bhphgegv
Advertisement
PARTNER SERWISU
mocqwicl
454 455 456 457 458

Kiedy dno bessy?

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 23 kwietnia 2010 15:47:26
grubas spuszcza, zaraz przebijemy wczorajsze zamknięcie ale panika blah5

nocnygracz
0
Wpisów: 2 104
Wysłane: 23 kwietnia 2010 15:54:52
buldi napisał(a):
Grubas tez chudnie. Przedwczoraj miał 40-45% kontraktów, a wczoraj na fajrant zostało mu 30-35%.
Marnieje bidul w oczach.
Nie wiem tylko czy zamykał długie realizując zyski(średnioterminowe), czy zamykał Ski realizując zyski krótkoterminowe?Think

Moim zdaniem bardzo dobrze w takich sytuacjach porównywać zachowanie GPW do innych rynków. Czy jesteśmy silniejsi czy słabsi? Jesteśmy dla Grubego jak modelina i jego grosiki potrafią czynić u nas odchylenia zarówno w górę, jak i w dół. Odpowiedź na pytanie o naszą siłę względem reszty świata powinna zbliżyć nas do odpowiedzi czy bidul zamyka krótkie czy długie.

nocnygracz
0
Wysłane: 23 kwietnia 2010 21:11:23
My tu gg, a za oceanem znowu szczytują Angel

Vox
Vox
297
Wysłane: 23 kwietnia 2010 22:00:14
i bardzo dobrze. do końca 2010 1500 na S&P500. i wszyscy będą zadowoleni

nocnygracz
0
Wysłane: 23 kwietnia 2010 22:07:37
Byle po każdym wzroście o pięć procent SP500 korekcił się o dwa, wtedy będzie pretekst, żeby mówić o zwale i aby GPW mogła dreptać w miejscu :)

Vox
Vox
297
Wysłane: 23 kwietnia 2010 22:08:28
jankesi są tak wysoko że strach brać Lki,
bo korekta musi przecież nadejść blah5

nocnygracz
0
Wysłane: 23 kwietnia 2010 22:11:55
Jest na to rozwiązanie. Nie brać eLek. Kupić raz najodleglejszą serię i trzymać. Byle nie pod korek :) Ja stosuję i sobie chwalę.

buldi
0
Wpisów: 5 068
Wysłane: 23 kwietnia 2010 22:14:57
Niedźwiedzie będą teraz grały pod 1250. Wiem coś o tym - sam byłem niedźwiedziem.
Warto pamiętać że cokolwiek by się na S&P nie wydarzyło: dupa i GPW zawsze będą z tyłu.
....ale poniedziałek zapowiada się ciekawie.thumbright

discopolo
0
Wpisów: 1 035
Wysłane: 23 kwietnia 2010 22:36:33
nocnygracz napisał(a):
Jest na to rozwiązanie. Nie brać eLek. Kupić raz najodleglejszą serię i trzymać. Byle nie pod korek :) Ja stosuję i sobie chwalę.

Próbowałeś w 2008r.?Angel

Vox
Vox
297
Wysłane: 23 kwietnia 2010 22:44:40
Cytat:
Niedźwiedzie będą teraz grały pod 1250

a potem pod 1300, 1350, 1400 i 1500. Pod 1500 zagram "pod korek" blackeye

nocnygracz
0
Wysłane: 23 kwietnia 2010 22:56:02
discopolo napisał(a):
nocnygracz napisał(a):

Próbowałeś w 2008r.?Angel

Zgadnij?Angel

serpico
0
Wpisów: 1 335
Wysłane: 24 kwietnia 2010 11:05:16

reasumując, ciągle jestem na eskach. linia szyji nie przebita, tym samym RGR nie zanegowany.a już byłem przygotowany do zamykanie esek, ale słabość naszego rynku mnie zadziwia. jak wspomniał VOX, na elki to chyba jest za wysoko w stanach. albo polecimy na nowe szczyty (w co wątpię) albo nasza bananowa ponownie wyprzedziła ruch.

myślę, że za chwile kolejny kotlet wyskoczy z piekarnika typu Grecja, tyle, że większego kalibru. wybaczcie za stronę, ale chyba Europa jest bliska bankructwa: finanse.wp.pl/kat,102634,title...

Taurus80
0
Wpisów: 2 936
Wysłane: 24 kwietnia 2010 11:25:06
serpico napisał(a):

reasumując, ciągle jestem na eskach. linia szyji nie przebita, tym samym RGR nie zanegowany.a już byłem przygotowany do zamykanie esek, ale słabość naszego rynku mnie zadziwia. jak wspomniał VOX, na elki to chyba jest za wysoko w stanach. albo polecimy na nowe szczyty (w co wątpię) albo nasza bananowa ponownie wyprzedziła ruch.

myślę, że za chwile kolejny kotlet wyskoczy z piekarnika typu Grecja, tyle, że większego kalibru. wybaczcie za stronę, ale chyba Europa jest bliska bankructwa: finanse.wp.pl/kat,102634,title...

Powiem krotko :) pierdo....e glupoty jak juz to nie europa a caly niby rozwiniety swiat stoi przed widmem bankructwa :) Powiedz mi szanowny kolego w czym USA i wiele innych panstw na swiecie sa lepsze od europy??
Sory za slownictwo ale straszna piane lapie jak takie bzdury czytam kompletnie zero obiektywizmu.
Przyglupy po studiach nigdy nie potrafia zglebic tematu od dechy do dechy a pisza o wyrywkach bo to akurat lepiej pasuje do ich teori (oczywiscie mowie o pismakach)

Podsumowujac caly rozwiniety swiat ma gigantyczne problemy z deficytami i gigantyczne zadluzenie ktore sie zwieksza w corac wiekszym tepie.
Za to kraje jeszcze niedawno uwazane za 3go swiata maja male deficyty np chiny indie nawet zwiekszaja swoje rezerwy (pewnie jeszcze pare krajow na liste by mozna wpisac)
Juz dzisiaj mozna wiec smialo pokusic sie o stwierdzenie ze zaczyna sie etap zmiany map gospodarczych swiata i zapewne MY doczekamy finalizacji tych zmian.
Chyba juz kietys to pisalem ze kraje 3go swiata zamienia sie rolami z krajami rozwinietymi i mysle ze przed tym nie ma juz ucieczki.

serpico
0
Wpisów: 1 335
Wysłane: 24 kwietnia 2010 11:50:46

ależ drogi Taurusie, rynki, w tym i giełda, to nic innego jak zachowanie tłumu. tak jak przecena 2 009 była nieuzasadniona i wszelkie jej oceny (np Lotos po 0zł) tak i teraz uważam, że mamy nadmierny optymizm. drugie dno? owszem, moim zdaniem to na jeszcze czeka. gdzieś ostatnio w newsach wyczytałem, że np Japonia ponownie zwiększyła swój deficyt i w przyszłym roku będzie BANKRUTEM przez duże B. od 10 lat, albo i więcej nie moga się podnieść z kryzysu. USA podąża na chwile obecną tą samo scieżką. myślę, ze juz z tego nie wyjdą.

a co do rynków i krajów 3 swiata masz w 100% rację. za chwilę to będzie pierwsza liga i my tego dożyjemy

Taurus80
0
Wysłane: 24 kwietnia 2010 12:04:34
serpico napisał(a):

ależ drogi Taurusie, rynki, w tym i giełda, to nic innego jak zachowanie tłumu. tak jak przecena 2 009 była nieuzasadniona i wszelkie jej oceny (np Lotos po 0zł) tak i teraz uważam, że mamy nadmierny optymizm. drugie dno? owszem, moim zdaniem to na jeszcze czeka. gdzieś ostatnio w newsach wyczytałem, że np Japonia ponownie zwiększyła swój deficyt i w przyszłym roku będzie BANKRUTEM przez duże B. od 10 lat, albo i więcej nie moga się podnieść z kryzysu. USA podąża na chwile obecną tą samo scieżką. myślę, ze juz z tego nie wyjdą.

a co do rynków i krajów 3 swiata masz w 100% rację. za chwilę to będzie pierwsza liga i my tego dożyjemy

Rynki i gielda niech sobie dyskontuja przyszlosc obojetnie jaka ona by nie byla jedyne co mi brakuje to pelnego obiektywizmu pismakow oni narazie jedyne co robia to manipuluja informacja niezetelnie przedstawiajac fakty albo przedstawiajac je wyrywkowo.

Drugie dno ?? Pewnie ze moze nastapic jednak na obecnym poziomie wydaje mi sie conajmniej malo realne,dlaczego ??
A no dla tego ze fakty mowia zupelnie coinnego anizeli przedstawiaja to gazety.
Wystarczy spojrzec na twarde dane gospodarcze na dzien dzisiajszy gospodarki ruszyly ostro mozna nawet sadzic ze ktos podlaczyl turbo do ich tylka wiec dzisiaj deficyty moze i strasznie wygladaja ale za pol roku moze to juz byc zupelnioe inaczej.

Jezeli jednak to sie nie sprawdzi i spelni sie najgorszy scenariusz to o podwujnym dnie bedzie marzyl kazdy z nas a zapewne zleci duzo nizej.
Najgorsze w tym wszystkim bedzie to ze te nasze miedziaki nie beda kompletnie nic warte i przy naszym stanie osobistych finansow nawet nasze wielkie checi i wiedza ktora posiadamy nie uchroni nas od straty wiekszosici majatku.
Oczywiscie jak to zwykle bywa ludzie bogaci i bardzo bogaci (dysponujacy min kilku milionami zl) na tym calym zamieszaniu powieksza swoje fortuny i znow dystans miedzy zwyklym obywatelem a bogatym sie strasznie zwiekszy.

Serpico przyznales mi racje ze zamienimy sie rolami z krajami 3go swiata wiec proponuje popatrzec jak w tamtych krajach wygladala struktura spoleczenstwa 10 lat temu :) jestem pewiem ze tak bedzie u nas, a wyciagajac takie wnioski mozna z duza doza prawdopodobienstwa stwierdzic ze nam zostanie 0 pieniedzy jedyne co bedziemy mieli to marzenia.

To byl najgorszy scenariusz, wiec mysle ze kazdemu z nas powinno zalezec aby sie nie spelnil :)

Oczywiscie dla ludzi grajacych na koniach liczy sie duza zmiennosc dlatego tez szukaja takich wlasnie nowinek i sensacji. Ale mysle ze w glebi serca nikt nie chcialby aby to sie stalo.

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 24 kwietnia 2010 14:45:19
Populizm, czy człowiek niechcący powiedział coś mądrego?

Cytat:
Chcesz płacić do ZUS tylko 120 zł? Jeżeli tak, będziesz miał niską emeryturę, ale więcej zarobisz. Takie pytanie chce zadać Polakom wicepremier Pawlak

wyborcza.biz/biznes/1,100896,7...

Na mojego czuja, mało kto zaniesie ZUSowi cokolwiek ponad obowiązkową kwotę. Pawlak też to przeczuwa.

Cytat:
Jeżeli ktoś chce żyć na starość na wyższym poziomie, to mógłby sobie odkładać resztę w OFE, III filarze, banku, funduszach. Może również kupić złoto lub obligacje.

Zapomniał tylko dodać "akcje".
Edytowany: 24 kwietnia 2010 14:45

Taurus80
0
Wysłane: 24 kwietnia 2010 15:18:18
WD chyba zgodzisz sie ze mna ze to czysty populizm przedwyborczy :) czlowiek taki ja p. Pawlak siedzacy w polityce od poczatku IIIRP a moze juz IV bo ciezko sie polapac przez popaprancow :) dobrze wie ze obnizenie skladek emerytalnych w tym kraju oznaczaloby skazanie wiekszosci emerytow na glodowa smierc :) idac dalej tym tropem jak wiemy na wybory jezeli ktos chodzi to znakomita wiekszosc stanowia wlasnie owi emeryci :) wiec pan Pawlak skazalby siebie i swoich serdecznych kolegow na poszukanie sobie innego zajecia :)
Teraz niech sobie kazdy sam odpowie czy to jest populizm czy tez mozliwa rzeczywistosc :)

Przypomne slowa na ktore kazdy z nas liczyl, ze sie spelnia przed ostatnimi wyborami parlamentarnymi pan TUSK obiecywal zniesienie podatku beli tymczasem juz tydzien po wyborach przyznal wyborca ze sie mylili liczac na zniesienie tego podatku Mowiac: To jest obecnie niemozliwe do zrobienia :)
Ja to odebralem jak policzek w twaz wiec juz sie nie dam nabrac nigdy zadnemu durnemu politykowi na jego farmazony oni sa od oszukiwania spoleczenstwa a ja jestem od olewania ich ignorujac kompletnie wszystkie wybory.
Przeciez i tak idac na wybory nic nie zmienimy dostosowali sobie ordynacje wyborcze aby zawsze byli na wygranej pozycji, od 20lat zawsze widzimy te same geby i bedzie tak dalej dopuki jakas bomba nie wybuchnie w sejmie w czsie posiedzenia choc bardzo watpie aby wtedy znajdowala sie choc polowa owych wybrancow ludu.
Edytowany: 24 kwietnia 2010 16:07

WatchDog
50
Wpisów: 8 588
Wysłane: 24 kwietnia 2010 16:08:37
Mam takie dylematy z głowy, bo odkąd Belka mnie oszukał na podatek Belki, przestałem głosować w jakichkolwiek wyborach.

A referendum nie jest wcale potrzebne. Po co pytać, czy ludzie chcą płacić mniej? Obniża się stawki i samo wyjdzie. Sprawa ma też aspekt makro: pozostawienie tych pieniędzy w portfelach ludzi zwiększy konsumpcję, pomagając wzrostowi gospodarczemu, a zmniejszy zyski OFE.
Ja jestem zawsze za jak najbardziej liberalnymi mechanizmami alokowania kapitału. Podatki to podatki i tutaj jest ok. Ale ubezpieczenie to już powinna być sprawa dobrowolna.
Edytowany: 24 kwietnia 2010 16:16

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 24 kwietnia 2010 17:50:03
Chyba każdy mający pojęcie o rynkach finansowych uważa, że propozycja Pawlaka jest atrakcyjna. Zwłaszcza dla młodych.
Z kolei każdy mający trochę pojęcia o polityce i strukturze wydatków z budżetu wie, że niestety jest nie do zrealizowania w naszym kraju.
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

krewa
PREMIUM
1 364
Wpisów: 11 967
Wysłane: 24 kwietnia 2010 18:11:00
Cytat:
...dobrze wie ze obnizenie skladek emerytalnych w tym kraju oznaczaloby skazanie wiekszosci emerytow na glodowa smierc...

nie posądzałbym go o empatię do emerytów. największy opór będzie ze strony leniwej, pasożytniczej armii urzędników, fundujących sobie pałace ze szkła i marmuru oraz służbowe auta. na pomoc przyjdą OFE. wierz mi, wszyscy użyją argumentu o biednych emertytach, myśląc i troszcząc się wyłącznie o siebie.
chcę mieć możliwość wyboru w kwestii emerytury. uważam, że potrafię efektywniej zarządzać swoimi pieniędzmi aniżeli OFE. a nawet jeżeli poniosę porażkę- to będę miał pretensje wyłącznie do siebie.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

454 455 456 457 458

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,217 sek.

yshajbog
aujkflwr
yzumjsqv
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 654,16 zł +383,27% 96 654,16 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ynnrkzqr
beuuczle
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat