Ja też widzę wykup na kwotę 149.43. Przy czym sam papier nadal widzę na koncie.
R.
|
|
Czy aby roczny okres ważności świadectwa depozytowego nie jest zbyt krótki? Po tym roku świadectwo straci swoją ważność. Jeśli sprawa upadłości GANT i egzekucji wierzytelności przeciągnie się (a ja nie zakładam że rozwiąże się szybko) to trzeba będzie zapewne prosić o kolejne świadectwo i aktualizować dokumenty przekazane do sądu. P.S. 30 zł za każdy rok ważności świadectwa w mBank?!?  To jakieś szaleństwo na moje oko.
|
|
czarnyslawek napisał(a):W moim przypadku jeden Dm pobrał podatek drugi nie. Zadałem pytanie czekam na odpowiedź czarnyslawek dostałeś może jakąś odpowiedź z DM?
|
|
Obligacje wykupione... kaska na koncie. Jest pełne zadowolenie.
Ale czy ktoś może mnie oświecić odnośnie podatku od zaległych odsetek? Na koncie w AliorBanku zpojawiła się kwota wykupu (1000 PLN) + odsetek (54,85 PLN). Obligacje kupowane były bez dyskonta. Ale... nie został przez biuro pobrany podatek od zaległych odsetek. Zadzwoniłem na infolinię do BM... i po kilkunastu minutach konsultacji z biurem rozliczeń Pan na infolinii oddzwonił do mnie i oznajmił, że wszystko jest w porządku i BM nie pobrał podatku od tych odsetek ponieważ były one przeterminowane.
Czy w innym BM macie taką samą sytuację? Czy to normalne? Czy podatek trzeba będzie w tej sytuacji samemu rozliczyć w PIT? Czy może jest jakiś przepis prawny mówiący od tym, że od kuponu przeterminowanego nie trzeba płacić podatku ???
|
|
Potwierdzam. W Alior Banku zaległy kupon i odsetki karne pojawiły się na rachunku.
|
|
Cześć, czy istnieje taka możliwość, albo są może plany aby podpiąć forum stockwatch.pl do Tapatalk? Było już podobne pytanie w tym miejscu. pozdrawiam, R.
|
|
Do Alior Banku też dotarły.
|
|
pojawiły się u kogoś na koncie odsetki dla EAP1213? W Alior Banku jeszcze nie widać.
|
|
Dla zainteresowanych. Przeczytajcie raport ze strony Investors TFI dotyczący rozwiązania umowy z Religa Development z dnia 2012-07-31: Lista ogłoszeń z Investor Property FIZcyt.: " przedmiot umowy: Pożyczka pieniężna udzielona spółce Religa Development S.A. z siedzibą we Wrocławiu (dawniej: Religa Sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu). przyczyny rozwiązania umowy: Zwłoka pożyczkobiorcy w zapłacie transzy odsetek, która powinna nastąpić w dniu 10 czerwca 2012 roku i która nie została zapłacona przez pożyczkobiorcę pomimo uprzedniego wezwania do spełniania świadczenia w dodatkowym siedmiodniowym terminie, pod rygorem wypowiedzenia umowy pożyczki. opis przewidywanych skutków finansowych wynikających z rozwiązania umowy dla funduszu lub dla jednostki od niego zależnej: Postawienie kwoty pożyczki wraz z odsetkami oraz należnymi opłatami w stan natychmiastowej wymagalności. "
|
|