0 Dołączył: 2012-09-12 Wpisów: 223
Wysłane:
20 grudnia 2012 19:01:40
przy kursie: 1,65 zł
Sporo papierów się dziś przemieliło. Tak dużego obrotu nie było od roku. I to na wzrostowej sesji  Przerzucenie z worka do worka, czy może kontrakt w drodze i mamy zmianę trendu?
|
|
0 Dołączył: 2011-07-29 Wpisów: 1 159
Wysłane:
20 grudnia 2012 19:14:44
a może podstawy pod przyszłą optymalizację podatkową? Dziś chyba była ostatnia sesja z możliwością rozliczenia transakcji w bieżącym roku... Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku... Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj
|
|
0 Dołączył: 2012-09-12 Wpisów: 223
Wysłane:
20 grudnia 2012 19:18:36
Możliwe. Trochę na to wygląda, poszły dwa równe pakiety w niewielkim odstępie czasu.
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-01-25 Wpisów: 29
Wysłane:
25 grudnia 2012 19:46:37
przy kursie: 1,75 zł
Taki gwiazdkowy prezent: "Zarząd i3D SA informuje o podpisaniu w dniu 24 grudnia 2012 roku umowy o dofinansowanie projektu "Mobilne stanowisko do pracy z VR kluczem do dalszego dynamicznego rozwoju spółki". ... Całkowita wartość projektu wynosi 1.526.184,00 PLN, kwota dofinansowania 744.480,00 PLN. " Źródło: link
|
|
141 Dołączył: 2011-03-26 Wpisów: 4 899
Wysłane:
27 grudnia 2012 12:42:07
przy kursie: 1,77 zł
ciekawe skąd wezmą 0,8 mln na swój udział..
Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..
teraz również na twitter.com
|
|
0 Dołączył: 2009-01-01 Wpisów: 59
Wysłane:
27 grudnia 2012 15:34:57
- Konsultant współpracujący z US-Poland Innovation Hub zapytał mnie z jaką firmą amerykańską najbardziej chciałbym nawiązać kontakt. Odparłem bez wahania, że z Autodesk. Następnego dnia znałem już termin spotkania – powiedział Arkadiusz Patryas, prezes i3D. W tym przypadku już pierwsza rozmowa była obiecująca, bo okazało się, że i3D dysponuje oprogramowaniem, które jest komplementarne wobec sztandarowych produktów Autodesk. Na dodatek takim, nad którym od pewnego czasu pracują też konkurenci amerykańskiego potentata. Arkadiusz Patryas i przedstawiciele innych polskich firm podkreślają, że udział w sympozjum i programie US-Poland Innovation Hub otworzyły im możliwość nawiązania współpracy z wartościowymi partnerami. Gdyby każdy z nich miał na własną rękę budować sieć kontaktów, trwałoby to miesiącami. www.obserwatorfinansowy.pl/tem...
|
|
Wysłane:
27 grudnia 2012 16:11:17
czytając post powyżej tego, który piszę, na pytanie: bankrucik napisał(a):ciekawe skąd wezmą 0,8 mln na swój udział.. nasuwa się jedna odpowiedź: od Autodesku  może jedno z tych mobilnych stanowisk do VR będzie stało przed siedzibą tej firmy?!? Fajnie, że spółka ma nową dotację (choć jak wspomniał bankrucik nie wiem skąd weźmie swoją czesc kasy), świetnie, że Prezes Patryas wozi się po świecie i ma (będzie miuał?) audiencje w znanych firmach. Wszystko to ładne i piękne ale niestety nie przekłąda się na jakakolwiek wartość dla akcjonariuszy, natomiast tam gdzie by się to mogło przełożyć w sposób oczekiwany porażka i brak profesjonalizmu: Cytat:i3d s.a. (...) zaoferowała wykonanie stanowiska multimedialnego „Stół interaktywny Y” w komorze Lill Górna – strona 24 i 25 – o wysokości niezgodnej z wymaganiami Zamawiającego w tym zakresie. i kolejne zamówienie - przetarg poszedł się ... nie dostaną..., co nie ma kto dopilnować tak wg mnie prostej rzeczy jak wymiary "monitora"? Jeśli to jedyny powód odrzucenia oferty i unieważnienia przetargu to niech Prezes jeździ po świecie bo za chwilę spółki nie będzie stać na bilety lotniczego dla niego...: unieważnienie przetarguByki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku... Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj
Edytowany: 27 grudnia 2012 16:27
|
|
0 Dołączył: 2012-12-04 Wpisów: 112
Wysłane:
27 grudnia 2012 21:10:46
W tym przetargu zostały odrzucone dwie firmy z tego samego powodu, więc albo informacja o wymiarze tego stołu była nieźle zaszyta w zapytaniu ofertowym (str. 24-25), albo tak niejasno sformułowana, że obaj oferenci na tym polegli. Na razie rzeczywiście nie ma przesłanek dla fundamentalistów (brak kontraktów, brak zysków), poza perspektywą branży i innowacyjnością firmy, ale dla techników sprawa wygląda ciekawiej. Na wykresie dziennym pojawiły się sygnały kupna, od kilku sesji kurs rośnie, pokonany został poprzedni dołek z sierpnia, kurs zatrzymał się na linii trendu spadkowego i SMA 45 (na wykresie widoczna SMA 100), ale widać, że popyt jest widoczny bardziej niż w ostatnich miesiącach, więc warto obserwować.  kliknij, aby powiększyć
Edytowany: 27 grudnia 2012 21:11
|
|
Wysłane:
27 grudnia 2012 21:44:03
Passenger napisał(a):W tym przetargu zostały odrzucone dwie firmy z tego samego powodu, więc albo informacja o wymiarze tego stołu była nieźle zaszyta w zapytaniu ofertowym (str. 24-25), albo tak niejasno sformułowana, że obaj oferenci na tym polegli. jakby to kulturalnie ująć: każdy zainteresowany złożeniem oferty na podstawie SIWZ ma prawo złożenia pytań co do niejasnych pozycji zamieszczonych w specyfikacji. Organizujący przetarg ma obowiązek udzielić odpowiedzi na takie pytania. Więc argument, że obydwie firmy składające ofertę się "pomyliły" jest tłumaczeniem wg mnie dziecinnym - chyba każdy z nas tutaj piszących wymaga profesjonalnego podejścia do biznesu, a tłumaczenia, że "inni też się pomylili" jest nie na miejscu... Pytanie: dlaczego nie złożono pytań do SIWZ? Czy ktokolwiek z firmy wyciągnął wnioski zarówno w aspekcie udziału w zamówieniach publicznych i w aspekcie personalnym? p.s. jeśli chodzi o twoją AT - jeśli mozna mówić o tym dla tej spółki (płynność) - to patrząc całkowicie objektywnie kurs odbił się od linii trendu spadkowego, który obowiązuje dalej... Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku... Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj
|
|
Wysłane:
27 grudnia 2012 21:51:21
1. Nie widziałem zapytania ofertowego, więc go nie oceniam. 2. Widziałem sporo idiotycznych zapytań ofertowych i sporo ofert, w których oferenci mylili się w bardziej podstawowych rzeczach i oferty odpadały ze względów formalnych. 3. To, że inna firma popełniła dokładnie ten sam błąd w zapytaniu mającym kilkadziesiąt stron o czymś świadczy. Co nie zmienia faktu, że tak jak piszesz nie powinno się to zdarzyć. 4. Co do analizy, nie twierdzę, że będzie rosło. Twierdzę, że jesteśmy w ciekawym momencie.
|
|
|
|
93 Dołączył: 2010-11-28 Wpisów: 1 574
Wysłane:
27 grudnia 2012 23:43:51
cad_man napisał(a): i kolejne zamówienie - przetarg poszedł się ... nie dostaną..., co nie ma kto dopilnować tak wg mnie prostej rzeczy jak wymiary "monitora"? Jeśli to jedyny powód odrzucenia oferty i unieważnienia przetargu to niech Prezes jeździ po świecie bo za chwilę spółki nie będzie stać na bilety lotniczego dla niego...:
spotkałem się już kiedyś w pracy z takim stylem zarządzania... dziś już Spółka niestety nie istnieje...
|
|
Wysłane:
28 grudnia 2012 00:32:54
widać, nie mają dobrego specjalisty od zamówień... dziwne bo startują w przetargach... co nie powinno zasłonić faktu iż mamy kolejny klops .. zresztą ja wolę firmy ktore polski rynek odpuszczają a dzałają na rzecz zachodnich prywatnych odbiorców..
Edytowany: 28 grudnia 2012 00:34
|
|
Wysłane:
28 grudnia 2012 10:17:53
przy kursie: 1,52 zł
GRAF78 napisał(a):cad_man napisał(a): i kolejne zamówienie - przetarg poszedł się ... nie dostaną..., co nie ma kto dopilnować tak wg mnie prostej rzeczy jak wymiary "monitora"? Jeśli to jedyny powód odrzucenia oferty i unieważnienia przetargu to niech Prezes jeździ po świecie bo za chwilę spółki nie będzie stać na bilety lotniczego dla niego...:
spotkałem się już kiedyś w pracy z takim stylem zarządzania... dziś już Spółka niestety nie istnieje... Nie oszukujmy się większość polskich firm prezentuje "taki styl zarządzania" :>
|
|
Wysłane:
28 grudnia 2012 21:25:19
Passenger napisał(a):Nie oszukujmy się większość polskich firm prezentuje "taki styl zarządzania" :> jeśli tak jest, to większość polskich firm nie funkcjonuje tylko egzystuje Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku... Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj
|
|
Wysłane:
29 grudnia 2012 00:46:48
ładne zamknięcie roku..... ciekawe gdzie są teraz piewcy tej spółki i zarządu
|
|
93 Dołączył: 2010-11-28 Wpisów: 1 574
Wysłane:
29 grudnia 2012 03:58:52
@bankrucik nie ładnie tak kopać leżącego...
|
|
Wysłane:
29 grudnia 2012 11:20:26
bankrucik napisał(a):ładne zamknięcie roku..... ciekawe gdzie są teraz piewcy tej spółki i zarządu Komuś się cierpliwość skończyła ;)
|
|
Wysłane:
29 grudnia 2012 14:15:53
GRAF78 napisał(a):@bankrucik nie ładnie tak kopać leżącego... no wiesz kiedyś mnie kopali jak przy wycenie 5 czy 6 zł pisałem, że to balon.... ale nawet ja nie spodziewałem, się, że do tego jeszcze z zarządem bajkopisarzy
|
|
Wysłane:
29 grudnia 2012 14:21:52
GRAF78 napisał(a):@bankrucik nie ładnie tak kopać leżącego... no wiesz kiedyś mnie kopali jak przy wycenie 5 czy 6 zł pisałem, że to balon.... ale nawet ja nie spodziewałem, się, że do tego jeszcze z zarządem bajkopisarzy Kod:mod: proszę nie komentować osób innych użytkowników. forum jest o spółkach, nie o inwestorach
Edytowany: 2 stycznia 2013 10:15
|
|
23 Dołączył: 2011-09-15 Wpisów: 243
Wysłane:
2 stycznia 2013 18:30:22
przy kursie: 1,51 zł
Wracając do wątku głównego i zleceń. Obserwowałem ten przetarg licząc, że i3D weźmie w nim udział. Raz, że wcześniej startowali do realizacji projektów związanych z muzeami, dwa - co jak co, ale prezentacje i filmy multimedialne to robić potrafią. Temat wydawał mi się idealny pod spółke, niestety zupełnie odpuścili temat. Qumak-Sekom za to nie pogardził groszem i się załapał do finału LINK - Konkurs na Multimedialne MuzeumCytat: Trzy dopuszczone firmy to hiszpańska Chemtrol Division Teatro S.A. oraz dwie firmy polskie - No Label Sp. z o.o. z Krakowa i Qumak-Sekom S.A. z Warszawy
Pula wszystkich nagród w konkursie wynosi 80 tys. zł, z czego 55 tys. zł przypadnie zwycięskiej firmie, a reszta zostanie podzielona według uznania jury. Laureaci mają zostać ogłoszeni w końcu stycznia.
Oprócz nagrody głównej zwycięzca otrzyma też zaproszenie w formie zamówienia z wolnej ręki do przygotowania wszystkich filmów i prezentacji multimedialnych zaaranżowanych na wystawie głównej - a będzie to materiał na: 118 stanowisk interaktywnych, 65 stanowisk filmowych, 18 miejsc z nagraniami dźwiękowymi i 40 miejsc z pokazami slajdów.
Pewnie w i3D negocjują kontrakty w USA i nie mieli czasu się tym zająć
Edytowany: 2 stycznia 2013 18:32
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.