PARTNER SERWISU
pldwyleh
Zik

Zik

Ostatnie 10 wpisów
ew128 napisał(a):
coraz bardziej mi się podoba ta spółka. Czekam tylko na nowe akcje bo ten czerwony minus na koncie nieładnie wygląda.

To sprzedaj, wykaż stratę, zapłać mniej podatku.
A akcje z pp zostaw sobie na długo.

Witam wszystkich,

czytając ten wątek trudno nie odnieść wrażenia, że czyta się komentarze pod artykułem na onet.pl, niestety. Uważam, że stockwatch ma jedno z najlepszych forów wśród polskich portali finansowych więc proszę nie psujmy tego trollowaniem.

Co do samego Petrolu to wydaje mi się, że na do spadków przyczynia się oprócz wymienianych wcześniej powodów, spadek ceny poniżej ceny nominalnej, taka bariera psychologiczna. Dodatkowo w Polsce mamy "trudnych" akcjonariuszy, widać to również na przykładzie KOV. Ludzie nastawiają się na mega zyski wiedząc niewiele lub nic o branży poszukiwawczej, kupują pakiet akcji po 2 lub 3 miesiącach osuwania się kursu sprzedają bo nie zarobili 200%. Poszukiwanie to inwestycja długoterminowa (w przypadku Petrolu jak widać- bardzo długo ;D) jeśli ktoś myśli, że po podaniu jednej informacji zarobi 1000% to życzę szczęścia... w LOTTO.

Dobrze zaczął się dzisiaj dzień dla żurawi, spore odbicie na niemałym wolumenie.
Oczywiście AT dla takiej spółki ma dyskusyjne znaczenie, ale na wykresie widać przełamanie linii trendu spadkowego.

Po odbiciu z dołka na 1.35 niedźwiedziom udało się sprowadzić kurs tylko do 1.38, teraz kontrofensywa byków, miejmy nadzieje że zakończy się sukcesem.

Przesłanek fundamentalnych w tym wzroście nie widać, nie było żadnych wiadomości, chyba że ja coś przegapiłem (?). Spółka postawiła na trochę stabilniejszą politykę, zamiast przejęć emisja potem redukcja zadłużenia i inwestycje, ale to było już wiadomo od kilku dni, czyżby dopiero teraz rynek dyskontował te informacje?

www.parkiet.com/artykul/7,9811...

To dobra informacja.

Jeżeli programistom z CI uda się dosiąść zaawansowany silnik na którym powstał Crysis to będzie lepiej niż w przypadku Snipera (jakość gry). Ciekawe na kiedy planowana jest premiera na ps3... jeśli w ty roku to może być kiepsko bo końcówka roku będzie należała do nowego CoD'a oraz Battlefielda Vietnam, przy takich tytułach Sniper nie zostanie nawet zauważony na rynku ps3.

www.parkiet.com/artykul/979676...

Kasa jest :)

Myśle, że wariant "mafijny" jest malo prawdopodobny, to bylo by polityczne samobójstwo.

Szkoda, że już jest za późno na takie zagranie pod przejęcie, ale życze szczęścia ;)

SpartaN napisał(a):
A ja uważam, że po nieudanym debiucie Tauronu teraz będzie dużo mniej chętnych na GPW.

Oby. Ciężko stwierdzić jednak jednoznacznie czy "nieudany" debiut Tauronu odstraszy początkujących inwestorów.

Sam znalazłem się w sytuacji w której pomagałem w prowadzeniu kilku dodatkowych rachunków maklerskich osobom które zaczynały przy debiucie PZU. Faktycznie gorszy start Tauronu trochę odstraszył ich początkowo ALE także pokazał, że bycie cierpliwym na giełdzie może być opłacalne.

Zgadzam się też z tym, że prywatyzacja GPW będzie mocno rozreklamowana minister Grad, dba inwestorów indywidualnych raczej ze względów politycznych niż ekonomicznych.

Bez względu na to jaka będzie stopa redukcji uważam, że warto wejść w tą spółkę zarówno w długim jak i krótkim terminie, bardzo solidne fundamenty.

Pozdrawiam.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 29 listopada 2010 12:17:41
Liczba wpisów: 9
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,615 sek.

egayovtl
zgxgzxbj
jviotbmt
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
cmzjqdft
rdmwjjxa
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat