0 Dołączył: 2008-08-26 Wpisów: 44
Wysłane:
11 lutego 2010 16:38:24
mathu napisał(a):
Niech będzie że wolumen. Ważne że gigantyczny w porównaniu z poprzednimi dniami.
Taki "gigantyczny" wolumen to kwestia "Biotonu" Obroty sa zwiekszone, ale napewno nie gigantyczne
|
|
0 Dołączył: 2009-09-21 Wpisów: 4 615
Wysłane:
11 lutego 2010 16:56:33
lysyadam napisał(a):Taki "gigantyczny" wolumen to kwestia "Biotonu" Obroty sa zwiekszone, ale napewno nie gigantyczne Ha, racja. Zapomniałem że w W20 jest to truchło które może tak wpływać na wolumen... The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
0 Dołączył: 2008-10-06 Wpisów: 300
Wysłane:
11 lutego 2010 17:09:30
Taurus80 napisał(a):
A ja dzisiaj przyznaje sobie nagrode w postaci piwa :) a zeby zachowac trzezwosc umyslu bedzie to bezalkoholowe :) Mam dzisiaj farta dnia Oczywiscie mialbym juz L-ki i trzymal je dalej :)
gratuluje. ale żeby nie okazało się, że piwo stało zbyt dlugo otwarte na słońcu, no i to co jest dziś podłogą może okazać się wkrótce sufitem. lawirując na metaforycznej terminologii podsumuję nieco inaczej to może być lokalny dołek na jakiś czas, ale podbitki pod szczyty spodziewałem się później, pisałem w poniedziałek, że pobuja ale suma sumarum w pt będziemy na bardzo zbliżonych poziomach do pn, a od przyszłego znów spadki mogę się mylić, wówczas impuls w górę będzie dla Ciebie kontynuacją ad 2009, dla mnie jedynie falą korekcyjną, która nie będzie miała znaczenia bo poniżej 2000 i tak zjedziemy ktoś się pomyli ;] każdy swoim sterem i żeglarzem.
|
|
|
|
Wysłane:
11 lutego 2010 17:15:17
Odwróćcie proszę głowy na zachód i spójrzcie na indeksy w kraju wolności :) The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
297 Dołączył: 2008-11-23 Wpisów: 7 675
Wysłane:
11 lutego 2010 17:35:14
Cytat: Taki "gigantyczny" wolumen to kwestia "Biotonu"
a co sie dzieje? rychu nową emisję biośmiecia puścił kiedy toto wyleci w końcu z w20? dziś był bardzo udany dzień. ja też otwieram piwko. cieszę się że nie uległem perswazji i namowom na forum. giełda ćwiczy charakter, a najważniejsza jest konsekwencja i cierpliwość. co do USA, niech sobie rosną. będą się czerwienić jutro, a nasi "inwestorzy" znów spanikują, bo przecież ES.F jest na czerwono -0,1% więc wywalajmy wszystko PKC. strach przed utratą kapitału jest o wiele silniejszy niż chciwość. przynajmiej u nas w Polsce
Edytowany: 11 lutego 2010 17:36
|
|
Wysłane:
11 lutego 2010 17:38:42
I wszystko byłoby fajnie, gdyby nie koperek, który (jak sam mówiłeś) decyduje o kursie KGH niezależnie od pozostałych indeksów. A koperek jest tu: Kurs 308.28 ¢/lb Data 2010-02-11 17:36:50 Zmiana +10.38 (+3.48%)Po przebiciu "silnego i waznego oporu na poziomie 300" kurs leci teraz do kolejnego oporu w okolicach 310-315. A potem być może duży ORGR i nowe szczyty. The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
Wysłane:
11 lutego 2010 17:48:10
Cytat:Po przebiciu "silnego i waznego oporu na poziomie 300" kurs leci teraz do kolejnego oporu w okolicach 310-315. A potem być może duży ORGR i nowe szczyty. tak, ale KGHM jest zabawką grubasa do sterowania wig20/fw20. także nie wiadomo jak będzie. niech KGH/FKGH przemówi do mnie bezpośrednio, na wykresie. wtedy pomyslę o zamknięciu eSek.
Edytowany: 11 lutego 2010 17:49
|
|
Wysłane:
11 lutego 2010 17:48:19
Kurs 311.13 ¢/lb Data 2010-02-11 17:47:40 Zmiana +13.23 (+4.44%)Jutro megawzrosty na GPW The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
Wysłane:
11 lutego 2010 17:50:36
Cytat:Jutro megawzrosty na GPW raczej rachityczne wzrosty cd. wysokie otwarcie, i zjazd. Cytat:Feb. 11 (Bloomberg) -- U.S. stocks advanced, reversing a decline in the Standard & Poor’s 500 Index, after Spain’s prime minister said the European Union’s agreement to help Greece end its debt crisis will foster stability in the region. dziwicie się że Hiszpania poparła pomoc dla Grecji? Oni są następni do golenia cały artykuł o t€m: www.bloomberg.com/apps/news?pi...
Edytowany: 11 lutego 2010 17:59
|
|
Wysłane:
11 lutego 2010 17:52:13
Vox napisał(a):Cytat:Jutro megawzrosty na GPW raczej rachityczne wzrosty cd. wysokie otwarcie, i zjazd. Zaklinaj, zaklinaj. Od jakiego poziomu trzymasz te S-ki na KGH? The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
|
|
Wysłane:
11 lutego 2010 18:08:37
Cytat:Zaklinaj, zaklinaj. Od jakiego poziomu trzymasz te S-ki na KGH? średnia 100 zł. i oddam po 70. taki jest plan
|
|
0 Dołączył: 2009-01-07 Wpisów: 2 936
Wysłane:
11 lutego 2010 18:15:05
white_eagle napisał(a):Taurus80 napisał(a):
A ja dzisiaj przyznaje sobie nagrode w postaci piwa :) a zeby zachowac trzezwosc umyslu bedzie to bezalkoholowe :) Mam dzisiaj farta dnia Oczywiscie mialbym juz L-ki i trzymal je dalej :)
gratuluje. ale żeby nie okazało się, że piwo stało zbyt dlugo otwarte na słońcu, no i to co jest dziś podłogą może okazać się wkrótce sufitem. lawirując na metaforycznej terminologii podsumuję nieco inaczej to może być lokalny dołek na jakiś czas, ale podbitki pod szczyty spodziewałem się później, pisałem w poniedziałek, że pobuja ale suma sumarum w pt będziemy na bardzo zbliżonych poziomach do pn, a od przyszłego znów spadki mogę się mylić, wówczas impuls w górę będzie dla Ciebie kontynuacją ad 2009, dla mnie jedynie falą korekcyjną, która nie będzie miała znaczenia bo poniżej 2000 i tak zjedziemy ktoś się pomyli ;] Jak narazie obstawialem odbicie od 2170 bez konkretnego celu do gory jutro sie okaze czy trafnie :) jezeli tak sprezentuje sobie skrzynke prawdziwego piwka :) Rzecza naturalna jest ze w ciagu na szczyty nie podjada a moje niezmienione zdanie jest ze jezeli maja spasc ponizej 2000pkt nastapi to z poziomu nowego szczytu. Jak narazie mysle ze mamy koniec korekty a czy teraz bedzie korekta korekty pokaze czas :) Ja osobiscie mysle ze mamy koniec "TEJ" korekty jak juz mowilem wszystkie wskazniki zostaly wbite w ziemie z impetem i musza sie podniesc :) jezeli bez osiagniecia nowych szczytow zjedziemy ponizej 2000pkt to pokusze sie o stwierdzenie ze zjedziemy na nowe dolki co wydaje mi sie nieprawdopodobne. Dzisiaj wyraznie bylo widac zaslone dymna porownujac index do pln. Nastepnym pkt przemawiajacym za kontynuacja HOSSY sa dane makroekonomiczne moim zdaniem sa zadowalajace i rosnace. Minusem o ktorym zapewne nikt z was nie wie a co moze wyjsc w przyszlosci jest obecnie ponowny problem z budowlanka we Francji wlasnie rozmawialem z ziomkiem i taka sytuacja jak dzisiaj ostatnio byla w lipcu 2008r Ale z tym poczekam na potwierdzenie a jeszcze dzisiaj bede wiedzial czym to jest spowodowane.
|
|
Wysłane:
11 lutego 2010 18:35:28
Cytat:8:00 Niemcy PKB s.a. - wst IV kw. tu spodziewam się jutro negatywnej niespodzianki. dane na czas, bo FW rusza o 8:30.
|
|
Wysłane:
11 lutego 2010 18:52:05
Vox napisał(a):Cytat:Zaklinaj, zaklinaj. Od jakiego poziomu trzymasz te S-ki na KGH? średnia 100 zł. Koperek jest właśnie na poziomie przy którym KGH walczył z utrzymaniem trzycyfrowego kursu. Cytat:tu spodziewam się jutro negatywnej niespodzianki. dane na czas, bo FW rusza o 8:30. No cóż, jeśli nie to, to może jakieś rachityczne wzrosty pomogą... The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
Wysłane:
11 lutego 2010 19:05:05
koper ma u mnie miejsce nawet do 320 c/lb, a trend spadkowy będzie zachowany.
jankesi zaś nie są wyżej niż wczoraj intraday. wysokie otwarcie, i osuwamy się, aby tradycji stało się zadość.
serpico, trzymasz Ski?
Edytowany: 11 lutego 2010 19:07
|
|
0 Dołączył: 2009-10-06 Wpisów: 1 335
Wysłane:
11 lutego 2010 19:32:06
analizując wszystkie dzisiejsze dane z rynków, niestety trzeba się obrócić na elki. pomimo, iż jestem na eskach, to rano trzeba będzie zmienić na elki ze stratą. dzisiaj rano to zrobiłem, ale okazało się, że dzień za wcześnie, eh  i pokasowało mnie. przemawiają za tym: - surówka, - złotówka, która dzisiaj "nie patrzyła" na giełdę i szła swoim torem, - i dzisiejsza sesja, gdy "gruby" zamieniał eski na elki spuszczając indeks eh ta giełda, zawsze to co mało prawdopodobne, staje się rzeczywiste
|
|
Wysłane:
11 lutego 2010 19:39:22
Rachityczne wzrosty doprowadziły nas poza kanał spadkowy.  kliknij, aby powiększyćTa długa linia to średnioterminowy kanał wzrostowy do którego wracamy. The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
Wysłane:
11 lutego 2010 19:53:25
a ja zaczekam aż S&P500 przebije poprzednią górkę - 1104. Cytat:Prezydent Obama przedstawił niedawno kolejny plan stymulacyjny, gdzie w drodze ulg podatkowych i innych zachęt kosztem 100-150 mld dolarów zamierza się skłonić biznes do zwiększenia zatrudnienia.
Obama powiedział jednak w czwartek, że gospodarka nie wyjdzie w pełni na prostą, jeżeli nie uda się zmniejszyć zadłużenia i jeśli Amerykanie nie zaczną więcej oszczędzać.
Ekonomiści zwracają uwagę, że nie dojdzie do zasadniczej poprawy, dopóki banki nie zaczną znowu udzielać kredytu na większą skalę.
Tomasz Zalewski (PAP) Obama rozumie co mówi? jak pogodzić oszczędzanie i zmniejszanie zadłużenia, z udzielaniem kredytu na dużą skalę? to kto ma brać te kredyty? przecież on przeczy sam sobie
|
|
0 Dołączył: 2009-10-06 Wpisów: 1 335
Wysłane:
11 lutego 2010 21:30:04
sprawa wygląda dla mnie w miarę klarownie. rozpoczynaliśmy kilka tygodni temu od konsoli w okolicach 2480-2515. wtedy dwóch graczy posiadało po 35% pozycji. wynika z tego że tych samych, czyli esek. od poziomu 2250 jeden z graczy zaczął się kurczyć, a po kilku dniach i pierwszym dołku również i drugi. dlaczego????????zamykali pozycje. skąd to wiadomo? a no stąd, że dzisiaj już tylko jeden ma ok 20-25% pozycji,a drugi zdechł, czyli zamknął większość. plus do tego dzisiejsza jazda na dół, przy rosnącej Europie, czyli zamykanie esek. sprawa klarowna.
gdyby ktoś miał eski od 2500 i przewidywał spadki, nie zamykałby ich teraz, a schudli, czyli zamknęli. elek nie widać, by dobrali, więc kolejna konsola ze wskazaniem na up. vide rynek s&p, gdzie zaczęło się to w zeszły piątek, gdy KTOŚ wyciągnął od 20.00 indeks.
reasumując nasuwa się tylko jedna myśl: co to ma wspólnego z rynkiem? nic, nic, nic........ dane swoje, gospodarka swoje, a rynki swoje. zaczyna być normą, że to nie gospodarka rządzi giełdą, a giełda gospodarką. "duży może więcej" tą sentencję z reklamy chciałoby się przytoczyć. prawdziwe, a zarazem smutne. po dzisiejszym dniu zastanawiam się nad dalszym sensem babrania się w tym błocie. jakiś zysk jest, ale przewidzenie ruchów zaczyna graniczyć z cudem.
nie wspomnę o tym, iż za te zabawy bankierów płacimy my, bo gdy bankom zagotowało się i stracili orientację (wiadomo, że jak kaczka traci orientację to ląduje dupą w wodzie) to dostali pieniądze od państwa, czyli od nas. na co na ponowne wyciąganie od nas kasy.
eh........ na szczęście weekend za pasem i ocieplenie nadchodzi
|
|
Wysłane:
11 lutego 2010 21:33:40
jankes coś słabnie. chyba dziś nie wyjdziemy z kanału spadkowego.
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.