PARTNER SERWISU
orhthvvj
13 14 15 16 17
majama
1
Wpisów: 1 182
Wysłane: 10 listopada 2009 22:30:13 przy kursie: 66,00 zł
Mógłbym sie tym zainteresowac około 3zł i niżej. A pewnej wyceny tu tutaj nie widzę.
To jest gra. Zabawa na pieniądze.

Taurus80
0
Wpisów: 2 936
Wysłane: 10 listopada 2009 22:36:38 przy kursie: 66,00 zł
majama napisał(a):
Mógłbym sie tym zainteresowac około 3zł i niżej. A pewnej wyceny tu tutaj nie widzę.

A co by bylo interesujace w tej cenie dla ciebie??
Pare miesiecy temu spolka byla ponizej 2pln i pewnie nie byla interesujaca a co sie teraz zmienilo ze moglbys sie zainteresowac w okolicach 3 pln

majama
1
Wysłane: 10 listopada 2009 22:46:52 przy kursie: 66,00 zł
Odnosze poprostu jej nieproporcjonalny wzrost do skali calego rynku i spółek które podobnie oceniam. Tutaj poszlo to tak wysoko że jest to ewidentnie kpina z regul wolnorynkowych i zagrywka nieczysta.

nocnygracz
0
Wpisów: 2 104
Wysłane: 10 listopada 2009 22:48:50 przy kursie: 66,00 zł
majama napisał(a):
Odnosze poprostu jej nieproporcjonalny wzrost do skali calego rynku i spółek które podobnie oceniam. Tutaj poszlo to tak wysoko że jest to ewidentnie kpina z regul wolnorynkowych i zagrywka nieczysta.

Czysta, nieczysta, pozwalam sobie obstawić, że pójdzie jeszcze wyżej.

cela22
0
Wpisów: 239
Wysłane: 10 listopada 2009 22:53:28 przy kursie: 66,00 zł
Taurus80 napisał(a):
majama napisał(a):

Pare miesiecy temu spolka byla ponizej 2pln i pewnie nie byla interesujaca a co sie teraz zmienilo ze moglbys sie zainteresowac w okolicach 3 pln

Chociazby to ze zysk pokazala a wczesniej gigantyczna strate. To przeciez byl impuls do wzrostu. Gdybym wiedzial ze bedzie zysk to przy 2.5 zapakowalbym sie za calosc. a Tak tylko za grosze i do wynikow nie wytrzymalem i sprzedalem wychodzac na zero. Pozniej juz przy 3 czekalem az zejdzie na 2.5 ale niestety juz uciekla:)

Taurus80
0
Wysłane: 10 listopada 2009 23:24:58 przy kursie: 66,00 zł
cela22 napisał(a):
Taurus80 napisał(a):
majama napisał(a):

Chociazby to ze zysk pokazala a wczesniej gigantyczna strate. To przeciez byl impuls do wzrostu. Gdybym wiedzial ze bedzie zysk to przy 2.5 zapakowalbym sie za calosc. a Tak tylko za grosze i do wynikow nie wytrzymalem i sprzedalem wychodzac na zero. Pozniej juz przy 3 czekalem az zejdzie na 2.5 ale niestety juz uciekla:)

Polecam przeczytac ten watek od dechy do dechy a zapewne znajdziesz moja dyskusje z WD na temat wynikow po 1 kwartale dodam tylko ze zdazylem sie zapakowac w okolicach 2.50 i jeszcze okolo 2 miesiecy czekalem na wzrosty. Jednoczesnie wiedzac ze beda zyski w nastepnym kwartale.

A do kolegi wyzej prosze spojzec na inne spolki np KGHM, Rafako, ... ile urosly od dolka do teraz ??? Patrzac tym tropem mozemy spokojnie osiagnac 10-12 zl a C/WK bedzie o nibo atrakcyjniejsza.

majama
1
Wysłane: 11 listopada 2009 00:13:32 przy kursie: 66,00 zł
Nie można tej spółki porównywac z takimi jak KGHM, bo tutaj trwałośc zysków jeszcze nie jest przesądzona a tam nigdy nie była podważana. Rating inny, potencjał inny. Jeśli utrzymaja wyniki przez następne dwa kwartały to bedzie dobrze, jeśli nie to zapewne zanim te wyniki poznamy cena akcji zacznie spadać.

Taurus80
0
Wysłane: 11 listopada 2009 00:18:00 przy kursie: 66,00 zł
Naszym zadaniem jest przewidziec przyszlosc a ta wydaje mi sie niezagrozona.
Oczywiscie ryzyko jest wieksze ale wieksze ryzyko daje czesto wieksze zyski :)
Dla mnie pocieszajace jest ze ludzie sa w stanie zainteresowac sie akcjami przy cenie ktora i tak daje mi zysk :)
Najbardziej mnie cieszy ze wchodzilem z mysla o PP i sie najprawdopodobniej doczekalem :)
2 takie spolki kupowalem w pierwszej polowie roku z mysla objecia pp i na obydwu najprawdopodobniej sie doczekam.

cela22
0
Wysłane: 11 listopada 2009 14:13:27 przy kursie: 66,00 zł
Taurus80 napisał(a):
Dla mnie pocieszajace jest ze ludzie sa w stanie zainteresowac sie akcjami przy cenie ktora i tak daje mi zysk :)
Najbardziej mnie cieszy ze wchodzilem z mysla o PP i sie najprawdopodobniej doczekalem :)
2 takie spolki kupowalem w pierwszej polowie roku z mysla objecia pp i na obydwu najprawdopodobniej sie doczekam.

Nie rozumie z czego tu sie cieszyc. Jesli tu faktycznie dojdzie do pp i to jeszcze takiego smiesznego jak podali w komunikacie to kurs bedzie duzo nizej przed tym prawem i bedzie mozna spokojnie kupic duzo taniej.

doncarlos
0
Wpisów: 1 244
Wysłane: 11 listopada 2009 14:51:05 przy kursie: 66,00 zł
cela22 napisał(a):
Taurus80 napisał(a):

Nie rozumie z czego tu sie cieszyc. Jesli tu faktycznie dojdzie do pp i to jeszcze takiego smiesznego jak podali w komunikacie to kurs bedzie duzo nizej przed tym prawem i bedzie mozna spokojnie kupic duzo taniej.

Dlaczego dużo taniej? przypuszczałbym raczej, że może być dużo drożej niż teraz.. choćby ze wzgledu na czysto spekulacyjny charakter tej emisji..

Czterema najdroższymi słowami na giełdzie są: "Tym razem będzie inaczej"..
Fala wzrostowa rodzi się w strachu, rośnie w wątpliwościach, dojrzewa w optymizmie i umiera w euforii..
„All animals are equal but some animals are more equal than others“

Taurus80
0
Wysłane: 11 listopada 2009 15:11:10 przy kursie: 66,00 zł
cela22 napisał(a):
Taurus80 napisał(a):

Zycze tanich zakupow :) a pozatym kazdy ma swoja strategie inwestycyjna :)
Jezeli jestes w stanie kupic akcje spolki po 3 zl to wyobraz sobie ze i tak bede kolo 20% na + mysle ze w banku tyle nie dostane :)
Edytowany: 11 listopada 2009 15:23

cela22
0
Wysłane: 11 listopada 2009 15:26:09 przy kursie: 66,00 zł
doncarlos napisał(a):
cela22 napisał(a):
Taurus80 napisał(a):

Dlaczego dużo taniej? przypuszczałbym raczej, że może być dużo drożej niż teraz.. choćby ze wzgledu na czysto spekulacyjny charakter tej emisji..

Dlatego ze przeciez na gieldzie tak latwych pieniedzy nie ma wiec gdyby na prawde mieli zrobic taka dziwna emisje o jakiej wspomnieli, w ktorej za jedna akcje dostajemy 5 akcji placac za nie 50 gr w sumie, to kazdy teraz kupujac mialby jakies 400% zysku zaraz po emisji:) Kazda emisja powodowala spadek kursu do ceny uwzgledniajacej nowe akcje. Dlaczego tym razem mialoby byc inaczej? A w tym przypadku ta korekta kursu powinna spasc do niecalego 1.5zl. Gdyby kurs nie spadl jakims cudem do czasu emisji to kto pozniej by kupowal tak drogie akcje skoro wskazniki przykladowo c/wk by wzrosl gigantycznie i nikt tak drogich akcji by nie kupowal po takich cenach.
Zgadzam sie ze spekulacji byloby od groma, ale mysle ze juz po tej wielkiej korekcie kursu, ktora raczej mozna nazwac splitem niz emisja. Wtedy wiele osob by sie lapalo na to ze jeszcze niedawno akcje byly po 6 zl a i to byla niby okazja a teraz sa takie tanie to dawaj... To samo mielismy na izolacji ostatnio po takim splicie.
Edytowany: 11 listopada 2009 15:30

Taurus80
0
Wysłane: 11 listopada 2009 15:32:48 przy kursie: 66,00 zł
Problem polega na tym ze teraz wszyscy skupiaja sie na nowej emisji a nikt nie patrzy na przyszlosc i ogromne mozliwosci firmy.
A inwestujac w cokolwiek trzeba patrzec dlugowzrocznie na jak najdluzszy termin :)
A z tego co widze ty zwracasz uwage najdalej do pol roku na przod a to sie nazywa spekulacja a nie inwestycja.
I tym sie roznimy ja inwestuje z mysla o kolejnych wydazeniach wczuwajac sie w role inwestora strategicznego probuje przewidziec jego posuniecia, a ty spekulujesz informacjami juz dostepnymi. Na dluzsza mete tak sie nie da, bo zjesz czesc zyskow z jednej spolki na innej.

cela22
0
Wysłane: 11 listopada 2009 15:44:17 przy kursie: 66,00 zł
Taurus80 napisał(a):
Problem polega na tym ze teraz wszyscy skupiaja sie na nowej emisji a nikt nie patrzy na przyszlosc i ogromne mozliwosci firmy.
A inwestujac w cokolwiek trzeba patrzec dlugowzrocznie na jak najdluzszy termin :)
A z tego co widze ty zwracasz uwage najdalej do pol roku na przod a to sie nazywa spekulacja a nie inwestycja.
I tym sie roznimy ja inwestuje z mysla o kolejnych wydazeniach wczuwajac sie w role inwestora strategicznego probuje przewidziec jego posuniecia, a ty spekulujesz informacjami juz dostepnymi. Na dluzsza mete tak sie nie da, bo zjesz czesc zyskow z jednej spolki na innej.

Nie twierdze ze za jakis czas te akcje beda warte duzo wiecej. Na pewno tak bedzie, ale za jakis czas jak przyjdzie prawdziwa hossa to wiekszosc spolek bedzie duzo wyzej niz teraz. Mowie tylko o tym, ze po co mialbym teraz kupowac boryszewa skoro mowia o tak wielkiej emisji co pozwoli kupic te akcje taniej. Ta emisja jest tak smieszna, ze az w nia nie wierze, ale gdyby ten scenariusz na prawde chciali zrealizowac to te akcje bedzie mozna kupic przynajmniej o 50% taniej niz teraz.

Taurus80
0
Wysłane: 11 listopada 2009 16:02:40 przy kursie: 66,00 zł
Co z tego ze kupisz 50% taniej jak realnie beda 3 razy drozsze (6*3zl=18)
Czyli kupisz od kogos duzo drozej. Wtedy najprawdopodobniej bedzie pierwsza okazja do realizacji zysku.
A zapewne firma wtedy bedzie bardziej obiecujaca anizeli teraz.
Edytowany: 11 listopada 2009 16:03

cela22
0
Wysłane: 11 listopada 2009 16:24:15 przy kursie: 66,00 zł
Taurus80 napisał(a):
Co z tego ze kupisz 50% taniej jak realnie beda 3 razy drozsze (6*3zl=18)
Czyli kupisz od kogos duzo drozej. Wtedy najprawdopodobniej bedzie pierwsza okazja do realizacji zysku.
A zapewne firma wtedy bedzie bardziej obiecujaca anizeli teraz.

Mowie w tym przypadku o kupnie przed emisja. Bo mysle ze jeszcze przed emisja bedzie kurs spadal. Myle sie?

paya
1
Wpisów: 273
Wysłane: 11 listopada 2009 16:54:07 przy kursie: 66,00 zł
Mógłby ktoś mnie oświecić w sprawie tego wyliczenia 6*3 = 18. Co to jest 6 i 3.

Taurus80
0
Wysłane: 11 listopada 2009 17:17:09 przy kursie: 66,00 zł
cela czy sie mylisz czy nie bedzie wiadomo za jakis czas. Wtedy ten co ma racje albo kupi taniej albo ten drugi skasuje zyski.

A 6*3zl to jest teoretyczne rozwazanie po zakonczeniu nowej ewentualnej emisji dzisiaj za 1 akcje bedzie ci przyslugiwalo pp uprawniajace do kupna 5 akcji po 0.10gr czyli po zakonczeniu wszystkiego bedziesz mial za 1 akcje 6szt i to jest wlasnie cena 3zl pmnozona przez 6 szt akcji
Czysta spekulacja bo dzisiaj nikt nie jest w stanie przewidziec ceny przed emisja a tym bardziej po jej zakonczeniu.

Tym bardziej ze dzisiaj wszyscy zamiast interesowac sie przyszloscia i mozliwosciami rozwoju firmy sa skupieni tylko i wylacznie na tej wlasnie emisji

cela22
0
Wysłane: 11 listopada 2009 18:39:16 przy kursie: 66,00 zł
paya napisał(a):
Mógłby ktoś mnie oświecić w sprawie tego wyliczenia 6*3 = 18. Co to jest 6 i 3.

kolega Taurus80 podejrzewa ze kurs po emisji w przyblizeniu moze znalezc sie na 3 zl, ale tak na prawde patrzac na dzisiejsza wycene akcji to po takiej emisji jak zapowiedzieli wycena realna to jakies 1.5 zl.
Edytowany: 11 listopada 2009 21:30

doncarlos
0
Wpisów: 1 244
Wysłane: 11 listopada 2009 20:51:09 przy kursie: 66,00 zł
cela22 napisał(a):
doncarlos napisał(a):
cela22 napisał(a):
Taurus80 napisał(a):

Dlatego ze przeciez na gieldzie tak latwych pieniedzy nie ma wiec gdyby na prawde mieli zrobic taka dziwna emisje o jakiej wspomnieli, w ktorej za jedna akcje dostajemy 5 akcji placac za nie 50 gr w sumie, to kazdy teraz kupujac mialby jakies 400% zysku zaraz po emisji:) Kazda emisja powodowala spadek kursu do ceny uwzgledniajacej nowe akcje. Dlaczego tym razem mialoby byc inaczej? A w tym przypadku ta korekta kursu powinna spasc do niecalego 1.5zl. Gdyby kurs nie spadl jakims cudem do czasu emisji to kto pozniej by kupowal tak drogie akcje skoro wskazniki przykladowo c/wk by wzrosl gigantycznie i nikt tak drogich akcji by nie kupowal po takich cenach.
Zgadzam sie ze spekulacji byloby od groma, ale mysle ze juz po tej wielkiej korekcie kursu, ktora raczej mozna nazwac splitem niz emisja. Wtedy wiele osob by sie lapalo na to ze jeszcze niedawno akcje byly po 6 zl a i to byla niby okazja a teraz sa takie tanie to dawaj... To samo mielismy na izolacji ostatnio po takim splicie.

Mam wrażenie, że nie masz zielonego pojecia o czym piszesz.. Twoje wyliczenia i wnioski są błędne i nie wiesz chyba na czym polega emisja z prawem poboru..

Teoretyzując: kurs wynosi obecnie 6,6 zł nowa emisja na warunkach jak ustalił Karkosik, tj emisja z prawem poboru, czyli każdy inwestor posiadający akcje w dniu ustalenia prawa poboru ma prawo zakupu 5 nowych akcji po cenie 0,10 zł za akcję. Teoretyzując dalej załóżmy, że ustalenie prawa poboru jest np 1.grudnia kurs wynosi wtedy np 7 zł Nastepnego dnia kurs odniesienia zostaje skorygowany o wartość prawa poboru, tj. wyniesie 1,25
Teraz odpowiedz mi, gdzie widzisz tutaj 400% zysku? Zamiast jednej akcji wartej 7 zł masz 6 akcji wartych 1,25 (co jak potrafisz liczyć daje 7,5 zł czyli twoja wcześniejsza stara akcja i zainwestowane 50 gr w 5 nowych akcji) ZERO ZYSKU! Nic sie nie zmienia w wartości Twojego portfela, masz po prostu zamiast jednej akcji 6.. ot cała filozofia.. a dalej to właśnie o to chodzi, że kurs może wrócić na wyższe poziomy.. nie widzę żadnego problemu..

Czterema najdroższymi słowami na giełdzie są: "Tym razem będzie inaczej"..
Fala wzrostowa rodzi się w strachu, rośnie w wątpliwościach, dojrzewa w optymizmie i umiera w euforii..
„All animals are equal but some animals are more equal than others“
Edytowany: 11 listopada 2009 20:52

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE BORYSZEW
  • Boryszew z 3,18 mln zł zysku netto w II kw. 2025 r., przychody spadły o 5,8 proc.
    Boryszew z 3,18 mln zł zysku netto w II kw. 2025 r., przychody spadły o 5,8 proc.

Boryszew odnotował 3,18 mln zł skonsolidowanego zysku netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej w II kwartale 2025 r., wobec 38,94 mln zł rok wcześniej. Przychody spadły do 1 231,14 mln zł z 1 306,42 mln zł rok wcześniej – podała spółka w raporcie.

• Fiasko ABB. Akcjonariusz Boryszewa nie sprzedał akcji
    Fiasko ABB. Akcjonariusz Boryszewa nie sprzedał akcji

Unibax - akcjonariusz Boryszewa posiadający 37 654 159 akcji, reprezentujących 15,69 proc. ogólnej liczby głosów w spółce - nieskutecznie zakończył proces przyspieszonego budowania księgi popytu (ABB), którego celem była sprzedaż łącznie do 24 mln sztuk zdematerializowanych akcji zwykłych na okaziciela Boryszewa.

13 14 15 16 17

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,518 sek.

mwakqmzo
bfvhvsxi
iutijvab
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
cdqxaapc
wvgucjtu
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat