PARTNER SERWISU
srmnvins
karenina

karenina

Ostatnie 10 wpisów
a może SLV?

no to się wyjaśniło, ale żeby aż taki spadek?

[28-11-2013 11:29] KGHM spodziewa się spadku cen surowców w przyszłym roku, odbicie możliwe w '15

28.11. Warszawa (PAP) - KGHM spodziewa się spadku cen surowców w przyszłym roku, co będzie istotne dla wyników, ale w kolejnych latach możliwe jest odbicie - poinformował dziennikarzy Herbert Wirth, prezes KGHM. Podtrzymał jednocześnie, że nie ma planów rewizji tegorocznej prognozy.
"Bierzemy pod uwagę spadek cen surowców. To będzie miało istotne znaczenie dla wyników spółki w 2014 roku. Patrzymy jednak na rynek długoterminowo. 2014 rok może być bardzo trudny, jeśli chodzi o ceny, ale niekoniecznie dla rynku zbytu" - powiedział prezes.
Dodał, że "w 2015 roku i dalej jest wysokie prawdopodobieństwo odbicia".
Na pytanie, czy w związku z pogorszeniem sytuacji na rynku surowców wynik netto za 2014 rok może być gorszy niż w tym roku, odpowiedział: "Trudno dziś o tym przesądzać. Wynik to nie tylko przychody, ale i strona kosztowa, a my intensywnie pracujemy nad restrukturyzacją kosztów".
Poinformował, że przewidywania KGHM co do cen miedzi w przyszłym roku są zgodne z konsensusem rynkowym. Szacowane są w przedziale 6.800-7.200 USD/t.
Prezes potwierdził, że nie ma na razie tematu rewizji tegorocznej prognozy. Dodał, że jest duże prawdopodobieństwo, że w przypadku wyniku netto "trójka będzie z przodu", co ma być efektem zarówno wzrostu wydobycia, jak i redukcji kosztów.
KGHM zakłada, że osiągnie w tym roku przychody ze sprzedaży w wysokości 18.930 mln zł, EBITDA na poziomie 5.337 mln zł i zysk netto w wysokości 3.204 mln zł. (PAP)
jow/ morb/ jtt/

ja już na prawdę tego nie rozumiem, co teraz się stało, że kurs tak spada?? jest info
[28-11-2013 11:04] KGHM rozmawia z RTB o wspólnej budowie fabryki materiałów wybuchowych

28.11. Warszawa (PAP) - KGHM rozmawia z serbskim koncernem RTB Bor o wspólnej budowie fabryki materiałów wybuchowych oraz uruchomieniu nowych złóż miedzi - poinformował dyrektor RTB Blagoje Spaskovski w telewizji RTV.
"Rozpoczęliśmy rozmowy również o uruchomieniu nowych złóż miedzi Cerovo i Borska reka" - powiedział Spaskovski.
Fabryka miałaby zaopatrywać kraje byłej Jugosławii oraz Afrykę. Zatrudnienie wyniosłoby 50 osób. (PAP)

czy rzeczywiście jest ono tak nie dobre??

a co wy na to
info
Cytat:
14.02.2012 17:31
CD Projekt RED SA transakcje osób mających dostęp do informacji poufnych
14.02. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 6/2012
Zarząd spółki pod firmą CD Projekt RED S.A. z siedzibą w Warszawie (03-301) przy ul. Jagiellońskiej 74 (dalej jako "Spółka") informuje, iż w dniu 14 lutego 2012 roku wpłynęło do Spółki zawiadomienie osoby mającej dostęp do informacji poufnych, Pana Michała Nowakowskiego - członka Zarządu Spółki, iż w wyniku zrealizowanych w dniach 8 - 10 lutego 2012 roku transakcji na rynku regulowanym, Giełdzie Papierów Wartościowych S.A. w Warszawie zbył 100.000 sztuk akcji Spółki po średniej cenie 6,20 zł za akcje.
kom espi abs/

Cytat:
Rynek uwierzył w nowe pomysły na Jago

Robert Bibrowski, nowy akcjonariusz Jago, sugeruje alians z zagraniczną firmą. Spółka jest dziś liderem wzrostów na GPW.
W akcjonariacie dystrybutora mrożonek rośnie nowy gracz. To Robert Bibrowski, który w przeszłości ujawnił się m.in. w Sanwilu, Optimusie i Mostostalu Warszawa. Właśnie przekroczył próg 10 proc. głosów Jago (wcześniej miał 5 proc.). I na tym nie skończy.

- Jeśli restrukturyzacja tej firmy da efekty, będę chciał zwiększyć zaangażowanie. Przewiduję, że efekty będzie można ocenić po wynikach za pierwsze półrocze - mówi Robert Bibrowski.
Wcześniej akcjonariusz zamierza spotkać się z głównym rozgrywającym w Jago, czyli Maciejem Niebrzydowskim, który zarządza portfelem matki - Elżbiety Sjoeblom (23 proc. kapitału ).
- Mam pomysł na Jago. Interesujące byłoby rozważenie aliansu kapitałowego z pewną zagraniczną firmą z tej branży - uważa Robert Bibrowski.
Warto przypomnieć, że 5 maja walne Jago ma upoważnić zarząd do przeprowadzania emisji w ramach tzw. kapitału docelowego, z wyłączeniem prawa poboru. Maksymalnie będzie można wypuścić akcje stanowiące 10 proc. obecnego kapitału. Czy Robert Bibrowski ale będzie zainteresowany objęciem nowych akcji?
- Wszystko jest do rozważenia - odpowiada akcjonariusz.
Przypomina, że Jago zamknęło 2010 r. z poważnymi stratami (35 mln zł netto).
- O poważnych problemach w Jago mówi się już od dawna, a spółka wciąż jakoś działa. Myślę, że jest niedowartościowana i ma niezłe perspektywy. Przewiduję, że ciężkie czasy są jeszcze przed nami, a branża spożywcza ma szanse wyjść z tego obronną ręką - uważa Robert Bibrowski.
Rozwojowi Jago sprzyjają też działania funduszu private equity Penta, który przejął Iglokrak i Iglotex - liderów w dystrybucji mrożonek - i zamierza dalej przejmować.
- Kontrahenci będą dokładać starań, żeby nie być uzależnionym od dominującego gracza w branży - przewiduje Robert Bibrowski.
Z Maciejem Niebrzydowskim nie udało nam się wczoraj skontaktować. Można jednak przypuszczać, że powiązane z nim spółki są atrakcyjne dla Roberta Bibrowskiego.
- Mam też pakiet akcji Zrembu Chojnice. Ta spółka też jest niedowartościowana - twierdzi Robert Bibrowski.
- Cieszę się, że ktoś docenił Zremb - komentuje Krzysztof Kosiorek-Sobolewski, prezes Zrembu.

link

Dziś Wasko pojawiło się w spółce dnia w DM BZWBK.

Kurs spółki kilka dni temu wybił się w górę z kilkutygodniowej konsolidacji w obszarze 3,45-3,75. Po dwóch dynamicznych sesjach wzrostu, kurs kreśli obecnie formację korekcyjną, która na wykresie intraday przyjmuje kształt flagi. To sugeruje, że istnieje większe prawdopodobieństwo kontynuowania tendencji wzrostowej na najbliższych sesjach. Istotnym poziomem wsparcia, jest obszar 4,09-4,10. Jeżeli bykom uda się utrzymać notowania powyżej tego poziomu, możliwe są wzrosty powyżej ostatniego szczytu intraday – 4,34. Pokonanie tego poziomu otworzy drogę do testowania szczytu z lutego - 4,8.
W przypadku spadków, pierwsze wsparcie to wspomniany już poziom 4,09. Kolejne to obszar 3,77-3,80 czyli górne ograniczenie konsolidacji, z której nastąpiło wybicie i teraz powinno działać jak wsparcie. Zejście notowań poniżej tego poziomu zaneguje pozytywny obraz wykresu.

Interpretacja wykresu: POZYTYWNA

WASKO SA rezygnacja członka zarządu
05.04. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 4/2011
Zarząd WASKO S.A. przekazuje do publicznej wiadomości, że w dniu 4 kwietnia 2011 roku Pan Piotr Zerhau - Członek Zarządu Spółki złożył rezygnację z pełnionej funkcji. Jako przyczynę rezygnacji Pan Piotr Zerhau wskazał powody zdrowotne. Funkcję Członka Zarządu pełnił od lipca 2006 roku. Pan Piotr Zerhau zatrudniony jest w WASKO S.A. od 1996 roku i nadal pozostaje pracownikiem Spółki.
Jednocześnie Zarząd WASKO S.A. informuje, że w dniu 5 kwietnia bieżącego roku podjął uchwałę o ustanowieniu Pana Piotra Zerhau prokurentem WASKO S.A.
Na chwilę obecną Zarząd WASKO S.A. stanowią następujące osoby:
Wojciech Wajda - Prezes Zarządu,
Paweł Kuch - Wiceprezes Zarządu,
Andrzej Rymuza - Wiceprezes Zarządu,
Tomasz Kosobucki - Członek Zarządu,
Aleksander Nawrat - Członek Zarządu.
kom espi mra

link

na stronie inwestora bzwbk, jest zapis czatu z analitykiem, który omawia obecna sytuacje na kov, ogolnie wydzwiek jego wypowiedzi nie jest pozytywny [poglebienie tendencji spadkowej, wsparcie na 1,73 przelamane itp.]

OriUL napisał(a):
Przeczytałem chyba z 5 razy i potwierdzam opinię hazarda.

Tylko jedno pytanie: co to są te C1, C2 i C5?

jak już ktoś wcześniej wspomniał chodzi o związki węgla, odpowiednio zawierających 1, 2 , 5 atomów węgla - czyli metan, etan i pentan

ew128 napisał(a):
Od dzisiaj miały być chyba zapisy na nowe akcje w ramach posiadanych PP, W bzwbk nie widzę tego w "rynku pierwotnym". Czy w innych DM jest już możliwość zapisania się??

już można się zapisać, w bzwbk jest to możlwe właśnie w zakładce którą podałeś

ja telefon z informacją o PP miałam przy poprzedniej emisji, konto w bzwbk,
myślę, że ten telefon był związany z tym, że po raz 1 brałam udział w tego typu procederze - teraz już mnie nie informują Eh?
a tak przy okazji witam - to mój 1 wpis a na forum i z borkiem jestem juz jakiś czas wave

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 13 listopada 2020 04:44:54
Liczba wpisów: 12
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,004 sek.

wyqsgqgh
fceanrzs
vwlsuhtw
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
byzyqnhn
ixtjxeby
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat