PARTNER SERWISU
xzcezfvl
1 2
zjk
zjk
0
Wpisów: 925
Wysłane: 13 marca 2011 21:26:16
Hey,

Nie bawem na NC zagosci zapewne kolejny deweloper Religa Developement

"W styczniu zakończyliśmy procedury związane z przekształceniem i rejestracją RELIGA DEVELOPMENT SA. Dzięki temu już na przełomie marca i kwietnia zadebiutujemy na parkiecie NewConnect." [http://religa.com.pl/#/aktualnoci]

Czy ktos orinetuje sie kto jest odpowiedzialny za przeprowadzenie oferty akcji nowych emisji?

Jak wygladaja perspektywy tej firmy i jej emisji ?
Edytowany: 11 lipca 2011 09:58

slawek_wr
10
Wpisów: 175
Wysłane: 13 marca 2011 22:00:34
Mogę przytoczyć wiele firm, którym Religa do tej pory nie zapłacił za wykonane prace. I to nie małe pieniądze. A teraz wyciągnie kasę od leszczy z giełdy. Szok.
Panie Religa , gdzie one pójdą ??? Na walończyka ?

gradac
0
Wpisów: 97
Wysłane: 14 marca 2011 08:44:38
zjk napisał(a):
Hey,

Nie bawem na NC zagosci zapewne kolejny deweloper Religa Developement

"W styczniu zakończyliśmy procedury związane z przekształceniem i rejestracją RELIGA DEVELOPMENT SA. Dzięki temu już na przełomie marca i kwietnia zadebiutujemy na parkiecie NewConnect." [http://religa.com.pl/#/aktualnoci]

Czy ktos orinetuje sie kto jest odpowiedzialny za przeprowadzenie oferty akcji nowych emisji?

Jak wygladaja perspektywy tej firmy i jej emisji ?

wprowadzającym jest firma Salwix z Łodzi

zjk
zjk
0
Wysłane: 14 marca 2011 17:40:42
slawek_wr napisał(a):
Mogę przytoczyć wiele firm, którym Religa do tej pory nie zapłacił za wykonane prace. I to nie małe pieniądze. A teraz wyciągnie kasę od leszczy z giełdy. Szok.
Panie Religa , gdzie one pójdą ??? Na walończyka ?

Jesli mozesz przytoczyc wiele takich firm to dlaczego nie toczy sie zadne postepowanie sadowe w tej sprawie? Czy to oznacza ze brak zaplaty byl uzasadniony - spartaczona robota - czy poprostu wymyslasz? Przytocz prosze nazwy tych firm oraz wyroki sadowe lub informacje o toczacych sie postepowaniach przed sadem.

Ps. Gradac: dzieki, jak sadzisz czy warto inwestowac w ta spolke?

ostanimi czasami deweloperzy nie ciesza sie zbytnim zainteresowaniem rynku...
Z drugiej strony gdyby cena byla na niezbyt wysokim poziomie, a firma generowala zysk inwestycja moglaby byc perspektywiczna.

gradac
0
Wpisów: 97
Wysłane: 14 marca 2011 17:56:40
zjk

ja nie wchodzę , ponieważ chcą zebrać 2 mln zł, jak na NC obecnie to za cięzki papier będzie i nietopowa branża..

zjk
zjk
0
Wysłane: 15 marca 2011 22:27:42
Zgodze sie z opina co do branzy - niestety dewelperka nie jest na topie, a duzo firm przeplacalo za ziemie przez co obecnie generuja niskie zyski - jednak cena wyndaje sie dosc niska wzgledem wszystkiego co jest ostanio wprowadzane na NC (srednio WK > 10)

Czas pokaze - pozostaje obserowac spolke i jej poczynania.

slawek_wr
10
Wysłane: 15 marca 2011 22:37:20
[cenzura]

Średnie WK na NC jest większe od 10 ???????????

[cenzura]

We Wrocławiu znam dziesiątki większych deweloperów od Religi.
A jeśli chce wejść na giełde z WK zbliżonym do 10 to powodzenia. Cięzko będzie szukać większego gniota na NC.

[cenzura]
Edytowany: 21 marca 2011 11:00

zjk
zjk
0
Wysłane: 16 marca 2011 19:52:50
Z 8 ofert emisji akcji na rynek NC jakie ostanio otrzymalem wiekszosc mialo cene do wartosc ksiegowa na poziomie okolo 10, oczywiscie mowa tu o cenie emisji nowych akcjach.

Edytowany: 21 marca 2011 11:02

fenix75
0
Wpisów: 26
Wysłane: 16 marca 2011 21:45:45
slawek_wr napisał(a):
Panie Religa, gdzie one pójdą??? Na walończyka ?

Czy możesz rozwinąć wątek czy zakończysz ten temat na oskarżeniu bez podania tych wielu firm?
Przyznam sie ze ta firma nie interesje mnie, ale nielubię jak kogoś oskarża sie o coś, bez podania konkretów a tylko jakieś puste słowa bez potwierdzenia. Na razie w żaden sposób nie potwierdziłeś tego, co napisałeś, a ktoś z firmy Religa może poprosić o twoje IP zgłosić na policję, że działasz na jej niekorzyść tuż przed emisją, co może mieć przełożenie na ewentualną sprzedaż akcji. Pomyśl o tym zanim coś napiszesz bez podania konkretów najlepiej potwierdzonych a nieusłyszanych jak rozmawiały ze sobą dwie babcie w tramwaju, że taki jeden to nie zapłacił tamtemu i owemu.

zjk
zjk
0
Wysłane: 17 marca 2011 12:01:07
Dla bardziej leniwych a chcacych przyblizyc sobie spolke, krotka prezentacja:

www.religa.com.pl/rdsa/salwix/...

Edytowany: 18 marca 2011 22:39

zjk
zjk
0
Wysłane: 20 marca 2011 22:02:13
Slawku a jaka byla przyczyna niezaplaty przez Relige podwykonawca?
Dlaczego nie rozpoczeli postepowania sadowego w sprawie zaplaty - mi do zadnego nie udalo sie dotrzec?

Dla nas byc moze przyszlych akcjonariuszy to kluczowa informacja, czy brak platnosci wynikal z wadliwego wykonania nalezytej pracy czy np. z problemow finansowych.

Jesli brak platnosci wynika z niefachowosci wykonanych prac, nie widze problemu dla firmy, wrecz jest to dobra informacja gdyz widac ze firma dba o nalezyty poziom wykonanej pracy, minusem moze byc procedura doboru podwykonawcow.

Jesli jednak brak platnosci wynika z np. problemow finansowych dewelopera, jego zaniedban, lub poprostu nie placa bo niechca a moga taka informacja jest dla osob czytajaca to forum bardzo wazna, wrecz moze zadecydowac o zasadnosci inwestycji w akcje tej spolki.

slawek_wr
10
Wysłane: 20 marca 2011 22:58:17
[cenzura]

A co do jakości budowanych przez nich lokali to np:
forum.gazeta.pl/forum/w,186,10...

wpisz tam na forum w wyszukiwarkę Religa , a otrzymasz wiele innych forów na temat tego dewelopera.
Edytowany: 21 marca 2011 11:03

fenix75
0
Wpisów: 26
Wysłane: 21 marca 2011 01:56:48
Sławku,
Ja już napisałem wcześniej, że ta firma mnie nie interesuje i nie będe kupował jej akcji bo mam kilka innych na oku. Napisałem też że nie lubię jak ktoś,kogoś bezpodstawnie oskarża, dla tego prosiłem o podanie przykładów. Ty napisałeś że znasz dwie firmy, jak możesz podaj ich nazwy, dla tych którzy chcieli by to zweryfikować przed ewentualnymi zakupami - łatwiej z kimś porozmawić i stacić kilka zł na telefony niż kilka tysiecy na zakup akcji. Bez konkretów (nazw firm, wyroków itd.) pisanie takie ża ja znam ale nie mogę podać wiem nic takiego nie napisałeś) to tylko zwykłe naganianie i manipulowanie opinią.

zjk
zjk
0
Wysłane: 21 marca 2011 10:47:56
slawek_wr napisał(a):

A co do jakości budowanych przez nich lokali to np:
forum.gazeta.pl/forum/w,186,10...

wpisz tam na forum w wyszukiwarkę Religa , a otrzymasz wiele innych forów na temat tego dewelopera.

Problem z forum internetowym polega na tym ze kazdy pisze co sobie wymysli, a tylko mala czesc powoduje sie na jakies zrodla.

Poszperalem w sieci, faktycznie jest troche wpisow negatywnych jednak zaden wpis nie byl poparty dokumentami prawnymi: listami, wezaniami do usuniecia usterki.

Wiekszosc uwag jest typowymi pyskowkami kogos urazonego, kto ma duzo czasu na tworzenie wpisow na forach bez wartosci, zamiast skierowac odpowiednie pisma (upublicznic je), wytoczyc drogi sadowe lub ugodowe.
Z drugiej strony widac ze przedstawiciel firmy stara sie prowadzic i wyjasniac pewne argumenty, co jest dobrym sygnalem pokazujacym ze firmie jednak zalezy na opini publicznej.

Niestety polacy nie umieja czytac umow, sa swiecie przekonani ze jak zaplaca to bez wzglednie maja cos dostac choc w umowie zapisane sa warunkie na podstawie jakich moga byc np. dokonane przesuniecia terminow. Kazdy kto cos budowal napewno wie jak wyglada sprawa uzyskiwania pozwolen.

Reaumujac: ja osobiscie nie ufam wpisa na forum onet.pl, gazeta.pl, i wszystkich innych chyba ze sa poparte jakimis zrodlami, dokumentami. Naszczescie zgodnie z najnowszymi ustawami prawnymi za wszelkie wypowiedzi publiczne takze na forum ponosi sie odpowiedzialnosc prawna.

Do Administratora forum: prosze o posprzatanie watki, do dnia dzisiejszego nie otrzymalem zadnych informacji od slawek_wr ktore moglby potwierdzic jego wypowiedz, a ktore dzialaja na szkode spolki i ich notowan.

Edytowany: 21 marca 2011 11:04

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 21 marca 2011 11:07:02
zjk napisał(a):
Do Administratora forum: prosze o posprzatanie watki, do dnia dzisiejszego nie otrzymalem zadnych informacji od slawek_wr ktore moglby potwierdzic jego wypowiedz, a ktore dzialaja na szkode spolki i ich notowan.

Wstawki emocjonalne i nie na temat usunąłem. Reszta niech zostanie jako wyraz opinii o spółce. Niech każdy oceni sam co jest prawdą a co plotką.
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

slawek_wr
10
Wysłane: 22 marca 2011 07:37:52
Cytat:

Jakie ty informacje chcesz dostać. Mam ci dane firm podać. [cenzura]

Nie wierzę w twoją przypadkową bezinteresowną dbałość o wizerunek firmy, której rzekomo jeszcze nie posiadasz.

A jak moje wypowiedzi działają na notowania ?????????????? thumbright thumbright

[cenzura]

P.S.
Dbaj inaczej o wizerunek firmy. Np. poprzez dobrą opinię u klientów i podwykonawców. Bo szukać chyba ze świecą zadowolonych.

Kod:
[moderator: to pierwsze i ostatnie ostrzeżenie - pisz o firmie a nie o innych forumowiczach]
Edytowany: 22 marca 2011 08:17

zjk
zjk
0
Wysłane: 22 marca 2011 09:13:23
Dokladnie Slawek_wr, podaj mi prosze dane tych firm - gdyz memorandum inwestycyjne tej firmy ich niepotwierdza a chcialbym to zweryfikowac.

Ps. Nie dbam o ich wizerunek ale tez nie oczerniam bezpodstawnie nikogo.

zjk
zjk
0
Wysłane: 30 marca 2011 21:46:21
Ze znalezionych w sieci:

Cytat:
Analitycy spółki zakładają zysk netto w 2011 roku na poziomie 2,36 mln zł. Na rynek New Connect firmę wprowadza Salwix SA. Ostateczna wartość wyceny spółki metodą porównawczą wyniosła 16 985 478 zł. Kapitał zakładowy Spółki wynosi 5 294 094 zł (52 940 940 szt. akcji o cenie nominalnej 10 gr), zatem cena jednej akcji kształtuje się na poziomie 0,32 zł.

www.businesswroclaw.pl/Religa_...

zjk
zjk
0
Wysłane: 9 maja 2011 11:44:41
nieruchomosci.pb.pl/2420370,45...
Cytat:

Religa poprosi o kapitał

2011-05-09 09:33
Debiut dewelopera na NewConnect opóźniły zmiany wprowadzone przez KNF. Będzie nowa transza dla inwestorów.

Wrocławski deweloper Religa Development Group miał na przełomie marca i kwietnia debiutować na NewConnect. Spółka wpadła jednak w lekki poślizg.

— To przez zmiany wprowadzone przez Komisję Nadzoru Finansowego (KNF) dotyczące wymogu przedłożenia raportu biegłego z badania sprawozdania finansowego za 2010 r. Ale w tym tygodniu już to kończymy, składamy dokumenty do KNF i w czerwcu debiutujemy — zapowiada prezes Dariusz Religa.

W planach spółka ma rozpoczęcie budowy czterech nowych inwestycji z ponad setką mieszkań na terenie aglomeracji wrocławskiej i w dwóch mniejszych miastach Dolnego Śląska. Są to budynki lekkie, dobrze izolowane i efektywne energetyczne, co pięciokrotnie zmniejsza koszty ogrzewania.

Więcej w poniedziałkowym "Pulsie Biznesu"

Edytowany: 9 maja 2011 11:57

zjk
zjk
0
Wysłane: 8 czerwca 2011 21:50:32
Miesiac minal, a tu cisza - ktos cos widzial? ktos cos wie?

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

1 2

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,127 sek.

tjrxgamo
ukmmkmao
jnifqzun
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
mpbjjoto
cmqxntyk
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat