!
Do usłyszenia wkrótce w lepszych okolicznościach... bo ten cyrk dobiega końca.