PARTNER SERWISU
hhkbykbm
89 90 91 92 93

E-KANCELARIA GPF (Catalyst)

ricco1
2
Wpisów: 495
Wysłane: 1 maja 2015 13:53:52
jesli biegły się podłożył i klepnął lichwę to można go pociągnąc doodpowiedzialności zawodowej i uprawnienia powiedzą bye bye bye.....zobaczymy wtedy jego minę:)

de-13112024
0
Wpisów: 140
Wysłane: 1 maja 2015 20:12:30
palant, idiota,psychol - poczytajcie jakie brednie wypisuje:

RAPORT ROCZNY GRUPY KAPITAŁOWEJ E-KANCELARIA GRUPA PRAWNO-FINANSOWA
ZA ROK OBROTOWY 2014
2 | S t r o n a
Szanowni Państwo,
oddaję w Państwa ręce skonsolidowany raport rocz-ny Grupy Kapitałowej e-Kancelarii Grupy Prawno-Finansowej S.A. za rok obrotowy 2014.
Był to okres bardzo intensywnej pracy całego ze-społu e-Kancelarii. Spółka zawarła umowy, na pod-stawie których nabyła oraz pozyskała do obsługi na zlecenie istotne pakiety wierzytelności.
Niestety, w październiku 2014 r. konieczne było sprzedanie przez Spółkę oraz podmiot od niej zależny, Unifund Niestandaryzowany Sekurytyzacyjny Fundusz Inwestycyjny Za-mknięty, atrakcyjnych portfeli wierzytelności o znacznej wartości. Decyzja ta została pod-jęta w związku z koniecznością pozyskania kapitału na wykup obligacji o zbliżających się terminach zapadalności. Warto w tym miejscu podkreślić, iż charakterystycznym elemen-tem funkcjonowania rynku wierzytelności jest to, że proces windykacji trwa kilka lat – nawet do 8-10. Jest to okres, na który praktycznie nie jest możliwe pozyskanie finanso-wania. Dlatego też Spółka proponowała inwestorom objęcie obligacji na okresy krótsze. Całościowa koncepcja finansowania działalności Spółki zakłada jednak rolowanie długu tak, aby okres posiłkowania się kapitałem zewnętrznym był zbieżny z czasem trwania windykacji portfeli. Spółka funkcjonuje według tego modelu od początku swojej obecności na rynku kapitałowym, na co Zarząd wielokrotnie zwracał uwagę, a standard ten nie od-biega od warunków rynkowych. Pomimo powyższego, zainteresowanie inwestorów rolo-waniem kapitału okazało się mniejsze od założeń, w związku z czym konieczne było po-zyskanie gotówki, co przyniosło w konsekwencji niekorzystne efekty.
Sprzedaż aktywów przez Unifund NSFIZ doprowadził do konieczności otwarcia jego likwi-dacji, a drastyczne zmniejszenie kapitału dłużnego, który finansował działalność Spółki znalazło odzwierciedlenie w jej niewypłacalności i złożeniu wniosku o ogłoszenie upadłości z możliwością zawarcia układu.
W moim przekonaniu stan Spółki daje możliwość prowadzenia działalności gospodarczej umożliwiającej wypracowywanie zysków i odzyskanie płynności finansowej. Należy podkreślić, że e-Kancelaria kontynuuje wszystkie procesy biznesowe i zamierza je utrzymy-wać w trakcie prowadzenia restrukturyzacji.
Uważam, że przedstawiona przez Zarząd propozycja układowa jest atrakcyjna zarówno dla Obligatariuszy, jak i dla e-Kancelarii. Zakłada ona konwersję 50% wierzytelności Ob-ligatariuszy na obligacje nowej serii, które Spółka jest w stanie obsłużyć oraz 50% na akcje, co do których przewiduję znaczny wzrost wartości rynkowej – po zmniejszeniu kosztów finansowych wynikających z wyemitowanych obligacji z obecnych ok. 3,4 mln zł do ok. 0,4 mln zł rocznie, co powinno wpłynąć na odzyskanie płynności finansowej oraz wypracowywanie zysku netto.
Mając nadzieję na odzyskanie zaufania Inwestorów, zachęcam wszystkich wierzycieli do przyjęcia propozycji układowej. Jestem przekonany, że dzięki niemu kolejny raport roczny będzie opierał się na wyraźnie lepszych wynikach i wskaźnikach finansowych niż te, które dotyczą minionego 2014 roku.

Krzychu46
0
Wpisów: 7
Wysłane: 1 maja 2015 21:17:03
Witam wszystkich forumowiczów.Trzeba sobie jasno powiedzieć , że szans na odzyskanie naszych pieniędzy nie mamy lub są one minimalne. Ale to nie znaczy , że nie należy nic robić.
1.Należy masowo pisać skargi na działalność EKA do KNF/mail:knf@knf.gov.pl/.W skardze trzeba podnosić fakt świadomego wprowadzania w błąd przez pracowników giełdowej spółki Leonidas /oferujących obligacje/ obligatariuszy co kondycji finansowej EKA.Należy żądać zgłoszenia sprawy do prokuratury. Moim zdaniem cała sprawa przypomina Amber Gold. KNF jako nadzorca rynku finansowego jest w dużym stopniu odpowiedzialny za powstałą sytuację.Pamiętajmy , że mamy rok wyborczy.Kolejna afera finansowa może mieć duże znaczenie.
2.Najlepiej byłoby nagłośnić sprawę w mediach/ogólnopolskich/ Jeśli ktoś ma taką możliwość to byłby to duży atut. Dziennikarze śledczy z pewnością zainteresują się aferą. Może to tylko pomóc.
3.Celem działania musi być wymuszenie zakazu działalności gospodarczej przez prezesa M.P.Nie może tak być , że ktoś kto zdefraudował pieniądze obligatariuszy nadal pobiera wysoką pensję i prowadzi działalność w innej formie/np Leonidas/. Jeżeli żyjemy w państwie prawa to miejsce takich ludzi jest w więzieniu , a ich prywatny majątek powinien zaspokoić obligatariuszy.
4.Propozycja zamiany długu na akcje i rolowanie obligacji , o ile M.P. nadal będzie prezesem nie ma sensu , tylko przedłuży agonię i przysporzy dalszych kosztów.
5.Należy pociągnąć do odpowiedzialności zawodowej i być może karnej biegłych rewidentów którzy sporządzali korzystne dla spółki sprawozdania finansowe.
Podsumowując uważam , że tylko działania prokuratury mogą zasadniczo zmienić sytuację.
Pzdr wszystkich umoczonych.

Michoo
0
Wpisów: 34
Wysłane: 2 maja 2015 11:11:06
Mysle jednak, ze pieniadze sa do odzyskania (przynajmniej w zadawalajacej czesci). Przeciez w Spolce dalej sa portfele wierzytelnosci i umowy z tytulu inkaso. Pozostaje tylko kwestia restrukturyzacji Spolki i jej zadluzenia. Wiadomo, nie moze tego zrobic Pawlowski, bo dla rynku kapitalowego przez swoje klamstwa stal sie zupelnie niewiarygodny! Zgromadzenie Wierzycieli powinno wprowadzic do Spolki nowego Prezesa, ktory bedzie wiedzial jak prowadzic firme, a przede wszystkim bedzie osoba wiarygodna w oczach Inwestorow. Po takiej zmianie Pawlowski powinien funkcjonowac w Spolce jeszcze przez jakies 3 miesiace, zeby wprowadzic nowa osobe, a potem zwyczajnie ustapic i to powinno byc w umowie.

Swoja droga sprawa oczywiscie nadaje sie do mediow. Sam myslalem o programach typu "Panstwo w panstwie" itp. Ale mysle, ze to jeszcze nie jest ten etap. Najpierw zabezpieczmy swoje interesy finansowe, a potem dzialajmy w mysl ogolnie pojetej sprawiedliwosci (prokuratura, media itp.)

markiewk
0
Wpisów: 21
Wysłane: 2 maja 2015 20:25:59
Czy ktoś z Państwa myśli o znalezieniu kancelarii innej niż Nomad Partners ?

Tak by podjąć praktyczne działania utrudniające funkcjonowanie eKancelarii w likwidacji oraz dalszą karierę osób powiązanych.

Bo zakładam że obecnie celem istnienia eKancelarii i tych sławnych propozycji układowych jest tylko wygaszenie działalności z maksymalnym transferem resztek majątku - bo dalej dla mnie nie jest jasne czy sa jakieś portfele wierzytelności czy ich nie ma.

jeżeli tak to proszę o kontakt na priv.

Krzychu46
0
Wysłane: 3 maja 2015 21:20:13
Jeszcze raz apeluję do wszystkich zainteresowanych:
1.Piszcie skargi do KNF/knf@knf.gov.pl/ z żądaniem wszczęcia postępowania i zgłoszenia sprawy do prokuratury,
2.Jeśli ktoś może niech nagłośni sprawę w mediach ogólnopolskich .
Tylko w ten sposób możemy coś osiągnąć , a oszuści znajdą się tam , gdzie ich miejsce czyli w więzieniu.

de-13112024
0
Wysłane: 4 maja 2015 10:05:06
Pawłowski powinien skończyć podobnie jak Gniady:

Prezes windykatora ma zakaz prowadzenia działalności gospodarczej. Prokuratura bada wyciek informacji poufnych ze spółki.

Katowicki sąd orzekł, że Grzegorz Gniady, prezes i największy akcjonariusz Cash Flow (CF), przez 7 lat nie może prowadzić działalności gospodarczej ani pełnić funkcji członków organów spółek i innych podmiotów. Choć stało się to prawie miesiąc temu, rynek nic o tym nie wie. Dlaczego?

— Sam o tym nie wiedziałem, jestem zaskoczony. Wysłałem do sądu pismo z prośbąo informację w tej sprawie — mówi Grzegorz Gniady.

Z ustaleń „PB” wynika jednak, że szef CF był na ostatniej rozprawie, na której sąd zapowiedział ogłoszenie wyroku na początek kwietnia. Bez problemu mógł więc poznać jego treść.

Sąd potwierdził, na razie nieprawomocnie, że Grzegorz Gniady przez wiele miesięcy (CF zaczął mieć problemy z płynnością w październiku 2012 r.!) nie złożył wniosku o upadłość spółki, mimo że miał taki obowiązek. Zdaniem wierzycieli, doprowadziło to do ich pokrzywdzenia.

Okazało się bowiem, że CF nie stać nawet na upadłość.

Boo hoo! Boo hoo!

beavis
0
Wpisów: 175
Wysłane: 4 maja 2015 10:29:43
www.pb.pl/4056179,97774,cash-f...

i mam nadzieje ze Pawlowski zakonczy dokladnie w takim samym stylu i prokuratura dorwie sie do jego majatku!

markosw
0
Wpisów: 93
Wysłane: 4 maja 2015 11:16:52
bbbb napisał(a):

Sąd potwierdził, na razie nieprawomocnie, że Grzegorz Gniady przez wiele miesięcy (CF zaczął mieć problemy z płynnością w październiku 2012 r.!) nie złożył wniosku o upadłość spółki, mimo że miał taki obowiązek. Zdaniem wierzycieli, doprowadziło to do ich pokrzywdzenia.

Ten sam zarzut powinien zostać postawiony prezesowi E-kancelarii gdyż ta spółka jak wynika z analizy raportów finansowych również od wielu miesięcy miała problemy z płynnością a jej dalsze funkcjonowanie (mimo innych publicznych zapewnień jej prezesa) uzależnione było tylko od powodzenia sprzedaży kolejnych emisji obligacji.

INFORMATOR
0
Wpisów: 4
Wysłane: 4 maja 2015 15:36:24
Po co to forum??? "Powinno się złożyć zawiadomienie do prokuratury..., powinno to, powinno tamto..." Jesteście jak stado owieczek, będziecie sobie pisać w najlepsze a nikt nie złoży żadnego wniosku... Piszecie o słabym zarządzaniu prezesa a sami jednego wniosku nawet nie potraficie złożyć :) Zastanówcie się ludzie co do tej pory można było zrobić a co zrobiliście...Ruszcie dupy z fotela, zacznijcie działać.

markosw
0
Wpisów: 93
Wysłane: 4 maja 2015 18:04:59
Skąd ta pewność INFORMATORZE, że żaden wniosek od obligatariuszy do prokuratury nie wpłynął? Ja bym tego taki pewien nie był. To nie od od chęci wierzycieli zależy jak postąpi prokuratura ale od materiałów dowodowych potwierdzających winę Zarządu EKA (przynajmniej w teorii). Zapewne większość obligatariuszy chciałaby posadzenia prezesa EKA za kratkami i zlicytowania jego majątku osobistego. Tylko, że chcieć to nie znaczy móc.

ax1234
0
Wpisów: 10
Wysłane: 4 maja 2015 19:31:19
czytając sprawozdanie E-Kancelarii jestem zaskoczony, że tylko czterech obligatariuszy złożyło pozew wobec niej raptem na 70 tys. Reszta wierzy w układ, po sprawozdaniu rocznym i notatce biegłego bo opinią i raportem z badania to to nie jest, nie będzie układu, nie będzie upadłości tylko latami trwająca likwidacja. Tam już nic nie ma . Natomiast pozew na 23 mln to bajka pod tytułem mamy przychody.

de-13112024
0
Wysłane: 4 maja 2015 20:26:20
niestety, wyszło że miałem rację - Pawłowski to palant i złodziej;
na szczęście zdążyłem sprzedać obligacje tego śmiecia z niewielką stratą; podobnie udało mi się wyjść ( po 99% ) z obligacji innego śmiecia Cash Flow;

Boo hoo! Boo hoo! Boo hoo!

robertokot25
0
Wpisów: 1 241
Wysłane: 4 maja 2015 20:36:37
Ja jak z kimś rozmawiam i ktoś wspomina o chęci inwestycji w obligi to odsyłam ich na forum stockwatch - i zostają wyleczeni z nieczystych myśli od ręki :)

Krzychu46
0
Wysłane: 4 maja 2015 21:58:25
Witam zainteresowanych. Jeszcze raz apeluje trzeba zalać KNF mailami ze skargą na działalność EKA/knf@knf.gov.pl/.Istotą skargi winno być oszustwo popełnione przez zarząd i polegające na świadomym wprowadzaniu w błąd obligatariuszy co do sytuacji finansowej firmy. Spowodowało to niekorzystne rozporządzenie prywatnym majątkiem obligatariuszy/ tzn zakup obligacji firmy działającej na zasadzie piramidy finansowej, jak w Amber Gold/. Należy też zwrócić uwagę na brak działań KNF w zakresie kolejnych emisji spółki , a także w zakresie przedstawionej złodziejskiej propozycji układowej.Obowiązkiem KNF jako nadzorcy rynku kapitałowego w Polsce jest dbanie o interesy jego uczestników/w tym obligatariuszy. W skardze powinno się znaleźć także żądanie zgłoszenia do prokuratury w związku z podejrzeniem popełnienia przestępstwa. Pamiętajmy , że mamy rok wyborczy , a urzędnicy są na to wrażliwi. Ważne byłoby też nagłośnienie medialne/media ogólnopolskie/ , ale to przekracza moje możliwości. A moze ktoś znajdzie metodę?Pzdr

markiewk
0
Wpisów: 21
Wysłane: 4 maja 2015 22:44:34
ax1234 napisał(a):
czytając sprawozdanie E-Kancelarii jestem zaskoczony, że tylko czterech obligatariuszy złożyło pozew wobec niej raptem na 70 tys.

bo do czasu publikacji raportu zaległa była tylko seria EKA0215,
Nominalnie 4,3 mln częściowo wykupiona.
Więc mniej więcej tylko 10% wolumenu obligacji ma podstawy do roszczeń.
Sam fakt wniosku o likwidacje układową nie daje nam chyba prawa do składania pozwów o obligacje jeszcze niezaległe, mam rację ?

zi
zi
0
Wpisów: 191
Wysłane: 6 maja 2015 11:26:44
A czy ktoś się orientuje czy spółka to w ogóle prowadzi jeszcze jakąś działalność operacyjną, tzn windykuje na zlecenie i windykuje z własnych posiadanych jeszcze pakietów?? Czy tam już tylko wyczekiwanie na decyzję sądu jest, a zarząd tylko pensje pobiera?

Gregorio
0
Wysłane: 6 maja 2015 21:50:04
Dla EKA1115 w arkuszu po stronie K jest oferta kupna po 2%, wczoraj widziałem też ofertę sprzedaży PKC. Mimo tego do transakcji nie doszło. Czy ktoś zorientowany mógłby odpowiedzieć dlaczego? Domyślam się, że chodzi o widełki, ale czy w tej sytuacji przy takich poziomach cen w ogóle może dojść do transakcji?

robertokot25
0
Wpisów: 1 241
Wysłane: 6 maja 2015 23:25:02
tak się zarabia na upadłościach :), nie dziwota że czasem brak kasy na przeprowadzenie upadłości...
polakcandwa.blogspot.com/2015/...
Edytowany: 6 maja 2015 23:29

zi
zi
0
Wpisów: 191
Wysłane: 11 maja 2015 13:30:30
Czy wie ktoś coś na temat terminu rozpatrzenia przez sąd zagadnienia upadłości? Bo to już dwa miesiące mijają od chwili złożenia wniosku.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

89 90 91 92 93

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,546 sek.

glkalntn
tcgeikxa
vafsnzjl
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 827,68 zł +384,14% 96 827,68 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
cijnevbq
ivdvtqev
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat