PARTNER SERWISU
waqndymx
loook

loook

Ostatnie 10 wpisów
Wie ktos jak dlugo trwa przeniesienie na GPW od momentu zlozenia prospektu?

Raport kwartalny za III kw 2011 r.

Raporcik

Strata prawie 9mln złotych i to w 3Q, który zawsze był najmocniejszym kwartałem. Idąc tym tropem za Q4 mozna spodziewać się dwucyfrówki. Whistle

heeh wszystko widze zalezy od tego jak sie patrzy na wykres.. mi wsparcie wyszlo tak:

kliknij, aby powiększyć

przy czym fachowcem nie jestem, wiec moze by sie ktos zdolniejszy wypowiedzial na ten temat?

@abner1984

w okolicach 10zl jest wsparcie Fibo 76.4%. Moze sie utrzyma 3some

@Frog

Wszystko pieknie, osobiscie tez wierze, iz wiekszosciowi akcjonariusze beda dalej trzymac swoje akcje. Nie mniej jednak obawa przed pojawieniem sie ogromnej podazy powoduje obsuwanie sie kursu.

Nalezy tez pamietac o pozostalych akcjonariuszach serii B.

kliknij, aby powiększyć

Ci inwestorzy niezalezni od 11bit moga spokojnie wrzycac swoje akcje w rynek. Akcji jest sporo bo 253k.

@topfacet

Aa przepraszam cos mi sie chyba pomylilo. Myslalem ze seria B byla obejmowana przez osoby nie bedace w zarzadzie spolki.

@topfacet

Wiem tutaj masz racje kadra byc moze nie opchnie tego ale co z tymi dodatkowymi inwestorami? Im nie zalezy na zachowaniu pozytywnego wrazenia na inwestorach.
Pisze to bo mam obawy (jestem posiadaczem akcji).

Wszystko fajnie i pieknie. Kurs jest fkatycznie odzwierciedleniem nastrojow jednak obawiam sie, ze powodem spadkow nie sa opoznienia z ogloszeniem daty premiery na Ipady/Iphony. Problem w moim przekonaniu stanowia wygasajace lockupy. Prosze pamietac ze ponad milion akcji zostanie uwolniony 12 lipca. Dodatkowo cena nominalna po ktorej kadra obejmowala akcje wynosila 10 groszy. Mamy wiec lawine akcji ktore bedzie sie oplacalo sprzedawac nawet po 1zl (co daje 1000% zysku).

ehhh 8h od premiery a juz jest dostepna piracka wersja gry na thepiratebay.org

Czyzby w ogole nie zabezpieczyli swojego dziela przed piractwem? Nie wydaje mi sie aby piraci byli w stanie zlamac jakiekolwiek zabezpieczenia w tak krotkim czasie.

constant napisał(a):
Lomatko, co tu sie dzieje :-)
Frog, Ty jestes spec, przypomnij do kiedy lockup, co? wave

Cos kusi dokupic :-)

Lockupy 28 kwiecien. Niemniej jednak nalezaloby sie zastanowic czy beda chcieli sprzedawac swoje akcje? Planuja w tym roku wydac jeszcze 2 gry wiec nie wydaje mi sie ze beda liczyc na duzo wieksze wzrosty i nie oddaja akcji w obecniej cenie.

To co wkleiles to stary news.. sytuacja sie troche zmienila:

Zrodlo

Cytat:

Italian Solar Groups Declare Solar FIT Cuts 'Markedly Unconstitutional'

Future changes to solar feed-in-tariff (FIT) rates, as announced by Italy's government, are "markedly unconstitutional," according to a coalition of industry groups, including APER, Assosolare, Asso Energie Future and Gifi.

The groups have launched a joint appeal asking the country's president, Giorgio Napolitano, to not sign the decree, claiming that it "does not comply with the parliamentary mandate empowering the government to introduce legislation incorporating the terms of the European directive to foster the use of [renewable energy.]"

"Moreover, it is an arbitrary act taken by the government without the agreement of the regions, which expressed their views on a text substantially different from the one then approved by the cabinet," adds Pietro Pacchione, chief executive of APER. "Parliamentary prerogatives have also been violated, and in particular, the terms of the mandate conferred on the government."

"The decree as now approved will have very serious negative effects at once," notes Valerio Natalizia, chairman of Gifi. "Over 100,000 workers directly employed in the sector will be laid off immediately and placed on the special redundancy fund."

eheh no ja juz myslalem ze na 19 sie zatrzyma to zakupilem, pozniej wydawalo sie ze 16ka jest stabilna to usrednilem... teraz pasowaloby po 13... ale nie mam juz pewnosci ze to dno dna

Rynek dyskontuje wszystko, tak wiec jesli spolka obijala sie kolo 2.3zl to na tyle byla wyceniana. Nowe info nowa wycena (30mln to dosc spory zastrzyk), nie ma sensu glowkowac czy to smiec czy nie. Rynek sam ustali wartosc spolki. Zobaczcie takie Helio, spolka o mocnych fundametnach a ostatnio leci na ryj z 26zl na 15.

Chyba mi sie przepowiednia sprawdzila Dancing

Ok sorka zrozumialem ze to Twoja analiza :)

Bez urazy.

EDIT: Co sadzisz o moich powyzszych wypocinach? Wydaje sie, ze malo osob ze SW jest zainteresowanych spolka. Zamkniecie 2.56 a wiec dolna linia choragiewki. Jesli wszystko pojdzie dobrze jutro wybicie ponad gorna linie choragiewki. hello1

szamot-kb napisał(a):
Wyjście kursu ponad 2,47 zł może zapoczątkować silny impuls wzrostowy.
Średnie kroczące MACD wskazują, że do głosu dochodzi popyt. Średnia 8 sesyjna przecięła od dołu średnią 12 sesyjną dając sygnał do wzrostów.
Podsumowanie: Najważniejsze dla strony popytowej będzie pokonanie poziomu 2,47 zł. W tym miejscu przebiegają najważniejsze poziomy oporu. Wyjście powyżej może zapoczątkować wzrosty w rejony maksimów z września ubiegłego roku.

Czy zgadzacie się ...?Think

hehehe widze kolega udaje eksperta od AT.
Nie ladnie to tak przyswajac sobie czyjes dzielo ;p

www.almanachinwestora.pl/anali...

Niemniej jednak zgadzam sie z powyzsza analiza

Jesli chodzi o AT ekspertem nie jestem.

kliknij, aby powiększyć

Moja amatorska diagnoza:

W okolicach stycznia minimum (2.10zl) zostalo skutecznie obronione i nastapila chwilowa przewaga popytu nad podaza. W lutym ponownie zblizylismy sie do minimow jednak byki szczesliwie odparly atak niedziwiedzi, co tez potwierdza MACD. Po tym okresie nastapila konsolidacja ze srednia 2.25. Pokusilbym sie tutaj o stwierdzenie ze popyt rownowazyl sie z podaza. Nastepnie dobre info z 2 Marca spowodowalo wybicie z konsolidacji. Mogl to byc bodziec ktory zapoczatkuje trend wzrostowy. Po silnych wzrostach w ostatnich dniach widzimy koretke i tworzy nam sie choragiewka.
Optymistycznie mozna ludzic sie na wybicie gora i wedrowke w kierunku 3 zlotych.

Prosilbym kogos bardziej bieglego o weryfikacje moich spostrzezen. Przepraszam tez za brak polskich liter

hmm 10$ za sztuke..

Kapitalizacja 20mln zl... czyli 20mln/30zl=666tys sztuk.
Czyli tyle by musieli sprzedac zakladajac oczywiscie ze caly zysk idzie dla nich..
W przypadku gdyby tylko 5$ mieli na czysto, musieliby sprzedac 1.2 mln sztuk - mysle, ze to target jak najbardziej do osiagniecia. Dodatkowo firma ma juz zbudowana platforme i kolejne gry beda wychodzily znacznie szybciej i czesciej.

Dobrze to licze? Pytam bo leszczyna ze mnie :)
Co o tym myslicie?

@Geko
Bardzo ciekawe linki, szczegolnie podobal mi sie wywiad dotyczacy Anomaly.

Wyjasnilo sie tez ze gra pojawi sie w kwietniu.

Swietne informacje, od razu widac reakcje kursu

uuuuuuuu a co tu sie stalo? Az takie zle dane w raporcie?

Moglby ktos strescic pokrotce wyniki? Jestem w pracy i nie mam mozliwosci sprawdzic raport osobiscie.

Dzisiejsze wzrosty to odbicie po dosc silnej korekcie, stymulowane tym oto info:

Cytat:
Raport EBI
typ raportu Raport bieżący
numer 13/2011
data dodania 2011-02-23 05:48:50
spółka PHOTON ENERGY A.S.
Photon Energy announces the acquisition of two project companies for 2 x 999 KWp photovoltaic plants in Slovakia
The Management Board of Photon Energy a.s. on 23 February 2011 announces that on 22 February 2011 the company signed agreements with ML Energy a.s. to acquire 100% equity interests in the Slovak project companies Eco Plan 2 s. r. o. and Eco Plan 3 s.r.o., which are holding all project rights for two adjacent 999 KWp photovoltaic power plants located in the municipality of Mokrá Lúka near Revúca in eastern Slovakia. The total acquisition price for both companies was CZK 17.54 million (EUR 716,000 or PLN 2.84 million).

Photon Energy a.s. will immediately initiate the construction process. The planned completion date is the end of April 2011 with grid connection and final building approval in time before the end of June 2011 when the feed-in-tariff for greenfield photovoltaic power plants in Slovakia will be discontinued.

Photon Energy a.s. and its board members are unrelated to the principals of ML Energy a.s.

Legal basis: § 3 ust.2 point no.2 of the Appendix 3 to Resolution No. 733/2009 of the Warsaw Stock Exchange Management Board dated 18 December 2009 “Current and Periodical Information in the Alternative Trading System"

Osoby reprezentujące spółkę:

* Michal Gärtner - Chairman of the Board of Directors
* Georg Hotar - Vice-chairman of the Board of Directors

zrodlo

Informuje ze dzisaij wyniki:
Cytat:

International Mobile Gaming
Summit and Awards Ceremony Program
Hall 7 – APP PLANET – ADC 3
Thursday 17 February 2011 9am – 4pm

Adres do stronki

Skoro pokazuja gre na konkursie to wydaje mi sie, ze nie jest to gra w poczatkowym stadium.
Moze cos dzisaij oglosza po konkursie.. Do 14 trzeba sie wstrzyamc ze spekulacjami thumbright
Cytat:

Pawel Miechowski from 11 bit studios, one of our 7th IMGA NOMINEE for the MOST INNOVATIVE GAME category, will present its iPhone application not released yet on the App Store : Anomaly Warzone Earth.

Stooq podal zaktualizowana wycene spolki.

http://stooq.pl/q/g/?s=pho

Wyglada na to ze C/Z jednak mozna traktowac jak C/TCI.

Cytat:
Kapitalizacja 122 mln
C/Z (ttm) 1.80
EPS (ttm) 2.939
Wartość księgowa 79.9 mln
C/WK 1.52

Komentarz Georg Hotar odnosnie poniedzialkowych spadkow cen akcji Photona
Cytat:

enriko: Can you please comment on yesterday's stock price fall?

Georg Hotar: I can only speculate. From the feedback we have received the net loss in Q4 was viewed as a negative surprise by investors. As we view TCI as the most relevant measure of our performance we also strive to maximize this number. Under the war-like conditions in Q4 in relation to completing our plants as the 26% revenue tax law was prepared and passed completing our plants was the top priority to create value. In the run-up to our IPO our auditors KPMG also required conservative provisioning which further impacted our net profit/loss liine. I assume, we have to educate the market better about the rationale and merits of TCI compared to net profit as the most relevant measure of our performance.

Moglby kolega wyjasnic co to jest ten TCI??

Prosze o wybaczenie jestem poczatkujacym inwestorem i z takim terminem sie jeszcze nie spotkalem binky

Kasiunia napisał(a):
gienek_majonez napisał(a):
Takie pytanko do ekipy 11BIT, czy przewidujecie jakąś wersję beta,:)

o czym piszesz?

Koledze chodzilo o werjse beta gry. Czasami firmy produkujace gry wydaja wersje beta, ktora jest testowana przez grono uprzywilejowanych graczy. Nastepnie, ewentualne bledy i niedociagniecia sa usuwane z gry i na rynek wprowadza sie oficjalna werjse gry.

Co by sprowadzic dyskusje na merytoryczne tory. Zalaczam informacje o profilu energetycznym samej Brunei. Panstwo malutkie wiec wydawawaloby sie ze wystarczy jedna slomke wbic co by wszystko wyssac :)

zrodlo

Cytat:

Brunei contains proven crude oil reserves of 1.35 billion barrels, as estimated in January 2006. In 2005 Brunei produced 237,000 bbl/d, of which 215,000 bbl/d was crude oil, plus around 22,000 bbl/d of natural gas liquids. Oil production in Brunei began in 1929, with the discovery of the giant onshore Seria Field. Production from Seria peaked at around 115,000 bbl/d in the 1950s, but has now fallen to around 27,000 bbl/d. Brunei'soil production peaked in 1979 at about 240,000 bbl/d, but was cut back deliberately to extend life of the fields and to improve recovery rates. Overall, the country's upstream oil sector requires around $300 million annually, according to the Petroleum Economist, in order simply to maintain current production capacity from mature fields.

Gra ktos na tym?
Ja wlasnie sie troche ubralem, ale spolka niepewna jak diabli. Wyglada jednak na to, ze plan realizuja:

Cytat:

• Wykonano główne moduły platformy zawierające wszystkie niezbędne do jej działania elementy oraz przeprowadzono pomyślnie testy akceptacyjne wersji podstawowej platformy Power Price
• Przygotowano moduł zarządzający pracą działu handlowego i Biura Obsługi Klienta (CRM & RMA)
• Przygotowano moduł płatności kartami kredytowymi i przelewami bankowymi oraz mechanizm Wirtualnego Portfela

Realizacja poszczególnych etapów przygotowania platformy e-commerce Power Price jest zgodna z założonym wcześniej harmonogramem, w związku z tym Zarząd Spółki podtrzymuje termin określony na kwiecień 2011 roku jako datę uruchomienia pełnej wersji platformy e-commerce Power Price i rozpoczęcie działalności operacyjnej przez Spółkę.

zrodlo

Cytat:
Emitent otrzymał w trybie art. 160 ust. 1 Ustawy zawiadomienie o zbyciu akcji Emitenta przez osobę posiadającą dostęp do informacji poufnych w Spółce.
(...)
Emitenta dokonał transakcji sprzedaży łącznie 150.000 akcji Emitenta w trybie transakcji zwykłych sesyjnych na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie S.A., w tym 19 stycznia 2011 r. sprzedał 100.000 akcji KOV po średniej cenie 0,5254 USD za jedną akcję, zaś w dniu 20 stycznia 2011 r. dokonał sprzedaży 50.000 akcji KOV po średniej cenie 0,5561 USD za jedną akcję.

GPWinfo

Hehehe no rozumiem.

No nic w takim razie zostaje uzywac SW do merytorycznych dyskusji a parkiet.com do wyzycia sie :)

Witam,

Mam mala sugestie zwiazana z dzialaniem fora SW. W przypadku niektorych spolek pojawia sie duzo emocji na forach. Skutkuje to zasmiecaniem fora i obnizaniem poziomu duskusji. SW wprowadzilo chat-room aby obejsc ten problem ale jak kazdy widzi, chat nie spelnia swojego zadania. Sugestia moja jest taka, aby wprowadzic dodatkowa opcje podczas dodawania posta na forum. Dodatkowa opcja kategoryzowala by powstajacy post jako post 'znaczacy' albo 'nieznaczacy'. Domyslnie mogloby byc ustawione jako 'nieznaczacy'. Co 24 godziny kazde forum automatycznie byloby czyszczone z nieznaczacych postow i pozostawalyby tylko te ktore zostaly zadeklarowane jako znaczace.

Co takie rozwiazanie porawiloby?
Pierwsze co to zwiekszylaby sie ilosc otwarc na stronie SW, z czego SW powinno byc zadowolone. Druga sprawa, ulatwiloby to zycie moderatorom. No i co najwazniejsze, w emocjonalnych chwilach kazdy lubi sobie pogawedzic i pospekulowac, wiec i uzytkownik mialby z tego ucieche.

Co sadzicie o tym pomysle?

Edit: przepraszam za brak polskich znakow.
Edit: Wlasnie znalazlem juz istniejacy podobny post...

bernie napisał(a):
jutro raport za grudzien a w grudniu sie sporo działo w spółceDancing

ostatnie minusowe sesje są na małym obrociebinky

A skad takie info kolega ma? Szukam wlasnie na necie i nic na ten temat nie moge znalezc.

Edit: Oczywiscie mam na mysli publikacje raportu w dniu dzisiejszym

Cytat:

Megapopyt na Power Price
Inwestorzy są gotowi płacić za papiery debiutującego dzisiaj Power Price nawet 0,28 zł czyli 180 proc. więcej niż w ofercie prywatnej. Dlatego notowania nie mogą wystartować.

Zrodlo

PowerPrice rosnie a kurs IQP nawet nie drgnie.

Ze strony 11bitstudios.pl
Cytat:

raport miesięczny
14 grudnia 2010

zrodlo

wie ktos moze przypadkiem co z tym raportem? Napisalem do nich maila ale nikt nie raczy odpowidziec.

Z tego co widac wczorajszy mlot malo co zmienil...
A tymczasem na shacknews pojawila sie kolejna recenzja gry

recenzja
Cytat:

Ever since the release of Desktop Tower Defense, scads of tower-defense games have been produced by a ton of developers. A sea of hits and misses followed that attempted to harness the addictive gameplay formula pioneered by the original. Indie developer 11Bit Studios upcoming game, Anomaly: Warzone Earth, flips the tower-defense gameplay on its head. Instead of placing turrets to defend against waves of attackers, the player assumes the role of antagonist, guiding a convoy of various units through the field of battle. You'll be defending your convoy (basically a mobile base) while attacking enemy turrets and vehicles in your path.

Teoretycznie kurs powinien isc teraz do gory :) Pytanie tylko czy owe wrozenie ma swoje zastosowanie do rynku NC o niskiej plynnosci i do waloru ktory tak krotko egzystuje na rynku.

kliknij, aby powiększyć

Czy to nie jest czasem Wazka Doji ? (pyt do ekspertow)

Cytat:

09:19:58 9,20 -5,35 14 5 TRANSAKCJA
09:19:58 9,25 -4,84 80 4 TRANSAKCJA
09:00:50 9,30 -4,32 20 3 TRANSAKCJA
09:00:45 9,35 -3,81 80 2 TRANSAKCJA

To dane z otwarcia.. Jak dla mnie to wyglada tak jakby ktos probowal specjalnie zbic cene. Zwroccie uwage ze wszystkie ceny znizkuja co 5gr. Podobny schemat z pakietami... 80 sztuk pozniej mniejszy i znow wiekszy. Jesli sie nie myle ktos gra na znizke w celu nabycia waloru po atrakcyjnej cenie. Trzymam kciuki na odbicie od 9:20 i skok na ponad 10zl.. moze nie dzisiaj ale jutro.

EDIT: Spadek 5.35% przy wolumenie 443.... Liar

Pierwsze spojrzenie
Anomaly: Warzone Earth

Recenzja gry

Cytat:
Anomaly: Warzone Earth na pierwszy rzut oka wygląda na klasyczny RTS. Nic bardziej mylnego. W rzeczywistości mamy do czynienia ze specyficzną logiczno-taktyczną mieszanką, którą twórcy sami ochrzcili mianem „odwróconego Tower Defense”. Prosta fabuła o inwazji z kosmosu to zaledwie pretekst do osadzenia gry w środowisku miejskim, a konkretnie w dwóch metropoliach: Bagdadzie i Tokio. Każdy poziom to właściwie labirynt uliczek z niemal każdą przecznicą obstawioną wrogimi maszynami. Te pełnią rolę wspomnianych wież, nasza rola polega zaś na takim manewrowaniu oddziałem po wąskich drogach, aby dotrzeć do celu, przy okazji wykonując stawiane przez dowództwo zadania.

Cytat:

IQ Partners planuje przeniesienie notowań z NewConnect na rynek regulowany GPW

Zrodlo

Na wstepie nadmienie, iz jestem poczatkujacym inwestorem/amatorem. Obecnie przegladam forum duzo czytam i zdobywam wiedze ogolna. Chcialbym spytac szanownych forumowiczow, czy takie przejscie z NewConnect na GPW moze wiazac sie ze zwiekszeniem ceny akcji? Zauwazylem, iz od nadania komunikatu o planowanym przejsciu na GPW akcje IQP podskoczyly o 4%.

ps.
Przepraszam za brak polskich liter

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 11 września 2015 09:39:18
Liczba wpisów: 42
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,374 sek.

tqvhidpp
xwiyosoy
naqfzmfi
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
qhigoryg
fpglegxi
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat