PARTNER SERWISU
rlqlefnj
9 10 11 12 13

GRAVITON []

wkm3
0
Wpisów: 468
Wysłane: 2 września 2010 23:08:38 przy kursie: 44,80 zł
WDM nie publikuje półrocznych wyników?

Nemev
0
Wpisów: 125
Wysłane: 7 września 2010 09:55:27 przy kursie: 44,00 zł
Nie ma już na NC obowiązku publikowania raportów półrocznych. A w raportach kwartalnych są dane podane narastająco.

Raport WDM za II kwartał 2010r. newconnect.pl/?page=1045&p...

Nemev
0
Wysłane: 7 września 2010 09:56:10 przy kursie: 44,00 zł
Runicom S.A. w ciągu roku wprowadzi na rynek NewConnect do 4 spółek portfelowych

Debiut Runicom na NewConnect w pierwszej połowie września br.

Warszawa, dn. 7 września 2010 r. – Runicom S.A. (dawniej TOTMES Nowe Technologie S.A.) – fundusz typu private equity specjalizujący się w inwestycjach w spółki z branży IT, który we wrześniu planuje zadebiutować na rynku NewConnect – planuje w ciągu roku wprowadzić również do notowań przynajmniej cztery ze swoich spółek portfelowych.
W międzyczasie spółka będzie zaangażowana również w inne projekty – będą to głównie inwestycje w podmioty z rynku niepublicznego.

- „Inwestując w dany podmiot oferujemy nie tylko nasz kapitał, ale także posiadaną wiedzę. Oba te czynniki przyczyniają się do wzrostu i rozwoju naszych spółek portfelowych. W przyjętej przez nas strategii inwestycyjnej założyliśmy dwa sposoby wyjścia z inwestycji: znalezienie dla spółki inwestora branżowego/strategicznego lub jej upublicznienie poprzez wprowadzenie na rynek NewConnect.
W ciągu najbliższych 18 miesięcy zamierzamy upublicznić przynajmniej cztery z naszych spółek portfelowych.
Sam Runicom S.A. również planuje zadebiutować na rynku alternatywnym. Jeśli terminy procedur nie przesuną się, szacujemy, że zadebiutujemy na rynku NewConnect już w pierwszej połowie września br. Ze swojej strony dopełniliśmy wszelkich formalności, czekamy teraz na pozytywną decyzję GPW
o wprowadzeniu spółki na NewConnect.” – mówi Małgorzata Bilska, Prezes Zarządu Runicom S.A.

Na początku maja Spółka poinformowała o wspólnym z funduszem Black Pearl Capital S.A. zakupie udziałów cypryjskiego operatora serwisów aukcyjnych Welmory Ltd. Fundusze Runicom S.A. oraz BPC S.A. zakupiły po 46,919 udziałów, dających im po 4,285% udziału w kapitale zakładowym Welmory Ltd.

Aktualnie w portfelu inwestycyjnym Runicom S.A. znajdują się:

· EO Networks S.A., firma programistyczna (software house), koncentrująca się
na projektowaniu i budowaniu rozwiązań informatycznych dla przedsiębiorstw z sektorów: bankowo-finansowego, mediowego i telekomunikacyjnego. Według magazynu Forbes jedna
z 50 najszybciej rozwijających się spółek technologicznych w regionie. Planowane jest połączenie spółki z notowaną na GPW spółką BETACOM S.A.

· Tequila Mobile S.A. jest dostawcą unikalnych usług opartych na wykorzystaniu gier mobilnych jako skutecznego narzędzia do monetyzacji społeczności internetowych. Firma realizuje usługi w oparciu o własną infrastrukturę, technologię, kontent mobilny
oraz bezpośredni billing w ponad 50 krajach na świecie. Klientami korzystającymi z usług firmy są czołowe światowe sieci społecznościowe, portale internetowe i mobilne, jak również wybrani operatorzy telefonii komórkowej.

· ViDiS Sp. z o.o., firma jest wyspecjalizowanym dystrybutorem sprzętu prezentacyjnego, reprezentującym w Polsce znane, światowe marki. W ofercie firmy znajduje się szeroka gama produktów następujących producentów: SANYO, QOMO, AVTEK, VIVITEK, SAMSUNG, LUMENS etc.

· Spółka Technology Space S.A. została założona w kwietniu 2010 roku przez Runicom S.A. Spółka specjalizuje się w dostarczaniu produktów oraz kompleksowych rozwiązań informatycznych dla klientów z różnych segmentów rynku. Wiedza biznesowa oraz wieloletnie doświadczenie branżowe kadry menedżerskiej jest gwarancją dynamicznego rozwoju spółki. Plany rozwoju spółki uwzględniają opcję włączenia spółki do jednej z większych grup kapitałowych branży IT, w które zainwestował Runicom S.A. lub/i wprowadzenie spółki
do alternatywnego systemu obrotu na rynku NewConnect.

· Spółka Welmory Limited to operator serwisów aukcyjnych działających na terenie Europy. W Polsce serwis spółki działa pod adresem http://www.za10groszy.pl. Łącznie prowadzi ona trzy portale, m.in.: w Wielkiej Brytanii, na Węgrzech oraz w Polsce.

· B3 SYSTEM S.A. działa na polskim rynku informatycznym od ponad 10 lat. Jej głównym zadaniem jest kompleksowa obsługa w dziedzinie szeroko rozumianego bezpieczeństwa informatycznego. Oferta firmy obejmuje rozwiązania z zakresu ochrony stacji roboczych
i serwerów, ochrony styku z Internetem, bezpieczeństwa sieci oraz ochrony informacji.

Runicom to był wcześniej Totmes Nowe Technologie

wkm3
0
Wysłane: 7 września 2010 21:19:33 przy kursie: 44,00 zł
Wyniki jak malowane (dzięki Nemev), ale nie jestem specem od spółek finansowych więć może watchdog/rafsty/Kasia? spojrzycie na te ,,malowane''Angel wyniki ? Zyski operacyjne i przepływy operacyjne mocno do góry, kapitały solidnie wzmacniają się, chyba WDM radzi sobie nieźle jak na kryzys?

vianarn
0
Wpisów: 148
Wysłane: 9 września 2010 12:44:45 przy kursie: 46,40 zł
Zaproszenie na debiut Emmerson S.A.

Cytat:

Szanowni Państwo,

W imieniu zarządu spółki Emmerson S.A. mam przyjemność zaprosić Państwa na debiut spółki Emmerson S.A. na rynku NewConnect, który odbędzie się 10 września (piątek) o godz. 11 25 na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie (szczegóły w załączeniu).

Prosimy o potwierdzenie przybycia pod numerem telefonu tel: +48 22 826-64-75 bądź mailowo pod adresem piotr@publicia.pl

wkm3
0
Wysłane: 9 września 2010 23:57:46 przy kursie: 46,40 zł
czy sądzicie że WDM dotrzyma terminu wejścia na rynek główny Q4? i czy zwiększy to zainteresowanie inwestorów instyt?

Nemev
0
Wysłane: 13 września 2010 09:46:45 przy kursie: 45,60 zł
ASTORIA CAPITAL S.A. pozyskała 7 mln zł z emisji akcji
Debiut na NewConnect w I półroczu 2011 roku

Warszawa, 13 września 2010 r. – ASTORIA CAPITAL S.A. – ogólnobranżowy fundusz typu private equity kontrolowany przez grupę WDM - zakończył prywatną emisję akcji, z której pozyskał 7 mln złotych. Przeznaczy je na inwestycje w nowe spółki portfelowe oraz dokapitalizowanie dotychczasowych inwestycji. Na 2011 rok zaplanowany jest debiut funduszu na rynku NewConnect.

- „Nasza polityka inwestycyjna, jak również zrealizowane i planowane transakcje, spotykają się z uznaniem wśród inwestorów. To m.in. dlatego z zakończonej właśnie emisji akcji pozyskaliśmy 7 mln złotych. Pozyskane środki przeznaczymy na dokapitalizowanie dotychczasowych inwestycji oraz inwestycje w nowe spółki portfelowe. Prowadzimy rozmowy z kilkunastoma spółkami – rentownymi podmiotami, o silnej pozycji na rynku, które cechuje możliwość intensywnego wzrostu po dokapitalizowaniu z naszej strony.” – mówi Mariusz Muszyński, Prezes ASTORIA Capital S.A.

- „Wejście na giełdę planujemy w I półroczu 2011 roku. Wcześniej chcemy pokazać jak efektywnie jesteśmy w stanie gospodarować pozyskanym kapitałem.” – twierdzi Muszyński.

ASTORIA Capital S.A. (o aktywach ponad 10 mln zł) jest jednym z dwóch funduszy private equity, których dominującym akcjonariuszem (posiadającym akcje stanowiące ponad 50 proc. w kapitale zakładowym i w głosach na WZA) jest grupa WDM. Drugi podmiot - BIO-MED Investors S.A. (o aktywach 25 mln zł) specjalizujący się głównie w inwestycjach w spółki biotechnologiczne, medyczne oraz z branży finansowej – planuje debiut na rynku NewConnect jeszcze we wrześniu 2010 roku. Grupa WDM posiada również udziały mniejszościowe w dwóch innych wehikułach inwestycyjnych: Black Pearl Capital S.A. (spółce notowanej na NewConnect, kontrolowanej przez grupę Totmes) oraz Emmerson Capital S.A. (funduszu nieruchomości zawiązanym wspólnie z notowanym na NewConnect pośrednikiem finansowym Emmerson S.A.)

wujek_staszek
0
Wpisów: 792
Wysłane: 14 września 2010 12:26:53 przy kursie: 44,80 zł
Wszystko fajnie...tylko mi się cierpliwość kończy.
Albo my ich, albo oni Was.

wkm3
0
Wysłane: 14 września 2010 19:03:03 przy kursie: 44,80 zł
racja, mnie się skończyła na IDMie i na IPE, które zamknąłem ze stratą, a które zamierzałem trzymać długoterminowo za to dalej trwam w naszym WDMie od 0.70, trafiłem pięknie
Edytowany: 14 września 2010 19:04

tom77k
0
Wpisów: 16
Wysłane: 17 września 2010 12:25:30 przy kursie: 45,60 zł
wkm3 napisał(a):
czy sądzicie że WDM dotrzyma terminu wejścia na rynek główny Q4? i czy zwiększy to zainteresowanie inwestorów instyt?

A czy ktoś słyszał w ogóle, aby przedstawili prospekt?

zjk
zjk
0
Wpisów: 925
Wysłane: 17 września 2010 12:40:53 przy kursie: 45,60 zł
Nie spodziewalbym sie duzego wzrostu kursu po przesciu na glowny parkiet, raczej powolne osuniecie.
Edytowany: 17 września 2010 16:00

dapo
0
Wpisów: 2
Wysłane: 18 września 2010 18:10:14 przy kursie: 45,60 zł
hello1 Rozmawiałem telefonicznie z T.Gudaszewskim i poinformował mnie że prace nad prospektem są na ukończeniu ,do końca września będzie złożony do \knf\,a w listopadzie lub grudniu debiut,jestem inwestorem długoterminowym kupowałem papier od 19gr średnia ok ,37 ale mam nadzieje że mi się sprzedać powyżej 6 zeta .hello1

zjk
zjk
0
Wysłane: 19 września 2010 11:32:07 przy kursie: 45,60 zł
Musze cie zmartwic, przy cenie akcji 6 zl wycena firmy wynosila by okolo 0,5 mld zlotych.. Takiej wartosci WDMSA nie ma szans osiagnac przez najblisze 10 lat;
Realna wartosc papierow jest na poziomie 50-101 groszy i niesadze aby przez najbliszy rok dwa przekroczyl poziom 101,
Edytowany: 19 września 2010 13:11

wujek_staszek
0
Wpisów: 792
Wysłane: 20 września 2010 16:00:38 przy kursie: 51,20 zł
No w końcu.
Albo my ich, albo oni Was.

dzekoo
0
Wpisów: 1
Wysłane: 20 września 2010 18:08:54 przy kursie: 51,20 zł
Mogło być 4zł debiutując, to będzie mógł kosztować 6zł w szczycie hossy. A może po drodze przydarzy się taki wyskok jak ostatnio na CIA? Moja średnia to 0,35zł, WDM to 15% mojego portfela. Też trzymam długoterminowo. Pewnie, że trzeba było sprzedać po 80gr i odkupić, ale nie jestem taki dobry. Jeśli wszystko będzie OK, maksymalny kurs będzie w szczycie hossy (jak wielu innych spółek). Chyba lepiej poczekać na kosmiczne wyceny, nawet jeśli spółka nie będzie tyle warta, niż za szybko się wyleszczyć.

wkm3
0
Wysłane: 20 września 2010 22:38:14 przy kursie: 51,20 zł
pierwszą przygodę z WDMem miałem przy 0.25 - też długo była cisza i nastroje nieciekawe, do 0.7. Siedzę i czekam, w/g mnie fundy będą ładowały do portfela WDM przy poprawie koniunktury, wejście na rynek pierwotny powinno zwiększyć płynność i wspierać ten trend, Licze na to że fudny będą oczekiwały takich wzrostów jak na niewielu znanym kiedyś IDMie, jeśli tak dobrze WDM radzi sobie w kryzysie to ja spokojnie poczekam w średnim terminieDancing

dapo
0
Wpisów: 2
Wysłane: 21 września 2010 00:33:41 przy kursie: 51,20 zł
Pozdro panowie ,wcale spółka nie musi mieć fundamentów żeby miec kosmiczną kapitalizacje ,wolę wariant WDM niż Petrola .Jak wcześniej dodano też żałuję że nie opchnąłem po .80 ale chciałem więcej ,czasami nie warto przeginać a czsami warto .Nie jesteś w stanie przewidzieć idealnie kiedy będzie odpał ,dzisiaj było spokojnie aż nagle UP.....oby nie był to słomiany zapał .Posiadam też Ganta i powiem że nerwy mi już puszczają ,wygląda mi to na celowe zbijanie kursu ,czy ktoś jest w stanie wypowiedzieć się w sprawie tej spóły.Pozdrawiam...........hello1

Nemev
0
Wysłane: 21 września 2010 09:34:46 przy kursie: 52,00 zł
B3System S.A. złożył ofertę zakupu COIG S.A.

Warszawa, 21 września 2010 r. – B3System S.A. – dostawca zaawansowanych technologicznie rozwiązań z zakresu bezpieczeństwa IT – złożył ofertę zakupu akcji prywatyzowanego przez Ministerstwo Skarbu Państwa Centralnego Ośrodka Informatyki Górnictwa S.A. Wśród pozostałych zainteresowanych znajdują się m.in. inne notowane na GPW spółki: Asseco Poland oraz Infovide-Matrix.

- „Na COIG patrzymy głównie pod kątem dalszego wzrostu skali działania B3System. Obecnie jesteśmy w trakcie łączenia się z COPI S.A. Ten proces powinien zakończyć się do końca br., co sprawi, że od początku 2011 roku będziemy już podmiotem którego przychody wzrosną z poziomu 40-50 mln zł do około 150 mln zł w skali roku. Włączenie do naszych struktur takiego podmiotu jak COIG pozwoliłoby na osiągniecie dodatkowych ok. 40-60 mln zł przychodów, a co jeszcze istotniejsze pozwoliłoby na generowanie efektów synergii i przychodów w nowych obszarach. Co więcej, uważamy że zarówno COPI jak i COIG są podmiotami, których działalność można w bardzo efektywny sposób zaadaptować i połączyć z obecnymi strukturami B3System, co jest szczególnie istotne z punktu widzenia redukcji kosztów i wzrostu rentowności połączonego podmiotu.” – mówi Mirosław Kaliński, prezes B3System S.A.

B3System S.A. pod koniec listopad 2009 roku podpisała umowę inwestycyjną z właścicielami COPI S.A, na mocy której B3System S.A. przejmie całkowitą kontrolę w COPI S.A. Proces połączenia ma zostać zakończony jeszcze w 2010 roku.

- „Nasza strategia akwizycji opiera się na dopasowaniu pod względem komplementarności produktów. Dlatego tak bardzo interesujące jest dla nas COPI S.A. B3System specjalizuje się w sprzedaży i wdrażaniu produktów z obszaru bezpieczeństwa informatycznego, natomiast COPI zajmuje się z dystrybucją produktów i usług z obszaru przechowywania i ochrony informacji. Jeśli chodzi o COIG to widzimy tu głównie synergie na poziomie wykorzystania bazy klientów. Z jednej strony moglibyśmy dotrzeć z naszą ofertą do klientów COIG, w tym podmiotów z nimi współpracujących, a z drugiej wyjść z zupełnie nowymi produktami, dopasowanymi do ich potrzeb, tym bardziej że COIG dysponuje bardzo dobrym zapleczem infrastrukturalnym.” – dodaje Mirosław Kaliński, prezes B3System S.A.

Prywatyzacja COIG rozpoczęła się już w 2009 roku jednak na początku 2010 roku MSP zdecydowało nie zapraszać do negocjacji w sprawie zakupu akcji firmy żadnego z ówczesnych oferentów. Kolejne podejście do prywatyzacji podjęto w lipcu br.

16 września MSP poinformowało, że oferty złożyły cztery firmy: Asseco Poland S.A., B3SYSTEM S.A., INFOVIDE-MATRIX S.A. oraz Web Inn S.A..

zjk
zjk
0
Wysłane: 21 września 2010 10:25:18 przy kursie: 52,00 zł
Jaki zwiazek ma to z WDMSA ?
Edytowany: 21 września 2010 18:16

wkm3
0
Wysłane: 21 września 2010 20:25:38 przy kursie: 52,00 zł
IPE i IDM ładnie idą ostatnio do góry, no ciekawe czy zmieni się trend na wudeemce:)

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

9 10 11 12 13

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,169 sek.

vmizfrmu
wfiarapr
bxpncsyq
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
nhddorpq
uvctpkie
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat