ja o TVN CNBC miałem zawsze odwrotne zdanie tzn. że raczej byli po stronie pompujących balony czy to na akcjach czy na nieruchomościach. Przypomnijcie sobie ile tam reklam TFI było, ilu doradców opowiadało o kredytach walutowych na nieruchomość z funduszem inwestycyjym - złoty w górę, giełda w górę - w n-tym roku fundusz spłaci nieruchomość i będziesz na swoim

buhahahaha
coś takiego wciskać ludziom z ostrym deficytem oszczędności ?!!!!!
oni najchętniej każdy balon nadmuchaliby do nieskończoności i zaroblili na reklamach pośredników i funduszy, na opowieści o ryzykach nie tracili czasu.
A że zaraz po ich starcie zaczęło spadać ? timing nie wyszedł, najwięcej funduszy nieruchomościowych też powstało tuż za górką
Jeszcze dźwięczą mi w uszach wypowiedzi z lipca/sierpnia Marka Zubra z TOK FM (Agora) " Myślę ze to najwyższy czas aby przyjrzeć się nowemu ciekawemu produktowi - kredyty w jenach..... " i dalej tyrady jak to jen nie umocni się bo to i owo...
No i która waluta się najbardziej umocniła do PLN? które instrumenty były najbardziej toxic ? Cirsy w JPY.
Wszystkie media działają dosyć podobnie i tyle. Wydaje im się że jak zapraszają do studia ludzi sprawiających wrażenie że potrafią przewidywać przyszłość to spełniają jakąś tam rolę informacyjną.
Jeśli Ty wiesz że nie masz pojęcia czy pójdzie do góry czy spadnie to jesteś o niebo lepiej poinformowany od wszystkich analityków i mediów razem wziętych.