PARTNER SERWISU
cxcgadco
HENRY

HENRY

Ostatnie 10 wpisów
mathu napisał(a):
Ale kiedy mają pokazać te zyski? Bo prezes mówi o 2012 :) Ja sobie jeszcze raz pogram na EUI, ale wyłącznie na krótki termin.

1.nie mówi 2012...
2. bedziesz wówczas płacił 8 zł za papier ,jak mw trade teraz???????
3.mam długeterminowo ,wiec mam to gdzies ile spadnie...
ps.zadziwia twoja wzmozona aktywnosc na tym forum...
zegnam...blah5

danek197 napisał(a):
Zarząd City Interactive S.A. informuje, iż w dniu dzisiejszym, tj. 8 października 2010 roku otrzymał zawiadomienie od Członka Zarządu City Interactive S.A. - Pana Artura Winiarskiego - o dokonaniu przez niego w dniu dzisiejszym, tj. 8 października 2010 roku transkacji nabycia 1.500 (słownie: jeden tysiąc pięćset) akcji Spółki po średniej cenie zakupu 19,14 zł (słownie: dziewiętnaście zlotych i czternaście groszy) za jedną akcję.

od kiedy po zakupie akcji jeszcze w ten sam dzien informacja jest podawana dla publiki hmmm

rzadko sie zdaza ze taka informacja na spolkach wychodzi w ten sam dzien chyba ze,,,,Liar

nic milo bylo fajne DT po infie oddalem papierki ;)

Dokładnie,jaki pan Artur szybki w tym zawiadomieniu,a zakup gigantycznypuke_l ...,ciekawe czy bedzie równie szybko zawiadamiał ,gdy bedzie ubierał frajerów setkami tysiecy po 25...A jeszcze fundamentalnie po 50 ktos tutaj rzucił,a moze 5 ? Dlaczego 50 ,a nie 5???

Kupowac po 30 czy 35 i teraz płakac? Niewiarygodne...,jest na rynku "multum" skrajnie niedoszacowanych spółek,a "dzieci hossy" wchodzą w jakiegos balona i jeszcze niektórzy mówia o silnej pozycji "tego czegos"-silną pozycje to ma KGHM...a tutaj w ciagu 2 lat równie dobrze mogą byc na miejscu np.polrestu

mrk napisał(a):
linia trendu pękła, zostało jeszcze to 0,61 i później powinno być lżej. Dziś na parkiecie ktoś pisał reklamie produktu eui w tv, ktoś może widział/wie gdzie można zobaczyć?

ps. nc chyba wraca do łaskking

"Sponsorem programu jest EUROIMPLANT ..." i tak co kilkanascie minut na TVN CNBC...blah5

mrk napisał(a):
wciesiel napisał(a):
SpartaN napisał(a):
Może to przez członka zarządu, który sprzedał akcje. www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...

ja tam zielony leszczyk jestem :). Jak jest z przepisami? Taka informacja dzisiaj oznacza, ze transakcja tez miala miejsce dzisiaj? Czy moze byc na przyklad wczorajsza?

przeczytaj, to co najważniejsze jest w środkuShhh

A co Wy takie oczy wywalacie,o wywalaniu papiera przez zarzad po 20- 25 zł tez nie słyszeliscie??????puke_l

Rzeczywiscie raczej tylko marudzenie,bez zadnych argumentów.Jesli jest nierentowna ,to tylko dlatego ,iz zarzad to banda nieudaczników...
A mnie na zakup Sanwilu kilka miesiecy temu zacheciła sytuacja nieduzego zakładu w mojej miejscowosci o identycznym profilu działalnosci,tylko o nieporównywalnych przychodach oczywiscie.
Od roku ,po kilku chudych latach, pracują pełną parą nienadązajac z realizacją zamówień...
No i oczywiscie SANWIL był zawsze lubiany przez spekułe...

WatchDog napisał(a):
Potencjału zostało wg bezdusznych automatów SW już tylko +17%, a więc jesteśmy w strefie teoretycznie bezwietrznej.
Jasne.... ze tak,a BEEF gdy był po 0,60 nawet tyle nie miał-NA SZCZESCIE POTENCJAŁ SW OLAŁEM.Za szybko uciekło dzis niektórym...blah5

Na poczatek zaznaczam ze mam ten papierek,wiec zarówno sobie i Wam zycze wzrostów.
Chwaliłem...-nie chwale ,i napewno nie ile,poza tym tfone to był moj "osobisty temat",a jak wiekszosc na tej spółce wyszła kazdy widzi,i tego własnie dotyczyła moja uwaga.
Jezeli chodzi o p.leszczynskiego to chyba dobrze przestudiowałes moje wczesniejsze wypociny i zauwazyłes iz pisze jego nazwisko mała literką,wystarczy znac przeszłosc tego pana.Uogólniajac to chyba tez zauwazyłes ,iz moja aktywnosc na tym forum spadła i swietnie na tym wychodze.To nie jest mój pierwszy,ani tez drugi "cykl",wiec wiem doskonale do czego fora zawsze słuzyły-zapewniam iz sie to nie zmieniło.

Jeszcze nie leci?
Komunikat był juz 3 min.,a własciwie to 6 minut.blah5

No i PETROL jest oczywiscie na liscie pozwalajacej na krótka sprzedaz-jakies wnioski ,przemyslenia...

80% obrotu generuje jeden podmiotblah5 ,to chyba oczywiste,nie? Ale przynajmniej na DT było ok...

MRADZKI2 napisał(a):
Cierpliwości i tak będzie w ciągu trzech miesięcy 4,20-4,50 Dobrych snów
Tak,tak nie 4,50 ,tylko moze 7,50-a wszystko to aby pracownicy,którzy nie wiedza co to jest papier wartosciowy ,poza tym ze słyszeli ze trzeba sie pofatygowac do tzw.POK-u mogli oddac jak najdrozej-a duze instytucje finansowe juz sie nie moga doczekac by płacic 100% drozej...

Coraz stabilniejszy akcjonariat tu widze od dłuzszego czasu-tak trzymac!I oby tak zostało,poniewaz jesli nie ,to nie uwolnią kursu do nastepnej bessy .
Tylko,ze ja po tych "katuszach" w ostatnich miesiacach juz jestem całkowicie wyczerpany i głupi.Nic mnie juz w tej spólce nie zaskoczy,zarówno pod wzgledem AT ,jak równiez AF.NIC.
Wiec pozostaje tylko czekac i dalej trzymac sie swojej strategi.
O ile pod wzgledem AF,jest dobrze i coraz lepiej-a ma byc wrecz wspaniale-to wycena spólki i to co sie tutaj wyrabia...,zwłaszcza ta zbieranina przy obrotach z NC.
Mam nadzieje ,ze takich sesji,jak dzis bedzie wiecej-spokojny,stabilny wzrost-bez fajerwerków i nowych akcjonariuszy...narazie to chyba jednak moze byc tylko nadzieja- po raz kolejny.

HENRY napisał(a):
Oj bedzie tutaj lekcja pokory,wierzyc sie nie chce czytajac te brednie,ale zycze powodzenia.Bessa uczy pokory,ale najpierw musi byc przynetą hossa.
Ostrzegałem -nie dotykac niczego co dotyka "leszczynski"-tego drania znam od lat.
Zarobieni wszyscy,którzy brali po 1 zł pod wyrok? I bardzo dobrze,INWESTORZY HOSSY,jeszcze jeden cykl i za kilka lat zrozumiecie o czym mówiłem.puke_l

SirHoe napisał(a):
zaraz jak napisałem posta to się 'poprawiło'.
na interii sprawdzałem i też TKO było najpierw 0,01 apotem 0,10 gdzieś do 8:55
Na interii sprawdzałes? Nieprawdopodobne! A próbowałes tam inwestowac? Proponuje zaczac,jesli tam sprawdzasz arkusz.puke_l

Gorbashow napisał(a):
Kurcze jeden pod drugim ale warto...
Sa wyniki...3,74 mln w Q4

Cholera noise, czy ja dobrze widze??

A caly rok jedynie 1mln straty??

Kurna, no zdublowali to czego sie spodziewalem...niezle cholernie niezle thumbright
Niecały milion straty...rewelacja,tylko PKC

latają pakietówki ,60k po 2,40...Think

HENRY napisał(a):
Chalmi napisał(a):
pchelek napisał(a):
Chalmi napisał(a):

Trojan na stronie.... nie wchodzić bo zarazi kompa....

Raczej jakiś false positive u Ciebie

Dla potwierdzenia poniżej raporty McAfee dla witryny www.dual-sim.eu

www.siteadvisor.com/sites/dual...
www.trustedsource.org/en/feedb...
AVG mi równiez zablokował strone-wirus JS/DROPPER.

Ma ktos jakies przemyslenia odnosnie powyzszego faktu,staja sie praktycznie spólka deweloperska...

Oj bedzie tutaj lekcja pokory,wierzyc sie nie chce czytajac te brednie,ale zycze powodzenia.Bessa uczy pokory,ale najpierw musi byc przynetą hossa.

Chalmi napisał(a):
HENRY napisał(a):
19.04. rozmowy z fundami w sprawie objecia emisji seri E.Napewno wiele sie wyjasni,moze w koncu juz wyzbierali wystarczajaca ilosc papiera z rynku i dowiemy sie jaka szuja trzymała kurs za łeb przez ostatnie kilka miesiecyblah5

Skąd ta data? Nie kojarzę żeby gdzieś ona padła, możesz wyjaśnić ?
Nie podawali,nie informowali! Mówiłem ze to jest informacja "poufna",ale moderator to wywalił,nawiasem mówiac słusznie.Niestety,ale oczywiscie nie moge powiedziec skad posiadam powyzsze informacje-ale to fakt i jak powiedziałem teraz to juz jak dla mnie wiele sie wyjasni.Jezeli nie bedzie pozytywnych informacji do konca miesiaca zaczynam powoli wywalac wszystko,chociaz jestem teraz jak nigdy pozytywnie nastawiony do spólki.

19.04. rozmowy z fundami w sprawie objecia emisji seri E.Napewno wiele sie wyjasni,moze w koncu juz wyzbierali wystarczajaca ilosc papiera z rynku i dowiemy sie jaka szuja trzymała kurs za łeb przez ostatnie kilka miesiecyblah5

quark62 napisał(a):
czy może mi ktoś powiedzieć co wpłynęło na taki dramatyczny spadek ?
Dramatyczny spadek? Ale ubawblah5 ,tak to sie jescze nie ubawiłe-dramatyczny to bedzie ponizej 10 pln.Dystrybucja tu trwa na kazdej akcji powyzej 25 pln,i to jest dramatyczny spadek?puke_l

C\WK=1.80 i to jest kuszace?

Co Wy tu za bzdury o tych wolumenach wypisujecie-i tak kazdy g... widzi,z ta maszynka to ok,to jasne ze nikt osobiscie tego nie wysyła-ale czy na sesji jest zbieranie ,czy wywalanie i tak nikt pewnosci nie ma,z jednej przyczyny: 80% papiera jest przewalane z wora do wora i w tym motłochu i tak nie zauwazysz co jest grane,a argumenty np.ze ktos wali w słup bo jest ukryte to tutaj raczej argument popytu,nikt wowczas z zewnatrz nie bierze-a z tyłu juz czekaja koszyki,lub na odwrót-setki mozliwosci.Ale chłopie z tym ułozonym wolumenem na fixie to dales czadublah5 .
Jeszcze reasumujac:nie badzcie smieszni wklejajac tutaj linki arkusza z interii czy tam onetu.Pełny arkusz to podstawa w kazdym DT,a tym bardziej tutaj, azeby cokolwiek zauwazyc-a z jedną ofertą czy piecioma i opoznionymi ofertami to....Jeszcze co do tego fixa,to dzis i wczoraj zostało naskladane po lewej i bez tranzakcji,przedwczoraj odwrotnie.Gdyby miało byc jakies odbicie to jak juz mowiłem przedwczoraj zaczynaja latac batony po kilka procent w jedna lub druga strone,dzis był taki jeden,który zebrał 35k od 20,02 do 20,52-a przy takim rozrzucie napewno jest troche papiera z zewnatrz,wiec dzis troche wziałem-przedwczoraj na odbiciu wpadło 10%,wiec mozna teraz stracic.

Miałem tego smiecia nigdy nie dotykac,poniewaz gdy tylko to robiłem szybko uciekałem z niewielka stratą-ostatni raz powyzej 35.A jednak wczoraj znów sie oparłem pokusie po szybkim zjezdzie na poczatku sesjii na niewielkim wolumenie nazbierałem tego smiecia dosyc sporo jak na mój portfel srednio 13,08-a jesli by ktos był ciekawy dlaczego to odpowiadam:gdy codziennie widze, jakie ludziska generują takie potworne straty,to tak instyktownie postanowiłem tez troche stracic-a udało sie zarobic,pomimo ze jeszcze nie oddałem to SL obowiazuje.Mysle jednak ,iz to odbicie-jednak chyba tylko odbicie w trendzie ,wzieło sie tez z faktu ,iz na szerokim poza WIG5 nie ma zadnych okazji do DT-wszystko na spadkowych sesjach leci,na wzrostowych jest "trzymane za łeb" i poza nielicznymi walorami nawet zbierania nie widze.Wszystkim akcjonariuszom tego smiecia zycze wzrostów i wyrazam szczere kondolencjeEh? .

Ostrzegałem wielokrotnie,gdzie "leszczynski" łapska wpakuje- uciekac!!!Przy tym ....to nawet "Rysiek dystrybutor" jest ok.blah5

addison napisał(a):
Jeżeli spółce chodzi tylko o tę jedną wypowiedź na forum to ociera się to o komedię. Dziwi mnie, że poważna i duża spółka reaguje na jeden post.

Swoją drogą, oby znowu nie został ukarany jakiś leszcz za paplanie "dowcipów" a wiele spraw dotyczących ustawiania rynku dalej leżą coraz bardziej zakurzone w szafach. ehh

A uwazasz ,iz kiedykolwiek było,jest lub istnieje chocby cien nadzieji ze bedzie inaczej? KNF nigdy nawet palcem nie kiwnał w obronie interesów drobnych akcjonariuszy-oni tylko dbają o własne sprawy i swoich kolesi-a ten komunikat podobnie jak 2 dni wczesniej "petrola" to juz zakrawa na totalną kpine,gdy sie czyta takowe bzdury to mam wrazenie,iz ta nasza GPW cofneła sie o 15 lat,tylko Krosna juz nie mablah5 .

Chalmi napisał(a):
Prognozy mkk zaczynają się sprawdzać...
Niezupełnie,wczesniej było 8 pln ,a do 6,50 jeszcze troche lub jak niektorzy chca nawet 6 zl-tylko nawet jesli bedzie to nikt nie kupi-chyba ze max kilka k.-jutro pewnie jeszcze w dół,tylko ile i czy wogóle -tutaj ruchy sa bardzo zaskakujace,wiec sie nie zdziwie jesli zamiast przez wszystkich oczekiwanych 6,5 -bedzie 7,50blah5 .

majama napisał(a):
Ładne kwiatki, czyzby ktos podkopywał forme szerzenia informacji w stylu Tony'ego z watku techmexu? Nie było mnie cały dzień, a tu uciekła mi widze ładna afera. No to niech ktos z bywalców powie co tam napisali na jakims parkiecie czy bankierze.

Zastanawiam sie czy to była akcja na zaniżenie kursu cognora czy też jakas próba większego mechanizmu manipulacji rynkiem. Po sposobie rozejści asie informacji o upadku techmexa ludzie daja sie łatwo nabrać, tyle że chyba zapomnieli z jakich portali informacje mają wartość.

Tak poza tym to pewnie zaraz to odbije skoro wahania oparte na plotkach. jeśli nie na plotkach to powinno byc wkrótce info o zmianie stanu posiadania.

Był link art.z parkietu u nas na SW o tej "potwornej aferze",ale juz nie ma.Zapewniam- szkoda czasu, aby to cytowac.Sam Ci go nie podam,poniewaz NIGDY tam nie zagladam(grozi uposledzeniem umysłowym).Zapewne na watku Techmexu znajdziesz wielu "prezesów" przebywajacych w tamtych klimatachblah5 .

Sami dołują kurs,a informują o manipacji kursem i składaja wniosek do KNF o popełnienie przestepstwa przez...jakiegos gówniarza,który sobie cos "napaprał" na forum,które poziomem dorównuje tej wypowiedzi(nie ma sensu nawet cytowac,cos w stylu "see zbankrutuje"),sam zapewne nie majac nawet nigdy zdeponowanych srodkow na jakimkolwiek rach.inwestycyjnym.A juz o mało nie padłem ze smiechu,iz robia to w "trosce o akcjonariuszy"? Moge wiedziec na czym ta troska polega?-na ich okradaniu?!!!Zapewne p.STANISŁAW natychmiast zajmie sie tym potwornym przestepstwem-proponuje ,aby tą skarge rozpatrzyli z p.leszczynskim przy 0,7 l.Jakie miałem szczescie(tylko szczescie) ze wywaliłem ten papier po 4,10 i nigdy do niego juz nie wróciłem-do dzis oczywiscieblah5 -przeciez tak dbają o akcjonariuszyblah5 blah5 blah5

Słusznie Mroman,ja równiez sie nie zgadzam.Niestety musze dodac cos wiecej,tyle bzdur "napapranych"to jeszcze nie widziałem-co to za kanał?Jaka górna krawedz k.wzrostowego,RSI max?-a moze tobie sie monitor przekrecił o 180 stopni?blah5 .Trzeba było to napaprac przed sesją-od 2 zł "bełkotacie"o AT;a tutaj AT słuzy w jednym celu- azeby robic drobnice w balona jak sie tylko chce.Po widłach troche sie zredukowałem,bo pow.8 arkusz był niemal pusty,wiec niby czym mieliby to dalej ciagnac,to nie NC, ze jedna tranz.to +25 %.Odkupione.Poczytajcie to forum,kazdy wpis dotyczacy AT na tym watku to stek bzdur(oczywiscie patrzac pod katem trafnosci tych analiz),który natychmiast nastepna sesja negowała.

misza napisał(a):
owner napisał(a):
niech lepiej nic nie kusi. kurs zacznie rysować coraz wyzsze szczyty i dołki to będzie można się zastanowić (jeśłi ktoś w ogóle rozważa zakup tego)

stooq.com/n/?f=293473&c=1&...

podobnie było z Polnordem, leciał z 300PLN, przy cenie 90PLN pan Ciurzyński pofatygował się do CNBC, by "uspokoić akcjonariuszy, gdyż w spółce nic się złego nie wydarzyło" - tak wówczas to tłumaczył. Jak nie trudno zauważyć papier dalej spadał (chyba gdzieś w okolice 20PLN)
Dokładnie,choc przyjemnosci bycia akcjonariuszem Polnordziku nie miałem-pamietam doskonale,gdy p.Ciurzynski "bełkotał" przez pół wizyty w studio ,azeby akcjonariusze sie nie martwili,"bedzie dobrze","spadek ceny jest nieuzasadniony" powtórzył chyba z 8 razy.Zapewne do dzis sa ludzmi bogatymi i szczesliwymi z doskonałej inwestycji,dlaczego wiec po dzisiejszym infie miałbym jutro nie kupowac? Oni przeciez tak bardzo sie martwią o srodki zainwestowane przez drobnych akcjonariuszy,ze az stosowny komunikat publikują i co równie wazne o stosownej godz.,aby kazdy mógł do niego dotrzec(do tej pory standart to godz.23:57).Biore kredyt,zastawiam dom,samochód,żone i składam zlecenie PKC-musze pomóc chłopakom,azeby mogli dalej sprzedawac smiecia którego dostali po 10 pln.Spólek p.Krauzego napewno nie dotkne,chociaz by miał sie w tej swojej ropie utopic.Po wielu latach tej szulerni codziennie trzeba miec ZASADY i basta.blah5 blah5 blah5

rafalania napisał(a):
Czy mógłby ktoś przeanalizować wykres pod względem AT.Czy ja dobrze widzę, poważniejszy opór jest dopiero koło 12 zł?
Uwazasz,iz 12 pln to zbyt wysoka wycena tej spółki?

Ihor napisał(a):
pavlo napisał(a):
a może tak rozwalić związki .Bo one nic nie robią tylko wszystkiego się czepiają.Może prezesi związków zrezygnują z kasy jaką dostają za nic nierobienie.Może pochwalą się ile biorą za darmochę?

Dowiedz się trochę o roli związków, a potem się wypowiadaj.binky
Nie no chłopaki nie przesadzajcie-az tak duzo nie zarabiają,około 25 000 pln brutto to prawie jak emerytura mojego dziadkablah5

ZooM napisał(a):
Witam wszystkich.
Jak dobrze poczytac wasze racjonalne, logiczne wypowiedzi. Wczesniej zagladalem na forum bankiera i przerazal mnie brak tej logiki w ich poczynaniach, ze nie wspomne o druzgocacych brakach w kulturze wypowiedzi. Ciesze sie ze trafilem w koncu na wasze forum.
Ps nie kupilem texa bo widzialem ze to rosyjska ruletka, mimo ze na bankierze wciaz naganiaja na ten papier O.o

Cytat:
W przypadku Dudy wierzyciele chcieli się dogadać, tutaj jak widać nie mieli na to ochoty.

nie wszyscy wierzyciele są obojętni wobec upadłości texa, m.in komputron był za układem
Witamy-na forum trafiłes zdecydowanie dobrze-ale na watek zdecydowanie nie,pomimo ze nasz "Wódz" troche tu "sprzata"blah5i zapewne bedzie musiał do "podwójnego fixa"-a na nastepną lekturę o ludzkiej naiwnosci i snach o bogactwie zapraszam wkrótce na watek Pol....u.

Ale "spekuła" jednak bedzie miała tutaj niezłą zabawe,tzn.juz ma,tym bardziej ze na "szerokim" nudy-przynajmnie doputy nie wywalą na podwójny.

koszyk napisał(a):
Za Romanem nie nadążysz, nawet nie próbuj...

Oni tak bardziej "w rodzinie" się mieniają walorami.

Prezes Karina w Alchemii, tez była fajna. Angel
Dokładnie,ostatnio na DT sie nawet nie nadaje.

markoczarko napisał(a):
HENRY napisał(a):
markoczarko napisał(a):
ktos wlasnie zakupił do koszyka 87 tys sztuk po 1,44 zł. mają ludzie mocne nerwy Whistle
Skąd to wiesz ze zakupił? Widziałes ten jego koszyk(i)?Były w nim podpisane kazde zlecenia S? A moze sie sugerujesz tranzakcją kupna,którą widziałes?blah5

po stronie k byla jedna oferta wlasnie na tyle sztuk po czym za chwile ktos mu wrzucil tyle ile chcial a nawet wiecej , stąd wiem
Ta"jedna oferta",ten "ktos" i "mu" mieli naprawde podane nr r.inw.?Niestety poza pełnym ark. ,takowego niemam,a szkodablah5 .A tak powaznie to nie pisze tego złosliwie,po prostu chce Ci tylko cos przekazac,to nie miejsce gdzie wszystko wydaje sie proste i przejrzyste.Ale,moze i nalezy sie tutaj odbicie,a moze nie?Jakie to ma znaczenie dla tych ,którym oddano papier po 3 czy 4 pln.

markoczarko napisał(a):
ktos wlasnie zakupił do koszyka 87 tys sztuk po 1,44 zł. mają ludzie mocne nerwy Whistle
Skąd to wiesz ze zakupił? Widziałes ten jego koszyk(i)?Były w nim podpisane kazde zlecenia S i K numerami rachunków inw.blah5 ? A moze sie sugerujesz tranzakcją ,którą widziałes?blah5

mathu napisał(a):
Naprawdę liczyliście że ewentualne odbicie nastąpi już po paru godzinach handlu od ogłoszenia infa o upadłości? Podziwiam...
Równiez-ale nie po paru godz.-tutaj pojawił sie "potezny kapitał " liczacy na odbicie po pary minutach...puke_l puke_l puke_l

Czytam ,"podziwiam",próbuje zrozumiec...na szczescie coraz mniej tutaj "prezesów" z bankiera łapiacych okazje zyciowe za emeryture babci.puke_l

WatchDog napisał(a):
Poczyściłem.
Nie było tego wiele, ale na zasadzie kontrastu, każdą grudkę rzuconego błota od razu widać, jak na białym obrusie (to przez te święta takie skojarzenia).
Zaczynam staranniej sprzątać oraz ostrzegać i banować - bo stety czy niestety, mamy dużo nowych kolegów, którzy przynoszą przyzwyczajenia "z dworu" (i nie mam tu na myśli dworu królewskiego). A porządek musi być, inaczej się żyć nie da.
Słusznie,zaraz widac róznice.Przynajmniej ostatnia strona tego forum znów powraca do "normalnosci",o wiele milej i przyjemniejhello1 .

Prezes_Pawel napisał(a):
HENRY napisał(a):
"bankierowo"sie tutaj zrobiło.Taak zarobiło na Swarzedzu-ilu?????????Pewnie tylko ty.Faktycznie,pewnie zarobiłes,jezeli kupowałes jak dzis 300 szt.to zarobek był olbrzymi-a jaka spekulacja i ryzyko.

Jakbyś czytał ze zrozumieniem posty to byś wiedział po co kupiłem tex. Na Swarzędzu spekuła usiadła w połowie października i można było zarobić. Pewnie tego nie zauważyłeś zapatrzony w Bioton :)

Musisz mieć bardzo ubogi portfel skoro martwisz się o mój. To ile mam, co mam i na czym zarabiam to moja sprawa. Pospisuj nicki co się dziś zarejestrowały i idź za nimi na parkiet. Tam zawsze jest towarzystwo wzajemnej adoracji wave
Po co kupiłes? NIE KUPIŁES.Gdybys kupił,nie pisał bys takich bzdur.Spekuła siada gdy jest tanio,a nie drogo jak cholera.Taak ,zarabiasz jak dzis.Gratuluje i zycze powodzenia konczac ten bezsensowną dyskusje.Wracaj tam ,skad dzis przyszedłes po "wypoceniu" tych kilku wysoce merytorycznych postów.Jestes naprawde doskonałym DT łapiac dzis na 3,20,naprawde masz talent do spekuły-jutro zapewne na otwarciu tak tanio nie kupiszblah5 .Osobiscie ,równiez bardzo załuje ze sie dzis nie zapakowałem po 3,20,a jutro taniej nie kupieblah5 -bo fakt ze warto jak na SWARZEDZU,KROSNIE itd nie ulega watpliwosci,tutaj pewnie bedzie jeszcze powyzej tych dzisiejszych drugich wideł,tylko jezeli mówisz o spekulacji,to dzis łapiac nóz to tak jakbys łapał SWARZEDZ PO 1 ZŁ.Jeszcze raz gratuluję.

Widze "bankierowo"sie tutaj zrobiło.Taak zarobiło na Swarzedzu-ilu?????????Pewnie tylko ty.Faktycznie,pewnie zarobiłes,jezeli kupowałes jak dzis 300 szt.to zarobek był olbrzymi-a jaka spekulacja i ryzyko.A jesli inwestujesz,tzn"grasz"jak mówisz na cukierki,to zasmiecaj tego forum swoimi"merytorycznymi wpisami".Na cukierki jest LOTTO,a na pisanie odczuc po zainwestowaniu 600 pln BANKIER,PARKIET,itp.

Prezes_Pawel napisał(a):
mathu napisał(a):

Zakładając zysk +30% lub stratę -60% scenariusz z oszustwem musiałby mieć prawdopodobieństwo 2/3 żeby w ogóle wyjść na ZERO! Naprawdę nie żal mi ludzi którzy kombinowali w tak absurdalny sposób. Do tego ładowanie było jeszcze na widłach, kiedy już było pewne że TEX upadł! Jak można ryzykować tyle kasy żeby potencjalnie zyskać 30%?

Mylisz się. Ściemniaczy naciągaczy jest tak wielu że było takie samo prawdopodobieństwo że info jest prawdziwe lub fałszywe. Na spółce z każdym dniem robiło się coraz bardziej gorąco i wiadomo było że w końcu pojawi się info z sądu. Pewne że Techmex upadł było dopiero po 18 minutach od posta na SW. Tak jak pisałem, gdyby post okazał się być podpuchą (podobnych podpuch naganiaczy mogę Ci wyliczyć dziesiątki) to wszystko wróciłoby do normy i kurs by wrócił na plusy. Sam WatchDog zareagował na posta jak na tanią nagonkę. Po co zapisał IP użytkownika? Chyba nie kolekcjonuje!? Ukarałby użytkownika za sianie popłochu.
NIEPOJETE, co ty tu piszesz?Sam nie rozumiesz co piszesz,gdzie by kurs wrócił?Na plusy? Przeciez po tej informacji przez 15 min.nie drgnał,a na plusie był jeszcze do wideł dłuugo ,długo. Majac włozony kapitał i ryzyko straty wszystkiego ,a zarobku kilku procent,moze kilkunastu-ciezko było pofatygowac d..e i zadzwonic na podany nr jaki on by nie był?Nawet gdyby była to bzdura,mozna było odkupic tracac kilka procent,a nie wszystko.I wszystko bym zrozumiał,ale było tyle czasu,oczywiscie dla StockWatch-erów-a reszta bankierów,parkietowców ,pb i innych -przepraszam ,ale po przeczytaniu tam kilku "madrosci" by mnie szlag trafił,zrobiłem to dawno temu raz i wiecej tam nie zagladam.

Prezes_Pawel napisał(a):
Witam szczęśliwców którzy naprawdę wyszli w porę i nieszczęśników którzy mają i to czasem niemało akcji bankruta.
Wszyscy się teraz zastanawiają kto był taki głupi że kupował na górze, a kto był jeszcze głupszy że zbierał po ściągnięciu pierwszych wideł.
Otóż sam kupiłem wtedy raptem 300 akcji po 3.20.
Spółka dała tyle zarobić wielu graczom że w pewnym momencie zapomina się o możliwości totalnego krachu. Zarabiasz i myślisz że będziesz zarabiał w nieskończoność. Można to nazwać pazernością, ale to naturalny odruch człowieka. Psychologia społeczna się kłania.
Kolejna sprawa to dobieranie jak kurs leciał 15-20 % w dół. Nie raz się zarabia gdy inni skaczą przez okno. Spadające noże mogą poranić a nawet zabić, ale jak się dobrze łapie to zysk jest świetny. Można było w 15 min zarobić 30 % gdyby info o likwidacji było nieprawdziwe.
Wpada gość i pisze pierwszego swojego posta na tym forum że spółka padła. Co byście powiedzieli jakby to była podpucha? Info rusza w eter (sw, parkiet, pb, bankier) i w ciągu 5-7 min można obniżyć kurs o 30 % (co widzieliśmy). Ustawieni ludzie potwierdzają że techmex faktycznie padł bo się dodzwonili a później jak info uzyskują wiarygodne osoby już jest za późno bo plota poszła i kurs poleciał. Wychodzi że nie było żadnego info i decyzja sądu jeszcze nie zapadła. Kurs znowu biegnie na północ... 15 minut wystarczy!
Takie akcje bardzo łatwo zrobić i nie trzeba tu wybitnego mózgu, kapitału czy rzeszy ludzi.
Naganiaczy jest wielu niestety. ".cukier" z parkietu będzie się długo śnił ludziom po nocy. Ale gdyby było na odwrót to Tony by był koszmarem.
Na takich spółkach jak Techmex się gra, spekuluje Panie i Panowie. Inwestycja w takie spółki? Dla mnie wolny żart. Zainwestować to można w któryś z blue chipów-zarobki niewielkie ale prawie zawsze.
Jak się gra to się czasem przegrywa. Taka bolesna prawda :(
Ale...gramy dalej. Jutro też jest sesja. Trzeba odrabiać straty! thumbright
Po pierwsze:od infa "TONIEGO" godz.13:15 kurs nie spadł 0 30% w ciagu kilku minut-wcale nie spadł.
Po drugie:po tym infie było 15 min. azeby zadzwonic na PODANY NR TEL.!!!
Po trzecie :kurs zaczał pikowac,gdy wiadomosc potwierdziła "Kasia"-kto jest na tym forum zna jej wpisy.
Po czwarte:Ile jeszcze mozna było zarobic na tym papierze ,nawet jesli by była inf.o układzie?-patrz DUDA I VISTULA -jaką mają stopę zwrotu w ciagu ost.3 miesiecy "szczesliwcy"
Po piate:Ile mozna było stracic,jezeli to info mogło okazac sie prawdziwe-azeby nawet nie zadzwonic na podany na tacy nr telefonu,majac czas niemal pół godz?
Po szóste:noze to sie łapie,ale nie tasaki,gdy spólka jest o 100% drozsza niz kilka dni wstecz,a za taka cene nikt normalny nie łapie nozy,nawet bez tego dzisiejszego infa.
Ijeszcze cos-w piatek ktos napisał ,ze dzis trzeba sprzedawac -przeciez naprawde w arkuszu doskonale widac jak ktos go sobie układa,ładuje z wora do wora i wychodzi.

TheBlackHorse napisał(a):
klmartens napisał(a):

trochę mnie zastanawia że ktoś jednak kupował dzisiaj te akcje po 2,90.
Czy ktoś może bardziej doświadczony na giełdzie może mi wytłumaczyć po co komu te akcje??
ja myślałem żeby wejść z powrotem jak będzie bliżej 1 PLN ale jednak nikt bez celu dzisiaj nie kupował. o co tu chodzi Think

Spójrz na forum Parkietu. Gdy u nas było wiadome, że to likwidacja tam dalej sądzono, że to plotka. Poza tym mogły kupować osoby, które nie były przy komputerze a miały podstawione koszyki...
Ty chyba nie czytasz ,albo po prostu nie masz pełnego arkusza(bez pełnego ark.zapraszam na wirtualny rynek)-POWTARZAM :oprócz 1 zlecenia 10 430 szt.na 3,45 nie było ani jednej oferty kupna ponizej 4 zł złozonej dzis przed godz 13:00!-Tak wiec KAZDY kto kupował dzis po 13:30 złozył to zlecenie kupna po tej własnie godz.!!!DT,głupota ,naiwnosc? NAPEWNO nie fakt ,iz ktos podłozył wór i go nie było przy kompie.

Jeszcze jeden fakt-niektórzy sugerowali,iz ktos ustawił zlecenia kupna na nizszych poziomach i odszedł dzis od PC,wiec tyle papiera ktos odebrał na 3,13. NIE! W arkuszu(z wyjatkiem kilku zlecen groszowych,chyba 3)po godz.13:25 nie było zadnych ofert kupna ponizej 4 pln wystawionych PRZED GODZ.13:15-tak wiec kazda akcja była odbierana z pełną swiadomoscią juz po pierwszym tapnieciu -tak wiec jak mogło nie byc naiwnych przez kilka tygodni na tego smiecia,jezeli nawet dzis po tym tapnieciu ktos odebrał kilkaset tysiecy powyzej 3 zł.

Nie takie spólki upadały,a to co to jest? Marka,kapitalizacja,perspektywy dalszej działalnosci,itd.-jaki był powód aby to"cos"miało nie upasc?

Tego smiecia nigdy nie dotknę,niech sobie odbija.Tutaj jest strach to miec i nawet na 5 min.spuszczac z oka.A to odbicie, to jest ich ostatni oddech? Historia nie kłamie,niech kazdy sobie odpowie,co to znaczy.

Miwik napisał(a):
Moim zdaniem Mci zachowuje sie całkiem dobrze biorąc pod uwagę to co dzieje sie na giełdach. Nie ma euforii ale i nie ma panicznej wyprzedaży. Jeśli prospekt ABC Data ukaże sie w najbliższym czasie bedzie szansa na fali dobrego infa popłynąc z wiatrem. Jak do tej pory jest tak, że kto trzyma z Tomkiem ten żle na tym nie wychodzi.
Czy ja zle słuszałem ,iz Tomek obiecywał po wynikach podniesienie prognozy na ten rok w ciagu około dwóch tygodni?Nieeee,dobrze słyszałem.Pamietam co wywindowało kurs w porzedniej hossie z 5 na 37 pln,nie powolny systematyczny wzrost ,tylko "łup" 100% po kazdym podwyzszeniu prognozy.A jezeli mówicie o abstrakcyjnej cenie 100 zł,to niewiele jednak pamietacie,gdy Czechowicz sie jakał przy cenie 37 pln i mówił o 400 pln? Tak wiec,prosze nie nazywac nikogo na tym forum debilem ,który kupował powyzej 25 zł-bo jak nazwac prezesa spółki ,która macie w portfelu(lub nie),który obiecuje 400?Przeciez,gdyby poprzedni balon pekł półroku pózniej to własnie 100 zł byłoby ceną minimalną.

Glaz-lkr napisał(a):
Pytam z czystej chciwości.

Czy to może być druga izolacja?

Stajnia jest ta sama.
Fakt ,czy moze byc,czy tez nie miał znaczenie przedwczoraj ,gdy trzeba było brac po 1,4king .A do odpowiedzi na takie pytania nie trzeba duzo-tylko obserwowac kazdą tranzakcje i oczywiscie bezwzglednie pełny arkusz zlecen,bo tak jak dzis wywalali gówniarzy z papiera na 1,8 ,to az zal było patrzec.Na izolacji było jednak bezwzlednie widac ,iz azeby mogli wyjsc z zyskiem bedą musiec wywindowac o 100%-tutaj chwilami wyglada ze bardzo powoli juz opychają,wiec bis z izolacji moze byc trudny do powtórki,ale...Oczywiscie do podejscie czysto spekulacyjne,nie fundamentalne-ale to na takim rynku mam narazie w...-a spóleczki p.Patrowicza tej jesieni dały mi trzycyfrowe stopy zwrotu i co wazne ta stopa zwrotu nie była trudą do osiagniecia w porównaniu z szerokim rynkiem,gdzie trudno o kilka procent.Cóż zobaczymy z rana jak tam chłopaki sobie arkuszek poustawialiThink .

Oczywiscie ze "Kark" moze robić z kursem co chce,oczywiscie jezeli chce,a kto?Bajeczki o wycenach papiera przez "rynek"to sobie mogą opowiadac "głupawe anale" naiwnym marzycielom słuchajacych ich ,jak gdyby mieli cokolwiek wiedziec lub miec jakikolwiek powód ,aby mówic prawdę.Powtórka z IDM-a?Ileż to było lamentu,gdy ci cwani gnoje z IDM-u trzymali kurs za łeb i sobie "skupowali papier".Oczywiscie,jest tez opcja,iz "fund"wywala reszte-bo ze ktos zbiera to niema zadnych watpliwosci.Tutaj jednak na "Karkach"nic nie jest pewne przy tym "przewalaniu" papiera z wora do wora.Tak wiec reasumujac dla mnie, teoria o trzymaniu kursu za łeb przez Karkosika nie jest tak oczywista,jak było to bezdyskusyjne w przypadku p.leszczynskiego(nie mam i nigdy miał nie bede powodu ,aby nazwisko tegoż pana pisac duzą literą).blah5

Spółka jest droga i basta.I co z tego,iz zdrowa?Takich jest wiele,a tanszych kilka razy.Kupowac to trzeba było ,gdy była po 0,4-co w porównaniu do innych w tym czasie i tak było o wiele za drogo.

Conrad_l napisał(a):
chyba poszlo.....
Taaak ,w drugą stronę.Ile im jeszcze zostało sypaczom?-pewnie niewiele.Ale jesli bedzie strzał to ...-tylko czy bedzie,bo na "karkach"to wszystko mozliwe.

Oj, cos dzis wczesnie wszyscy"texiarze""poszli spac,ja tez ide,przewaliłem dzis o 2h ,wiec niewiele zostało ,a jutro bedzie pewnie pieknie bujało- DThello1 .

Mam wrazenie ,iz ten fundusz wcale nie inwestuje w tak innowacyjne technologie jak to głosno krzyczy.Spólki z portfela jak dla mnie w zaden sposób nie potwierdzają tak wysokiej dynamiki wzrostu,aby mozna z nich w miare szybko wyjsc.Innowacyjne rozwiazania w branzy informatycznej,internetowej czy komunikacyjnej nie musza wcale przyniesc kokosów-rynek jest nasycony ,a konkurencja olbrzymia-wiec jak tu mozna mówic o innowacyjnych technologiach?Ach, moze troche jednak mnie zaciekawiła LocoZone,a własciwie jej produkt LocoMe w której posiadają 51% udziałów i to tyle.Oczywiscie celem spólki jest poszukiwanie i inwestowanie w nowe projekty,tylko czy w tej branzy takowe naprawde są?Mozna poczytac,ale wydaje sie ,iz tutaj czekanie na wieksza stope wzrostu moze okazac sie naprawde "długoterminowa inwestycja",ale cóz na NC naprawde trzeba dobrze dobierac spólki,pomimo ew.nieduzego wkładu ryzyko utraty całosci zainwestowanych srodków jest spore.

Te raporty to jest jakas magia na tych "karkach".Skotan i zyski jak Atlantis... na poziomie emerytury mojej babciblah5 .

Przepraszam ,ale mówiac tutaj o usrednianiu nie macie racji.Usrednianie ma sens,ale nie w przypadku spółek zagrozonych upadłoscią.I jeszcze jedno,kierowanie sie slepa wiarą "nie chce mi sie wierzyc ze upadnie" i tylko tym to...przeciez np. KROSNO tez miało nie upasc i wielu szczególnie z południa naszej krainy by przez mysl nie przeszla taka ewentualnosc-a z całym szacunkiem dla texa nie ta marka,nie ten "kaliber" i wcale nie mam tu na mysli kapitalizacji czy zadłuzenia.

Ja równiez własnie skonczyłem czytac tą "bogatą lekture".Raporcik nie pozostawia zadnych złudzen.Mamy kolejnego trupa.Własciwie przytaczanie tutaj jakichkolwiek cyferek jest bez sensu-mozna by było tylko przeczytac kilka zdan opini zarzadu.Równiez kiedys wskakiwałem i po stracie 2-3 procent wyskakiwałem,ale malutki pakiecik jeszcze sobie kupiłem po 2,4-na szczescie malutki-ale uwazam iz mozna było z tego wyjsc w kazdej chwili i kto trzymał tego smiecia moze miec zal tylko do siebie.

Trzeba obiektywnie przyznac ze wyniki q rewelacjapuke_l -smiechu warte,a kurs na maximach-jest gorzej niz rok temu,spadek przychodów,zysku netto,wiec dlaczego nie było chetnych po 3zł rok temu-aaaaa po 4 zł mały pakiecik chetnie wezme,juz sie ustawiłemblah5 .

pawul0n napisał(a):
no sorki, jesli kogos uraziłem, ale sledze ten wontek od poczatku i od poczatku była tu mowa o wielkim odpale podskoczylismy ledwie do 10zł czy cuś koło tego i wyszło szydło z wora, ze była to tylko podbitka do ubrania leszcza, ktos ma jescze jakies złudzenia?zawne najwiekszy sypiacy też jest obecny na tym forum i zaciera rączni - wcale bym sie nie zdziwił heheShhh

K...a bankrut nie bankrut,zarobimy,nie zarobimy-tylko nie pisz "wontki","zawne","leszcze","sypiacy""raczni" itp,bo mnie zaraz szlag trafi.A jesli juz piszesz,to tłumacz w nawiasie znaczenie tych analfabetyzmów,poniewaz na "gwarę" to nie wygląda.

cela22 napisał(a):
koto57 napisał(a):
a ja myżlę że to wykupują ci co sprzedali właśnie PGE,,,

No tak ale jakby tylko wykupowali ci co sprzedali pge to kurs bylby na sporym plusie. Ktos musial sie ostro wysypac zeby az tak zwalic kurs.

Taaaaak ,wysypał sie...do własnego wora ,a teraz zbiera od panikarzy.Na tej spółce zwiekszone obroty to tylko pozytyw-a fakt ,iz wiadomo kto robi cyrk to jest detal-juz to przerabialismy na idm-ie.To sa "normalne"mechanizmy" giełdowe.

anty_teresa napisał(a):
HENRY napisał(a):
WatchDog napisał(a):
Może i rynek wcześniej się grzał pod Rydzykofony, myśląc że emerytki tego wykupią jakieś niesłychane ilości - i jak zobaczył spadek przychodów i śladowy zysk to wywalił akcje zawiedziony.
Ja jednak widzę coś więcej. I nie tylko ja - sprawa jest przejrzysta:
www.stockwatch.pl/gpw/tfone,wy...

Spółka ma super wskaźniki i widoczne niedowartościowanie. Ten niby mały zysk spowodował też, że w ujęciu kroczącym rocznym zysk netto wzrósł z 3 do 4 mln złotych. A to już jest konkret, bo oznacza premię wieczystą rzędu 10 zł na akcję. Zresztą widać po szczegółach wycen, że wrzątek kipi pod pokrywką.
Z innych rzeczy istotnych odnotowuję spore dodatnie przepływy operacyjne oraz kolejny kwartał poprawy ratingu. Zadłużenie spółki jest na poziomie 50% i nie szedłbym już w górę. Ważne jest też to, że aż 28 mln zł kredytów jest bieżące, czyli płatne w mniej niż rok - na spłatę nie ma gotówki, trzeba będzie rolować albo restrukturyzować. Pamiętam że gdy pierwszy raz czytałem sprawozdania TFO, było źle i szło ku gorszemu. Od tego czasu bardzo dużo zrobili.
Niestety, ten niezły obraz psuje fakt, że zarządzający rozdają sobie akcje.
Za najważniejsze ryzyko związane ze spółką uważam utrzymanie jakości sprzedawanych telefonów. Jest to tania chińszczyzna, której jeśli się poluzuje jakość (na przykład przyciskając fabryki żeby taniej robiły) to koszty napraw i lawinowe wymiany mogą przekroczyć wartość sprzedaży, a marka legnie w gruzach. Konkurencja w aparatach telefonicznych jest straszliwa.
Dzieki za konkretną analize,w zupełnosci sie zgadzam poza faktem iz rynek oczekiwał cos wiecej po wynikach-nic wiecej nie oczekiwał ,to co dostał powinien wywindowac kurs o 40%,a nie...-a wywalanie i blokowanie kursu zaczeło sie przedwczoraj i trzeba by byc slepym ,azeby nie zauwazyc jak sobie pieknie ustawiali w arkuszu od poniedziałku.Wazne stwierdzenie wodza "zarzadzajacy rozdają sobie akcje"-nic dodac,nic ujac-własciwie ten raport jest zbedny,jaki by nie był- to powyzsze stwierdzenie wystarcza w zupełosci.Bedzie dobrze,i coraz lepiej...Dancing
Nie wiem jak Ty Henry, ale ja odczytałem to jako "okradają mniejszościowych akcjonariuszy"...
Dokładnie tak ,detale mają tutaj drugorzedne znaczenie.

WatchDog napisał(a):
Może i rynek wcześniej się grzał pod Rydzykofony, myśląc że emerytki tego wykupią jakieś niesłychane ilości - i jak zobaczył spadek przychodów i śladowy zysk to wywalił akcje zawiedziony.
Ja jednak widzę coś więcej. I nie tylko ja - sprawa jest przejrzysta:
www.stockwatch.pl/gpw/tfone,wy...

Spółka ma super wskaźniki i widoczne niedowartościowanie. Ten niby mały zysk spowodował też, że w ujęciu kroczącym rocznym zysk netto wzrósł z 3 do 4 mln złotych. A to już jest konkret, bo oznacza premię wieczystą rzędu 10 zł na akcję. Zresztą widać po szczegółach wycen, że wrzątek kipi pod pokrywką.
Z innych rzeczy istotnych odnotowuję spore dodatnie przepływy operacyjne oraz kolejny kwartał poprawy ratingu. Zadłużenie spółki jest na poziomie 50% i nie szedłbym już w górę. Ważne jest też to, że aż 28 mln zł kredytów jest bieżące, czyli płatne w mniej niż rok - na spłatę nie ma gotówki, trzeba będzie rolować albo restrukturyzować. Pamiętam że gdy pierwszy raz czytałem sprawozdania TFO, było źle i szło ku gorszemu. Od tego czasu bardzo dużo zrobili.
Niestety, ten niezły obraz psuje fakt, że zarządzający rozdają sobie akcje.
Za najważniejsze ryzyko związane ze spółką uważam utrzymanie jakości sprzedawanych telefonów. Jest to tania chińszczyzna, której jeśli się poluzuje jakość (na przykład przyciskając fabryki żeby taniej robiły) to koszty napraw i lawinowe wymiany mogą przekroczyć wartość sprzedaży, a marka legnie w gruzach. Konkurencja w aparatach telefonicznych jest straszliwa.
Dzieki za konkretną analize,w zupełnosci sie zgadzam poza faktem iz rynek oczekiwał cos wiecej po wynikach-nic wiecej nie oczekiwał ,to co dostał powinien wywindowac kurs o 40%,a nie...-a wywalanie i blokowanie kursu zaczeło sie przedwczoraj i trzeba by byc slepym ,azeby nie zauwazyc jak sobie pieknie ustawiali w arkuszu od poniedziałku.Wazne stwierdzenie wodza "zarzadzajacy rozdają sobie akcje"-nic dodac,nic ujac-własciwie ten raport jest zbedny,jaki by nie był- to powyzsze stwierdzenie wystarcza w zupełosci.Bedzie dobrze,i coraz lepiej...Dancing

despersky napisał(a):
Serce podpowiada ze dobre info, rozum ze podbitka pod dalsze wywalanie :)
Podbitka pod dalszy wywał to cos za słaba jednak...Think

Trwa zbieranie,od kilku sesjii powol,azeby nie "rozgrzac kursu",na fixingu od kilku ssji lezy nieduza ilosc papiera,gdy tylko ktos sprzeda pojawia sie nastepny niewielki pakiecik-i tak juz kilka sesjii.Poza tym w ostatnich kilkunastu dniach pojawiły sie w arkuszu spore pakieciki od 0,6-1,20;chociaz wczoraj jak jeden znów wyparowały(przynajmniej ich tam nie widac).Oczywiscie mozna to róznie interpretowac,ja juz dłuzszy czas mam te akcyjki i miałem to wywalic,jednak po tym numerze na fixingu dokupiłem jeszcze wiecej.Ma ktos moze jakies ciekawe spostrzezenia?Think

nocnygracz napisał(a):
cela22 napisał(a):

z tego co mowi sporo osob to firma nie funkcjonuje, strony internetowe nie dzialaja telefonow nikt nie odbiera...

A więc po raz kolejny dementuję informację, że nikt nie odbiera telefonów. Odbierają - sprawdzałem.
Odbierają,nie odbierają,strona nie działa,w sieci same fora o zaległych wypłatach od czasu ,gdy o jakichkolwiek problemach było jeszcze cicho,a z tego co ludziska piszą to oni od zawsze wiedli prym w robieniu ludzi w...puke_l

enforces napisał(a):
WatchDog napisał(a):
Oto nowa poszlaka dla tropicieli rozmaitych hipotez.
Co łączy Kruka sprzed wrogiego przejęcia oraz Techmex dzisiaj? Udział ING TFI w akcjonariacie.

PB.pl napisał(a):
Jedna z najbardziej znanych zarządzających opuściła szeregi zarządzających akcjami w trzecim, co do wielkości TFI.
(...)
W maju 2008 r. „Puls Biznesu” opisał kontrowersje związane z rolą funduszy zarządzanych przez Joannę Kwiatkowską-Rulnicką w trakcie wezwania ogłoszonego przez Vistulę&Wólczankę na W. Kruka. ING i AIG kontrolujące największe pakiety W. Kruka prowadziły bardzo niejasną politykę informacyjną. Tymczasem była już zarządzająca ING jest prywatnie dobrą znajomą Rafała Bauera, który stał za transakcją przejęcia. ING zamiast otwarcie, zgodnie z zasadami sztuki, przedstawić swoje stanowisko względem wezwania, unikało jakiegokolwiek komentarza.

pb.pl/a/2009/11/02/ING_bez_Joa...

ciekawe. mozliwe ze trzymala kurs w ryzach. po jej odejsciu ing zmienia politykę i minimalizuje aktywa które im ciążą. to w końcu 60% straty
Dlaczego twierdzicie ze kurs jest trzymany w ryzach?Jest wiele spółek ,których kurs to jedna wielka szulernia i faktycznie trzymanie kursu-ale tutaj?Ktos sypie ,ile moze jesli tylko sie troche ofert K pojawi.Z drugiej strony nalezy sie jakies odbicie.ale to jednak wyglada na jakies fatalne info,po którym kurs jeszcze raz tapnie.

Glaz-lkr napisał(a):
Ja kupiłem po 21groszy za sztukę... Poczekam do poniedziałku, wywalę na podbitce.
Niestety mi to wyglada na to ,iz w poniedziałek zadnej podbitki juz moze nie byc,poniewaz przy pierwszym zjezdzie z 0,40 na 0,26 lezało kilanascie zlecen na 0,50 ,a 4 pierwsze po 25 000 ustawione były ok.godz.12,nastepne to po prostu oddanie papiera ,wiec miałem pewnosc ze bedzie jeszcze ułozenie sobie ark.pod 0,50 i po zabawie -nie pomyliłem sie ,a czy teraz sie nie myle? Faktem jest ,iz od miesiaca na rynku wieje totalna nuda,wiec na NC szczególnie ,ale dzis ta "zabawa" nawet mnie zainteresowała,ale cóz,płynnosc i kapitalizacja na NC mizerna ,wiec taki debiut dzis wielu zainteresował i widac było jak z kazdą godziną papierek sie "nagrzewa".

SlawekW napisał(a):
parasite napisał(a):
Chyba przyszedł czas na zakupy

Napisz proszę choć w paru zdaniach, dlaczego tak sądzisz...
A moze tak Ty cos wreszczie napiszesz,zgadzam sie z Toba,iz na tym forum nie są mile widziane jałowe wpisy-ale Ty kolego nie jestes gospodarzem tego forum,wiec "napapraj"wreszczie cos sam,bo do tej pory te wszystkie Twoje 750 "mądroasci" są dokładnie razem tyle warte ile wpis kolegi powyzej,a własciwie mniej ,poniewaz tylko denerwują i zajmują miejsce,niczego nie wnoszac.

Glaz-lkr napisał(a):
No ale reansumując............ Co myślicie? Jutro pompa? Możliwa jest powtórka ze Skotana 0,70--->3zł?
Raczej pompa,na tych poziomach nie wyjda z tego co dzis pozbierali ,tym bardziej ze mieli problem przez blah5 izolacje,a du.. uratowali tylko dzieki zawieszeniu kursu(czytaj widłowemu)

Gdyby dzis widłowy puscił widły,na których przez pół sesji nic sie nie działo ,to razem z izolacja zamkniecie było by na 2 zł.Ale...nie puscił-eeech takiej szulerni to chyba na zadnym innym rynku nie ma,jaki kraj taka giełdapuke_l .Chociaz,ja tam kolejny dzien na tych wydmuchach Patrowicza nie narzekam(poza fonem,na którym dzis troche dostałem po łapach),to nie zmienia to powyzszego faktu.

Moze ktos chce sprzedac 2 500 000 szt. po 1,90?blah5 ,wczoraj na fonie była w arkuszu podobna oferta 0,59puke_l

afro87 napisał(a):
na 2zl bym nie liczył bo kazdym bardzo mocnym uderzeniu jest fala odwrotu - wiec bez podniety panowie realizujcie zyski i czesc !
Ja jednak liczyłem i dokładnie po tyle oddałem,pewnie jeszcze bedzie jazda na północ, a pózniej pi...., tylko kurz zostanie-tak to przynajmniej wyglada w arkuszu,ale mi tam 90% w tak krótkim terminie wystarczy przy tak słabym rynku na "maluchach",tym bardziej ,iz zbyt duzo tego papierka miałem . Dancing

Nalezy przyznac ,iz spółeczka to kolejny raz w tym roku daje pieknie zarobic w dni totalnej nudy na rynku.Wystarczy pełny dostep do arkusza zlecen,kilkanascie sesji cierpliwosci i jest połowa sukcesu.Dancing

kyle napisał(a):
czy w TVN CNBC Biznes promują tę spółkę?? Think przy każdym wejściu z giełdy w dolnym prawym rogu są notowania Centrozapu... może to z powodu obrotów? Na tej spółce są porównywalne z obrotami na spółkach z WIG20... Ale tu warto zainwestować. w tym roku już raz zarobiłem na Centrozapie... teraz kupiłem akcje "na dłużęj"... Dopinguję inwestycję w Komi... coraz więcej pozytywnych wiadomości napływa ze spółki...thumbright (nadużywam słowa "spółka"...)

No tak ,chłopaki sie zapakowali i mówią ze im papiera kupowac nie wolno.blah5 blah5 .A tak nieco powazniej to oni za bardzo bystrzy to raczej nie są-gdy sie chwile posłucha tego ich mamrotania to mdłosci mozna dostac(2 lata bełkoczą razem z tymi "pseudoanalitykami" ,iz otwarcie rynków w europie jest uzaleznione od zamkniecia w azji blah5 blah5 blah5 ,chociaz nie trzeba byc za bardzo rozwinietym azeby wiedziec ,iz wszystkie rynki poruszaja sie całą dobę wg jankeskich futures) ,na szczescie są inne tv biznesowe,ze nie polskie to szczegół.A tak jeszcze powazniej to jak CENTROZAP ma sie nie pojawiac codziennie na tej ich tablicy ,gdy codziennie podaja komunikat o ich "cudownej inwestycji".No cóż ,ja kiedys troche tam na "centku"sie bawiłem,ale teraz nawet DT nie wychodzi-a szulernia na tej spółce siedzi i steruje kursem jak chce.Posiadaczom zycze wzrostów,ale mnie chwilowo jazda +-kilka procent nie interesuje ,przynajmniej jezeli sie nie wyrysuje wyrazny trend wzrostowy.

Na dobry raport"stalówki"bym nie liczył,a dzis trzeba było zbierac i...czytac komunikaty wczoraj i wiadomo dlaczego własnie zaczynamy jazde na północ-oczywiscie jesli szeroki rynek pozwoli.

iktorn napisał(a):
Hmm a pamiętają koledzy stratę Vistuli zdaje się 150mln dosłownie kilka miesięcy temu? Potem była jazda z 1.2zł -> 3zł :-)
To lepszym przykładem sa POLICE,po fatalnych wynikach spadało kilkanascie % i za miesiac było 100% wyzej .Prawde mówiac tez liczyłem dzis na taki scenariusz-ale za szybko złapałem i przy podejsciu oddałem na 0.Wydaje sie jednak ,ze dzisiaj to była jednak promocja,leciało w panice -puszczały SL,a wzrost był powolny i ktos pozbierał ile chciał.Pożyjemy, zobaczymy.

[quote=AMB]"

Pragne "zaóważyć"

Prosze... koledzy przynajmniej nie cytujcie ,a jezeli juz to robicie to chociaz to poprawcie ,bo mdłosci z rana dostaje.

No i jedziemyDancing ,to nie ORCOblah5 -tutaj był spokój ,wiec mozna było czekac spokojnie po swoje.Nikt nie chciał sprzedawac ,wiec trzeba było kupowac,tylko ta płynnosc...-ale jesli szeroki rynek pozwoli do wyników mozna potrzymac.

No i mamy zamkniecie na max dziennych; 11,OO EUR (+23,6%)-to wg aktualnego kursu EUR/PLN ok.46 PLN.Musze przyznac ,iz liczyłem na wysokie otwarcie jutro-a tu takie zamkniecie mamy Dancing .

tadekmazur napisał(a):
Z tą spółką mam jakiś problem. Chyba się w niej zakochałem bez wzajemności.
Efekt jest taki że mam średnią cenę zakupu 5.97. Stopów na niej "zapominam" wrzucac, a zaczynałem zakupy na 8.40.
Tymczesem papier zachowuje się nie najlepiej, wielkie plany Czechowicza pozostają planami, zarząd podbiera sporo akcji po 1zł - jakby mieli dobre efekty swojej pracy.

Teoretycznie to jest możliwa niezła jazda w tym temacie. Ale mam wrażenie że głupio robię w to wierząc.
Do bankrutowania to oni absolutnie nie są faworytem, ale niekoniecznie będą bohaterami hossy jak poprzednio.

Uczcijmy chwilą ciszy tych co kupowali po 38.00.
Nie noooo ,ja tam brałem sporo po 34 i usredniałem,usredniałem...az wywaliłem po 14 i zapomniałem,bessa cos musiała zabrac i MCI to było to! Teraz to juz trzeba patrzec w przyszłosc ,co było nie wróci,takie sa uroki bessy ,jak równiez hossy (pamietam doskonale wypowiedz p.Czechowicza o 400 zł. za akcje).A tak powazniej ,skad taki obrót w tym tygodniu,co moze sugerowacThink ,co podejdzie na sporym wolumenie o 2,3 %-łup 25 000 i w dół.Przeciez to nie sa "normalne" tranzakcje" na tej spółce,kto to odbiera ,a kto wywala -a moze ten sam?,kreslac z góry załozony plan wywalenia drobnicy z papiera,a jesli tak to trzeba przyznac robi to skutecznie -dzis nie było duzo chetnych na papierek.

mrk napisał(a):
4,9 jak na razie broni sie zaciekle a moglby ktos kto ma dostep do pelnego arkusza napisac jak przedstawia sie sytuacja na wyzszych poziomach?
Dosyc duzo tego było do pozbierania,przed koncem sesji do 5 zł ok.130 tys.szt.lezało,a dalej to o 8:55 ktos na 5,12 wystawił batonik 30 000 szt.A tak nawiasem mówiac nie wiem co o tym myslec ,ale dokładnie 03.07.2009. w godz.8-8.30 arkusze zlecen sprzedazy na praktycznie (moze nawet wszystkie spółki notowane na gpw)zostały wypełnione na poziomach srednio kilkaset procent wyzej od obecnych poziomów cenowych.Mozna by policzyc ,ale te zlecenia to potezne miliardy ,kto i w jakim celu złozył te tysiace zlecen na tak wysokich poziomach cenowych?,a zreszta dzis i tak wszystkie zlecenia zostały anulowane.Wracajac to MCI wydaje sie ,iz w krótkoterminowo bedzie niezwykle trudno podejsc pod kwietniowe szczyty,chociaz obroty dzis robiły wrazenie,mysle jednak ze jest jednak zbyt duzo chetnych kupic taniej i nie puszczac kursu ,czekajac na jakas zwałe na szerokim rynku.

galus-anonimus napisał(a):
Pod koniec sesji ktoś zainwestował , kurs skoczył z 3,75 na 3,9.

Nie tylko pod koniec sesji,ale na 3,78 pozbieraŁ z ukrycia kilkaset tys. szt. ,na zamknieciu ok.600 tys. szt.Faktycznie spółka ,która w czasie ostatnich wzrostów zachowywała sie słabiutko,oczywiscie wrosty na wigu-5 nie miały nic wspólnego z fundamentami tych spólek,ale np.GTC rosło az miło,wiec teraz czas na Polimex. Ale cóz ,ktos trzymał wyraznie kurs na okreslonym poziomie ,nałykał sie i moze byc odpał ,oby tylko jankesi pozwolili.

krzem78 napisał(a):

btw. teoretycznie jest szansa nawet dziś zamknąć się na powyżej 1,7 pytanie c z tym małym wolumenem. Przydałby się zdecydowanie większy. Może ktoś dostrzeże perełke

Panie enforces, Panie i Panowie: czy wolumen taki jak dziś odpowiada? Największy od 07.2004! Prawie cały w ostatnią godzinę. Niezła zapowiedź na jutro. No chyba że znowu jakieś hokus pokus przewalanie z worka do worka w stylu pana RK. [/quote]

To moze RK tu bedzie przewalał,moze by tak sie przeprosic z ta spółką?Think

majama napisał(a):
Ja tam skorzystałem z dzisiejszych cen aby wymiatac to co tam mialem na rachunku, na tym koniec współpracy z ta spółka na razie. Swoje zarobiłem, starczy.
Ja równiez z rana koncze ,niech rosnie nawet 100%,dzis kursu nie utrzymali ,był za duzy popyt na takim szerokim rynku ,wiec panika spowodowała az taki odpał,ale te cwane gnojki sa znani na gpw od wielu ,wielu lat i gdy tylko zauwaza jakas słabosc rynku i spadajace obroty to zwala kurs jak beda chciec(sami dzis sporo pewnie nabrali,wiec beda miec czym),tym bardziej nie bedzie to trudne jesli ma sie takich kolegów jak p."k"luza.Gdyby nie ten ich "skup",ale moze jednak ktos im sie dobrał do ....i bedzie dobrze-ja narazie dziekuje tym szulerom.

DiesIrae napisał(a):
ale fuks, wszedłem pare dni temu po 1,5zł teraz tylko wytrzymać nerwówkę w tym i następnym tygodniu (zakładam, że rynki mogą iść troche w dół, byle na IDMie się nie odbiło ;))

A tak apropos wcześniejszej dyskusji o "przekrętach" w IDMie - może ktoś wrzucić jakieś artykuły/linki? Chętnie poczytam w czym problem, choć mam wrażenie, że co niektórych na tym forum poniosły emocje ;)
Dzis wszyscy zarabiali na idm-ku ,wiec i humory dopisuja-a jesli uwazasz ze kogos poniosły emocje na tym forum ,to jeszcze przekonasz sie ile sa warci Ci złodzieje-nawiasem mówiac co mozesz mówic o emocjach jezeli tyle co kupiłes -a niektórzy tutaj trzymali miesiacami i patrzyli jak pozostałe spółki robiły po 150%,a tutaj te szubrawce robiły z kursem co chciały. I to własnie tym (których poniosły emocje) gratuluje cierpliwosci. A propos ,mówiłem ze po tym odgrzanym kotlecie z "KLUZA",kurs bedzie rósł,po prostu chłopaki chwilowo dali sobie spokój.wave

No i magia prysła na" perełkach hossy"...wave

Nie mozna juz znalezdz jednej spółki z mała płynnoscia,która by na otwarciu nie rosła 30%(poczatek dały ostatnio CHEMOSERWIS I SKOK),wczoraj MAKRUM i COMPLEX ,ANTI ,a dzis kolejne ,np.ATLASET,SONEL. Nie ma nawet co patrzec ,bo i tak kursu szybko widłowy nie uwolni.A moze by tak MAKRUM jak DWORY 2000% w tydzien?blah5 Uogólniajac to jaja jak ...ale cóz mniejszym kapitałem mozna sie pobawic.

I była jednak strzała ,dzieki Jarbas za dodanie otuchy ,bo pomimo iz było jak na dłoni widac zbieranine na 2,2-2,4 to troszke sie "pociłem",poniewaz byłem zapakowany niemalze całym kapitałem w ta spekułe-ale warto było ,to był mój dzien.Zobaczymy jutro z rana co tam w tym arkuszu bedzie w okolicach 3 zł,ale trzeba bedzie chyba troche zrealizowac zyski,tutaj 80% w dwa tygodnie to jednak juz dosyc duzo i pewnie bedzie dłuzszy przystanek.Patrzac optymistycznie,wciaz pozostaje watpliwosc- pod co to tak rosnie?Think Dancing

Jarbas,wywaliłes na 2,4?,bo mam wrazenie ze chciałes troche oddac chłopakom "4444",czy "55555"-a moze jednak Ci cos zostało...

No cóż,moge tylko pogratulowac tym co brali i tym co nie poustawiali SL,bo faktycznie wydaje sie ze gdyby kurs miał dołowac to by dołował juz wczesniej ,gdy było niemal pewne ze sie dogadaja,a tutaj taka jazda.Mysle ze w poniedziałek moze sie otworzyc na tyle wysoko ,azeby nikomu nie przyszło do głowy juz kupowanie.Mam tylko jeszcze watpliwosci ze jednak cos niewiele pozbierali ,a to moze jednak faktycznie oznaczac jeszcze jeden zjazd przed odpałem,albo ....jest wiele "opcji".Miłego weekendziku zycze.wave

Ale buja ,jesli szeroki rynek pozwoli moze pod 2,80 podejdziemy? Dziwna ta sesja dzis ,ktos powywalał drobnice do południa ,a pózniej do 2,40 pozbierał wszystkie "ukryte" i...kilka tranzakcji zwaliło kurs przy mizernym obrocie.Widac było jak na dłoni ze ktos zbiera i dalej ma mało ,wiec kiedy bedzie strzał?Trudno przypuszczac ,azeby to był tylko ruch spekulacyjny ,te wzrosty jednak sa pod jakies info ,tylko jakie...?Think

Po prostu czyszczenie SL przy małym wolumenie,co nie zmienia faktu iz tu siedza gnojki robiace z kursem co chca ,ntomiast fakt jak wygladał arkusz o 15:30 ,powoduje iz ja tej smierdzacej kiełbasy nie dotkne.Poza tym nawet jesli kogos dzis nie wywaliły SL,to gdybym sie nie pozbył tego z rana ,pewnie by mi serce padło ...echhh szkoda zdrowia dla kasy.

KNF bedzie miał robote ??????-a co oni robia poza ochrona złodzieji na gpw? Dude miałem tylko raz ,dzis w nocy, a rano 1,85 poszła .Co tu sie działo i kto tak wczesniej ładnie uzupełnił arkusz ,jezeli w pewnym momencie praktycznie nie było w nim ofert kupna? Zal mi naprawde ludzi nabitych w butle ,bez wzgledu na to czy bedzie kiedys po 50 złpuke_l puke_l puke_l

Mówiłem i ostrzegałem kilka miesiecy temu-i ......wiekszosc mnie chciała pozrec na tym forum wmawiajac mi jaki to ten ich "SKUP"ma zbawienny wpływ na kurs,ze niema zadnych dowodów manipulacjii kursem ,wiec mówiłem ze dowody w tym "panstwie prawa",a szczególnie na giełdzie to ja mam w d.... ,robia co chca złodzieje idm,nazwisk nie wymieniam ,wiec mi nikt niczego nie zarzuci .Niestety wiekszosc naszych spółek na tej giełdzinie to "wydmuchy",ale wczesniej czy pózniej IDM tez da zarobic conajmniej kilkaset procent,poprostu kupic i zapomniec ,tutaj AT nie istnieje-robia szubrawce z kursikiem co chca.puke_l

Tutaj to dopiero spóldzielnia jest,ubierają drobnice jak chcą,zobaczymy do kiedy? Juz mozna zauwazyc ,iz tak od miesiaca ludziska juz sie nie nabieraja na te "skoki info"-a to moim zdaniem tylko dobry prognostyk,widac to nawet na tym forum ,ze niewiele drobnicy juz zostało na papierze...Ja tam nie szybko oddam,napewno nie ponizej 2 złDancing

No prosze ,widze ze jest nas coraz wiecej na tej 50-ceblah5 ,w tej chwili ponad 16 000-moze jakis grubasek czyta to forumblah5 .Faktycznie cos drgneło dzis,ale ten obroty mizerne ...,to chyba jeszcze jednak nie ten dzienThink

Informacje
Stopień: Elokwentny
Ostatnia wizyta: 5 stycznia 2011 02:09:39
Liczba wpisów: 253
[0,06% wszystkich postów / 0,04 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,892 sek.

nvhjfxaf
luiukwdz
lfepexgy
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 094,31 zł +385,47% 97 094,31 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
caytazxl
knjsvibc
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat