PARTNER SERWISU
wkqaaabx
6 7 8 9 10
Chalmi
0
Wpisów: 86
Wysłane: 14 kwietnia 2010 18:42:28 przy kursie: 6,05 zł
HENRY napisał(a):
19.04. rozmowy z fundami w sprawie objecia emisji seri E.Napewno wiele sie wyjasni,moze w koncu juz wyzbierali wystarczajaca ilosc papiera z rynku i dowiemy sie jaka szuja trzymała kurs za łeb przez ostatnie kilka miesiecyblah5

Skąd ta data? Nie kojarzę żeby gdzieś ona padła, możesz wyjaśnić ?

HENRY
0
Wpisów: 253
Wysłane: 14 kwietnia 2010 20:11:36 przy kursie: 6,05 zł
Chalmi napisał(a):
HENRY napisał(a):
19.04. rozmowy z fundami w sprawie objecia emisji seri E.Napewno wiele sie wyjasni,moze w koncu juz wyzbierali wystarczajaca ilosc papiera z rynku i dowiemy sie jaka szuja trzymała kurs za łeb przez ostatnie kilka miesiecyblah5

Skąd ta data? Nie kojarzę żeby gdzieś ona padła, możesz wyjaśnić ?
Nie podawali,nie informowali! Mówiłem ze to jest informacja "poufna",ale moderator to wywalił,nawiasem mówiac słusznie.Niestety,ale oczywiscie nie moge powiedziec skad posiadam powyzsze informacje-ale to fakt i jak powiedziałem teraz to juz jak dla mnie wiele sie wyjasni.Jezeli nie bedzie pozytywnych informacji do konca miesiaca zaczynam powoli wywalac wszystko,chociaz jestem teraz jak nigdy pozytywnie nastawiony do spólki.

Chalmi
0
Wysłane: 16 kwietnia 2010 23:36:22 przy kursie: 5,84 zł
Link do strony z poniższym artykułem

Cytat:

Inea wprowadza telefon dla seniorów

Największy regionalny operator telekomunikacyjny w Wielkopolsce dołączył do oferty komórkowej nowy aparat - MyPhone 1070 chiaro.

To urządzenie, wyposażone w duże klawisze i czytelny wyświetlacz, a także głośniki o podwyższonej głośności. Dla abonentów Inei telefon jest dostępny od złotówki (w abonamencie Inea 50). Dla klientów korzystających z taryfy Inea 25, telefon kosztuje 49 zł.

To czwarty aparat we wprowadzonej w tym roku ofercie telefonii komórkowej kablowego operatora Inea.

MyPhone 1070 chiaro, to model przeznaczony przede wszystkim dla osób starszych. Służy głównie do rozmawiania i wysyłania SMS-ów.

clash
0
Wpisów: 74
Wysłane: 18 kwietnia 2010 23:18:58 przy kursie: 5,84 zł
sama oferta na stronie inea

bla bla... ma charakter informacyjny nie reklamowy
www.inea.pl/strony/1/i/515.php...

stoi obok samsunga i nokii binky

Chalmi
0
Wysłane: 21 kwietnia 2010 23:45:04 przy kursie: 5,65 zł

clash
0
Wysłane: 23 kwietnia 2010 11:45:40 przy kursie: 5,76 zł
wyprzedzając pytania

Terminy kolejnych sprawozdań
2010-04-30 skonsolidowany - rok

saturas
3
Wpisów: 176
Wysłane: 28 kwietnia 2010 13:23:41 przy kursie: 5,53 zł
Jeśli do końca sesji nic się nie zmieni to nastąpi przełamanie lini trędu i droga do głębszych spadków otwarta. Czyżby czekały nas poważne koretky w sprawozdaniu rocznym?

pchelek
0
Wpisów: 11
Wysłane: 28 kwietnia 2010 13:37:11 przy kursie: 5,53 zł
Chalmi napisał(a):

Trojan na stronie.... nie wchodzić bo zarazi kompa....

iktorn
0
Wpisów: 687
Wysłane: 28 kwietnia 2010 13:45:10 przy kursie: 5,53 zł
saturas napisał(a):
Jeśli do końca sesji nic się nie zmieni to nastąpi przełamanie lini trędu i droga do głębszych spadków otwarta. Czyżby czekały nas poważne koretky w sprawozdaniu rocznym?

Zejście poniżej 5 złotych byłoby niebywale ciekawe, ale jest możlwie (vide dzisiejsze 4 kilo PKC). Częste walenie małych pakietów PCRO na otwarciu i zamknięciu, żeby zawsze te 2-3 procenciki niżej było, w końcu przestanie być efektywne... swoją drogą skoro już ktoś to robi z uporem maniaka to raczej ma to głębszy sens ;) (na innych małych spółkach o porównywalnej płynności, które mam w arkuszu takie coś zachodzi sporo rzadziej)
Teraz prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu.
Edytowany: 28 kwietnia 2010 13:45

Chalmi
0
Wysłane: 28 kwietnia 2010 18:44:30 przy kursie: 5,53 zł
pchelek napisał(a):
Chalmi napisał(a):

Raczej jakiś false positive u Ciebie

Dla potwierdzenia poniżej raporty McAfee dla witryny www.dual-sim.eu

www.siteadvisor.com/sites/dual...
www.trustedsource.org/en/feedb...
Edytowany: 28 kwietnia 2010 18:52

HENRY
0
Wysłane: 28 kwietnia 2010 19:55:44 przy kursie: 5,53 zł
HENRY napisał(a):
Chalmi napisał(a):
pchelek napisał(a):
Chalmi napisał(a):

Raczej jakiś false positive u Ciebie

Dla potwierdzenia poniżej raporty McAfee dla witryny www.dual-sim.eu

www.siteadvisor.com/sites/dual...
www.trustedsource.org/en/feedb...
AVG mi równiez zablokował strone-wirus JS/DROPPER.

clash
0
Wysłane: 11 maja 2010 09:46:42 przy kursie: 5,55 zł
link do sprawozdania za Ikw dla bardziej zainteresowanych
www.telforceone.pl/Portals/0/I...
zysk netto thumbright

WatchDog w imieniu swoim i akcjonariuszy prosze cie uprzejmie o podzielenie sie twoimi odczuciami wzgledem dokumentu.
Dziekujeeeeeee.........

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 11 maja 2010 22:31:34 przy kursie: 5,55 zł
Ważna wiadomość z dnia dzisiejszego: będzie nieduża subskrypcja prywatna akcji. Spółka chce dokapitalizować obrót i pozyskać na to od 5 do 10 mln zł. Podejrzewałem to trzy miesiące temu (omówienie raportu za IV kwartał 2009 r. z 10 lutego 2010 r.)
www.stockwatch.pl/forum/Defaul...
Dokapitalizowanie jest lepsze niż inwestor strategiczny, który chciałby mieć wpływ na ceny. Nie jest tylko znana cena emisyjna, ale przy obecnych kapitałach własnych 70 mln zł, nie będzie to miało większego znaczenia dla WK na akcję niż psychologiczne.
Wiadomość jest dobra, bo jest potrzeba - handel ciągnie i wymaga inwestycji w towar. Spółka nie ma zobowiązań ani dziur, przez które uciekałaby gotówka.

Na dzisiaj, z oglądu zautomatyzowanych wycen wynika, że po I kwartale spółka jest wyceniona wręcz optymalnie.
www.stockwatch.pl/gpw/tfone,wy...
Rozstrzał wycen nie jest duży, a zasięg fundamentalny może nawet sięgać kilkunastu złotych. I to na podstawie danych historycznych. Czy przyszłe będą lepsze czy gorsze? Póki co, od pięciu kwartałów, osiągane wyniki są po prostu równe, ze stopniową poprawą rentowności. To widać bardzo wyraźnie: spółka osiąga równe, stabilne i zdrowe wyniki.

Sprawozdanie mówi o dużym sukcesie telefonów MyPhone, ale łączne przychody z roku na rok spadły o 15%. Wiemy, że spółka się repozycjonowała, a pozytywny tego efekt to zwiększenie marży handlowej z 30% do 39%. Dzięki temu udało się wyjść na ładny milion złotych zysku netto. Jest on potwierdzony przepływami, zaś struktura bilansu oraz zmian w kapitale obrotowym wskazuje na to, że jest to rzeczywista sprzedaż w normalnych warunkach operacyjnych. Wskaźniki aktywności nie są natomiast za dobre i mówią o tym, że spółka ma słabych płatników, inwestuje w obrót, a sama musi płacić w dość rygorystycznych terminach:
Cykl rotacji zapasów 144
Cykl rotacji należności 83
Cykl rotacji zobowiązań 71
Cykl operacyjny 227
Cykl konwersji gotówki 156

Martwi mnie wysoki i nie malejący poziom zapasów. W cenach zakupu jest to towar na prawie 5 miesięcy. Na nosa handlowego podejrzewam, że jest tam niemało starego, nie rotującego asortymentu. Albo że nie mogą pozbierać się z katalogiem - w końcu dla 20 modeli telefonów trzeba trzymać dostępność.

Spółka kilkakrotnie powtarza w raporcie, że sprzedaż dynamicznie rośnie, telefony w górę, do tego zdobywa rynek atramentów i tonerów. Jeśli wszystko rośnie, to co spada - bo przychody spadły. Niestety, brakuje wyszczególnienia segmentów operacyjnych, a o takich zestawieniach jak wielkość sprzedaży poszczególnych modeli telefonów, albo struktura sprzedaży po odbiorcach, nie śmiem marzyć. Wiem że nie chcą karmić konkurencji informacjami, ale poziom ogólności w sprawozdaniu jest zbyt duży. Mogliby w sumie napisać na kartce "jest dobrze" i się podpisać.

Rezerwa serwisowa to coś, czego mi brakuje. Przedstawiłem pozostałe uwagi do modelu biznesowego wraz z zagrożeniami we współpracy z dużymi odbiorcami w analizie poprzedniego raportu. Wszystko podtrzymuję, z jednym dodatkiem: niepokojąco brzmi inwestycja w linię do produkcji zamienników do drukarek. To nie jest core business, konkurencja jest duża, nowy rynek. O ile jest na to pull czyli odbiorcy tego chcą, to pół biedy. Gorzej jeśli to "kolejny świetny pomysł na rozwój", w który spółka wchodzi zanim naprawdę odniosła prawdziwy sukces z MyPhone. Póki co sprzedaż za kilkanaście milionów złotych to zaledwie dobre początki. Przy średnio 10 tys. sztuk miesięcznie w roku 2009 spółka wyszła z pieluch, ale zaledwie zadrapała rynek, który jest ogromny
gsmonline.pl/portal/news/news....
Powyższa treść przez 21 dni była zarezerwowana tylko dla osób posiadających abonament.
Edytowany: 12 maja 2010 22:28

Chalmi
0
Wysłane: 12 maja 2010 15:49:13 przy kursie: 5,85 zł
Link - MyPhone z Androidem

Cytat:

myPhone z Androidem i dual SIM już w przyszłym miesiącu!

Grupa kapitałowa TelForceOne przedstawiła wczoraj raport roczny dotyczący działalności firmy. Oprócz danych finansowych oraz strategii rozwoju firmy na najbliższe lata, TelForceOne zapowiedziało także, że już w przyszłym miesiącu oferta telefonów myPhone powiększy się o model z Androidem i dual SIM.
Na rynku mają się pojawić dwa modele telefonów z systemem Android, w tym jeden z nich będzie miał możliwość obsługi dwóch kart SIM (dual SIM). Smartfony wyposażone mają być w procesor Qualcomm o taktowaniu 600MHz oraz mają zawierać dedykowane aplikacje stworzone przez myPhone.
Poza nowinkami dotyczących Androidów od myPhone’a, firma zapowiedziała także, że w najbliższym czasie na rynek trafią nowe modele telefonów wyposażone w klawiaturę QWERTY oraz tunery TV (DVB-T i DVB-H).

Chalmi
0
Wysłane: 12 maja 2010 18:54:31 przy kursie: 5,85 zł
Jeszcze taka nowość - myPhone CUP, nie chce mi się już wklejać tekstu, wiec zainteresowanych odsyłam tu:

myPhone CUP 2010

Promocja przez sport, ciekawe jak to wygląda z ekonomicznego punktu widzenia, wierzę że się opłaca skoro taka inicjatywa powstała. A jakie są przybliżone koszty organizacji takiej imprezy, orientuje się ktoś ? - ciekawa sprawa

clash
0
Wysłane: 12 maja 2010 22:26:16 przy kursie: 5,85 zł
500zl do 50k wiecej było by juz tylko rozrzutnoscią

WatchDog orgomne THANKS za zredagowanie kwartalnika na jezyk bardziej przystepny = )

HENRY
0
Wysłane: 13 maja 2010 00:50:34 przy kursie: 5,85 zł
Coraz stabilniejszy akcjonariat tu widze od dłuzszego czasu-tak trzymac!I oby tak zostało,poniewaz jesli nie ,to nie uwolnią kursu do nastepnej bessy .
Tylko,ze ja po tych "katuszach" w ostatnich miesiacach juz jestem całkowicie wyczerpany i głupi.Nic mnie juz w tej spólce nie zaskoczy,zarówno pod wzgledem AT ,jak równiez AF.NIC.
Wiec pozostaje tylko czekac i dalej trzymac sie swojej strategi.
O ile pod wzgledem AF,jest dobrze i coraz lepiej-a ma byc wrecz wspaniale-to wycena spólki i to co sie tutaj wyrabia...,zwłaszcza ta zbieranina przy obrotach z NC.
Mam nadzieje ,ze takich sesji,jak dzis bedzie wiecej-spokojny,stabilny wzrost-bez fajerwerków i nowych akcjonariuszy...narazie to chyba jednak moze byc tylko nadzieja- po raz kolejny.

clash
0
Wysłane: 17 czerwca 2010 17:16:11 przy kursie: 4,90 zł
at moze na niewiele sie zdac jezeli prowadzone sa roszady na emisja kierowana

honza
0
Wpisów: 170
Wysłane: 22 lipca 2010 13:11:59 przy kursie: 5,40 zł
Szykują się tu większe wzrosty, linia trendu spadkowego przebita i mamy krótkoterminowy(na razie) trend wzrostowy. Oczywiście długa biała świeca przy podwyższonym wolumenie tez dobrze wróży Think

Spin
14
Wpisów: 364
Wysłane: 22 lipca 2010 18:03:22 przy kursie: 5,40 zł
TELFORCEONE SA zawarcie umowy z LENOVO 2010.07.22 08:04

Cytat:
Zarząd TelForceOne SA informuje, iż uzyskał informację o zawarciu przez spółkę zależną Myphone
Sp. z o.o. umowy z fabryką LENOVO Mobile Communication Technology Ltd, wchodzącą w skład LENOVO
GROUP. Umowa dotyczy przygotowywania i dostarczania aparatów GSM pod własną marką myPhone.
Przygotowanie aparatów będzie się odbywało na podstawie dedykowanych projektów przygotowanych
przez spółkę myPhone. Zgodnie z zapisami umowy, spółka zależna Emitenta jest zabezpieczona w
zakresie zachowania tajemnicy dokumentacji technicznej, własności intelektualnej i prawnej oraz
przestrzegania wyłączności praw do znaku towarowego myPhone. Zgodnie z zapisami, strony umowy
przewidują możliwość rozszerzenia zakresu współpracy. W opinii Zarządu TelForceOne SA
nawiązanie współpracy z LENOVO będzie skutkowało utrzymaniem i stałym podwyższaniem wysokiej
jakości i bezawaryjności aparatów marki myPhone.

Edytowany: 22 lipca 2010 18:04

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

6 7 8 9 10

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,867 sek.

veunvfnd
oezvlhay
tupwcpgg
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
febyevhl
trrdrwyr
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat