Temat:
11BIT
Spoko, tylko mogli nie łgać w sprawozdaniu za III Q 2016. Cytuję:
"Dużą dynamiką wzrostu sprzedaży może też pochwalić się nasza spółka zależna Games Republic, która jest na dobrej drodze do osiągnięcia progu rentowności w perspektywie kilku kwartałów." " Coraz większy wpływ na przychody Grupymiała też spółka zależna Games Republic, która dynamicznie zwiększa sprzedaż." "11 bit studios zamierza też intensywnie rozwijać platformę gamesrepublic.com, która zajmuje się sprzedażą, w postaci cyfrowej, gier komputerowych. Gamesrepublic.com, po zmianach kadrowych i technologicznych, szybko zwiększa obroty. W niedalekiej przyszłości platformę czekają kolejne istotne zmiany technologiczne. Planowana jest też dalsza rozbudowa portfolio sprzedawanych gier."
No i projekt unijny też mają na GR, więc ew. hajs do zwrotu...
|
|
Temat:
11BIT
Na koncie mieli na 30.09.2016 r. 4 328 669 USD, więc licząc tylko orientacyjnie (30 gr więcej za dolca), gdyby to teraz sprzedali, to na samym kursie zarobią na czysto... ponad 1,2 mln zł:) a nie dolar rośnie, oby ktoś im dobrze doradził kiedy to spieniężyć. Wiadomo, że nie mogą wszystkiego, bo rozliczają się też pewnie w USD. Pozdrowionka dla myślących.
|
|
Temat:
11BIT
to może takie małe podsumowanie aktualnych pozycji gier 11 bit:
Steam: TWOM - 50 miejsce wśród wszystkich
Humble Bundle: TWOM - 23 miejsce wśród wszystkich (duży awans od wczoraj - obniżyli cenę lekko) Anomaly 2 - 3 miejsce na androida w pełnej cenie
gog.com - nie wiedzę w pierwszej setce pobieżnie patrząc, ale tutaj mam wrażenie, że jakaś gra się toczy, bo na początku TWOM było na 6-7 miejscu i od razu spadło na 250+ (czyżby zabieg konkurencji?)
mac appstore: TWOM - 3 miejsce wśród gier i 19 wśród wszystkich płatnych aplikacji
ponadto na App Store: Anomaly 2 - 37 miejsce na IPhona i 42 miejsce na Ipada/Ipoda w grach strategicznych w USA (np. Słowacja - 1, Polska, Czechy, Rumunia, Rosja - 4, Niemcy i Francja - 13) Anomaly Defenders - 23 miejsce na IPada/Ipoda i 25 miejsce na IPhona w grach strategicznych w USA (w innych podobnie jak z A2) (bardzo duży awans po tym jak gry przecenili) Uważam, że trochę nie doceniamy sklepów na urządzenia z nadgryzionym jabłkiem w tle :)
Gamesrepublic: TWOM - tutaj wiadomo 1 miejsce (gdy ruszała sprzedaż TWOM, z tego co pamiętam GR było około 200 000 miejsca wśród najpopularniejszych stron www na świecie, teraz 156 000 i powoli idzie do góry)
Moje resume: jeśli ktoś twierdzi, że gry ze stajni 11Bit sprzedają się słabo, może być w lekkim błędzie, wystarczy spojrzeć ile jest kanałów sprzedaży, a jakie kolejne perspektywy... No a korekta jest naturalną sprawą na giełdzie. Pozdro dla myślących.
|
|
Temat:
11BIT
Jeszcze jedna rzecz (bo nie mogę edytować poprzedniego posta) - to, że aktualnie TWOM jest w drugiej dziesiątce bestsellerów na Steam nie znaczy, że sprzedaje się gorzej, wystarczy zwrócić uwagę na to, ile mamy nowych promocji przed nami i premier... po odjęciu tego, jest tam gdzie zawsze, czyli w top 10. Dal mnie odnośnikiem są Far Cry, Day Z czy FM 2015, a TWOM jest cały czas obok nich...
|
|
Temat:
11BIT
Patrząc na wcześniejsze próby oszacowania sprzedaży i tym samym wyceny spółki chciałbym zwrócić uwagę na takie sprawy (na innym forum już to po części zrobiłem): - mam wrażenie, że niektórzy zapomnieli, że na steam cena gry to 19 EURO, a nie 19 USD - to robi trochę różnicę, jakieś 15 zł na grze, na plus oczywiście, - w ciągu ostatniego miesiąca, jeśli jest jakaś korekta/spadki, to na dużo mniejszym obrocie - pozostawiam pod rozwagę, - przy tak słabym rynku, wzrosty lub okolice zera, to świadczy o mocy firmy, - szacunki 150 tys. - 1 mln. sprzedanych gier są tak odległe, a prawda pewnie leży gdzieś po środku i nie należy w mojej opinii pisać o wielkości sprzedaży 1 mln., ale to tylko dlatego, że później jak dobre wynki by nie były, to będzie trochę ludzi, którzy powiedzą: "mało", dla mnie sprzedaż powyżej 300 tys. kopii do końca roku jest już dużym sukcesem (chociaż osobiście obstawiam, dużo dużo więcej...), - marzy mi się, aby na spółce pozostali tylko INWESTORZY, a nie gracze (spekuła), bo widać było, że od tego się tu ostatnio zaroiło, ale miejmy nadzieję, że uspokojenie wahań kursu, trochę ich zniechęci, - przedostatnie: osobiście bałbym się pozostać bez akcji na Święta (jeśli wiecie o czym mówię...) - ostatnie: trend is your friend...
dziękuję, dobranoc :)
|
|
Temat:
11BIT
Anomaly 2 na Humble Store najlepiej sprzedającą się grą na Androida, na gog.com 4 miejsce wśród bestsellerów, na appstore też już podskoczyła ładnie (88 miejsce) sprzedaż, a tam jest po 5 dolców, także nawet i to ruszyło :)
p.s. Panowie, trochę szacunku wzajemnie nie zaszkodzi, rynek zweryfikuje wszystko...
|
|
Temat:
11BIT
dokładnie Fray, ja już od wczoraj parę głosów oddałem, daje na najlepszą grę na PC, bo tu jest szansa na wygranie a 'Koza' nas ściga... pomożecie?
tak, wiem, że lekki off top
|
|
Temat:
11BIT
wg mnie TWOM spadło trochę na steam,bo na humble bundle jest -20%, każdy rozsądniejszy gracz to sprawdzi,bo 2dolce po drodze nie chodzą...
|
|
Temat:
11BIT
a czy widzieliście jak do góry poszło GR? Już na 170 000 miejscu na świecie w rankingu stron, a w weekend było jeszcze koło 200 000 no i bardzo cieszy duży skok w USA można sprawdzić na: www.alexa.com/siteinfo/www.gam... mnie tylko dziwi czemu na GR TWOM nie jest najtańsze, byłaby to mega okazja na wypromowanie portalu...
|
|
Temat:
11BIT
wszystko fajnie, ok, sukces wielki, ale korekta będzie i to wcale nie dlatego, że coś się zmienia ze sprzedażą, wręcz przeciwnie, ta ma się świetnie, chodzi o to, że widać było to już dziś jak tłum się rzucił na akcje, więc trochę zimnej wody na głowy się przyda... no i te wyceny o których wiele osób tutaj pisze, zahaczające o 1 mld, to na razie należy włożyć między bajki wg mnie, z czasem może i tak, ale teraz dobrze byłby, gdyby nieco odebrać akcje z rąk spekuły, oczywiście nie wyobrażam sobie, aby przy aktualnym poziomie sprzedaży TWOM akcje kosztowały po 20 zł, ale obecna wycena jest chyba adekwatna do tego co wiemy, a właściwie co możemy się domyślać... dopiero twarde dane, wyniki, mogą dać pretekst do wzrostu kapitalizacji popartego na fundamentach, a nie emocjach
A dla spokoju ducha, może lepiej nie patrzeć cały czas na kurs :)
|
|
Temat:
11BIT
Czy ktoś z Was wie jak wycenia bestsellery Steam? wg ilości czy wartości sprzedaży? Nie wiem czy dobrym pomysłem promocyjnym nie byłaby akcja: 1% dochodów z TWOM dla tej fundacji działającej na rzecz dzieci pokrzywdzonych przez wojnę... Fajnie byłoby jakby spółka podała np. wynik sprzedaży po pierwszym tygodniu, bo jak na razie możemy tylko szacować ... W mojej opinii tak naprawdę wygranymi na tej spółce będą Ci, którzy, mimo pokusy realizacji zysków, potrzymają akcje przez najbliższe kilka/kilkanaście miesięcy, a już koniecznie do wyników za 4Q, bo to może być przełomowy moment dla firmy, a tym samym jej kursu, czego wszystkim współwłaścicielom życzę  Pomyślcie jak wyglądałyby notowania, gdyby nie miał kto sprzedawać przy takiej presji i sukcesie gry. A Wojciech Białek to jeden z rozsądniejszych analityków na naszym rynku...
|
|
Temat:
11BIT
raz jakiś tydzień temu poszło w pakiecie 100 000 akcji po 11 zł, więc to pewnie to. jeśli pakiety to spoko, byleby tylko nie sypali w normalnym obrocie
|
|
Temat:
11BIT
akurat kasy w spółce to jest wolnej parę milionów, więc wg mnie nie ma takiej potrzeby ani konieczności emisji akcji, także tego bym się nie spodziewał
|
|
Temat:
11BIT
Tutaj cisza jest nie tylko o strategii i programie motywacyjnym (który mnie akurat mało interesuje), ale w każdym innym aspekcie, nie wiemy niemal nic o spółce, o tym co się w niej dzieje, czy cokolwiek w ogóle robią. Napisałem im jakieś 10 dni temu dość wyczerpującą wiadomość na fcb, ale oczywiście cisza, żadnej odpowiedzi. Profesjonalne zachowanie to nie jest. Może pracują nad Anomaly Silence...
|
|
Temat:
11BIT
no to mamy obniżoną prognozę, można było się tego spodziewać, od jutra pewnie wywalanko... trochę to niepoważne wszystko z tymi prognozami z kosmosu i ich korektami.
|
|
Temat:
11BIT
humble bundle z A2 i darmowe kody na AWE chyba działają, bo właśnie wszedłem na Steam Charts, a tam aktualnie 280 graczy na AWE i 100 na A2, gdzie zwykle było kilku-kilkunastu steamcharts.com/search?q=anoma...">link
|
|
Temat:
11BIT
oczywiście pisząc w poprzednim poście, że co 30-ta osoba daje komentarz, pomyliłem się, bo wychodzi, ze co 50-ta, a nie wiem dlaczego, ale nie mogę edytować tamtego. Idąc tym tropem, już 600 komentarzy powinno wskazywać na około 30000 sprzedanych A2, co nie sprawdza się w podanym przedziale, który cały czas jest 5000-10000.
|
|
Temat:
11BIT
Nie wiem czy zauważyliście, ale ostatnimi czasy znacznie wzrosła liczba ocen dla AK na google play (A2 też sporo, ale tutaj chyba działa reklama w google, która jest od jakiegoś czasu, nie mówię tutaj o tym samym co TopFacet) i niedługo dogoni AWE, myślę że trochę to zasługa tej promocji, co była niedawno, że AK było bodajże po 4 zł, ale to już jakiś czas temu było. Do czego zmierzam, kiedyś obserwowałem jak kształtuje się liczba komentarzy w google play w stosunku do podanych przedziałów sprzedaży (na różnych grach) i wyszło mi tak, że zarówno dla AK i AWE zaokrąglając, przy liczbie komentarzy około 1000 gra przeskakiwała próg sprzedaży z 10-50 tys. do 50-100 tys. - idąc tym tropem przy około 2000 komentarzy (AWE - 1816, AK - 1751) obie gry powinny wskoczyć w przedział sprzedaży 100-500 tys. Uśredniając co 30 osoba, która kupiła grę, daje jej ocenę. Przy A2 mamy 562 komentarze, co powinno przekładać się na sprzedaż na GP około 15 tys. sztuk, jednak w przedziale pokazanym przy grze jest 5000-10000 szt. sprzedanych. Może ludzie teraz częściej komentują A2, nie wiem, ale mam taki sposób na szacunkowe obliczanie sprzedaży, bo od spółki raczej takich informacji nie otrzymamy:)
Ma ktoś jakieś dane ilu jest graczy A2 na Games Center? bo tego nie potrafię znaleźć:)
|
|
Temat:
11BIT
żeby było w miarę obiektywnie, a nie tylko wyrwane z kontekstu pozytywne zdania, to w tym artykule z parkietu jest też: "Plan (obniżony
w III kwartale) zakłada, że tegoroczne obroty producenta gier komputerowych wyniosą 5,23 mln zł, a zysk netto
2,03 mln zł. Pierwotne założenia mówiły, że sprzedaż sięgnie 12,7 mln zł, a zysk netto 4,57 mln zł. W 2012 r. 11 bit studios również obniżało cele finansowe, a ostateczne wyniki (w pozycji zysku netto) i tak okazały się gorsze. Przychody w zeszłym roku sięgnęły 3,35 mln zł, a zarobek tylko 1,34 mln zł.
Pretekstem do zmiany założeń na 2013 r. były opóźnieniami w wypuszczaniu na rynek kolejnych tytułów. Również sprzedaż „Anomaly 2", najważniejszego obecnie tytułu w portfolio firmy, idzie gorzej, niż zakładano. – Apetyty były większe – przyznaje Miechowski. Po trzech kwartałach 11 bit studios ma 3,21 mln zł przychodów i niespełna 0,1 mln zł czystego zysku. – Koniec roku jest tradycyjnie najlepszy w naszej branży. Będziemy walczyć do końca o realizację prognozy, ale łatwo nie będzie – mówi prezes."
Naprawdę nie wiem po co oni publikują te prognozy z kosmosu, później będą je obniżać cały czas, przy okazji dołując kurs. Głupota. Poza tym firma jest tak tajna, jakby tworzyli co najmniej system obronny dla USA, a jak dotąd te tajemne projekty szału nie robią, mam nadzieję, że te nowe sposoby na dywersyfikację przychodów to nie będzie Anomaly 3 i 4 ;)
|
|
Temat:
11BIT
nie znam innego narzędzia niż sklep google play, a tam to można jedynie szacować play.google.com/store/apps/det...">google play niepokoi to, że sporo jest ocen na 1 gwiazdkę, bo coś 'crash'uje' na niektórych sprzętach, przynajmniej tak wynika z komentarzy, pisałem do 11bit i odpisali mi, że się starają naprawiać np w appstorze jak się chce wiecej informacji o grze, to się pojawiają 3 komentarze: 2 pierwsze po 1/5 gwiazdek (błędy) i 1 5/5 gwiazdek, co na pewno odstrasza, zwróciłem im właśnie na to uwagę:)
|
|
Temat:
11BIT
Fajnie, że wydali na androida A2, oby tylko nie było tylu błędów co na IOS, bo to psuje opinie. ciekawi mnie wysyp dobrych informacji ze spółki tuż przed wynikami... akcjonariusze raczej nie spodziewają się fajerwerków, ale kto wie? może będzie miłe zaskoczenie? a może ostatnie wzrosty na sporych obrotach to pod GR. Ciekawe kiedy nadejdzie dzień obrotów ponad 1 mln na sesje, z tego co pamiętam zdarzyło się to już kiedyś...
|
|
Temat:
11BIT
wiadomo już coś kiedy A2 na androida, bo to jest też potężny rynek?
(choć myślę, że to może i głupie pytanie: 11bt to jedna wielka tajemnica;)
aha patrze sobie na applyzera i A2 jest w 20 krajach na pierwszym miejscu wśród gier strategicznych na ipada - piękny widok
|
|
Temat:
11BIT
t0m4s napisał(a):Ja też nie twierdzę że można już odtrąbić mega sukces a kurs poleci na 50zł. Chciałem tylko zaznaczyć że wynik jest rewelacja jak na początek i to wcale nie jest tylko jeden dzień - wczoraj było podobnie. Po za tym chciałem w was wlać trochę optymizmu w niedzielny poranek ;) AWE odniosło spory sukces, Albercik skąd teza że A2 się sprzedaje lepiej ? Da się sprawdzić jakoś historyczne rankingi ? Najlepsze historycznie miejsca: Anomaly Korea: #25 in Strategy Games (iPhone) on May 1, 2013 #14 in Strategy Games (iPad) on Feb 8, 2013 #32 in Adventure Games (iPhone) on Dec 22, 2012 #15 in Adventure Games (iPad) on Dec 21, 2012 #54 in Action Games (iPhone) on Dec 22, 2012 #29 in Action Games (iPad) on Dec 21, 2012 #107 in Top Games (iPhone) on Dec 22, 2012 #72 in Top Games (iPad) on Dec 21, 2012 #161 in Top Apps (iPhone) on Dec 22, 2012 #96 in Top Apps (iPad) on Dec 21, 2012 Anomaly Warzone Earth: #36 in Strategy Games (iPhone) on May 1, 2013 #13 in Strategy Games (iPad) on May 14, 2012 #112 in Action Games (iPhone) on May 1, 2013 #36 in Action Games (iPad) on May 14, 2012 #122 in Top Games (iPad) on May 14, 2012 Anomaly 2:#4 in Strategy Games (iPhone) on Nov 3, 2013 #1 in Strategy Games (iPad) on Nov 3, 2013 #44 in Kids Games (iPhone) on Nov 3, 2013 #6 in Kids Games (iPad) on Nov 2, 2013 #14 in Action Games (iPhone) on Nov 3, 2013 #4 in Action Games (iPad) on Nov 2, 2013 #28 in Top Games (iPhone) on Nov 3, 2013 #6 in Top Games (iPad) on Nov 2, 2013 #44 in Top Apps (iPhone) on Nov 3, 2013 #6 in Top Apps (iPad) on Nov 2, 2013 po 3 dniach dużo lepsze miejsca niż AWE i AK, stąd moja teza:) dane z www.topappcharts.com/675066184...">link :)
|
|
Temat:
11BIT
zgadzam się Aston i nie chcę zapeszać, ale wg mnie to już jest bardzo dobry wynik, jak się popatrzy na najlepsze miejsca AWE i AK w historii, to już zostały dawno pobite, to cieszy:) no i świetnie, że w kluczowych krajach jest bardzo wysoko, a przy okazji AK i AWE też skoczyły sporo.
Już kiedyś pytałem, ale nie uzyskałem odpowiedzi, czy można jakoś z poziomu lapka sprawdzić ile jest użytkowników gry na GC? a może ktoś po prostu wpisze,jeśli ma dostęp?
|
|
Temat:
11BIT
właśnie gdzie sprawdzić liczbę gracy na GC? (link) wg mnie gra na mobilne wystartowała dużo lepiej niż wersja PC, jest już na 6tym miejscu w Appstorze w kategorii najlepsze płatne na iPada: linkco ciekawe nie widać w rankingu na iPhona, ja się nie znam za bardzo, ale czy gra wyszła już na to wszystko? tutaj są komentarze i zdarza się, że komuś coś nie działa na jakimś sprzęcie linkz kolei na Applyzer gra też startuje wysoko, w większości krajów w pierwszej 10tce wśród gier strategicznych link
|
|
Temat:
11BIT
dokładnie, też mi się nie podoba, co ostatnio robią (a właściwie czego nie robią w spółce) - niby wszystko pięknie, ładnie, a tak naprawdę efektów pracy nie widać specjalnych. Przed A2 było, że co to nie będzie, och i ach, a gra okazała się co najwyżej średnia (mówię o sprzedaży, bo to mnie interesuje bardziej niż robienie pięknych gier, to jest biznes, niestety, dla mnie mogą zrobić totalnego gniota, niech tylko sprzedadzą w milionie sztuk np.). Jeśli ktoś wybierałby się na Walne, to może zebralibyśmy jakiś zestaw pytań i spraw do poruszenia na WZ, bo tak żyjemy we mgle, nie wiemy prawie nic, co się w spółce dzieje. Jeśli byłaby taka potrzeba, to np można byłoby się złożyć np na przejazd na walne dla kogoś, kilkanaście osób po 10-20 zł i po problemie. pozdrawiam:)
|
|
Temat:
11BIT
tak jak napisał WD problem jest taki, że taka prognoza została w ogóle przedstawiona, wiadomo jak się ja obniża o połowę, to akcjonariusze mogą chcieć wyjść z akcji, a przy tak płytkim rynku nawet 1000 akcji dołuje kurs o kilka ładnych %,więc nie wiadomo co tu może się stać...
jeśli chodzi o 3 nowe projekty, to mogą to być również gierki pokroju FS i SJ - chociaż o jednej ktoś wspominał, że ma być dużą grą
oczywiście uważam nadal, że spółka powinna trochę zmienić politykę informacyjną: przez 3 miesiące prawie nic nie wiemy, a później zonk, znowu 3 miesiące i nie wiadomo co, wiem, że spółka przynosi zyski i to się liczy, ale chcielibyśmy wiedzieć więcej, jeśli daje się informacje o tak wysokiej prognozie, to czemu nie podać informacji o słabszej sprzedaży...
a w sumie Watchdogu masz rację: przecież się zbliżą do prognozy, a nie oddalą - logika;)
|
|
Temat:
11BIT
no powiedziałbym, że słabo - jeszcze ostatnio Miechowski wspominał w wywiadzie, że spróbują się zbliżyć do prognoz, a tu jednak korekta - to było kilka dni temu w tvncnbc, więc trochę dziwne to, wiadomo jest zysk, ale szału nie ma - niby nic nie mówią, bo nie chcą obiecywać, więc mogli też nie strzelać z takimi prognozami
reasumując: jestem rozczarowany
|
|
Temat:
11BIT
Dokładnie. Zgadzam się z przedmówcami, nie trzeba ujawniać szczegółów, ale ogólny zarys planów działania spółki jest niezbędny i nam, którzy poniekąd powierzamy Wam swoje pieniądze, taka informacja się po prostu należy. Nie ma się czemu dziwić, że chcemy coś wiedzieć. To jest biznes, jasne zasady są pożądane. Pozostając tak bez informacji tak naprawdę nawet nie wiemy z cego ewentualnie moglibyśmy rozliczać spółkę (jedynie z prognoz wyników), jeśli np. wykonacie 50% swojego rocznego planu w pracy (nie mówię o zysku), to i tak nikt się o tym nie dowie, bo pokażecie, co zrobliście,a nie to, czego się nie udało. Reasumując przydałaby się jednak pewna poprawa w tym zakresie, nie chciałbym, żeby było jak np. z Veno - pracujemy nad czymś super, to super auto, a jak się skończyło wiadomo. Oczywiście to przykład na wyrost, ale obrazujący problem.
A tak w ogóle, to bardzo wierzę, że uda się Wam zrobić światowy hit, a na tyle ile mnie stać, tyle akcji posiadam i na razie nie spprzedaje:)
|
|
Temat:
11BIT
to chyba nie tak, płacisz te prawie 3 dolce za 4 gry, a AK uaktywniasz jak dasz powyżej aktualnej średniej. Nie obserwuje na codzień innych HB sales, ciekawe jakiego rzędu sprzedaż jest dobra, 100000 przez tydzień? orientuje się ktoś? bo wiadomo, że z początku idzie szybko, a później pewnie znacznie zwolni, teraz jest ok 5000 na godzinę, a to niemożliwe, żeby się tak utrzymało do końca
|
|
Temat:
11BIT
no i jest jeszcze jeden szczególik, mianowcie, że mają kolejny projekt 'w imadle' czyli robota idzie dalej;)
|
|
Temat:
11BIT
może właśnie to być klucz do sukcesu, bo ktoś zanim kupi grę za 15 dolców najpierw może kupić AWE czy AK, żeby sprawdzić dużo taniej, czy warto. Co do kursu, ciężko się wypowiadać. wiadomo kiedy A2 będzie w sprzedaży?
|
|
Temat:
11BIT
tym, którzy jeszcze nie wiedzą, że chcą;) a tak poważniej, to nie wiemy, czy wszyscy już się obkupili wystarczająco, naprawdę cieżko wyrokować jak bedzie: gdy było 7,xx to większośc już czekała na 6, a tu sobie spokojnie poszło na 10, teraz skoro dużo ludzi czeka na wzrosty, to może być psikus;) ja czekam
|
|
Temat:
11BIT
hmmm tak się zastanawiam: na koniec 1 akcja na podbitkę kursu, jak kupowali to nie stawianiem na kupno nie wiadomo ile, tylko łapali z podaży, ciężko to rozgryźć;) tak jakby komuś zależało (fundowi?) żeby akcje stały jak najwyżej jak najniższym nakładem. na dwoje babka wróżyła.
|
|
Temat:
11BIT
dali tydzień promocji na AK i AWE za pół ceny, 6zeta w Polsce z tego co pamiętam
p.s. też w przerwie meczów:D
|
|
Temat:
11BIT
było początkowo 14,79 zł, ale teraz rano też zobaczyłem, że jest 11,99
|
|
Temat:
11BIT
AK jest 3 w najlepszych nowych płatnych, ale podnieśli cenę do prawie 15 zł, nie wiem czy to dobre posunięcie?
|
|
Temat:
11BIT
od pojawienia się AK na pierwszej stronie w google play 'warto zobaczyć' szybko rośnie liczba komentarzy ocen gry, a to może świadczyć o tym, że i sprzedaż rośnie równie szybko od wczoraj;)
|
|
Temat:
11BIT
Anomaly Korea na pierwszej stronie w google play 'warto zobaczyć' - może to trochę poprawi sprzedaż, ale pozytywnie zaskakuje FS... a negatywnie kurs akcji
|
|
Temat:
11BIT
dlatego na początku 2013 planowany jest duży tytuł na PC
|
|
Temat:
11BIT
Pablo czy mógłbyś podać linka do strony gdzie można podglądać liczbę użytkowników, bo patrzę na google play ale tam są niekonkretne dane, to samo na applyzer, a w appstorze nie potrafię tego znaleźć.
P.S. zaglądasz jeszcze w ogóle na eniga? ;)
|
|
Temat:
11BIT
Scarry,
możliwe, że masz rację, to prawda - raczej za tania 'rzecz' na prezent, a w okresie świątecznym czasu wolnego sporo, więc może i to być dobra droga, ale z drugiej strony czy takie wejście na rynek w same święta nie zostałoby niezauważone? nie wiem, zresztą i tak nie mamy na to wpływu, pozostaje mieć nadzieję, że 'biznes się opłaci, że będzie z niego zysk, a firma nic nie straci...':)
tymczasem SJ cały czas dość wysoko na google play
|
|
Temat:
11BIT
No wg mnie przydałoby się kilka dni przed Świętami, bo teraz jest taki czas, kiedy ludzie łatwiej wydają kasę;)
|
|
właśnie BRS złożył wiążącą ofertę na zakup SG ;p
|
|