Serdeczne dzięki za wyjaśnienie! Jeszcze jedno pytanie - w jaki sposób można ocenić czy wartości niematerialne i prawne są wycenione godziwie? Wydaje mi się, że kwoty zawarte w tej pozycji mają wpływ na wartość księgową firmy, więc powinny być jakoś weryfikowalne? Czy biegły rewident sprawdza tego rodzaju dane?
|
|
Czy możemy się spodziewać jakiejś analizy ostatniego sprawozdania na forum? High-level wyglada b.dobrze, ale troche niepokoja mnie (i nie do konca rozumiem) kwoty przypisywane do pozycji "wartość firmy", wyplacane zarzadowi oraz przekazywane pomiedzy spolkami... Byłbym wdzięczny gdyby ktoś wytłumaczył mi czy faktycznie mam powody do niepokoju.
|
|
Temat:
PGE
WatchDog, Sorry za moze glupie pytanie ale: Dlaczego twierdzisz ze pieniadze z emisji trafia do spolki? Skoro trzeba latac dziure budzetowa wplywami z prywatyzacji (m.in. PGE) to chyba Skarb Panstwa pozbywa sie swoich akcji zeby zebrac kase na jej zalatanie? Rozumiem ze latanie nie bedzie polegalo np. na oszczedzaniu kasy wkladanej przez SP do PGE, bo spolka przynosi zyski i tak? W takim razie trudno zakladac ze PGE zostanie dofinansowane pieniedzmi z emisji... A jesli juz, to chyba oznacza, ze w krotkim czasie ten zastrzyk gotowki zostanie odebrany z nawiazka w postaci dywidendy? Pozdrawiam, grzehu
|
|