PARTNER SERWISU
tvxkawtq
racker

racker

Ostatnie 10 wpisów
Kolejni gracze odpadają od rywalizacji po Polkomtel:

teleinformatyka.pb.pl/2407553,...
pozdrawiam - racker

No i mamy bardzo ładny raport kwartalny:

www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...

Prosimy więc o analizęflower flower
pozdrawiam - racker

Solorz-Żak kontynuuje budowę sieci LTE.

www.forbes.pl/investor/gpw/art...

Ciekaw jestem relacji abonentów uczestniczących w testach LTE...
pozdrawiam - racker

Dzisiaj minął termin składania ofert wstępnych w procesie sprzedaży Polkomtela.

pb.pl/2/a/2011/02/21/Duze_zain...
pozdrawiam - racker

racker - JAG 5 DUD 5

JAGO - czysto spekulacyjnie - tak jak spekulacyjnie był zaniżany kurs.
DUDA - ponieważ utrzymuje się w silnie wzrostowym trędzie.
pozdrawiam - racker

Niezłą wymianę papieru mamy dzisiaj. Były jakieś komunikaty ??
pozdrawiam - racker

A oto drugi komunikat:

25.10. Warszawa

Zarząd M.W. Trade SA (Emitent) informuje, że w okresie krótszym niż 12 miesięcy Spółka zawarła z Samodzielnym Publicznym Zakładem Opieki Zdrowotnej umowy o łącznej wartości nominalnej 3 401 tys. PLN. W dniu 25.10.2010 roku wpłynęła do Spółki podpisana z w/w podmiotem umowa pożyczki o wartości 3 401 tys. PLN. Na ich podstawie pożyczkodawca (Emitent) przekazał pożyczkobiorcy (SP ZOZ) kwotę pożyczki, a pożyczkobiorca zobowiązał się do ich zwrotu zgodnie z harmonogramem spłat. Szczegółowe warunki zawartej umowy, w tym wysokość prowizji nie odbiegają od standardów rynkowych stosowanych w umowach tego typu. W umowie nie zostały zawarte postanowienia dotyczące kar umownych. Wynagrodzeniem Emitenta była prowizja z tytułu udzielenia pożyczki. Pożyczka była oprocentowana. Ostateczny termin spłaty ustalono na 31.12.2015 roku. Jest to pierwsza umowa zawarta z tym podmiotem w ciągu ostatnich 12 miesięcy.
Kryterium uznania umowy za znaczącą jest przekroczenie wartości 10% kapitałów własnych Emitenta. Przy ustaleniu wartości przekroczenia progu 10% uwzględniono sumę umów zawartych z danym kontrahentem w okresie krótszym niż 12 miesięcy.
pozdrawiam - racker

25.10. Warszawa

Zarząd M.W. Trade SA (Emitent) informuje, że w okresie krótszym niż 12 miesięcy Spółka zawarła z Samodzielnym Publicznym Zakładem Opieki Zdrowotnej umowy o łącznej wartości nominalnej 6 852 tys. PLN. W dniu 25.10.2010 roku wpłynęła do Spółki podpisana umowa z w/w podmiotem o wartości 2 332 tys. PLN. Jej przedmiotem jest ustalenie nabycia oraz zasad spłaty przez SP ZOZ wierzytelności, przysługujących Emitentowi w stosunku do SP ZOZ. Szczegółowe warunki tej umowy, w tym wysokość prowizji nie odbiegają od standardów rynkowych stosowanych w umowach tego typu. W umowie nie zostały zawarte postanowienia dotyczące kar umownych. Umowa nie została zawarta z zastrzeżeniem warunku. Ostateczny termin spłaty ustalono na 29.09.2015 roku. Jest to zarazem największa umowa zawarta z tym podmiotem w ciągu ostatnich 12 miesięcy.
Kryterium uznania umowy za znaczącą jest przekroczenie wartości 10% kapitałów własnych Emitenta. Przy ustaleniu wartości przekroczenia progu 10% uwzględniono sumę umów zawartych z danym kontrahentem w okresie krótszym niż 12 miesięcy.

pozdrawiam - racker

Czy rynek aż tak pozytywnie się odniósł do w/w informacji, czy do gry włączyła się spekuła???
pozdrawiam - racker

pop napisał(a):
Wasko nie tylko współpracuje z SSI ,ale również z NTT-zawsze kupowali u nich sprzęt do realizacji przetargów.

Owszem lecz tutaj występuje nie tylko współpraca ale także powiązanie kapitałowe, ponieważ Wasko jest głównym udziałowcem w SSI - a kurs Wasko po informacji o wielkości nowych kontraktów poszybował tylko dzisiaj o 100% w górę.
pozdrawiam - racker

Widzę, że płynące dobre informacje o nowych kontraktach WASKO zaczynają wpływać na obroty na SSI.
pozdrawiam - racker

Dzisiaj ktoś ładnie skupuje papier.
pozdrawiam - racker

No chyba, że miała to być luka startowa angry3
A tak w ogóle to wygląda to trochę na słomiany wystrzał. Wybicie do 6,45 a potem spektakularny spadek, w trakcie którego aż słychać było jak puszczają SL. Więcej charyzmy Panowie i cierpliwości clock
pozdrawiam - racker

Wydaje mi się, że to spychanie kursu ma na celu niskie otwarcie PP a w tej chwili realizacja zysków ma na celu odblokowanie gotówki na tanie PP. Co o takiej koncepcji myślicie??
pozdrawiam - racker

Boryszew ponownie w WIG 20 ?
pb.pl/a/2010/10/07/Czy_goraczk...
pozdrawiam - racker

Może wywiad z Panem Romanem coś wniesie do dyskusji:
www.rp.pl/artykul/9211,541203-...
pozdrawiam - racker

22 września 2010 • 18:56 • CD Projekt Press Release
CD Projekt ujawnia kalendarz imprez na 2010 rok
PCPS2XBXGBAGCN360PS3PSPNDSWii

(Poniższa wiadomość jest oficjalną informacją prasową producenta/wydawcy/dystrybutora gry i jako taka nie jest lub nie musi być wyrażeniem opinii i stanowiska redakcji GRY-OnLine.)

W czasie wiosennej konferencji CD Projekt ujawnił swoje plany na pierwszą część 2010 roku. Od tego czasu wiele się zmieniło i nadeszła pora by ujawnić plany na końcówkę roku i początek 2011. W miejsce zapowiadanej jednej jesiennej konferencji CD Projekt, firma ma przyjemność zaprosić na szereg imprez prezentujących poszczególne obszary działania. Oto kalendarz nadchodzacych imprez:

22 września o godzinie 18.00 odbędzie się konferencja on-line GOG.com. Podczas konferencji Marcin Iwiński, współzałożyciel firmy CD Projekt oraz współtwórca serwisu GOG.com, oraz Guillaume Rambourg, dyrektor zarządzający GOG.com, przedstawią oficjalne stanowisko w kwestii ostatnich wydarzeń dotyczących serwisu Good Old Games. Wszystkich dziennikarzy zainteresowanych uczestnictwem w konferencji prosimy o wysłanie pustego maila pod adres update_media@gog.com. Każdy kto wyśle maila otrzyma dalsze instrukcje dotyczące uczestnictwa w konferencji.

6 października 2010 - “Disney Day” - CD Projekt i Disney zapraszają na konferencję prasową, w czasie której omówione zostaną plany wydawnicze Disney na czwarty kwartał 2010 roku. Zaprezentowany zostanie ekskluzywny fragment nadchodzącego hitu kinowego “Tron: Dziedzictwo” w 3D, będzie można zagrać w grę “Tron: Evolution” oraz spotkać się i porozmawiać z twórcami gry ze studia Propaganda. Na imprezie omówione będą również inne jesienne premiery DVD z firmy Disney.

21 października 2010 - “Oficjalna premiera gry Music Master: Chopin” - CD Projekt i Bloober Studio zapraszają na premierę pierwszej polskiej gry muzycznej “Music Master: Chopin”. Z tej okazji odbędzie się specjalna prezentacja gry wzbogacona o komentarze twórców ze studia Bloober. Uroczystą premierę gry uświetni również niepowtarzalny koncert gwiazd polskiej muzyki zaangażowanych w powstawanie tego niezwykłego projektu kulturalnego, jakim jest gra “Music Master: Chopin”

18 listopada - “Jesienna konferencja CD Projekt” , na której przedstawiona zostanie gwiazdkowa oferta wydawnicza CD Projekt na rynek polski, odbędą się przedpremierowe pokazy gier i filmów planowanych na pierwsze półrocze 2011. Szczególne miejsce na tej konferencji poświęcone będzie polskim produkcjom - “AfterFall” InSanity”, “Two Worlds 2”, “Music Master: Chopin” i “Wiedźmin 2: Zabójcy Królów”. Dodatkowo wraz z konferencją odbędzie się spotkanie z reprezentantami firmy Optimus S.A. omawiające aktualną sytuację oraz najbliższe plany grupy Optimus S.A.

źródło: www.gry-online.pl/S013.asp?ID=...
pozdrawiam - racker

Namco Bandai wyda Wiedźmina 2

A oto coś do poczytania:

www.parkiet.com/artykul/26,970...
pozdrawiam - racker

Klincewicz napisał(a):

kliknij, aby powiększyć

Moim zdaniem jestesmy na etapie formowania trojkata z punktem oporu 4,95, wsparcia 4,45 , 4,19. Konsolidacja jak juz wczesniej wspomnialem na poziomie 4,70-80 w kolejnych sesjach dorysowywuje ostatni kat trojkata. Im dluzej bedziemy w konsolidacji tkwic tym wieksze potencjalne wybicie w gore. Zjazd w granice 4,45 obali formacje. Na CITYINTERze mielismy 4 sesje temu podobna sytuacje, tam doszlo do wybicia i kurs wysoko poszybowal. Moim zdaniem jest wysoce prawdopodobne, ze do emisji osiagniemy cene 5-6zł za akcje.

Czy podtrzymujesz tę formację ?? Pytam z czystej chęci zdobycia wiedzy ponieważ jestem dopiero na etapie uczenia się AT - (Murphy).
Co do samej spółki to jak zresztą chyba większość czekam na PP.

pozdrawiam - racker

volky napisał(a):
Kurs szaleje a nikt nic nie pisze? d'oh!

To ja wam coś wkleję na pobudzenie

kliknij, aby powiększyć

[proszę wklejaj linki do obrazków, a nie stron w hostingu]

Powstaje trójkąt zwężający się coraz bardziej i wypychający kurs do góry.
następny przystanek 25 zł (161 % fali wzrostowej)
i mam nadzieję że rosnąć będziemy po parę procent codziennie ale ....
byc może dziś zostanie przebity poziom 22 zł po godzinie 15.
jak nie dziś to zapewne w poniedziałek
chyba że sytuacja ulegnie zmianie tak jak wczoraj wychodził spadek ale potencjał 20 zł był zbyt silny żeby można go było pokonać.
Ci co wystawiają zlecenia na 20 zł mogą zapomnieć aktualnie o zakupie akcji po tej cenie.... to już przeszłość jak przepowiedział trafnie prezes

Z Twojego opracowania wynika, że jesteśmy na ostatniej piątej fali wzrostowej. Ciekawe jaki będzie miała zasięg ??
pozdrawiam - racker

Wydaje mi się, że ktoś wsiadł do tego pociągu na dłużej. Fundusz?? No i pewnie będzie chciał na tym zarobić, pytanie tylko czemu tak oscentacyjnie ?
pozdrawiam - racker

I tym sposobem zacząłem spekulować. Ciekawe jakie będą skutki???
pozdrawiam - racker

No to w temacie kupna sprzedałem połowę po 3,70 ;-)

pzdr
pozdrawiam - racker

Abner1984 napisał(a):
racker napisał(a):

Inwestuje fundamentalnie i długo terminowo.

Jeżeli faktycznie podobają się Tobie "fundamenty" tutaj i zamierzasz siedzieć długoterminowo (>12 miesięcy) to chyba ciągle możesz wejść. Wydaje mi się że moment wejścia ma kolosalne znaczenie w DT trochę mniejsze w średnim-terminie a najmniejsze w inwestowaniu długoterminowym. Ale musisz sam sobie odpowiedzieć na pytanie "gdzie widzisz kurs spółki w długim terminie?"...
W każdym razie życzę trafionej decyzjisalute

Jestem na Borku już od około roku i może pisząc o fundamentach miałem na myśli siłę do wzrostów tej spółki zanim zaczęła się cała zabawa.
Na dzień dzisiejszy jest pytanie czy nie zwiększyć zaangażowania, ponieważ rozmawiamy o czterech, pięciu czy nawet sześciu złotych za papier, przy scenariuszu jak poprzednio.
pozdrawiam - racker

Ale mnie przed południem kwotowania zmyliły!!! Szły duże ilości do sprzedaży po nieco niższym kursie, a to tylko DT. Niestety przegapiłem ten duży zakup zaraz po dwunastej, który dał impuls do kolejnych wzrostów.
Chciałem dzisiaj jeszcze zwiększyć zaangażowanie w Borka i mi odskoczył na 3,75. Czy przy tej cenie jeszcze wchodzić??? Czy jest miejsce na korektę ???
Inwestuje fundamentalnie i długo terminowo.
Proszę Was Panowie i Panie o sugestie.

Pozostając z szacunkiem
Marcin
pozdrawiam - racker

Czy to tylko gra DT?
pozdrawiam - racker

Patrząc na kwotowania wydaje mi się, że następuje po części realizacja zysków. Co o tym sądzicie?
pozdrawiam - racker

Co tu robić, co tu robić ...?
pozdrawiam - racker

Sprzedałem połowę po 3,01 bo zanosi się na spadki.
pozdrawiam - racker

Witam
Obserwuję od niedawna ten blog a wlaściwie od momentu ostatniego wybicia z poziomu 2.1x jako jeden z inwestorów Boryszewa. Ja trzymam te papiery jeszcze od poprzednich PP. Z wielkim uznaniem czytam i porównuje Wasze trafne analizy aczkolwiek na razie nie wykonuje żadnych transakcji na w/w papierze. Do tej pory inwestowalem na podstawie AF lecz widzę, że nadeszla pora aby zacząć stosowac AT.
Zwracam się wiec do Szanownych Forumowiczów z prosbą o wskazowki jak rozpocząć naukę AT oraz jaki do tego stosować program lub inne pomocne narzędzia. Pozwoli mi to dzielić się z Wami moimi przemyśleniami na temat kursu naszego miłego Boryszewa.

Za dobre ....... z góry dziękuję. Marcin.
pozdrawiam - racker

Niezły skok po zmianie prognoz zysku !!! Ciekawe co będzie dalej z tą spółką. RATING AAA.
pozdrawiam - racker

Ooooooo! A co to się zadziało. Są lub nadchodzą jakieś komunikaty???
pozdrawiam - racker

No to mamy korektę.
pozdrawiam - racker

Ale z drugiej strony MACD na wykresie tygodniowym na wig i wig 20 wygenerowal sygnal kupna. Tak wiec trend jest naszym przyjacielem i jest wzrostowy!!!
pozdrawiam - racker

na koniec sesji chyba poszlo troche zlecen SL. Mysle ze bedzie szansa na dobranie , bo zanosi sie na korekte
hello1
pozdrawiam - racker

Po prostu widzę że na korektę na Borku chyba się nie zanosi ...
pozdrawiam - racker

Oczywiście z góry dziękuję za pomoc.
pozdrawiam - racker

Chciałem zwiększyć zaangażowanie w Borka i zastanawiam się na jakim poziomie cenowym to zrobić?? Czy możecie mi coś podpowiedzieć?
pozdrawiam - racker

no i potencjal sie wyczerpal ???
pozdrawiam - racker

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 19 maja 2025 21:50:31
Liczba wpisów: 44
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,416 sek.

jvutighq
nbwpdera
phrymlhg
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
huyugqvk
ntqeryzo
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat