PARTNER SERWISU
wkqaaabx
marpap

marpap

Ostatnie 10 wpisów
Tyle pięknych artykułów, które w przypadku innych spółek mogły by być paliwem "rakietowym" na kilkadziesiąt sesji , a tu na DUD nic a nic , a nawet coraz taniej . Think . O co chodzi ? ,nie mam pojęcia . Analizowałem już spółkę na wszystkie możliwe sposoby pod względem fundamentalnym. Dzieliłem się swoimi spostrzeżeniami z innym ,żeby nie było że moje analizy są jednostronne i co ...
Okazuje się że dużo więcej ludzi widzi zagrożenie inwestycji, aniżeli perspektywy pomnażania zysku Eh? na DUD

Wygląda na to ,że ktoś chce ukarać Prezesa PKM za kłamstwa , które akcjonariuszy kosztowały grube miliony .
Dziś jakieś potężne wymiany akcji , kolejny element układanki , której na chwilę obecną już chyba nikt z drobnych nie rozumie

broker_ns napisał(a):
Dzisiejsze zakończenie sesji dało trochę optymizmu. Ale mnie jakoś trudno wytłumaczyć ostatnie spadki. Wg mnie fundamentalnie niczym nie są uzasadnione. Myślę że jak będziemy już wkrótce po wynikach kwartalnych i przystanął na kuć po oczach te straty w pozycji wynik finansowy z ostatnich 12 m-cy to wówczas spekulanci mniej będą trząść kursem a same akację będą już w bardziej stabilnych rękach. Wyniki już wkrótce więc teraz powinno nam się bardziej zazielenić.

@marpap
Wiem że administrator wyciął twój ostatni wpis. Spróbuj na spółkę patrzyć trochę w dłuższej perspektywie niż tylko 1 tydzień. Ja wiem, że wielu wchodziło spekulacyjnie po wybiciu gorą z klina i powinno im wg podręczników AT rosnąc a teraz jest małe rozgoryczenie ale proponuję spoglądać tutaj bardziej na fundamenty i pod nie inwestować ;-)

Ciekawe czy dzisiejsze zakończenie sesji tez da "trochę optymizmu"
Osobiście jestem na DUD chyba od zawsze , przeżywając upadki i wzloty i może właśnie dlatego nic mnie tu chyba nie zdziwi .
Oczywiście zgodzę się z kolegą że spadki pod względem fundamentalnym są niczym nie uzasadnione, aczkolwiek po dzisiejszej prasówce z portalu spożywczego wydaje mi się że DUD poszła troszkę nie w tym kierunku co trzeba, ale o tym napiszę może wieczorkiem .
Pozdrawiam

"układ podobny do trójki hossy"

Może cyt. "jakbym był parszywy na jedno oko" to by był to układ podobny do trójki hossy , ale na chwilę obecną nic tam takiego nie maShame on you

Tu się moi mili nie zarobi , drugi raz złudne przebicie poziomu 1,68 . To się musi skończyć źle .d'oh!
Powodzenia

Po raz kolejny niebezpiecznie zbliżamy się do linii trendu która nieprzerwanie od sierpnia 2010 wyznacza nam zachowanie kursu w dłuższym terminie . Eh?

Jak widać ani rekomendacje , ani informacje z rynku o świetrlaniej przyszłości branży nie są w stanie podnieść kursu akcji .
Zastanawiam się czy jest to efekt nieodbudowanego zaufania inwestorów po "kłamstwach Macieja" czy jakiś inny czynnik.

Powiem szczerze że sprawa z PQS naprawdę mi się podoba i nie piszę tego jako "udziałowiec" DUD ale jako konsument . Wydaje mi się ze jest to jeden ze sposobów na poprawienie marży i to znaczne . Obecna moda na produkty zdrowe tzw. EKO nabiera na sile. Sklepy sprzedające zdrową żywność rosną jak grzybki po deszczu a skoro tak się dzieje jest na te towary popyt.
Pozostaje mieć nadzieję że firma pójdzie za ciosem i promocja znaku jak i marki zakończy się sukcesem
Pozdrawiam
salute

Pożyjemy zobaczymy. To że wczoraj nie testowaliśmy 1,55 nie oznacza że rynek zapomniał już o wtorkowym incydencie . Bo jak inaczej nazwać to co się stało z kursem .
Według mnie , albo komuś bardzo zależy aby kurs zbyt szybko nie poszybował w górę i za wszelką cenę próbuje rysować na wykresie straszydła ( może nawet sam Pan Maciej jest zainteresowany takim scenariuszem. ), albo jest jeszcze jakiś trup w szafie
Wszak to tylko moja ocena , ale ostatni wywiad był materiałem , w którym nacisk położono na ewentualne zagrożenia pojawiające się i mogące pojawić się na drodze DUD podczas restrukturyzacji. Przyznam że nawet trochu zdziwiony byłem bo jak Prezes wychodził przed kamery to tak polerował i szlifował, że blask bił w oczy na odległość . Tym razem było jednak inaczej. Może to efekt restrukturyzacji , która także objęła Pana Macieja , a może etap złożonego misternie planu .Think

Klincewicz napisał(a):
sprawa skomplikowala sie troche po informacjach, ktore naplynely z Chin ( podwyzka stóp procentowych od 3 lat o 0,25 pkt %) , ogolnie na miedzynarodowych rynkach finansowych wieje w twarz i nie wrozy to zwyzce kursu w najblizszych dniach. do 13:00 kurs grubo powyzej 1,7 , po informacjach z WIGiem jak jeden maz zjazd. Ewidentnie widac spadajaca gwiazde, ktora az razi w oczy, lecz ja bym tu sie nie przejmowal. Dla tych, ktorzy kupili na wybiciu ( 1,55-1,60) jest duzy zapas i caly czas na + zagranie. Dla tych, ktorzy weszli na wybiciu 1,68 moze troche korcic zeby sprzedac gdy bedzie test na 1,55. W perspektywie czasu czeka nas jeszcze sprawozdanie finansowe za III kwartal, to sie liczy. Ja osobiscie nie kalkulowalem wzrostu powyzej 1,7 przed 10.11.2010r. Pozdrawiam

Kolego po takim zachowaniu kursu jak wczoraj można zapomnieć o kodzie 1,7 na najbliższe kilka tygodni . Osobiście wczoraj przy porannym wybiciu ustawiłem STOPA na 1,68 i przyznam szczerze że zdziwiło mnie bardzo Think kiedy wieczorem zobaczyłem że nie mam już akcji.
Obawiam się, że obroty , które cieszyły nas jeszcze wczoraj do godz 13:00 staną się teraz zmorą , która spokojnie sprowadzi nas w okolicę wsparcia 1,50 . Tam właśnie będę chciał odzyskać akcje (oczywiście to pobożne życzenie)
A i jeszcze ta wczorajsza rekomendacja ... (kupuj)

MicOch napisał(a):
Wywiad z Prezesem

Raczej pozytywnie wave ale nie podoba mi sie to osuniecie ;/

I słusznie że koledze się nie podoba . Pokaźne obroty, początek handlu po prostu marzenie , a później już tylko gorzej . Zamknięcie powyżej znaczącego oporu Think po ciężkiej bitwie
Osobiście uważam że coś takiego raczej wróży zmianę trendu ostatnich kilkunastu sesji . Oczywiście w długim terminie nie ma co rwać włosów z głowy , ale puki co d'oh!

Popyt praktycznie zamarł, w zleceniach do poziomu 1,50 niewiele akcji , wystarczy więc ktoś niecierpliwy z pomysłem typu PKC i mamy korektę jak się patrzy Think

Info wszystkim siedzącym w temacie DUD już znane .
Ciekawie wszytko zaczyna wyglądać , oby Maciek tylko wszystkiego nie popsuł violent1

Ruch na wątku coraz większy. Emocje, emocje.Shame on you

Jak widać na załączonym obrazku WIG-SPOZ jest już praktycznie na poziomie sprzed wielkiej zwały, a DUD ????. No właśnie Think

kliknij, aby powiększyć

Wprawdzie nigdy akcje DUD nie podążały ściśle według indeksu branży, były wręcz jego siłą napędową .
Ciekawy jestem czy powrócimy w okolicę indeksu branżowego ????
Pozdrawiam

Obserwuje dziś bacznie zachowanie kursu i przyznam że ewidentnie widać że ktoś na bieżąco uzupełnia najpierw poziom 1,48 teraz 1,49.
Pytanie tylko czy to upychane akcji "ludziskom", którzy po wczorajszych artykułach zobaczyli krociowe zyski, czy próba kontroli nad zbyt gwałtownym wybiciem , które jak niektórzy tu zobaczyli może być nie na rękę.
Dodając do tego wczorajsze zachowanie kursu zalecam daleko idącą ostrożność . Think
Obym się mylił , ale chyba szybciej niż nam się wydaje przetestujemy wsparcie na 1,37
sad10

adamos napisał(a):
Przemko napisał(a):

Jak idzie o dystrybucje realną, raczej nic w sklepach z Dudy nie widuje,
Jeśli już to pasztetową w Tesco. (Mam nadzieje, ze to nie Duda-Silesia Pray )

To fakt,ze tez ich produktow jakos na polkach nie widac. W przeciwienstwie do chociazby Sokolowa,ktore sa w wiekszosci sklepow(nawet malych,osiedlowych).

Może przyjmujecie złe kryteria poszukiwania :

Szukając wędlin które wprowadza na runek DUD szukaj takiego znaczka :

kliknij, aby powiększyć

Pełna oferta promocyjna
www.stolpolski.pl/oferta-promo...

Polski Koncern Mięsny DUDA to największa w Polsce firma zajmująca się ubojem i rozbiorem mięsa czerwonego (wieprzowina, wołowina, dziczyzna). Spółka kontroluje i jest zarazem najważniejszą częścią grupy kapitałowej, którą aktualnie tworzy ponad 30 firm z branży rolno-spożywczej z terenu całej Polski, Ukrainy oraz Niemiec.

Grupa Kapitałowa jest m.in. liczącym się dystrybutorem mięs i wędlin w kraju, posiada 1/4 rynku dziczyzny, a zakupem w 2007 r firmy Stół Polski – znanego regionalnego producenta wędlin kategorii Premium - grupa rozpoczęła ekspansję na rynku przetwórstwa. Celem jest osiągnięcie w krótkiej perspektywie czasowej, pozycji lidera również w tym segmencie rynku mięsnego w kraju.

A co do artykułów we wczorajszej prasie mam nadzieje że nie było to artykuły sponsorowana choć w obecnych czasach to prawie niemożliwe (ot taka niezależność mediów)
Pozdrawiam

Dziś prasa zaszalała . I nie powiem aby mnie jako posiadacza DUD to ucieszyło Eh?
Puls Biznesu: " W te spółki warto zainwestować" jedną z nich jest DUD
Wirtualna Polsk: "Magiczna siódemka zapewni Ci krociowe zyski" i jednym z ogniw magicznej siódemki jest oczywiście kto ??? oczywiście DUD
Onet : "Na te spółki warto postawić" - Stawiamy oczywiście na DUD
Otwieram lodówkę i ....d'oh!
Dziwna nagonka może okazać się pułapką
Pozdrawiam

lukasz211 napisał(a):
przychylam się do Twojego wyliczenia, dzięki za pomoc

Niby dobrze Panowie kalkulują , chciałem zapytać więc jako osoba mniej w temacie. Co stanie się z resztą akcji , których Maciej nie odkupi od Banków w celu umorzenia ??? Z tego co wiem i przeczytałem w Waszych postach , rodzina DUD ma wykupić tylko część akcji w celu ich umorzenia

diR napisał(a):
cieszę się, że się nie pomyliłem odnośnie AT - oby tak dalej ;)

No chyba nie do końca wygląda to tak jak powinno . Spadek w okolice 1,39 troszkę komplikuje obraz wybicia ponad długoterminową linie spadku . Osobiście obawiam się że szybko powrócimy w okolicę 1,30 d'oh! . Obym się mylił

Przyznam szczerze że spodziewałem się lepszego raportu . Z tego co widać teraz kurs pewnie zanurkuje w okolicę 1,60 . Jednym słowem jeszcze nie czas na SWD Shame on you

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 10 maja 2011 12:25:13
Liczba wpisów: 20
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,316 sek.

veunvfnd
oezvlhay
tupwcpgg
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
febyevhl
trrdrwyr
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat