Żywność BIO - jeśli policzysz, wizyty u lekarza, leki, nie wychodzą tak drogo a nawet jest taniej.
Dodatkowo na ile wyceniasz, zdrowie i życie ? - no właśnie.
Kwestia edukacji, i chęci. - nie jest łatwo zmienić nawyki ale można.
Rozbudował bym małe EKO gospodarstwo działające 20+ lat - przy większej skali to żyła złota ale nie mam na to funduszy.
Może zbudujemy Stockwatchowe gospodarstwo ? - miało powstać kiedyś ASBIROWE (Uczelni), ale się nie udało... Jedyne co wykładowca Jan Fijor podłapał pomysł i założył z wspólnikami swoje gospodarstwo widać dobry pomysł to podłapali ... (a royality Mi nie płacą).
Może dzięki Crowdfunding udało by się zebrać kapitał na uruchomienie spółki i gospodarstwa ? - myślałem o tym.
Inwestycja na uczciwych warunkach kasa idzie w ziemie, sprzęt, zwierzęta (daniele,pszczoły, kury, gęsi), nasiona - Cena Akcji 100, Sprzedaż za 100 zł, gwarancja odkupu akcji po cenie nominalnej 100 zł.
Koszty obsługa księgowa i prawna Spółki, paliwo, pensje pracowników sezonowych 2-4, zarządu - minimalne wynagrodzenia - które i tak 'pójdą w gospodarstwo'.
Większość kasy 90%+ na zakup fizycznego majątku Spółki.
Lepsze cenny produktów dla wspólników - zbyt w najbliższym otoczeniu i budowanie marki,budowa społeczności.
I majątku przybywa. :)