PARTNER SERWISU
jcjrhzkv
2 3 4 5 6
Stoper
0
Wpisów: 35
Wysłane: 10 grudnia 2009 13:05:07 przy kursie: 4,12 zł
ktorego grudnia jest to glosowanie nad ustawa?

polluna
0
Wpisów: 4
Wysłane: 10 grudnia 2009 17:54:49 przy kursie: 4,12 zł
Hello , jestem od dawna posiadaczem tego waloru , od niedawna mogę się nazwać "szczęśliwym posiadaczem " ;) .
Jeśli chodzi o głosowanie nad ustawą to coś koło 17.12.2009 - mogłem się pomylić o 1 dzień .
Pozdrawiam forumowiczów .

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 10 grudnia 2009 18:29:38 przy kursie: 4,12 zł
polluna napisał(a):
Hello , jestem od dawna posiadaczem tego waloru , od niedawna mogę się nazwać "szczęśliwym posiadaczem " ;) .
Jeśli chodzi o głosowanie nad ustawą to coś koło 17.12.2009 - mogłem się pomylić o 1 dzień .

A nie jest to tylko drugie czytanie? Głosowanie chyba dopiero w styczniu.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

miras8
0
Wpisów: 12
Wysłane: 10 grudnia 2009 19:17:09 przy kursie: 4,12 zł
Z giełdą mam sporo wspólnego i to już od dawna. Sam siebie nazywam dzieckiem bessy :) "wchodziłem w nią" na końcu 2003. To był trudny okres do zarabiania a warrantów fiutów jeszcze nie było. Potem 6 lat pracy w domu maklerskim.
Ale do rzeczy:
lubię spólki , które prowadzą działalność do której mam przekonanie. Aton te zaliczyłem to swojego grona i pomimo "średnich" wyników finansowych zdecydowałem się wejść już dawno. NIestety kikla razy wchodziłem i tyleż samo razy wychodziłem :) Nie powiem z pozytywnym skutkiem. Ale ten ostatni rajd mi uciekł nad czym ubolewam. Wszedłem ponownie licząc na przyszłe wyniki bo jak już zauważyliście obecne i 4Q będzie "taki sobie". Liczę jednak tak jak Wy na ustawę i pozytywne kontrakty:) Kibicuję Atonowi i obserwuję uważnie. Wiem, że nie wniosłem nic nowego, ale wiele już zostało napisane , a zaistnieć jakoś trzeba salute Pozdrawiam cierpliwych

polluna
0
Wysłane: 10 grudnia 2009 21:48:42 przy kursie: 4,12 zł
mathu napisał(a):
polluna napisał(a):

A nie jest to tylko drugie czytanie? Głosowanie chyba dopiero w styczniu.

Racja, to będzie drugie czytanie .Głosowanie niestety nie wiem kiedy.

enforces
0
Wpisów: 1 506
Wysłane: 10 grudnia 2009 22:53:15 przy kursie: 4,12 zł
Cytat:
Ale ten ostatni rajd mi uciekł nad czym ubolewam. Wszedłem ponownie licząc na przyszłe wyniki bo jak już zauważyliście obecne i 4Q będzie "taki sobie". Liczę jednak tak jak Wy na ustawę i pozytywne kontrakty

to poczekaj na ustawę, będzie taniej...

czajnik
PREMIUM
0
Wpisów: 134
Wysłane: 10 grudnia 2009 23:09:38 przy kursie: 4,12 zł
2 grudnia 2009 r. Komisja Środowiska przyjęła sprawozdanie z prac nadzwyczajnej podkomisji
powołanej do pracy nad projektem ustawy o odpadach. II czytanie projektu odbędzie się na
kolejnym posiedzeniu Sejmu, czyli za dwa tygodnie.
Ostatnie posiedzenie podkomisji nadzwyczajnej do rozpatrzenia rządowego projektu ustawy o zmianie
ustawy o odpadach oraz niektórych innych ustaw (druk sejmowy nr 2002) odbyło się 27 listopada
2009 r.. Wówczas została uchwalona poprawka projektowanych przepisów art. 42 ust. 1a ustawy
o odpadach, umoŜliwiająca „unieszkodliwianie zakaźnych odpadów medycznych oraz zakaźnych
odpadów weterynaryjnych metodami, które przekształcają te odpady zapewniając w rezultacie
zawartość węgla organicznego nieprzekraczającą 5%”.
Zmieniono zatem wcześniejszą propozycję przepisu, przyjętą na jednym z poprzednich posiedzeń
podkomisji, która zakładała moŜliwość unieszkodliwiania odpadów medycznych jedynie metodami
termicznymi w temperaturze powyŜej 850 st. C. Metoda mikrofalowa znalazła się zarówno
w poprzednim, jak i obecnie przyjętym rozwiązaniu. Reaktor mikrofalowy BWW unieszkodliwia bowiem
zakaźne odpady medyczne i weterynaryjne zapewniając w rezultacie zawartość węgla organicznego
nieprzekraczającą 5%. Przepisy zezwalające na unieszkodliwianie azbestu w urządzeniach
przewoźnych, takich jak reaktor mikrofalowy Aton 200, pozostały niezmienione.
W dniu wczorajszym tj. 2 grudnia br., Komisja Środowiska, Zasobów Naturalnych i Leśnictwa przyjęła
sprawozdanie z prac podkomisji i skierowała projekt ustawy do II czytania. Odbędzie się ono za dwa
tygodnie, na kolejnym posiedzeniu Sejmu.

Przedstawiciele amerykańskich firm, zainteresowanych zakupem technologii oraz urządzeń
ATON-HT przyjadą na początku przyszłego roku do Polski. Jest to efekt ostatniej wizyty
reprezentantów Spółki w USA.

A w ogóle to zajrzyjcie na stronę Atona. Jest tam wiele informacji.
http://www.aton.com.pl

enforces
0
Wpisów: 1 506
Wysłane: 11 grudnia 2009 16:31:48 przy kursie: 4,10 zł
Cytat:
Zarząd Spółki ATON HT S.A. informuje, iż podjął decyzję o odwołaniu prognozy wyników finansowych dla roku 2009, które zostały opublikowane w raporcie bieżącym nr 33/2009 z dnia 25 czerwca 2009 r.

Decyzję o odwołaniu prognoz wyników finansowych na rok 2009 oraz podstawowych założeń ich dotyczących, Zarząd ATON HT S.A. podjął z trzech powodów opisanych i przedstawionych wcześniej w opublikowanym Raporcie za III kwartał 2009 roku.

Podstawowym powodem odwołania prognoz jest niezakończenie do dnia dzisiejszego prac legislacyjnych związanych z przyjęciem ustawy dopuszczającej urządzenia typu ATON w zakresie unieszkodliwiania odpadów zawierających azbest, medycznych, zakaźnych, etc... Dodatkowo na brak możliwości zrealizowania prognozy finansowej w zakresie przychodów, wpłynęło opóźnienie realizacji umowy na sprzedaż urządzeń ATON BW 500 z powodu przedłużających się prac testowych nad urządzeniem oraz pośrednio kryzys gospodarczy.

Wszystkie wymienione czynniki spowodowały, że zarówno na poziomie przychodów, jak również zysku netto Spółka nie osiągnie w 2009 roku zakładanych wyników.

Jednocześnie Zarząd informuje, iż niezależnie od problemów opisanych wyżej, Spółka podejmuje szereg działań zmierzających do dywersyfikacji źródeł przychodów i uniezależnienia zysków Spółki od terminu zakończenia procesu legislacyjnego związanego z zmianą ustawy o odpadach. Szczególny nacisk kładziony jest na promowanie technologii MTT i MOS oraz urządzeń Spółki za granicą, gdzie nie występują ograniczenia prawne.

śmierdząca sprawa. 25 czerwca prognoza i dopiero teraz odwołują... nie jest to dobre info.

Cytat:
Zarząd ATON-HT SA informuje, iż w dniu 11.12.2009 roku otrzymał ostatnią transzę dofinansowania w wysokości 369 612, 88 PLN z Ministerstwa Gospodarki na realizację projektu pt "Przeprowadzenie badań i komercjalizacja technologii MTT w ATON-HT SA" w ramach Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka, lata 2007-2013.
Program ten zakłada wsparcie inwestycji o dużym znaczeniu dla gospodarki. Głównym celem projektu było utworzenie Ośrodka Badawczo Rozwojowego spółki ATON-HT wraz z wyposażeniem oraz przygotowanie prototypów urządzeń wykorzystujących opatentowaną przez Spółkę technologię MTT (Microwave Thermal Treatment). Realizacja celu głównego wymagała przeprowadzenia następujących działań inwestycyjnych: - nabycie robót i materiałów budowlanych w zakresie dostosowania obiektu do potrzeb Ośrodka Badawczo Rozwojowego - działanie zrealizowane, - zakup wyposażenia badawczego i pomiarowego do laboratoriów: mikrofalowego, chemicznego, fizyko-chemicznego wraz z utworzeniem zespołu elektroników - działanie zrealizowane, - wytworzenie prototypów urządzeń do utylizacji w oparciu o technologię MTT - działanie zrealizowane.
Edytowany: 11 grudnia 2009 16:34

maciej_k
0
Wpisów: 96
Wysłane: 11 grudnia 2009 16:58:23 przy kursie: 4,10 zł
Witam,

a ja chyba poczekam z zakupem jak cos w koncu bedzie pewnego, nie kupuje nadziei - KUPUJE FAKTY, bo później mogę się rozczarować....:

źródło:
www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...

11.12.2009 16:21
depesze
ATONHT RB 0054/2009 Zrealizowanie ostatniego etapu dofinansowania Ośrodka Badawczo Rozwojowego

Treść raportu pod adresem :

www.newconnect.pl/?page=1045&a...

pozdrawiam,

internet99
0
Wpisów: 83
Wysłane: 11 grudnia 2009 18:16:58 przy kursie: 4,10 zł
maciej_k napisał(a):
Witam,

a ja chyba poczekam z zakupem jak cos w koncu bedzie pewnego, nie kupuje nadziei - KUPUJE FAKTY, bo później mogę się rozczarować....:

źródło:
www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...

11.12.2009 16:21
depesze
ATONHT RB 0054/2009 Zrealizowanie ostatniego etapu dofinansowania Ośrodka Badawczo Rozwojowego

Treść raportu pod adresem :

www.newconnect.pl/?page=1045&a...

pozdrawiam,

nie wiem czy wiesz, ale na giełdzie najwięcej można zarobić właśnie na nadziei...

owner
6
Wpisów: 2 876
Wysłane: 11 grudnia 2009 18:22:56 przy kursie: 4,10 zł
internet99 napisał(a):
maciej_k napisał(a):
...

nie wiem czy wiesz, ale na giełdzie najwięcej można zarobić właśnie na nadziei...

myślałem że na plotkach, bo fakty to się sprzedaje a nadzieja umiera ostatnia...
EEX

miras8
0
Wpisów: 12
Wysłane: 12 grudnia 2009 02:27:44 przy kursie: 4,10 zł
maciej... kupuje się plotki i prognozy ... fakty się sprzedaje

Gorbashow
6
Wpisów: 271
Wysłane: 13 grudnia 2009 02:32:10 przy kursie: 4,10 zł
zalezy od horyzontu inwestycji...

maciej_k
0
Wpisów: 96
Wysłane: 13 grudnia 2009 16:50:39 przy kursie: 4,10 zł
Gorbashow napisał(a):
zalezy od horyzontu inwestycji...

Doklanie, mnie akurat interesuje dłuzszy horyzont, ze wgledu na fakt, iz w pracy nie mam czasu sledzic kursów spółek, jak i pojawiajacych sie informacji ze spółek - stad nie mam mozliwosci reagowania na poszczegolne sytuacje. Dlatego jakbym ustawil sie z kupnem z rana w czwartek lub w piatek, to bym sie zaplakal po takim infie po przyjsciu do domu i spojrzeniu w swoj porfel (bo raczej spodziewam sie zjazdu).

A jesli chodzi o uzyte slowo nadzieja, to przez to rozumiem wypowiedz wczesniejsza zarzadu, ze bedzie fajnie, bo zyja nadzieja ze cos tam sie zalatwi po ich mysli i juz bedzie fajnie Whistle .

pozdrawiam

Parow
0
Wysłane: 13 grudnia 2009 21:47:29 przy kursie: 4,10 zł
Witam na forum, jestem tu nowy.

Co do ATONa: Smiem przypuszczac, ze oplaca sie nawet teraz wejsc w inwestycje. Chociaz osobiscie poczekalbym jeszcze z dzien, dwa, byc moze kurs osiadzie na oporze w granicach 3,5-3,7, a potem pytanie, do ilu uda sie dojsc. Spółke czeka dużo pozytywnych informacji, pod które teraz rozgrywa się gra. Najbliższy ważny punkt: 16 listopad i drugie czytanie ustawy. Sęk tkwi w tym, że panuję powszechne przekonanie, że to DOPIERO drugie czytanie.
"Proces legislacyjny w Polsce" napisał(a):
(...)Jeżeli w drugim czytaniu projekt nie został skierowany ponownie do komisji wówczas można niezwłocznie przystąpić do trzeciego czytania, które obejmuje przedstawienie przez posła sprawozdawcę poprawek i wniosków zgłoszonych podczas drugiego czytania, a następnie głosowanie.

A może AŻ?

Póki co nie znam żadnej metody wyceny spółki, co pewnie jest jeszcze trudniejsze dla niedziałającego projektu, ale, jeśli wierzyć raportom kwartalnym, dnia 30.09 C/WK wynosiło 1.0 przy cenie 2.6 - 2.7. Także dla spółki HT obecna cena nie dyskontuje praktycznie niczego, prócz wcześniejszy obaw, że spółka po prostu nie wypali.

Ale żeby powalczyć o obiektywizm, podrzucę pare consów. Otóż zastanawia mnie, czemu firma działająca od paru ładnych lat z niby rewolucyjną i tańszą technologią nie potrafiła sprzedać żadnego produktu? I to na rynku wszelako rozumianej ekologii, zdrowia i innych pedalskich haseł promowanych przez rządy i nasze społeczeństwo. Co jest nie tak? O czym MY tutaj nie wiemy? Następna sprawa: był ktoś z Was w siedzibie spółki? Notowana na NC firma, mająca przynosić miliony, w tym samym budynku, co poprzednie FIREMKI pana Dr inż. Parosy. Co do hali: szczerze mówiąc to tak do końca nie chcę mi się wierzyć, że tam coś poważnego powstaje. A prezes Pasztet? Może tu tkwi błąd? No i kolejne pytanie: jak wielka jest cierpliwosc akcjonariuszy do ufania w obietnice a nie w liczby?

internet99
0
Wpisów: 83
Wysłane: 13 grudnia 2009 21:47:56 przy kursie: 4,10 zł
owner napisał(a):
internet99 napisał(a):
maciej_k napisał(a):
...

myślałem że na plotkach, bo fakty to się sprzedaje a nadzieja umiera ostatnia...

to źle myślałeś. a stwierdzenie, że nadzieja umiera ostatnia niewiele wnosi do dyskusji... Bez odbioru
Edytowany: 13 grudnia 2009 21:49

mathu
0
Wysłane: 14 grudnia 2009 15:09:30 przy kursie: 4,90 zł
No i co Maciej, dalej czekasz na fakty?king
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

pikon7
0
Wpisów: 87
Wysłane: 14 grudnia 2009 16:14:29 przy kursie: 4,90 zł
No, no. Coraz ładniej to wygląda :) Dzisiaj dokupiłem znowu, mam nadzieję że na tym wzrosty się nie skończą. Wolumen rośnie, kurs też, czego więcej chcieć? Boo hoo!

Pamiętam rok temu w październiku jak Immoeast był po 0,90 zł rósł po 70 , 50 , 15 procent dziennie i mówiłem sobie że nie ma co wchodzić , bo za drogo jest, a tymczasem po kilku miesiącach wskakiwałem kiedy akcje były dużo,dużo droższe. Teraz kurs immoeastu w okolicach 16 złotych.

del-20121204
0
Wpisów: 82
Wysłane: 14 grudnia 2009 16:38:43 przy kursie: 4,90 zł
mathu napisał(a):
No i co Maciej, dalej czekasz na fakty?king

mathu pozwolę sobie ponowić pytanie... dalej trzymasz ???? :)

przypadek ATO dajemi do zrozumienia, że czasami szybkie decyzje mogą przynieść szybkie zyski (jak wiesz zawachałem się przy skokach 3,30-3,50 i czekałem na spadek na 3)...

pozdrawiam
Contraria sunt Complementa

mathu
0
Wysłane: 14 grudnia 2009 16:58:12 przy kursie: 4,90 zł
Trzymam cały czas (poza kombinacjami o których pisałem w temacie "Płacz"). 100% w AtonieBoo hoo!

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE ATONHT

2 3 4 5 6

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,442 sek.

onyuwxwi
israrvzo
myyzcvar
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
pluwfjdj
yorqgzxm
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat