Temat:
BORYSZEW
Chyba @BRS_rzecznik zrezygnował z udzielania się na forum bo od kilku dobrych miesięcy się nie odezwał(chodź nie wiem czy kiedykolwiek ktoś potwierdził autentyczność tej osoby). Choć jeżeli faktycznie pełnił tą funkcję to bardzo nieprofesjonalne zachowanie przez swą niekonsekwencję. Jeżeli ktoś jest zainteresowany planami Boryszewm to wrzucam dzisiejszy wywiad z konkurencyjnego portalu w którym pada kilka zdań o działaniach Boryszewa biznes.onet.pl/wideo/japonski-...
|
Wojetek napisał(a):W wolnej chwili wrzucę. Przy okazji będzie też surowcowy look. Dziękuję za analizę Boryszew ;)
|
Ja z kolei jeśli tylko masz jakiś wolny czas poprosiłbym o przyjrzenie się zapomnianemu już trochę Boryszewowi Pozdrawiam
|
Nazwa tego portalu nie pozwala brać tego na poważnie, ale jako czarny humor całkiem niezłe.
|
Ja również nie wierzę z tą różnicą że ja kupiłem na otwarciu
|
Temat:
BORYSZEW
locke22 napisał(a):Witam A cena akcji w dniu 6-7 października jeszcze będzie bez odcięcia ? Jak sprzedam akcje przed zamknięciem sesji w dniu 5 października i zaraz odkupię w dniu 6 października i sprzedam 7 października to nie będzie mnie obowiązywało prawo poboru ? Pozdro
Hmm czy umiejętność czytania ze zrozumieniem już kompletnie wymarła w tym narodzie...? Nie nie dostaniesz PP... chyba że wyślesz do Karka w takiej sytuacji prywatny mail z podaniem.
|
Temat:
BORYSZEW
A co sądzicie o dzisiejszych transakcjach pakietowych na Boryszewie? 2 BORYSZEW 5,20 57 000 593 3 BORYSZEW 4,96 161 000 1 597 http://stooq.pl/t/bt/?s=brs
|
Temat:
BORYSZEW
A więc pozostaję kredyty, Karku w razie konieczności pewnie też poratuję, ale jak na razie w sprawie tego przejęcia nie ma żadnych pewnych informacji...
|
Temat:
BORYSZEW
Ja myślałem ostatnio o tym, jak dla mnie to przejęcie mogło być swego rodzaju kołem zapasowym na wypadek fiaska negocjacji z Maflov. Jednak jeśli poszliby za ciosem i chcieliby faktycznie sfinalizować to przejęcie, to finansowania powinni szukać raczej w kredytach bo kolejna emisja w ciągu najbliższego pół roku nie byłaby mile widziana dla akcionariatu... Taka mała ciekawostka podczas jakiegoś wywiadu z rzecznikiem czy kimś tam innym kilka tygodni temu wypowiadał się on że na Maflowa pieniądze mają i zostały już przelane, jeżeli faktycznie znaleźli inne źródło finansowania za Maflow to może się okazać że na te Kableletre(?) pieniądze pójdą z emisji
|
Temat:
BORYSZEW
|
Temat:
BORYSZEW
Po 14:30 ważne dane więc może wtedy coś spadnie?
|
Temat:
BORYSZEW
KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO Raport bieżący nr 56 / 2010 Data sporządzenia: 2010-08-10 Skrócona nazwa emitenta BORYSZEW Temat Nabycie przedsiębiorstwa Maflow Polska - wchodzącego w skład międzynarodowej Grupy Maflow– producenta z branży automotive Podstawa prawna Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne
Treść raportu: W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 36/2010 z dnia 01.06.2010 oraz raportu bieżącego nr 38/2010 z dnia 14.06.2010, Zarząd Boryszew S.A. informuje, że w dniu dzisiejszym została zawarta umowa sprzedaży przedsiębiorstwa, na podstawie której Boryszew S.A. nabył własność przedsiębiorstwa Maflow Polska Sp. z o.o., w skład którego wchodzą m.in: a/ nieruchomość gruntowa, obszar 4,9209 ha zabudowana, dla której Sąd Rejonowy w Tychach V Wydział Ksiąg Wieczystych prowadzi księgę wieczystą KA1T/00033310/6, b/ ruchomości, c/ środki obrotowe, d/ prawa wynikające z umów handlowych, umów dzierżawy, umów najmu, umów leasingu, za cenę w kwocie 73.911.480,83 zł (siedemdziesiąt trzy miliony dziewięćset jedenaście tysięcy czterysta osiemdziesiąt złotych 83 grosze). Zakład Maflow Polska, pod względem wielkości sprzedaży produktów finalnych w postaci przewodów do klimatyzacji jest największym zakładem w międzynarodowej Grupie Maflow. Udział w europejskim rynku automotive w tym segmencie szacuje się na poziomie 20-25% . W skład nabytego przedsiębiorstwa wchodzą trzy zakłady: - Zakład Tychy – w którym produkowane są przewody do systemów klimatyzacyjnych, - Zakład Chełmek 1 – w którym produkowane są przewody klimatyzacyjne, przewody wspomagania kierownicy oraz przewody aktywnego zawieszenia, - Zakład Chełmek 2 – zajmujący się produkcją przewodów z gumy. Przedsiębiorstwo Maflow Polska stanowić będzie Oddział Boryszew S.A. Grupa Boryszew wraz z przejętymi pracownikami z Oddziału Maflow w Tychach będzie zatrudniać około 6.000 pracowników - tym samym stanie się jednym z największych pracodawców prywatnych w Polsce.
|