Temat:
ERG
|
|
Temat:
ERG
czesc.kupilem dziaj troche tego mysle ze bedzie ok
|
|
Temat:
CHEMOS
ciekawe czy znow ktoras ze spolek zaleznych nie bedzie sypala na dniach
|
|
Temat:
ENAP
spolka ciekawa juz bardzo dlugo sie kisi. ale poczekam na jakies wieksze ruchy pieniadz musi pracowac a nie lezec
ale dlugoterminowo powinno byc ok
|
|
Temat:
TECHMEX
derbi napisał(a):a wiecie kiedy mozna sie spodziewac rozprawy? prawdopodobnie w styczniu.jutro bede dzwonil do sadu jak cos to napisze czy juz dane papiery
|
|
Temat:
TECHMEX
Zarząd i część wierzycieli spółki walczą teraz, by decyzję o upadłości likwidacyjnej Sąd Okręgowy zamienił na upadłość z możliwością zawarcia układu. Wierzą, że Techmex po restrukturyzacji będzie rentowną firmą. Można jednak odnieść wrażenie, że mają sprzeczne interesy. – Upadłość z możliwością zawarcia układu jest lepsza, bo pozwoli lepiej zaspokoić wierzycieli. Po tegorocznej redukcji kosztów w 2010 roku spółka może mieć zyski – mówi Dziennikowi Gazecie Prawnej Jacek Studencki, prezes Techmeksu. – Jesteśmy zwolennikami upadłości z możliwością zawarcia układu. Techmex jest w stanie generować przychody. Trzeba jednak podnieść jego kapitał. Gotowi jesteśmy w tym uczestniczyć – mówi DGP Jacek Piotrowski, wiceprezes Komputronika. Dodaje, że Komputronik, który jest wierzycielem Techmeksu, chce dług zamienić na akcje, a także objąć część akcji za gotówkę. – Po zawarciu układu konieczne jest powołanie zarządu działającego w porozumieniu z wierzycielami – dodaje Jacek Piotrowski. – Z Komputronikiem mamy wyraźny konflikt interesów – komentuje Jacek Studencki.
|
|
mam juz cos na oku ale czekam na styczen.bo czuje korekte na rynku i to mnie trzymie zeby narazie nie kupowac
|
|
Temat:
ATM
tomasz79 napisał(a):Stoper napisał(a):sprzedalalem rano.dzieki widać, że ludzie nie wierzą w politykę firmy, bo od samego początku wywalają i kurs się systematycznie osuwa..., nie wierząc w to, że spółka może dalej się rozwijać i pozyskiwać kontrakty. wygląda na to, że wg większości sprzedających akcjonariuszy to ostatni kontrakt. jesli bym nie wierzyl to miesiac czasu bym na nien nie siedzial.glosno bylo ze bedzie wygrane .kupuj plotki sprzedaj fakty
|
|
sprzedalem po 10zl.pozdr  atm
|
|
Temat:
ATM
sprzedalalem rano.dzieki
|
|
Temat:
ATONHT
Tektyl napisał(a): Stoper napisał(a):mathu napisał(a):No właśnie nie wiem kiedy głosowanie, na stronie Sejmu mam tylko informację że jutro jest sprawozdanie komisji środowiska.
Co do wychodzenia - ja zostaję. dzwonilem do ministerstwa ale tam taki stary baran za przeproszeniem ze nic sie nie dowiedzialem.szok co za ludzie tam pracuja nie maja zielonego pojecia po co tam siedza Z tego, co się orientuję, to komisja środowiska działa w sejmie- władza ustawodawcza, a ministerstwo to władza wykonawcza, więc nic dziwnego, że "stary baran" nic nie wiedział... widzisz kolego tam tez dzwonilem i dali mi tel do kogo innego wiec jesli nie dzwonisz nie pytasz to guzik wiesz
|
|
Temat:
ATONHT
mathu napisał(a):No właśnie nie wiem kiedy głosowanie, na stronie Sejmu mam tylko informację że jutro jest sprawozdanie komisji środowiska.
Co do wychodzenia - ja zostaję. dzwonilem do ministerstwa ale tam taki stary baran za przeproszeniem ze nic sie nie dowiedzialem.szok co za ludzie tam pracuja nie maja zielonego pojecia po co tam siedza
|
|
Temat:
ATONHT
mathu napisał(a):Pojawił się straszak 5,10 10 000 13:26:08
Kilku się wysypało, zaraz potem pojawiło się analogiczne 4,90 10 000 13:45:29 ale tym razem po lewej.
Kurs w kleszczach i zbieranie. Rano było to samo - spadek pod 5 zł, trochę zbierania i nagle 5.20 i wyżej.
Pamiętajcie że kluczowym wydarzeniem będzie głosowanie ustawy o odpadach. Do tego momentu nie ma co patrzeć na kurs. ktorego glosowanie ja tu widze jutro korekte ale jak gleboka to nie wiem i jak dlugo bedzie trwala mi to wyglada na wychodzenie z papiera
|
|
Temat:
JAGO
2008 roku tak mowil a za rogiem 2010
elektrim jesli wroci to z jakimi aktywami wie ktos??
elektrim byl super spekulacyjny gra byla o ere a jak wrozi to juz pewnie bez niej wiec o co bedzie gra?
niebrzydowski zrobil blad ze nie sprzedal w wezwaniu mysli jak leszcz ze bedzie multimilionerem i chyba sie przeliczyl ze zostanie dzieki elekowi.teraz to wsadza do jago spolke ktora nie jest notowana nie wiadomo czy wroci a jak wroci to z czym?
|
|
Temat:
GANT
estevar napisał(a):Czy ktoś mógłby mi powiedzieć skąd się bierze i jakie ma uzasadnienie ta radosna równia pochyła po jakiej ostatnio zjeżdża kurs?  Gdzie tym razem się zatrzymamy? Z góry dziękuję! albo 22zl albo 20zl 7 styczen pp bardzo ciekawe czy cos bedzie rosl pod ta date
|
|
Temat:
ATONHT
ktorego grudnia jest to glosowanie nad ustawa?
|
|
Temat:
ATM
3 dni spadkow na gpw moze w koncu jutro odbicie bedzie
atm nie zle jak na ten rynek
|
|
morfeusz napisał(a):Rozumiem, podejmujesz bardzo duze ryzyko inwestujac wszystko w jeden papier. Dodatkowo ta informacja moze byc juz w cenach... ale oczywiscie trzymam kciuki. wieczorem rzuce okiem na ta spolke z punktu widzenia at no i moze skusze sie na zakup ok jak zrobisz wykres to napisz co w nim widzisz pozdr
|
|
Temat:
COLIAN
to poplyneliscie wybicie z trojkata dolem
|
|
morfeusz napisał(a):Stoper napisał(a):100% portwela w atm zakupiony po 9zl
czekam na kontrakt do konca gudnia wartosc okolo 0.5mld zl
jesli wygraja prace maja do 2016roku atm a nie atm grupa ?? atm sa
|
|
Temat:
ZREMB
Joker napisał(a):Ale Ganta do jednego worka z Jago oraz Zrembem nie wrzucałbym. Tam już fundy rozdają karty. Maciek za mały. I wpływu na to co dzieje się wewnątrz spółki także żadnego nie ma.
jakie fundy pionier zjechal do ponizej 5% wedy jak jago sypalo .teraz hoopek tam dziala .maciek nie to ze maly tylko bez kasy.mnie ciekawi tylko czy zremb jago ruszy bo narazie widac ze nikogo to nie interesuje zeby tym ruszyc a jak maciek tym nie ruszy to nikt.jago straty jedna nadzieja w monczniku,zremb tez ladnie ludzi ubrali jak zjezdzali z 66% walneli wsio w rynek to maskara co ci ludzie wyprawiaja .z tego co sie czyta na forach to tylko garstka osob mu wierzy bo ja np juz nie
|
|
100% portwela w atm zakupiony po 9zl
czekam na kontrakt do konca gudnia wartosc okolo 0.5mld zl
jesli wygraja prace maja do 2016roku
|
|
Temat:
ZREMB
ciekawe co z wezwaniem.maciek ostnio bardzo kombinuje i chyba za bardzo.na wszystkich swoich spolkach.jago to totalna katastrofa jeszcze chce wcisnac elektrim spolke ktora nigy moze nie wrocic na gpw.bym rozumial jesli by byl notowany ale widac ze kasy nie ma ze robi takie numery.szkoda a kiedys fajny spekulant byl i szlo nie zle z nim zarobic.a teraz jago,zremb,gant super gnioty gpw
|
|
wraca bum na plyty a tu cisza
|
|
Temat:
COLIAN
spolka w konsolidacji po wzrostach wsparcie 4,35 opor 4.65 jeszcze troche i jak koniunktura dopisze rajd pod wyniki za 4kw tylko troche cierpliwosci dobrze zarzadzana dobre wyniki tylko czekac
|
|
Temat:
ATM
arkusz prawie pusty na s iskierka i chyba pojedziemy.wyczekiwanie szkoda ze grecja wczoraj przeszkodzila tak to pewnie dzisiaj witalibysmy 10zl 9,36 .......... 378 .......... 11:59:44 9,37 .......... 1000 ......... 09:26:25 9,39 .......... 200 .......... 08:00:49 9,49 .......... 700 .......... 10:18:31 9,50 .......... 1000 ......... 10:05:11 9,58 .......... 1000 ......... 09:36:42 9,59 .......... 500 .......... 16:31:24 9,71 .......... 800 .......... 08:57:19 9,72 .......... 800 .......... 16:32:09 9,79 .......... 180 .......... 14:17:38 9,79 .......... 1000 ......... 10:02:51 _______________________________________ 9,80 .......... 712 .......... 08:01:59 9,80 .......... 500 .......... 08:53:00 9,80 .......... 1000 ......... 10:13:52 9,85 .......... 739 .......... 08:03:15 9,90 .......... 500 .......... 09:12:53 9,95 .......... 5000 ......... 09:08:38 9,98 .......... 101 .......... 09:19:49 9,99 .......... 1000 ......... 10:03:18 10,00 ......... 200 .......... 08:00:11 10,00 ......... 400 .......... 08:00:40 _______________________________________ 10,00 ......... 260 .......... 09:40:34 10,20 ......... 600 .......... 14:49:39 10,35 ......... 92 ........... 09:02:46 10,39 ......... 1000 ......... 10:03:40 11,47 ......... 905 .......... 08:04:03 11,99 ......... 176 .......... 15:53:05 12,00 ......... 400 .......... 12:10:08 12,30 ......... 830 .......... 09:46:27 13,00 ......... 240 .......... 10:17:40 14,90 ......... 352 .......... 08:01:01 _______________________________________ 14,90 ......... 1250 ......... 08:03:11 27,87 ......... 33 ........... 08:01:19
|
|
Temat:
ATM
wie ktos jak sytuacja wykresowa sie przedstawia
zasieg chyba 9.90 a jak przebije to gdzie opor nastepny ? i wsparacia?
|
|
Temat:
COLIAN
4.35 musza obronic
|
|
Temat:
ATM
jeszcze wkleje jakie spolka pokazala wyniki na 3kw
13.11. Warszawa (PAP) - ATM po trzech kwartałach 2009 r. wypracował 5,45 mln zł zysku netto wobec 0,27 mln zł w analogicznym okresie 2008 r. Po trzech kw. zysk operacyjny grupy wzrósł do 10,97 mln zł z 0,6 mln zł straty, a przychody do 206,3 mln zł z 149,74 mln zł. ATM uważa, że przyszłoroczne WZA powinno rozważyć wypłatę zaległej dywiendy za 2008 r. z kapitału rezerwowego - podała spółka w raporcie.
Jako główne powody dobrych wyników ATM wymienia wzrost przychodów z działalności telekomunikacyjnej z utrzymaniem ich wysokiej rentowności oraz dobre wyniki osiągane przez działalność integratorską.
"Z sukcesem realizujemy naszą strategię koncentrując się na tych dziedzinach naszego biznesu, które przynoszą nam stałe i powtarzalne przychody, charakteryzujące się wysoką rentownością. Pozwala to nam osiągać bardzo dobre wyniki operacyjne, nawet przy trudniejszym otoczeniu makroekonomicznym" - powiedział cytowany w komunikacie Roman Szwed, prezes ATM.
"Od pewnego czasu podkreślaliśmy, że spółka będzie zdolna generować zyski także poza IV kwartałem roku, który zwyczajowo jest najlepszy dla ATM. Udało nam się dotrzymać słowa, a jest to możliwe głównie dzięki coraz większej roli przychodów z telekomunikacji, choć nie bez znaczenia są tutaj wyjątkowo dobre wyniki generowane w 2009 roku przez naszą działalności integratorską" - dodał Tadeusz Czichon, wiceprezes ATM.
Po trzech kwartałach przychody z działalności telekomunikacyjnej wyniosły 67,4 mln zł, a integracja systemów teleinformatycznych dała 133,37 mln zł.
W samym III kw. grupa ATM miała 1,4 mln zł zysku netto, 1,1 mln zł zysku operacyjnego i 60,3 mln zł przychodów.
ATM w raporcie kwartalnym podkreślił dobre perspektywy dla wyników całorocznych.
"Jedynie obawa przed niespodziewanymi zjawiskami, które mogą towarzyszyć nasilaniu się zjawisk będących skutkiem spowolnienia gospodarczego i obecnej sytuacji makroekonomicznej powstrzymuje zarząd emitenta od podania prognozy określającej bieżący rok jako najlepiej zapowiadający się rok w ciągu ostatnich kilku lat dla generowanych przychodów i zysków możliwych do wypracowywania przez grupę" - napisano.
W związku m.in. z sytuacją na rynkach finansowych ATM nie wypłacił dywidendy z zysku za 2008 r. W raporcie za III kw. ATM sygnalizuje możliwość wypłacenia zaległej dywidendy z kapitału rezerwowego.
"(...) emitent uważa, że jeżeli sytuacja na rynkach finansowych wróci do normy, przyszłoroczne walne zgromadzenie powinno rozważyć podjęcie uchwały o przeznaczeniu środków z kapitału rezerwowego na wypłatę zaległej dywidendy za rok 2008" - napisano.(PAP)
gsu
|
|
Temat:
ATM
MSWiA obecnie negocjuje z trzema firmami: ATM, Comp i Sygnity w sprawie wdrożenia ogólnopolskiej sieci teleinformatycznej na potrzeby numeru alarmowego 112. Zakończenie przetargu i podpisanie umowy z wykonawcą planowane jest w IV kw. 2009 r. - poinformowała PAP Wioletta Paprocka, rzeczniczka MSWiA
|
|
Temat:
ATM
SGN: ATM, Comp i Sygnity złożyły oferty na OST 112
- CPI MSWiA otworzyło oferty w przetargu na wdrożenie ogólnopolskiej sieci teleinformatycznej na potrzeby numeru alarmowego 112. ATM złożył ofertę o wartości 490 mln zł, Comp o wartości 501 mln zł, a wartość oferty złożonej przez Sygnity to 509 mln zł - poinformowało PAP źródło rynkowe.
- Ofertę o najniższej wartości złożył ATM - 490 mln zł, Comp złożył ofertę o wartości 501 mn zł, a Sygnity 509 mln zł - powiedziało PAP źródło.
Informację potwierdziło też drugie, niezależne źródło. Rozmówcy PAP podkreślają, że na cenę oferty składa się kilka różnych elementów. CPI MSWiA nie przysłało jeszcze swojego stanowiska w tej sprawie.
ATM potwierdził fakt złożenia swojej oferty, ale nie chce się odnosić do wartości.
- Do czasu oficjalnego komunikatu MSWiA nie chciałbym się odnosić do przedstawionych informacji w kontekście konkretnej ceny w złożonej przez spółkę ofercie. Jedyne co mogę potwierdzić to fakt, że ATM złożył w ramach tego przetargu konkurencyjną ofertę i jest w stanie bazując na swoich kompetencjach zrealizować założenia - powiedział Maciej Klepacki, odpowiedzialny za komunikację w ATM.
- Spółka posiada bardzo duże doświadczenie w realizacji projektów tego typu co pozwala nam z optymizmem patrzeć na wyniki tego przetargu. Z pewnością pozytywne rozstrzygnięcie w tej materii byłoby największym kontraktem teleinformatycznym dla ATM SA w ostatnim czasie, który byłby dla spółki istotnym źródłem przychodów w najbliższych latach - dodał.
Projekt OST 112 ma na celu poprawę jakości współdziałania jednostek organizacyjnych Policji, Państwowej Straży Pożarnej i Państwowego Ratownictwa Medycznego w zakresie obsługi wywołań na numery alarmowe. W ramach jego realizacji przewiduje się budowę nowoczesnych systemów łączności, zarządzanych niezależnie od operatorów telekomunikacyjnych. Planowany termin zakończenia tego projektu to grudzień 2011 roku.
PAP na początku września informował, że ATM, Comp i Sygnity zostały zaproszone do tego przetargu.
Sprawdź bieżące notowania GPW na naszych stronach
źródło informacji: INTERIA.PL/PAP
|
|
Temat:
ATM
tylko czekac bo jesli ujawnili oferty to na dniach powinno byc oficjalne info kto wygral.papier wyzbierany.prosze zobaczyc arkusz s
|
|