Temat:
WITTCHEN
firma, która stoi "otworem do klienta"... tylko ten otwór to jest z tyłu poniżej kości ogonowej! W swoich sieciowych sklepach wstawiają produkty "VIP Collection" , do których się nie przyznają (czemu się nie dziwię, bo jakość mierna) i niestety naprawy reklamacyjne (częste) są na poziomie nie do przyjęcia. Skoro tak się podchodzi do klienta, to sukcesów nie wróżę. EDIT: a tu na szybko opineo: www.opineo.pl/opinie/sklep-wit... Jeśli się klientów traktuje w ten sposób, to obawiałbym się, że to samo spotka akcjonariuszy
|
|
myślałem, że nowości jakieś po głowie chodzą. BTW Helio to niedługo tak będzie z Tobą kojarzone, że powinni rozpatrzyć może dodanie jakiejś żaby do logo ;)
|
|
dajcie spokój tej 59 sekundzie. ;) Mnie bardziej interesuje, które to te spółki co na 13zł spadły i zaprzątają myśli Froga :)
|
|
Temat:
LSISOFT
witam. mam pytanie do znawców AT. Czy to co uformowało się na wykresie w długim terminie (wrzesień do teraz) można nazwać formacją chorągiewki? Czy "chorągiewka" tylko w krótkim terminie się formuje?
|
|
Temat:
GRAAL
mankomaniak napisał(a):marhabal napisał(a):Gorzej jeśli ludzie przerzucą się i wybiorą konkurencje a to by znaczyło, że ani marka nie przyciąga ani jakość. Wtedy to pachnie masówką przy minimalnej marży i każde zawirowanie na rynku (wzrost cen surowca, kursu waluty itd.) i Gral ma stratę. W tym momencie nie ma takiego ryzyka. Kiedy idę do Reala, to Graala mam przed oczami. Mają duzo tych puszek. Ja jestem skąpcem i kupuję trochę tańsze, ale tu chodzi o czystą statystykę. Specjalnie stanąłem na dwie minuty, żeby zobaczyć co zrobi małżeństwo przechodzące obok półek z rybami w puszkach. Bezmyślnie wzięła do ręki Graala i już miała wsadzić do koszyka, gdy mąż mruknął, że "kawałki w całości". Wzięła inną firmę. Nie widziałem, żeby Graal miał tuńczyka "kawałki w całości". Może powinni zwiększyć asortyment. Ale tu chodzi o czystą statystykę: na dzień dzisiejszy nie ma ryzyka spadku przychodów. A 120 mln zł przychodu to ok. 30 mln puszek sprzedanych puszek. Problem i ryzyko leży gdzie indziej. Marka przestanie przyciągać. Jako, że nie jestem skąpcem ;), zakupiłem ostatnio produkt Graala i bliźniaczy produkt 2 innych producentów. 1. Graal - najwyższa cena 2. Graal - jakość 9/10, konkurent 2 - 9/10, konkurent 3 - 6/10 (brązowe niesmaczne mięso ryby) 3. i teraz co poraża: dwaj konkurenci w podobnej cenie wkładają rybę i uzupełniają ją olejem , Graal robi to praktycznie w stosunku 1:1: Graal (4 i pół kanapki / jedna puszka) , konkurencja w okolicach 5-6 kanapek Jeśli o smaku/jakości zdania mogą być podzielone, tak zawartość ryby w puszce może ocenić każdy. Nie wiem jak to było wcześniej, ale jeśli to polityka ostatnich miesięcy, i tak właśnie Graal będzie niwelował straty związane z cenami surowca, to wydaję mi się, że ta rybka zaczęła się psuć ;). Czekam/liczę na powrót do 13zł i pozbywam się papieru ze stratą. Mam nadzieję, że uda się to zanim "rybka zacznie pływać do góry brzuchem" ;)
|
|
Temat:
LSISOFT
technik napisał(a):Kontrakt ze spółką z cyfrą w nazwie i dużą inną liczbą... Wypadałoby się odpowiednio zaopatrzyć. trudny ten rebus... ale przez niego jeszcze przetrzymam do przyszłego tygodnia spółkę. technik czekam na kolejny post, który może w końcu więcej tej tajemnicy odsłoni
|
|
Temat:
LSISOFT
No to teraz czekam z niecierpliwością na to tajemnicze info, o którym wspomniał prezes... Chyba na obiecankach się nie skończy... i "kilka dni" to kilka dni :)
|
|
Temat:
VRG
i pytanie czy to wybicie czy może chwilowa "promocja" na wyrzucenie w końcu tego papieru?
|
|
el_kreto – LSI 6 EFH 4
LSI - korzystna umowa podpisana niby we wrześniu, ale jest na fali i liczę, że opór dopiero w okolicach 9.10zł
EFH - uzasadnienia, pod którymi się również mogę podpisać padały we wcześniejszych postach
|
|
Temat:
LSISOFT
Jeden opór przebity  . Gdzie jest następny?
|
|
Temat:
LSISOFT
|
|
v3nom napisał(a):Zdaje się, że ktoś tu małpuje ruchy, a nawet nie czyta postów ze zrozumieniem. to źle? Mi to się wydawało, że m.in. to po to się tutaj pojawiłem.. i przyznaję się bez bicia, że często wzorowałem się wlaśnie na blogu morfeusza dobierając spółki do swojego portfela. Nie straciłem na tym. Wręcz przeciwnie, zyskałem nie tylko kasę ale i cenny czas, który bym spędził błądząc losowo po spółkach z parkietu. A czytanie bez zrozumienia też ganię! ;)
|
|
el_kreto – CPS 6 NET 4
|
|