euotmpjy
Advertisement
PARTNER SERWISU
fsmwzvwn
toimek

toimek

Ostatnie 10 wpisów
Niestety nic więcej nie wiem :( powiedzmy, że intuicja mi tak podpowiada. Przy niewielkim ff nawet nieśmiały insider może ruszyć kursem :)

Tu nie ma co szukać dziury w całym, tylko cieszyć się że rośnie :)

A tak serio, to po odcięciu dywidendy (rekordowej przypominam) kurs stał praktycznie w miejscu, a przecież w spółce źle się nie dzieje, wręcz odwrotnie. Inwestorzy przypomnieli sobie o giełdowym detaliście. Możliwe jest, że rośnie pod ciekawe info, które pojawi się na dniach.. Grunt to obserwować i pozwalać rosnąć :)

Szkoda :( moglo byc cos interesujacego do obseracji i nauki...

Ja tez nie sadze zeby pierwsZa sesja byla spadkowa. Jak dobrze pojdzie to zdaza sie zalapac na rajd sw. Mikolaja + potencjalna animacja. Choc zgadzam sie ze w srednim terminie nie bedzie rewelacji, na co sam po cichu licze, bo nie zapisalem sie, a chetnie te akcje nabede troche taniej. Teraz czekamy na info czy bedzie redukcja w co osobiscie watpie..

Czyli plotki sie sprawdzily. Instytucjonalni mocno obnizyli cene, co nie jest zle, bo daje wieksze szanse na udany debiut.

Witam,

tak mnie wczoraj naszło wieczorem.. Czy są jakieś plany, być może nawet już prowadzone są prace, nad stworzeniem wersji mobilnej Stockwatch na iOS i Androida?

Grono użytkowników smartfonów z tymi systemami bardzo mocno się rozrasta i założę się, że wielu użytkowników Stockwatch'a ma tego typu zabawki. Fajnie byłoby mieć możliwość przeglądanie portalu w postaci zgrabnej, przejrzystej aplikacji.

Chociażby samo forum można by dostosować do aplikacji typu Tapatalk [klik]. Korzystam z niej do innego polskiego forum i trzeba przyznać że na iOS sprawdza się to wyśmienicie..

takie food for thoughts :)

Jak mnie pamięć nie myli 14 grudnia ma być debiut.

Nick46 & wapkil dzięki za merytoryczny głos w dyskusji.

Faktem jest, że póki co nie podważam fundamentów spółki, więc wapkil ma racje, że nick46 trochę mija się z moimi pytaniami. Niemniej zawsze dobrze poznać konstruktywną krytykę, która może nieco ostudzić mój zapał co do tej spółki.

Na chwile obecną bardzo zastanawia mnie różnica cen akcji zwykłych i niemych. Te drugie z racji swojej charakterystyki bardzo mi pasują, ale może po debiucie będzie taniej...

lock-up nie jest przypadkowy. Z tego co kojarzę w prospekcje jest informacja, że w ciągu 12 miesięcy właściciele będą szukać klienta na wszystkie akcje.. czyli kto wie, czy nie szykują już teraz gruntu pod wezwanie.. :)

Jeśli dobrze rozumuję... gdy ostateczna cena będzie znacząco niższa, np 60zł, wtedy cena preferencyjna będzie odpowiednio obniżona, np. do 57zł, to automatycznie zmniejszy wartość wszystkich zapisów w puli preferencyjnej, a miało być 30 mln zł. Więc:
1. zgodzą się na "niepełną" pule preferowaną,
2. obliczyli to na nieobniżanie ceny,
3. otworzą jeszcze opcje zapisu w puli preferowanej.

Niestety o cenie dowiemy się po zakończeniu zapisów, więc opcja 3 raczej odpada. Pocieszam się, że w Aliorze pracują na prawdę kumaci ludzie, więc na pewno coś wymyślą ;)

A czytał ktoś prospekt? Może jest jakaś furtka, żeby rozszerzyli pulę preferowaną. Po cenie z dyskontem było dla mnie do rozważenia, ale po 71zł uważam, że za drogo.

Co myślicie o eksperymentalnej emisji akcji niemych?

Posiadam troche akcji zwykłych - podoba mi się spółka i jej strategia (zwłaszcza rozwój sieci dealerskiej astona martina ;) ). W związku z tym nie zamierzam póki co się pozbywać akcji, ale zastanawiam się, żeby sprzedać akcje zwykłe i kupić nieme. I tak nie korzystam z prawa głosu na WZA, a perspektywa stałej dywidendy jest interesująca. Poza tym lubię innowacyjne produkty.

Zastanawia mnie tylko, jakie są doświadczenia na innych giełdach, zwłaszcza w kwestii:

a) płynności akcji niemych po emisji
b) różnicy w wrażliwości na informację ze spółki między akcjami zwykłymi a niemymi
c) konsekwencji tej emisji dla kursu akcji zwykłych ( cena emisyjna znacząco wyższa niż obecny kurs akcji zwykłych )

Będę wdzięczny, jeśli ktoś mądrzejszy ode mnie podzieli się swoimi doświadczeniami i opinią co do w/w spraw.

Zarząd pokazał ciekawy raport okresowy. Kiedy można spodziewać się omówienia?

wapkil - prawie udało Ci się zepsuć to, co wcześniej zbudowałeś :)

Ja niestety zaspałem kilkanaście dni temu i nie zbudowałem ratio przy poziomach poniżej 2100. Przy obecnym strike'u kończe minimalnie na plusie, a i to dzięki wcześniejszemu podnoszeniu wykresu.

Czas zabrać się za kolejną serie.

Do zobaczenie w nowym wątku.

@wapkil

dobrze zrozumiałem: dotychczasowy maksymalny koszt jest punktem referencyjnym (na skali 0%), czyli przy obecnym kształcie krzywej wypłaty, możesz osiągnąć ok 110% zainwestowanego kapitału, tak?

wapkil, ty masz już taki wykres, że chyba nie da się go zepsuć (nie podpuszczam oczywiście).

Z ciekawości spytam, czy powystawiałeś shorty, czy zamknąłeś jakieś longi?

zamknąłem x2 shorty. Troche ryzykownie, bo blisko, się wystawiłem, ale plan się powiódł. W zależności od zmienności będę próbował tak jeszcze raz albo put ratio jak zakładałem na samym początku. Will see.

Nie wiem dlaczego nie mogę edytować poprzedniego posta więc wklejam na nowo:

kliknij, aby powiększyć

udało się zrobić wylewitować mój stelaż. Jestem już bezpieczny, że nie stracę, więc teraz będę majstrował żeby podnosić go wyżej.

kliknij, aby powiększyć

chyba masz za dużo wolnego czasu w ciągu dnia :)

nadal masz ładny profil wypłaty, i wg mnie, ciężko będzie na tym nic nie zarobić.. no chyba że znów coś przekombinujesz ;)

wapkil, tak z ciekawości: wysoko ponad osią masz wierzchołek tego stelaża?

Ja właśnie kombinuję, żeby podnieść swój wykres i zrobić szerszy stelaż, również lewitujący, ale troche mniej ;)

Taka spółka jak IQP nie będzie pewnie nigdy publikować prognoz finansowych. Zbyt duże ryzyko sporych ruchów, zarówno in plus jak i in minus. O ile in plus prognozy na pewno pomogłyby kursowi, o tyle in minus... ( nie ma chyba spółki chcącej publikować kiepskie prognozy ) Ze względu na IR nie ma nic gorszego jak rozpoczęcie publikacji prognoz, a później ich wstrzymanie.. w dłuższej perspektywie to robi więcej złego niż dobrego.

Duża luka na otwarciu i kurs leci przy zwiększonych, w stosunku do ostatnich dni, obrotach. Czy ktoś coś już wie?

Kurs od dłuższego czasu kręci się koło 105-115zł, więc albo info jest od bardzo dawna zdyskontowane ( mało prawdopodobne, bo przecież nie wiedzieli w przed końcem 2011 jaki będzie zysk za ten rok ), albo rynek jeszcze nie przetrawił tej informacji i reakcje kursu dopiero mamy przed sobą. Może dzisiejsza luka to pierwsza luka wzrostowa.

I ja dołączę się do zabawy opcyjnej. Do tej pory tylko czytałem o waszych poczynaniach, teraz i ja coś pokombinuję.

Póki co traktuję to bardziej edukacyjnie, a że trochę pozapominałem z czasów studiów, będę dodatkowo miał motywację, żeby nad tym przysiąść. Żeby się zbytnio nie rozbujać daje sobie minimalny budżet, dlatego kupował raczej odleglejsze strike'i. Celem jest zrobienie strategii zerokosztowej przy założeniu rynkowym: zmienność lekko w górę, wig20 w górę, z przejściowymi korektami.

Póki zebrałem:

long call 2550 za 12,40 pkt
long put 2100 za 17,60 pkt

Plan mam taki żeby zrobić bezkosztowy ratio, w zależności od tego, w którą stronę pójdzie rynek, domknięty short callem lub putem.

Co sądzicie o takim planie?

po przejściu na nowy layout SW nie dostają powiadomień o nowych wpisach na obserwowanych wątkach. Newsletter przychodzi normalnie jak wcześniej.

W ustawieniach nic nie zmieniałem ;/

Buldi,

a w praktyce jak to wykonać. Wystawiać zlecenia po PKC to byłaby głupota. Jak ty robisz? Siadasz rano przed otwarciem i patrzysz w arkusz zleceń?

a propos złych biur maklerskich...

czy biuro ma prawo zamknąć pozycję w innym przypadku niż brak uzupełnienia depozytu?

Ja, jako wielki, acz cichy fan tego wątku, właśnie powtarzam szkolną wiedzę z opcji i mam zamiar przyłączyć się do merytoryki w nowej serii :D

Dzięki buldi za wątek i prosimy o więcej :)

Uznałem, że warto podbić wątek.

Spółka kilka miesięcy po debiucie, konsekwentnie realizuje strategie, i co mnie osobiście najbardziej w niej się podoba, ma kapitalną politykę informacyjną. Regularnie, raz w miesiącu, przesyła newsletteer z info o bieżących projektach w spółce razem ze sprawozdaniem z postępach w wykorzystaniu kapitału pozyskanego z rynku.

Wszystko pięknie, tymczasem kurs zleciał już ponad 30%. Wiem, że uwzględnić należy niską płynność, ale mimo wszystko to sporo.

Czy ktoś ze śledzących wątek wie coś, o czym powinni dowiedzieć się pozostali akcjonariusze? :)

Ja również nie widzę w tym nic złego. Wręcz odwrotnie. To bardzo wygodny sposób na komunikowanie rzeczy, które nie nadają się do raportów bieżących, a jednocześnie są ciekawe dla zainteresowanych inwestorów.

Topfacet ma rację.. ciężko obecnie znaleźć większą firmę, która w bardziej lub mniej aktywny sposób nie wykorzystuje FB.

Czy przewidywane są kolejne edycje kursu? Sam chętnie bym wziął udział w takim przedsięwzięciu, ale dopiero pod koniec roku.

dwie nowe realizacje SN, w Rybniku i Świdnicy:

http://www.facebook.com/iqpartnerssa

Na własne oczy widziałem to bodajże w Kaliszu, wygląda całkiem nieźle :)

Raport jest, wg. mnie raczej słaby. Czy ktoś mógłby wypowiedzieć się, jak to wygląda technicznie? Gdzie jest dno tych spadków?

Nie martw się, nie jesteś sam z aukcjami IQP w portfelu :)

O której jutro jest ta konferencja? Może mi uda się ją obejrzeć. Postaram się zadać twoje pytania i przekażę odpowiedzi? Podeślij tylko godzinę :)

pzdr
T.

Minęły prawie 3 miesiące, a tutaj cisza.

Tymczasem spółka otrzymała dwie bardzo korzystne rekomendacje. Mimo to zachowanie kursu mocno testuje cierpliwość akcjonariuszy.

Dziś raport kwartalny. Mam nadzieję, że poprawi nastrój w okół spółki. W końcu był długi karnawał, dużo imprez, to i sporo napoi wyskokowych powinno było się sprzedać ;)

anty-teresa - kiedy możemy liczyć na omówienie?

Pani Kingo - czy jest szansa na pojawienie się raportu jeszcze przed końcem sesji?

pozdrawiam
cierpliwy akcjonariusz.

Spokojnie. Z komunikatu wynika, że o wszystkim wiedziała KNF, więc nie można mówić, że w jakiś sposób spółka zataiła informację. Poza tym jakby nie patrzeć, info jest bardzo pozytywne. Zobaczymy jakie będą dalsze komunikaty w sprawie.

A co do tego, że ktoś wiedział.. zawsze ktoś wie.. nie ma się co oszukiwać, że zjawisko insider info nie istnieje.. grunt to wiedzieć zaraz po insiderach ;)

Swoją drogą, pierwszy raz spotkałem się z takim zabiegiem, utajnienia informacji dla dobra emitenta.. ciągle się człowiek uczy :)

42,42

ładna cena.. ;)

bardziej jednak wierzę w inną cenę, ale już ją ktoś wytypował :)

co zrobicie jeśli będzie więcej niż kilka trafnych typów? :)

Mam małe pytanko..

spółka, ze względu na rodzaj biznesu, wygląda bardzo ciekawie. Z drugiej strony wskaźnikowo wychodzi na to, że jest drogo. Mnie natomiast zastanawia pewna sprawa:
- zapisy dla inwestorów indywidualnych będą od 14 do 18 kwietnia, czyli 5 dni (w tym weekend, który nie przeszkadza, bo zapisy będą m.in. przez eMaklera)
- zapisy dla inwestorów instytucjonalnych będą w dniach 19-21 kwietnia, co daje 4 dni

łącznie zapisy potrwają równy tydzień, czyli wygląda na to że spółce się śpieszy.. dlaczego więc nie podaje, choćby przybliżonego, terminu debiutu???

no chyba że coś przeoczyłem..

dla ciekawych:

myapple.pl/content/1354-anomal...

Cytat:
Anomaly: Warzone Earth to bardzo dobry tytuł. Gra zasługuje na uznanie nie tylko za niecodzienny pomysł, ale również za jego realizację. Podobnie jak klasyczne tower defense pozycja ta potrafi przykuć do ekranu na długie godziny. Mimo pozornie niewielkiej liczbie jednostek i ulepszeń nie ma tu miejsca na nudę. Przyczynia się do tego świetne sterowanie oraz konstrukcja zadań – tempo akcji jest dobrze wyważone. Dawno nie spotkałem się z tak dobrą pozycją – wciągającą, dopracowaną i bardzo oryginalną. Szczerze polecam.

dla mnie spółka jest bardzo konsekwentna. Działa wg planu i dobrze komunikuje się z inwestorami. Jak prezes na początku roku obiecał że w pierwszym kwartale będą pierwsze inwestycje dużopowierzchniowych ekranów reklamowych przy centrach handlowych to w połowie marca już się chwalili na facebook'u, że pierwszymi ekranami... oby tak dalej..

sam sporo już zarobiłem na ipq, ale myśle, czy jeszcze nie dokupić.. zdecydowanie dobra spółka na nc.

true.. nic nie umknie waszej uwadze :)

debiut już 5 marca. będziemy obserwować z ciekawością :)

W 100% zgadzam się ze zdzichem. Emisja typowo debiutowa. Zgarnąć kilka % i uciekać. W długim termie wszystko zależy od pomysłowości Czarneckiego w kwestii łączenia/wykorzystywania spółek z własnej grupy.
Cena emisyjna ustalona na 18zł, czyli w środku widełek. Czyżby zainteresowanie nie było tak duże jak się spodziewano?

Spółka pojawiła się w również w RDO w tvncnbc. Wiem, że to może wydać się śmieszne, ale zazwyczaj daje, co najmniej krótkoterminowy sygnał kupna. Jutro chyba się do was dołączę na Wasco. Zatem obserwujmy dalej

Ja podpytywałem wczoraj w CDM jak wygląda zainteresowanie tym IPO i ponoć jest całkiem spore..

Nazwisko Czarneckiego kusi... z drugiej strony pewnie podrasowali wyniki, żeby ładnie wyglądały przed IPO, a później będą pokazywać trupy w szafie..

Ja cięgle się nie zdecydowałem.. choć myśle intensywnie..

Jest i raport

www.polnord.pl/relacje-inwesto...

po szybkim rzucie oka widać rozwój duży rozwój skali działalności jednak przy malejących zyskach i wyższych kosztach.

WD, czekamy na analize :)

dobranoc!

IQP wychodzi z udziałów:

www.stockwatch.pl/komunikaty-s...

Po transakcji IQP nie posiada już akcji eKiosku.

czyżby połączenie z eGazetą?

Konferencja online trwa :)

z obiecywanych 10 mln zysku jest 8,1 mln. Oprócz tego zapowiedzi sporych transakcji w I kwartale 2011 oraz ciekawe biznesy min. z wrocławską TETĄ. Póki co wygląda ciekawie. Oglądam dalej :)

Jutro publikacja raportu za IV kwartał. Dziś kurs mocno do góry. Czyżby jaskółka zwiastująca wiosne? :)

WD, ile będziemy musieli czekać na analize raportu?

miłego dnia
T.

Pewnie zarząd miał dobre premie, albo zmieniali wystrój biura :)

Czy ktoś mógłby zerknąć na tą spółkę od strony AT? Jak głęboki zasięg może mieć ta korekta?

dziś rano już wszystko działa. udalo mi się zakupić abonament :)

pozdrawiam

witam,
chciałbym wykupić abonament, jednak po przejściu do płatności wyskakuje błąd i nie mogę zapłacić. Sprawdzałem dla kilku opcji m.in. mtransfer, zwykły przelew i płatność kartą. Czy moglibyście to sprawdzić?

Gangi napisał(a):
toimek napisał(a):
czy ktoś z kolegów wie, kiedy można się spodziewać wpisania PDA na rachunek maklerski? Miałem troche tego papieru w okresie nabywania prawa do PDA (obecnie jestem czasowo poza), a ciągle nie widzę PDA na rachunku. Jak jest u was?

emisja byla TYLKO dla wybranych wiec nie bedziesz mial PDA przeczytaj 3 komunikaty wstecz i wszystko bedzie jasne

czytajcie a znajdziecie :)

dzięki wielkie!

czy ktoś z kolegów wie, kiedy można się spodziewać wpisania PDA na rachunek maklerski? Miałem troche tego papieru w okresie nabywania prawa do PDA (obecnie jestem czasowo poza), a ciągle nie widzę PDA na rachunku. Jak jest u was?

postaram się sprawdzić sprawę u doradcy i dać znać. dzieki

witam,

nie wiem czy temat był poruszany, ale szukając nic nie znalazlem więc pytam. Czy koszt abonamentu SW można uznać jako koszt uzyskania dochodu w zeznaniu podatkowym? Mam zamiar dorzucić się do rozwoju tego portalu i zastanawiam się czy rządać fakturę, czy nie;)

dziękuję za odpowiedz i pozdrawiam
T.

no i złapał mi stoploss na 25. może i dobrze biorąc po uwagę, że w porywach do 23,75zł dziś dochodzi. spółka zdecydowanie w porządku i na pewno powróce na pokład.. :) a wątek pilnie obserwuje dalej!

_soma_ napisał(a):
no to schodzimy na 22,4 - 22,6

Jakieś logiczne uzasadnienie? :-)

ktoś wie coś ciekawego? :)

majama napisał(a):
Proponuje kupic jedna akcje i w ten sposób doświadczalnie sie przekonamy co sie dzieje w takich przypadkach. Opłata za ta nauke nie jest wielka, jakies 3,05 zł koszt tego doswiadczenia, jedno z tańszych doświadczeń na giełdzie :)

A tak na poważnie, czy ktoś wie, co się dzieje, kiedy akcje zostają wycofane z obrotu? Formalnie rzecz biorąc dalej jesteśmy współwłaścicielami spółki, więc te pieniądze "gdzieś" są. Problem pewnie pojawi się w momencie chęci wyjścia ze spółki. No chyba, że pojawi się biały jeździec i nagle uzdrowi spółkę.

Czy ktoś miał kiedyś papier spółki, którą wycofano z obrotu?

JAG napisał(a):
toimek napisał(a):
no proszę.. moje pierwsze wrażenie po przeczytaniu tego newsa, jest takie, że Komputronik ma chrapke na texa.. tonącego łatwo przejąć, a na gpw takich przykłądów na pęczki.. :)

Gdzie Ty tutaj wyczytałes ze Komputronik chce przejąć TEXa??? Przeciez weksle przekazal do instytucji finansowej. Podaj tez przykłady takich wrogich przejec na GPW???

Jak do tej pory to czesciej banki dogadywaly sie z dłuznikami i robili układ. Tak bylo na Dudzie, Vistuli, Odlewniach. Jedyny upadek to Krosno.

Nie miałem na myśli wrogiego przejęcia. Raczej delikatne uzależnienie Texa od karen=komputronik i np połączenie. Oczywiście przy okazji pomoc w rozmowach z bankami, zabezpieczanie długu, itp..

no proszę.. moje pierwsze wrażenie po przeczytaniu tego newsa, jest takie, że Komputronik ma chrapke na texa.. tonącego łatwo przejąć, a na gpw takich przykłądów na pęczki.. :)

sebanr1 napisał(a):
Rynek zlał to info.

albo go jeszcze nie zauważył :)

chyba czas odgrzać wątek... w tvncnbc właśnie był wywiad z prezesem, który mocno argumentował za spółką, mówiąc np, że qumaksek rośnie 15% r/r...

fabularasa napisał(a):
co jest już nikogo tu nie ma ?

don't worry, wytrwali są :)

hevelius napisał(a):
A ja dziś wszedłem dla zabawy PKC Think

Wyszło mi, że średnio kupiłem za....2,89 Anxious

to tylko dowodzi, że w akruszu jest ogromny rozstrzał w zleceniach, a posiadacze zaczynają sie orientować, że już starczy takiej jazdy!

Joker napisał(a):
To się wyleszczyłem w piątek po 2,12 Anxious

Joker nawet nie denerwuj.. mnie wywaliło po 1,60 ;-/

Abraxas napisał(a):
W najbliższym czasie poniżej 2 zł nie spadnie, a dojechać może do 2,40. ;)

masz jakies konkrety na podparcie swojej opinii? :)

don't worry.. nie jesteś sam.. siedze od jakiegoś czasu, choć moja cierpliwość i akceptaja dla spadku zaczyna się kończyć..

Czy ktoś co wie? Skąd taki wystrzał z rana? :)

wygląda na to, że rynek przekonał się do Mercora po wczorajszym wywiadzie z prezesem w tvn cnbc. Oglądałem trochę i musze przyznać, że ciekawie mówił, choć najczęściej powtarzane zdanie to "akcje spółki są ewidentnie niedowartościowane" troche burzy dobre wrażenie.. zobaczymy co będzie działo się dalej...

Po lekturze waszych opinii postanowiłem się podłączyć :) Spojrzałem na ganta technicznie i wg mnie jeśli jutro przebije poziom 23,60 to droga do 25 jest prosta a jeśli i to przebije to lecimy wyżej..

a co to?! info o dywidendzie, a kurs ani drgnie.. czyżby sobie koledzy piątek wolny zrobili? :)

komar napisał(a):
dobre pytanie ;] - ja czekam na 1.3x a tu idzie do gory - hmmm moze to podpucha a moze ktos cos wie
ehhh ciezkie jest zycie inwestora ;]

wszyscy czailiśmy się na niższych poziomach, a tu proszę bardzo. Raportu póki co nie widać, ale za to obrotu ogromne, no i technicznie patrząc, przebiła opór, a następny jest wyyysoko. Pytanie tylko why? :) Czyżby nowy prezes już zabrał się do pracy?!

Alexey napisał(a):
witam wspolakcjonariuszy,

Bosman, w weekend przy komputerze? mam nadzieje, ze chociaz z kufelkiem w reku. Jesli tak, to occasion5

Zalaczam ciekawy post z forum Bankiera. Niejaki Garry przeslal swoje pytania do zarzadu TEX, i - uwaga - otrzymal odpowiedz! Mam nadzieje ze Garry nie pogniewa sie za zacytowanie. Odpowiedz jest enigmatyczna, ale cos z niej mozna wyczytac. Ogolnie uwazam za cenne ze zarzad spolki odpowiada na maila akcjonariuszy.

TO się nazywają relacje inwestorskie... Już wiem do jakiej firmy zwrócę się przy pisaniu magisterki :)

Niedzwiadek napisał(a):
DWS wywala/lil, Templeton wywala, ING zdaje sie wywala, wyniki takie sobie - czy dalej mam wierzyc, ze przed techmexem stoi swietlana przyszlosc!? To retoryczne pytanie.

Tutaj nie byłbym takim pesymistą. Gdyby Tempelton przestał ufać Techmexowi wywaliłby znacznie więcej. Wg mnie potrzebują gotówki i są zmuszeni do takiego ruchu.

tycoon napisał(a):
myśle, ze dzisiaj jeszcze na widly wskoczy :)

możesz jaśniej? :-)

Wycena jubilersko-odzieżowej grupy spadła z 1,55 do 1,10 zł w najnowszej rekomendacji, wydanej przez analityków Domu Maklerskiego IDM. Rekomendacja wciąż brzmi „sprzedaj”.

I co o tym sądzicie?

tycoon napisał(a):
wracamy z powrotem do 1.6 :)))

no idzie tak jak przewidywałeś... tylko co dalej?

Piotr74 napisał(a):
mihara napisał(a):
ale jest jeszcze piatek, czemu miloby nie byc sesji? dzis sorda jeszcze dwa dni.

W przedświąteczny piątek zwyczajowo nie ma sesji.

dokładnie.. inwestorzy muszą wyhamować przed świętami :-)

90 gr już pękło, myślicie że jutro na ostatniej sesji będzie ralizacja zysków przed swiętami ??

Wg mnie na całej giełdzie mała realizacja zysków była wczoraj. Domy maklerskie mają 2 dni na przekazanie środków na rachunek klienta, więc nawet jeśli ktoś dzisiaj sprzeda, to już z zysków nie zapłaci za świąteczne zakupy. Ja obstawiam jutro bardzo spokojną sesje.. no chyba, że coś się wydarzy :)

PS
czy ktoś coś wie, co jest powodem takiego wystrzały lccorpu? Czyżby Czarnecki plotki jakies rozpuszczał?

Tutaj ewidentnie ktoś coś musi wiedzieć... otwracie na 8.00zł i leci na łeb na szyje... WTF?

Kolejny dowód na konsekwencję przy realizacji planów. Sukcesywnie wykupywana mniejsza konkurencja zwiększa pozycję na rynku. Branża również szczęśliwa, bo odporna na zawirowania na rynkach finansowych.. tylko dlaczego inwestorzy na GPW tak krzywo patrzą na tą firme...

Informacje
Stopień: Rozgadany
Ostatnia wizyta: 4 marca 2013 12:59:57
Liczba wpisów: 108
[0,02% wszystkich postów / 0,02 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,507 sek.

chocubzt
xnidwmjj
gdssyshj
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 405,22 zł +387,03% 97 405,22 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
fqshztyz
axxndkor
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat