PARTNER SERWISU
xzcezfvl
attyla

attyla

Ostatnie 10 wpisów
Pamiętajcie, że ta informacja nie jest wielkim zaskoczeniem. Zaskoczeniem może być co najwyżej termin realizacji transakcji.

wydaje mi się, że jak dojdzie do notowań PDA to cena tych akcji osłabnie. Może więc warto je sprzedać i skupić się tylko na PDA?

Panowie spokojnie ...

Życzliwym dziękuje

skoro mam 1000 akcji to ile praw poboru akcji będzie mi przysługiwać... też 1000?

kiedy bedą publikowane raporty?

Witam
4.11.10 zakupiłem 800 akcji Boryszewa
5.11.10 dokupiłem 888 akcji Boryszewa

Będę miał prawo poboru akcji?, gdzie je zrealizuje? skąd będę wiedział o tym ,że mogę już nabyć prawo do poboru akcji? - konto maklerskie posiadam w mbanku,

co to znaczy? znaczy, że znowu w rynek wpompują nowe akcje? kto będzie mógł to zakupić i w jaki sposób?

46,30

Wiadomo coś o raporcie, termin ? jakie wyniki?

Chwileczkę, to jak kupiłem wczoraj akcję PZU to nie dostanę dywidendy?

ktoś coś może napisać na temat wyników spółki ?

powódź na śląsku i kwestia wypłaty ewentualnych odszkodowań

Przez Taurona Komorowski może przegrać wybory ...

5,90

1. kiedy dowiemy się jaka będzie cena 1 akcji?
2. kiedy akcje pojawią się na rachunkach ?

pub.sn.pl/pssn_w3.nsf/1/A0241C...$FILE/WokandaKPIZ-84WA2L.pdf

szału może nie ma bo obiecane zniżki na prąd, które na pewno elektryzują potencjalnych nabywców mogę być przyznane ale tylko na obszarze gdzie tauron dociera z energią, a z tym nie jest dobrze- raptem kilka województw na południu kraju- przynajmniej tak wynika z mapy na stronie spółki

dzisiaj pojawiła się informacja o poważnym zainteresowaniu zakupem Polic przez francuską firmę chemiczną

Malgos napisał(a):
jaki kurs przewidujecie w okolicach 18-go czerwca? :)

Dlaczego ta data?

Zakłady Chemiczne Police otrzymają 150 mln zł pożyczki od Agencji Rozwoju Przemysłu. Dzisiaj Komisja Europejska zgodziła się na taką formę pomocy publicznej dla producenta nawozów.

Na zgodę KE Zakłady Chemiczne czekały od pół roku. Pieniądze są bardzo potrzebne spółce na bieżącą działalność oraz na uregulowanie zaległych opłat za gaz. Z odsetkami jest to już kwota prawie 140 mln zł.

Miejmy nadzieję, żę ARP szybko przeleje na konto Polic pieniądze. Do tej pory Agencja zasłaniała się właśnie brakiem zgody Komisji. W bardzo trudnej sytuacji Zakładowej te pieniądze znacznie poprawią płynność finansową spółki.
Przypomnijmy, że ubiegły rok POLICE zamknęły strata netto ponad 420 mln zł. Około 300 mln zł straciły w ostatnim kwartale 2008 roku. Tak złej passy w swojej historii spółka jeszcze nie miała.
W ZCh i spółkach zależnych pracuje około 4200 osób.

źródło gs24.pl

co się teraz dzieje ze spółką. wycofano ją z giełdy? Jak jest z tym wezwaniem do skupu? Jak jest wezwanie to muszę sprzedać akcję?

niedobrze się dzieje

skoro sąd ponownie będzie rozpoznawał sprawę o upadłość, to nie wykluczone, że orzeczenie będzie odmiennej treści niż poprzednio. Od listopada minęło sporo czasu i być może Zarząd podjął działania w kierunku restrukturyzacji przedsiębiorstwa. Formalnie rzecz biorąc wszystko może się zdarzyć

a ruszy to kiedyś ...?

ale bryndza tutaj

Dla mnie to i tak mało. Część pakietu łyknąłem jeszcze za 4,7, a chciałbym w tym roku na papierze zarobić. Potencjał jest zobaczymy co przyniesie rynek

Witam
Skąd takie dobre notowania Zastalu w ostatnich dniach? Jak myslicie, zanosi się na dłuższą taką perspektywę?

nie robocze lecz kalendarzowe

nie wiem czy pujdzie ale jak ma iść to raczej pÓjdzie

nie pójdzie w tym roku do góry?

Ja też sprzedałem z 10 % stratą. Mówi się trudno i żyje się dalej

Wydawało mi się że trend wzrostowy się dłużej utrzyma

Wiadomo czy raport będzie korzystny ?

0,60 wydaje się ubite, choć może za wcześnie na taki pogląd

Systematyczny ruch w dół, ciekawe jak długo ten trend się utrzyma i czy wpisze się w zimową korektę na giełdzie

barbarossa napisał(a):
. Nie zdziwię się jak się zatrzyma na wartości księgowej spółki puke_l

Jaka jest wartość księgowa akcji spółki ?

Panowie i Panie zebrałem kapitał (niewielki) i zamierzam zakupy kiedy wartość akcji spadnie poniżej 0,50 zł. Waszym zdaniem, nastąpi odbicie?

Jestem ciekaw jak będzie wyglądał dzisiejsza sesja. Czy dzisiaj nastąpi przełom, czy nadal będziemy świadkami spadku i to znacznego przy zamknięciu sesji

Maciek1981 napisał(a):
wywali akcji nawet przy -99% (Immo ;)

Co to znaczy? czym jest to immo?

Co tu się dzieje, dlaczego kurs tak idzie w dół?

Liczę na to, bardzo bo dzisiaj sprzedając akcję strasznie bym stracił

to perspektywa uiszczenia horrendalnej sumy na rzecz Skarbu Państwa. Kilkadziesiąt milionow dla takiej spółki to jest chyba znaczący wydatek

Wiecie jednak, że kasacja jest nadzwyczajnym środkiem odwoławczym, co oznacza że musi dojść do znacznego naruszenia przepisów. Poza tym złożenie kasacji nie wstrzymuje wymagalności roszczenia. Może ono być spokojnie egzekwowane

"(...) Związkowcy chcą rozmawiać o sytuacji firmy i żądaniach, które wystosowali wchodząc w spór zbiorowy.
Wiceprezes spółki Janusz Motyliński zapewniał polickich radnych, iż do końca roku będą pieniądze na pensje dla pracowników.

Zakłady Chemiczne nadal nie zarabiają na sprzedaży swoich produktów. Wciąż nie otrzymały 190-milionowego kredytu. Niemal połowa instalacji stoi. A od poniedziałku związki zawodowe są w sporze zbiorowym z zarządem Polic.

Psychoza strachu związana z myślą o upadku potężnego zakładu udziela się pracownikom. Sytuacją zakładów bardzo niepokoją się też radni gminy.
Sytuacja rzeczywiście jest bardzo trudna – przyznał Motyliński. – Od 13 miesięcy nie zarabiamy na sprzedaży, mamy dużą stratę operacyjną, do tego dochodzi utrata wartości aktywów, opcje itd. Ponieważ nadal jest problem ze sprzedażą, ograniczamy koszty. Temu służy m.in. program naprawczy. Ale brak pieniędzy na wynagrodzenia, to ostatnia rzecz, na jaką byśmy przystali. Wykluczam taką sytuację. Nie zakładam, by do końca roku nie było pieniędzy dla pracowników. Liczymy, że otrzymamy kredyt w wysokości 190 mln zł. Spełniliśmy wszystkie warunki postawione przez bank.(...)"

Jakie znaczenie ma powyższa informacja ? Jestem nowy i nie znam się na tym za bardzo

Czy uważacie że HB się obudzi i skoczy do góry? Czy raczej gruchnie w dół? Jak długo jeszcze będzie trwał ten marazm

od kilku dni zauważalny niewielki lecz systematyczny wzrost

wzrost kursu rzecz jasna. To powyżej stanowiła przejęzyczenie

Systematyczny wzrost tej spółki jest nieunikniony, raport (na plus kilkadziesiąt milionów) i duże inwestycje podejmowane dają obraz stabilizacji.

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 5 września 2013 15:31:05
Liczba wpisów: 54
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,242 sek.

tjrxgamo
ukmmkmao
jnifqzun
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
mpbjjoto
cmqxntyk
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat