PARTNER SERWISU
jtmxhvdk
Krzychu46

Krzychu46

Ostatnie 10 wpisów
Witam
Ja też dostałem propozycję od nowego Prezesa. Nie skorzystam z niej. Dlaczego: 1. Nie daje żadnych gwarancji zwrotu choć części kapitału w rozsądnym czasie. 2.Prowadzi do pogorszenia mojej sytuacji jako dłużnika/najpierw obligatariusze , potem akcjonariusze/.3.Umorzenie długu jest korzystne dla byłego prezesa i jego ekipy. Dla mnie nawet ważniejsze niż odzyskanie kapitału jest przyczynienie się do tego , by były prezes znalazł się tam , gdzie jego miejsce , czyli w więzieniu. Oddłużenie spółki wytrąca argumenty przeciw byłemu prezesowi. Nie ma długu - nie ma zarzutów o defraudację środków. 3. Tak długo jak prezes i jego rodzina są współwłaścicielami spółki i mają realny wpływ na jej działanie , nie jestem zainteresowany układem. Mam nadzieje , że z moją odpowiedzią zapozna się też nowy Zarząd EKA. Pozdrawiam .salute

Zapytano mnie w DM do jaki termin ważności świadectwa depozytowego. Czy może mi ktoś podpowiedzieć co mam odpowiedzieć. Czy to ma znaczenie? Chodzi pewnie o ew zbywalność akcji/ i tak są niezbywalne/.Może ma to znaczenie dla sądu?Czy musi mieć ważność do końca postępowania? Przecież nikt nie wie kiedy się zakończy.

Witam. Gdzie i w jaki sposób można uzyskać świadectwo udziałowe? Mam tylko zawiadomienie z EKA o przydziale obligacji . Proszę o info.

Czy ktoś kompetentny może napisać jak i gdzie zgłaszać roszczenia w sprawie EKA.

Witam zainteresowanych. Jeszcze raz apeluje trzeba zalać KNF mailami ze skargą na działalność EKA/knf@knf.gov.pl/.Istotą skargi winno być oszustwo popełnione przez zarząd i polegające na świadomym wprowadzaniu w błąd obligatariuszy co do sytuacji finansowej firmy. Spowodowało to niekorzystne rozporządzenie prywatnym majątkiem obligatariuszy/ tzn zakup obligacji firmy działającej na zasadzie piramidy finansowej, jak w Amber Gold/. Należy też zwrócić uwagę na brak działań KNF w zakresie kolejnych emisji spółki , a także w zakresie przedstawionej złodziejskiej propozycji układowej.Obowiązkiem KNF jako nadzorcy rynku kapitałowego w Polsce jest dbanie o interesy jego uczestników/w tym obligatariuszy. W skardze powinno się znaleźć także żądanie zgłoszenia do prokuratury w związku z podejrzeniem popełnienia przestępstwa. Pamiętajmy , że mamy rok wyborczy , a urzędnicy są na to wrażliwi. Ważne byłoby też nagłośnienie medialne/media ogólnopolskie/ , ale to przekracza moje możliwości. A moze ktoś znajdzie metodę?Pzdr

Jeszcze raz apeluję do wszystkich zainteresowanych:
1.Piszcie skargi do KNF/knf@knf.gov.pl/ z żądaniem wszczęcia postępowania i zgłoszenia sprawy do prokuratury,
2.Jeśli ktoś może niech nagłośni sprawę w mediach ogólnopolskich .
Tylko w ten sposób możemy coś osiągnąć , a oszuści znajdą się tam , gdzie ich miejsce czyli w więzieniu.

Witam wszystkich forumowiczów.Trzeba sobie jasno powiedzieć , że szans na odzyskanie naszych pieniędzy nie mamy lub są one minimalne. Ale to nie znaczy , że nie należy nic robić.
1.Należy masowo pisać skargi na działalność EKA do KNF/mail:knf@knf.gov.pl/.W skardze trzeba podnosić fakt świadomego wprowadzania w błąd przez pracowników giełdowej spółki Leonidas /oferujących obligacje/ obligatariuszy co kondycji finansowej EKA.Należy żądać zgłoszenia sprawy do prokuratury. Moim zdaniem cała sprawa przypomina Amber Gold. KNF jako nadzorca rynku finansowego jest w dużym stopniu odpowiedzialny za powstałą sytuację.Pamiętajmy , że mamy rok wyborczy.Kolejna afera finansowa może mieć duże znaczenie.
2.Najlepiej byłoby nagłośnić sprawę w mediach/ogólnopolskich/ Jeśli ktoś ma taką możliwość to byłby to duży atut. Dziennikarze śledczy z pewnością zainteresują się aferą. Może to tylko pomóc.
3.Celem działania musi być wymuszenie zakazu działalności gospodarczej przez prezesa M.P.Nie może tak być , że ktoś kto zdefraudował pieniądze obligatariuszy nadal pobiera wysoką pensję i prowadzi działalność w innej formie/np Leonidas/. Jeżeli żyjemy w państwie prawa to miejsce takich ludzi jest w więzieniu , a ich prywatny majątek powinien zaspokoić obligatariuszy.
4.Propozycja zamiany długu na akcje i rolowanie obligacji , o ile M.P. nadal będzie prezesem nie ma sensu , tylko przedłuży agonię i przysporzy dalszych kosztów.
5.Należy pociągnąć do odpowiedzialności zawodowej i być może karnej biegłych rewidentów którzy sporządzali korzystne dla spółki sprawozdania finansowe.
Podsumowując uważam , że tylko działania prokuratury mogą zasadniczo zmienić sytuację.
Pzdr wszystkich umoczonych.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 11 grudnia 2015 21:05:21
Liczba wpisów: 7
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,307 sek.

yqlthvxw
olnkohtn
eobtscfr
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
dqkzwtdb
mmpbccgy
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat