Temat:
CIGAMES
czytam niektóre wypowiedzi i nie mogę się nadziwić. Dla mnie ta spółka już po 13-14 zł była przeceniona. Jak wzrosła do 30 zł to wiedziałem, że jest to typowy balon spekulacyjny. Każdy kto miał te akcje od kilku zł (jak prezes) powinien je od razu sprzedawać i czekać na korektę. Prezes po prostu uznał, że należy mu sie premia za dobrą pracę i tyle. A o kolejnych kupujących CIA bym się nie martwił, mogą się pojawić już w poniedziałek, bo przecież kurs "pikuje" ;-)
|
|
Temat:
COGNOR
po wzrostach prawie 20% musi być wychłodzenie, ja właśnie dokupiłem :-)
|
|
owner napisał(a):mam wrażenie że ktoś to na ostatnich sesjach podbił żeby dzisiaj wyjść. technicznie słabo to wygląda technicznie to na razie jest zbyt mała historia :-)
|
|
Temat:
TAURONPE
ja tam może się nie znam, ale uważam, że cenę się zmniejsza, jeżeli nie ma popytu, a nie wtedy, gdy jest tak duży, że trzeba zrobić redukcję. w związku z tym też uważam, że to zagrywka polityczna i jestem spokojny o kurs, choćby w dłuższej perspektywie. ale oczywiście zachęcam do rezygnacji - będzie więcej dla mnie (mniejsza redukcja)
|
|
kolejna spółka, z gatunku wypłacających sporą dywidendę, bo przy obecnym kursie to ponad 6% (4 zł dywidendy przy 60 zł kursu). ja jestem na TAK :-)
|
|
Temat:
QUMAK
QSM zatwierdził wypłatę dywidendy 1 zł na akcję, co daje ponad 6% po obecnym kursie (15,3 zł). To na obecnym rynku jeden z lepszych wskaźników i choćby z tego powodu warto się na to skusić.
|
|