PARTNER SERWISU
hqjivdls
rafi1906

rafi1906

Ostatnie 10 wpisów
Sądzę że wyniki będą dobre ze względu na bardzo dobrą sytuacje w Niemczech, sprzedaż aut wszędzie spada wiadomo( Hiszpania, Grecja po - 20%).
Natomiast w kraju "Helmuta" ciągle do góry ostatni miesiąc + 10%, a wiecie jakie marki lubią Niemcy...Skoda,Renault hehe, żart ale mercedes sporo sprzedaje.
A groclin to niemcy,i spółka jest tania( pozycja na rynku, kontrakty itp.)
Jeśli się uspokoi na rynku to może być ciekawa spółka.

www.pb.pl/a/2011/07/27/Zysk_Da... --Daimler

Popieram , w ostanich 2 tyg. po raz 20 widze, słysze reklame o winach i to nie jest przypadek.
Pomimo że jestem ufnym człekiem to aha takiego.....:)
Tak poza tym to rynek ciekawy tylko trzeba sie znać kiedy jakie zbiory jaka pogoda itp.
To nie jest takie proste.

Ja polecam Bosse .
Od już kilkunastu miesięcy i ani jednej wpadki, pita dostajesz szybko w lutym chyba (?) w 2011.Organizacja na wysokim poziomie i pracują tam ludzie którzy znają się i o co chodzi, a czasem mam wrażenie że niektórzy pracownicy to "zapchajdziury".( PKO PB , Pekao ).
Prowadzenie 0, prowizja 0,19 ( min 5).

Spokojnie z kilku źródeł zbliżonych do transakcji była mowa o cenie 135-136 zł .
Prawdobodobnie taka będzie cena.Nie wiem kto mówił o 100 tys. zapisów ale ja wiem że w tej chwili otwartych jest rachunków maklerskich prawie 1,5 mln ( 1,478 ok.) połowa czynnych czyli sporo . Redukcja będzie od 160 tys. wzwyż z tego co poczytałem analizy. Także będzie ja myślę o ok. 15-20%.

Powiem więcej jako klient Bosia.
Pakiet info jest dla klientów którzy wykupili abonament który kosztuje chyba 100 za miesiąc?
Także ja pomimo bycia klientem bosia nie pomoge ale fakt rekomendacja jest a W bosiu podchodzą poważnie do tego typu analiz i nie wydają ich zbyt dużo. Tylko kwestia kto ma abona ( pakiet zielony w bosiu) to niech sie podzieli:)

Czekam z ciekawością co tam z cyferek i procencików wyjdzieAngel

Hmm no tak rzeczywiście czyli mówisz żę to dzieki temu Panu ( przepraszam się znam godności) taki dobry raport:)

Czyli według twojego doświadczenia spółka dobra ( dzięki tobie lepszathumbright ) ale bez perspektyw ?
W sumie wydaje się że jest to spółka która warto obserwować w sumie jak 100 innych z newconnectShhh

Hmm i jak się spisuje system:)

Właśnie wałkuje ostatni raport...Prościej się chyba nie da?

Należnosci krótkoterminowe należności krótkoterminowe 212 076,87 1 089 197,52 rdr
kapitał własny 946 618,60 2 262 614,31 rdr

Przychody zwiększyły się Z 2,27 mln na 6,71 mln.

Poprzedni rok spora strata ten spory zysk 2009- 600 tys . strata 2010- blisko 1 mln zysku.

Free Float 7% :)

Trzeba dodac iż spólka prowadzi umowy serwisowe czyli oprócz dodatkowych umów w tej chwili czyli skanska, intop , doraco, maja ciągle wpływy pieniążków z zrealizowanych umów.

Jedną paczke z unii już dostali a będa chcieć kolejną i śmiem twierdzić że im to się uda.

I jeszcze na zakończenie:

Oprócz powyższego należy wspomnieć o pracach przygotowawczych do realizacji projektu w
ramach działania 2.3. "Technologie komunikacyjne i informacyjne dla MSP" Regionalnego
Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego. Projekt XPLUS dotyczy wdrożenia
systemu informatycznego opartego na najnowszej technologii Microsoft Dynamics AX w spółce.
Umowa o dofinansowanie została podpisana 1 października 2010, a więc po zakończeniu okresu
ujętego w raporcie. Nowe oprogramowanie ma na celu m.in. uporządkowanie i usprawnienie
procesów spółki, jest to niezbędne w momencie tak dynamicznego rozwoju przedsiębiorstwa.
W III kwartale 2010 XPLUS czekał na zakończenie powtórnej oceny wniosku o dofinansowanie
w ramach działania 1.4-4.1 PO IG. Projekt zakłada prace rozwojowe nad oprogramowaniem
Microsoft Dynamics AX, czego wynikiem ma być wdrożenie nowego produktu XPLUS. Realizacja
przedsięwzięcia ma na celu wypracowanie innowacyjnych rozwiązań IT skierowanych do nowej
grupy podmiotów. Zarząd szacuje, iż jego powodzenie będzie miało znaczący wpływ na wzrostprzyszłych przychodów spółki.

Boże błogosław Unie:)king

WatchDog napisał(a):
Czy możesz coś więcej napisać o "ich produkcie na rynku" i z czyjej strony rośnie zainteresowanie?

Może ja odpowiem:)

XPLUS S.A. informuje, iż realizuje projekt "Wdrożenie zintegrowanego systemu informatycznego opartego na Microsoft Dynamics AX 2009 wraz z rozbudowanym modułem CRM w XPLUS S.A." w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego 2007-2013 działanie 2.3. "Technologie informacyjne i komunikacyjne dla MSP" .

Projekt zakłada wdrożenie nowoczesnego systemu ERP (Microsoft Dynamics AX 2009), wspomagającego zarządzanie oraz podstawowe procesy działalności firmy.

Całkowita wartość realizowanego projektu to 541 476,91 pln, kwota dofinansowania to 216 266,81 pln.

Informacje źródłowe na temat Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego 2007-2013 znajdują się na stronie: http://www.mazowia.eu.

Projekt współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego 2007-2013

I kilka informacji ze społki dość ciekawych:
Wieloletnie doświadczenie
XPLUS SA działa na rynku usług IT od czerwca 2002 roku, świadcząc usługi produkcji oprogramowania oraz wysokospecjalizowane usługi wdrożeniowe.

Kompleksowe usługi
Dostarczamy usługi kompleksowe, w skład których wchodzą doradztwo strategiczne i procesowe oraz wdrożenia systemów informatycznych. Nasze metody zapewniają, że projekt wdrożenia wykazuje realny wzrost wskaźników jakościowych oraz poprawę organizacyjną.

Spółka notowana na rynku New Connect
W związku z dynamicznym rozwojem firmy w maju 2008 roku zarząd spółki podjął decyzję o wprowadzeniu XPLUS SA na rynek NewConnect, prowadzonym przez Giełdę Papierów Wartościowych w Warszawie.

Certyfikowany zespół wdrożeniowy
Szefowie naszych projektów legitymują się certyfikatami PMP? (Project Management Professional), będącymi najbardziej prestiżową akredytacją wydawaną przez Project Management Institute PMI? w USA. Współpracujemy z rzeszą doświadczonych kierowników projektów, mających na swoim koncie dziesiątki krajowych i zagranicznych przedsięwzięć o dowolnej skali złożoności.

Złoty Partner firmy Microsoft
W czerwcu 2004 roku podpisana została umowa partnerska z Microsoft Business Solutions. Od tego czasu przeprowadziliśmy wiele udanych wdrożeń, modyfikacji oraz popraw wydajności aplikacji Microsoft Dynamics AX. Obecnie firma posiada najwyższy status partnera Microsoft ? Gold Certified Partner.

I oprócz tego 3 podpisane umowy z znaczącymi firmami.
Polecam www.xplus.pl/pl/serwis-inwesto...

Czy stokwatch nie daje rady :) ah te wyniki i raportyhello1

Ja troche ii... no nic sie nie zmieniło...nadal konsolidacja ( sztuczna) w granicach 1,8-1,5).
Ale ja się nie znam blah5

A edit: niestety wiele osób liczyło na podbicie pod raport ale chyba nie będzie w tą strone co trzeba i tak : jesli posypią to mamy jutro spory spadek jesli nie to jak do tej pory...tak na szybko.

Medeis napisał(a):
Widzę, że się naprawdę napracowałeś Frog. Dlatego mam wielki szacunek do tego co robisz.
Pozdrawiam

Ja również się przyłączam do tej wypowiedzi.
I dodam że wszystko jest mega przejrzyste i ergonomicznehello1
A co za tym idzie na pewno kosztowało dużo pracysalute

rafi1906
UP:
SFG 5
PGD 5

Raz się żyje:)

DOWN:
MZA

Właśnie analizowałem i wszystko przefundamentowałem .
Tylko nie interesowałem się wcześniej tą firmą a nie lubie wchodzić w coś czego nie znam.
ale okazja rzeczywiście dobra.
dzięki
na razie opór na 11 ,10.
dobry moment na wejście.

Panowie mam pytanie raport będzie dobry?? Wchodzić dziś sporą kwotą?
Czy już raport jest wliczony w cene ale teraz jakby ktoś grał pod raport wygląda .
Co myślicie?

Dzisiaj Pan analityk ( nie pamiętaj kto) przepraszam z góry powiedział iż taki kapitał jest potrzxebny do rozpoczęcia wydobycia ropy bo wiadomo koszta astronomiczne. POwiedział też że zarzą wydaje i pieniążki mogą się kończyć ale 110 mln dol??!! No bez przesady to raczej nie jest na kawke i ciasteczka choćby były one ze złota?? Prawda? Wydaje mi się że coś szykują W Azji jest sporo ropy właściwie na całym obszarze Brunei tylko kwestia dokopania się:)
Co o tym sądzicie wchodziłem kiedyś po 1,67 i sprzedałem po ok 1,9 ale teraz cena kusząca:)a możę po takiej wiadomości poszybować w okolice 4,5,6 zł:)

Internet Group złożył w czwartek w sądzie wniosek o ogłoszenie upadłości z możliwością zawarcia układu, poinformowała spółka w komunikacie. Wniosek został uzgodniony z BRE Bankiem, który jest głównym wierzycielem spółki.

„Krok ten ma przyczyny formalne i został uzgodniony z głównym wierzycielem spółki, w związku ze złożonym przez BRE Bank w dniu 5 sierpnia 2010 r. wypowiedzeniem umowy kredytowej” – czytamy w raporcie.

Wiadomość z wczoraj z 16:22 czyli :) hehe

gielda.onet.pl/spolka-z-gpw-zl...

Poczytaj są tam ważne wiadomości które zmieniają sytuacje w spółce jeśli się uda:)

iktorn napisał(a):
Widocznie za mało kawy wypiłem bo nie rozumiem co się dzieje... Anxious

Spokojnie już wszystko dobrze równoważenie przeliczają się czyli wystrzał w góre spodziewany:)
a miałem wczoraj sprzedać ale trzymałem i hehe:)

No tak Vat .
Lecz inne państwa są w gorszej sytuacji fiskalnej ;)
Ale to podejście Słowaków troszke dziwne , prawda?
Zauważ też iż jeśli chodzi o podatki od dochodów osobistych to mamy jedne z najmniejszych zarówno dla biedniejszej części społeczeństwa jak i dla bogatszej.
Ktoś kiedyś próbował przeforsować wyższy podatek ( w tej chwili mamy 18 oraz 32) nie pamiętam ale ustawa oczywiście spaliła na panewce , a sądze że tu można poszukać przychodów tylko ktoś się na to odważy?
Albo zrobić 3 stawki żeby nikogo nie "skrzywdzić" tak to ujme.
Bo Vat wzorem innych krajów i tak podejdzie na maksymalne 25% tylko kiedy a potem ?
Ale to już temat na inna rozmowe. I cholernie zagmatwaną:)

W sprawie USA:
Niestety odwrót od maksimów sesji i ruch w dół w sumie znaczny dość.
Problemy cisco i złe dane z rynku pracy nowo zarejesstrowani bezrobotni to 484,000
oczekiwano 465,000 czyli dużo i jest to największy skok od lutego tego roku.
GM wraca na giełdę z dobrych wiadomości:) tylko później .
Za Cnn.

Ropa tanieje i to znacznie.
Euro o ile się nie myle odbiło do góry . Po słąbych danych o produkcji . Już pora starczy tego dobrego:)

Vox napisał(a):
Cytat:
KE: Słowacja pogwałciła solidarność z Grecją i ze strefą euro

To pogwałcenie solidarności z Grecją i całą strefą euro - tak KE skomentowała w czwartek decyzję słowackiego parlamentu, który definitywnie odmówił udziału Słowacji w pożyczce eurolandu dla Grecji. W Brukseli mnożą się spekulacje na temat konsekwencji politycznych.

nie chcą sypnąć na Greków, będzie kara blah5
za to Polska, chociaż nie jest w strefie Euro, pożyczy.

I to jest bardzo dobry sygnał choć nie musi to pożyczy , fakt nie są to duże sumy ale jednak liczy się to że Polska spokojnie ma na to jakieś środki.
To zostanie docenione na rynku z pewnością tylko jaka kwota wchodzi w gre ktoś wie?

Edit:
Hameryka po odbiciu miele w 1076-1086. Konsolidacja? Może na to wygląda.

Ale na razie za dużo ważnych spólek traci i nie ma szans na +.
Microsoft , cisco, Banc of A, Hewlett, General Electric.

No właśnie niekoniecznie nie jest to spółka tego typu.
Korekta tak ale do poiomu 8 troche zbyt głęboko dla mnie 9 już bardziej musi oddać akcjonariuszom troche zysku ale nie będzie to więcej jak 12-20% . Ale zasadnicze pytanie kiedy :)

Och moja wina:) Jestem "zielony" ale na przyszłość zapamiętam :)
Dziękuje bardzo przydatna rzecz .

Po rownoważeniu obroty jak na poprzednich sesjach tylko że jeszcze wyższe:) 15% na 1,4 mln obrotu .
I nikt nie patrzy na rynek podtrzymuje opinie o dzisiejszym liderze wzrostów:)
Już mam na portfelu wyliczone 58 % zysku a końca nie widać na razie.
Ciekawe czy będzie ciągle góra aż do raportu ale to jeszcze kupa czasu.

kozalesz napisał(a):
Wg mnie decyzja FEDu nic nie zmienia na lepsze. Sytuacja monetarna się nie zmieni. FED podjął tylko decyzję, że środki z obligacji, które kupował w kryzysie, a które zostały wykupione i wróciły do FEDu, ponownie zostaną wykorzystane na zakup aktywów na rynku. Czyli ilość pieniądza w obiegu się nie zwiększy i nie wpłynie na gospodarkę. A ta się powoli obsuwa...

I to jest pozytywna wiadomość wbrew pozorom;) Jak dla mnie.
A teraz była potrzebna pozytywna wiadomość dla rynku bo wszyscy zgłupieli , firmy podawały dobre wyniki ale berobocie nie spadło ba troche się zwiększyło. Nastroje konsumentów w USA piekielnie ważne bo to oni nakręcają gospodarke ( konsumpcjonizm kompletny , przecież oni to wymyślili).
Jeśli poprawi się bezrobocie , i nastroje się zmienią to jest szansa , mówię tu o podstawie psychologicznej , na uwierzenie przez Amerykanów ( nie ukrywajmy niezbyt rozgarniętych ludzi) że Ameryka znowu jest Panem i Władcą tego świata. Przeanalizujcie sobie hymn USA ciekawe prawda;)
Psychologia coraz częsciej zaczyna być widoczna na rynkach.A mniej paradoksalnie liczy się Ekonomia i jej podstawy. Ktoś już to wcześniej mówił ( tylko w innych słowach).

Korekta korekta i po korekcie:)

Dziś strzał z równoważeniem przy dość niskich obrotach choć mamy 9:30
Kupno pkc leci . Także dzisiaj City inter może być jednym z liderów wzrostów takie wnioski wysuwam:)

Ale dlaczego nie znalazłem żadnej info ale coś mi się wydaje że raport będzie zaskakujący nawet dla optymistów bo inaczej czeka nas zjazd o 10-30 % :)

Kiedy będzie raport może ktoś wie?

v3nom napisał(a):
To co? Robimy double-topa? Chyba czas rzucić okiem na wykresy Angel

Na tygodniowym WIG20 widzę już objęcie bessy (niemalże, zabrakło kilku punktów na Close), ale świeca wymowna Think

Poprosze o wykres:) Bo tak bez to tylko bełkot:)
A chyba będzie ciekawy.Jak mówisz.
pzdr

Tak w offtopie :)
Pragnę poruszyć sprawe Niemiec i ich dobrych wskaźników koniunktóralnych za ostatnie miesiące a jak wiadomo Polska i Niemcy działają na zasadzie dużej zależności wiele ciekawych rzeczy może się dziać np. branża motoryzacyjna, chemiczna, ogólnie firmy zależne od handlu z Niemcami czeka zdecydowany rozkwit:)
Bo nikt o tym nie wspomniał a szkoda bo to ważne.

Według mnie to wpłynie pozytywnie na sprzedaż mieszkań :) Jak to mówi stara zasada idź pod prąd:)
( nie tyczy tylko Taurona Speak to the hand )
Także dziś nabyłem mały pakiecik bo sądze że wyniki 31 sierpnia będą dobre o ile nie zaskakujące.
Lc corp buduje w Warszawie Osiedle przy Promenadzie które jeszcze troche i się rozejdzie w całości bo sprzedanych jest sporo mieszkań a wiem stąd iż moja siostra kupuje mieszkanie obok od innego dev ale interesowała się i tą inwestycją .
Także info może ktoś nie wie:

Nowy projekt deweloperski w Łodzi

8 czerwca 2010 roku na teren budowy inwestycji „Dębowa Ostoja” został wprowadzony Generalny Wykonawca – Gamles Sp. z o.o. Tym samym rozpoczęła się realizacja I etapu pierwszej realizowanej w Łodzi przez LC Corp SA inwestycji.

W lipcu 2010 roku spółki z Grupy LC Corp S.A. kupiły dwie nowe działki. Działki znajdują się na południu Wrocławia, planowane jest wybudowanie na nich budynków wielorodzinnych.

Do tego Kraków Łódz Gdańsk inwestycji sporo a u dewelopera wszystko kręci się wokół tego.

Widać żę spółka ma pieniążki i wie co z nimi zrobić a to oznacza dobre wyniki sprzedaży.

Trzeba tylko poczekać na moment ogłoszenia tego a raportach:)

Polecam wejście w spółke bo jest tania może spadek do poziomu 1,4 ale to i tak bez różnic bo spółka ma zasięg na powyżej 2-ileś tam i to w najbliższym czasie o ile nie spotka nas korekta:)

uff to tyle się przymierzałem i w końcu napisałem od siebie .

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 27 lipca 2011 17:47:23
Liczba wpisów: 30
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,259 sek.

qhmwxbij
evdudstc
jpkbeziy
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
oopnfkzy
nsnwygtr
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat