Temat:
MCI
|
|
Temat:
MCI
Hej wszystkim Rekordowa sprzedaż spółki portfelowej IAI: Moderator:Proszę o link do wiarygodnego źródła (kupili to za około 140mln PLN) Zobaczymy jak to się przełoży na C/WK i C/Z ... Wygląda na to, że fundusze już przeprosiły się z MCI, widzę tu jako nowe TFI Quercus, TFI BNP Paribas, TFI PZU i TFI Esaliens. https://stooq.pl/q/h/?s=mciPo ilości zgromadzonych akcji śmiem twierdzić, że nie jest to ilość docelowa w zakupach, chyba że na tym poprzestaną Pozdro
|
|
Temat:
MCI
www.bankier.pl/wiadomosc/MCI-C...Po krótce: - jest polityka dywidendowa na lata 2025-2027 - Borys w zarządzie MCI (dawny szef PFR) - buybacków prawdopodobnie już nie będzie - Spółka planuje rekordowe wyjścia - MCI chce zerwać z czarnym PR (pod konto skupów) - chęć odbudowy reputacji Po linkiem relacja z dnia inwestora który odbył się 4 dni temu: www.youtube.com/watch?v=90RE5f...Pozdro ...
|
|
Temat:
S4E
S4E od 3 lat na solidnej ścieżce wzrostu, widać zmiana właściciela i zarządu zrobiło swoje ...  kliknij, aby powiększyć
|
|
Temat:
RELPOL
Raport bieżący nr 3/2015 Podstawa Prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe Zarząd Relpol SA, mając na uwadze interes akcjonariuszy oraz sytuację finansową Spółki, będzie rekomendować najbliższemu Walnemu Zgromadzeniu wypłatę dywidendy z zysku za rok 2014 w wysokości 3.651.493,34 zł, czyli 0,38 zł na jedną akcję. Stanowi to 83,5 % zysku netto spółki osiągniętego w 2014 r. mojeinwestycje.interia.pl/news...
|
|
Temat:
S4E
|
|
Temat:
MCI
W końcu wybicie na MCI potwierdzone obrotem 350K i techniczny sygnał kupna. Sforsowanie bariery 10zł dobrze wróży walorowi. Widze że trochę tu zapomniano o MCI, a szkoda bo jak napisał kolega powyżej wiele dobrego wydarzyło się w spółce.
pozdr
|
|
Temat:
S4E
I jeszcze jedna sprawa :
Na stronie w zakładce dywidendy jest błąd:
S4E wypłaci 2zł dywidendy za akcje, a nie 1.70 jak tam pisze (tyle to było w zeszłym roku)
pozdr
|
|
Temat:
S4E
Dziś znowu spore obroty na spółce potwierdzone niezłym wzrostem i historycznym maxem. Widać zwiększone zainteresowanie S4E. Jeżeli ktoś tu gra pod dywidendę to chyba wie że z tak marną płynnością może być potem kłopot z wyjściem z inwestycji.
Jeżeli to kapitał długoterminowy to można liczyć na dalsze wzrosty na spółce, choć coraz bardziej zaczyna pachnieć korektą ...
|
|
Temat:
S4E
Wykres 3 letni pokazuje że spółka najgorszema już za sobą i od połowy 2012 roku trend jest bardzo wyraźny:  kliknij, aby powiększyćCo do przejścia na główny faktycznie musieliby popracować nad kapitalizacją. Ta z kolei biorąc pod uwagę małą ilość akcji może zmieniać się dość dynamicznie ...
|
|
Temat:
S4E
Nie wiem jak teraz inwestorzy będą postrzegać S4E. Ci co chcieli wyjść dzisiaj pewnie już to zrobili bo był niespotykany obrót 9K papiera. No, ale dywidenda na poziomie 20% plasuje spółkę w czołówce co powinno być impulsem dla inwestorów długoterminowych, bo na krótko ta spółka jest poza zasięgiem ... Technicznie wygląda też dobrze :)
|
|
Temat:
S4E
Kod:mod: usunięto informację o fakcie posiadania akcji Z pozytywów mogę wymienić bardzo dużą dywidendę 1.7 za akcję, nieustający rozwój firmy i poprawę wyników. To przekonuje mnie do trzymania pozycji jak trzeba będzie to przez następne 4 lata. Gdyby tylko spółka przeszła na rynek główny, choć jeszcze nie spełnia wymagań może być ciekawie. Coraz ciekawszy jest arkusz zleceń , a na rocznym wykresie widać trend wzrostowy, choć po odcięciu dywidendy była konkretna korekta. Tradycyjnie najlepszy dla spółki jest 4Q i pewnie tym razem będzie podobnie. Kod:mod: usunięto sugestie decyzji inwestycyjnych. proszę zapoznać się z regulaminem i wziąć sobie do serca
|
|
Temat:
S4E
Jak widać po ilości wpisów S4E to jedna z popularniejszych spółek na NC. Opublikowano dziś raport roczny z którego wynika że poprzedni rok był dla spółki rekordowy.(2,6 mln.zysku netto) Dlaczego zatem kurs praktycznie ani drgnie ? Co jest przyczyną zupełnego braku zainteresowania taką niebanalną przecież spółką ? Pomijam sprawę znikomej płynności bo to chyba główny czynnik dyskwalifikujący spółkę dla inwestorów z większym kapitałem. Może ktoś jeszcze ma te papiery i podzieli się tu ciekawymi spostrzeżeniami.
pozdr
|
|
Temat:
RELPOL
Przebity szczyt intra, wyjście z horyzontu. pierwszy zysk netto, wchodzą fundy ...
Czego chcieć więcej ...
|
|
Temat:
RELPOL
Ładnie to wszystko narazie wygląda. Jest szansa na opuszczenie kanału i marsz w górę. Coraz więcej inwestorów przekonuje się do tej spółki. Kluczem do wzrostu będą wg.mnie fundamenty i pierwszy zysk od 2 lat. Tak trzymać
|
|
Temat:
Płacz...
Właśnie skończyłem czytać cały ten wątek. Kawał dobrej roboty, niejednemu może się przydać, dzięki .
|
|
Wspominaliście coś o blogach jak to nazwaliscie ich dzieci hossy. Jeżeli ktoś natknie się na coś ciekawego proszę o link. Chętnie sobie poczytam coś takiego
|
|
Temat:
S4E
WatchDog napisał(a):Milionie Dolarów, podałeś że znasz fora Bankiera, Parkietu. Skomentuj zatem sytuację Kopeksu w lipcu 2007 i seryjne posty niejakiego Motyla oraz jego argumenty: - mały free float - prezes ma dużo i kupuje - fundy się interesują - w długiej perspektywie - pewniak - skorzysta na ożywieniu w branży górniczej na nowych rynkach: Chiny, Indonezja
Efekt? Lipiec 2007: kurs ~60 zł Sierpien 2010: kurs ~18 zł Dlaczego tak się stało? Spółka nie zrealizowała zamierzeń? Fundy nie kupowały? Witam Niestety nie skomentuję sytuacji w w/w spółce, ponieważ nie mam ich na mojej liście obserwowanych, zatem nigdy się nią nie interesowałem i nie miałem w portfelu. Mimo to pokuszę się o komentarz, ponieważ widzę tu pewną aluzję do mojego postu o S4E, ale żadnej analogii. Dlaczego ? - Lipiec 2007 to szczyt poprzedniej hossy i co tu komentować ? Ceny w tym czasie wielu spółek są skrajnie przewartościowane i zaczyna się spadanie rynku, to po pierwsze. - Działalność Kopeksu i S4E to 2 różne bajki. - Wystarczy krótkie spojrzenie na wykres długoterminowy Kopeksu np.10 letni i doskonale widać że spółka pięknie chodzi z cyklem (sorry za wyrażenie) i cierpliwym inwestorom dała nieźle zarobić . W czasie poprzedniej hossy było to aż 10 000 tys.% !! Obecnie kurs jest prawie ponad 100% od dołka bessy , mało ?? dla umoczonych pewnie tak, ale takie sytuacje w inwestowaniu się zdarzają, czas na wyciągnięcie wniosków. - Żaden motyl czy inny owad, ja ani nikt inny z tego ani innego forum nie powinien mieć wpływ na nasze decyzje inwestycyjne, choćby nie wiem jak seryjne posty pisał i podawał 100% pewniaki. Sorry, ale jeżeli ten gość którego nawet pamiętam z bankiera :) naganiał na spółkę po tak potężnym wzroście to czy miał dobre intencje ?? ... no właśnie chyba nie. I żeby była jasność to wątek S4E, podałem parę faktów i swoich przypuszczeń, spółka w moim portfelu waży 15% i skupuję ję od 1,5 roku. Intencją założenia wątku była wymiana opini z posiadaczmi, nic więcej. Inwestuje na longterm (3-4 lata), a ponieaż na GPW nie ma pewniaków dopiero czas pokaże czy była to dobra inwestycja ... Ps. Sorry za pierwszy wpis, może rzeczywiście było w nim zbyt wiele ekspresji.
|
|
Jestem na tym forum od 2 dni i muszę powiedzieć że jestem mile zaskoczony. Do tej pory pisałem na różnych forach inwestycyjnych, od bankiera, parkietu, money, PI, ale tutaj jest rzeczywiście inaczej. Co mi się podoba to kulturka i przyjazność userów. Co prawda mój pierwszy post został skasowany przez modera, ale puszczam to w niepamięć. Postaram się dodać i swoje 3 grosze i coś tam skrobnę od czasu do czasu ...
|
|
Temat:
S4E
ynwestor napisał(a):Ja też przyglądam się spółce. Ciekawą działalność prowadzi, ale niestety płynność pozostawia wiele do życzenia. No i szkoda, że MCI wyszło z tej inwestycji - byłaby pewniejsza To prawda że akcji rzeczywiście jest niewiele, bo oficjalny FF to podobno około 30% czyli jakieś 0,5 mln akcji. Z moją perspektywą inwestycyjną 3-4 lata mi to nie przeszkadza i wolę dobre spółki z małą ilością akcji, niż te wątpliwe z setkami milionów akcji  Co mnie cieszy, to fakt że spółka już ma ugruntowaną pozycję rynkową i całkiem dobrze sobie radzi nawet w kryzysie: www.bankier.pl/inwestowanie/pr...Co do MCI to widzę raczej pozytywy, bo pakiet akcji przejmował głównie prezes p.Pudełko (po 6,25) i fundusze: Ingalil Holdings Ltd i Karmalinar Ltd (niewykluczone że powiązane z prezesem). Czy sytuacja jaką mamy teraz będzie trwała nieprzerwanie ? Przypuszczam że to mało prawdopodobne. Spółka bedzie napewno chciała skorzystać na ożywieniu, głównie w sektorze bankowym, bo z nim jest najbardziej powiązana. Co do płynności to sądzę że w perspektywie 2-3 lat może być przeprowadzony split akcji, a wtedy przejście na rynek główny o którym kiedyś wspominał prezes może stać się faktem. Mimo że MCI wyszło z S4E, spółka cały czas powinna sie dynamicznie rozwijać i robić swoje. Czy ktoś na forum ma S4E ? jaki prognozujecie dalszy ciąg wydarzeń ? Pozdrawiam :)
|
|
Temat:
S4E
Witam
Zakładam wątek [***cenzura***] spółki na NC Obecny kurs spółki to 7,20 [***cenzura***]
ps. Mam nadzieję że admin nie usunie wątku, bo juz to raz zrobił choć spółki nie było na forum i bardzo mnie tym zdenerwował
Od moderatora: zmoderowałem w takim razie treść. I formę.
|
|