Temat:
KSGAGRO
Ruszył skup akcji i od razu coś się dzieje. Z AT wygląda na podwójne dno i zmiane trendu, ale na potwierdzenie tej tezy przyjdzie jeszcze poczekac.
|
|
Temat:
SERINUS
Kov w ostatnich działaniach bardzo słabo sobie radzi. Dziwię się tylko, że po tylu porażkach nie ma żadnych zmian w Radzie Dyrektorów i nie mam na myśli Redfaca. Dziś widziałem wywiad z głównym udziałowcem, w którym krytykuje Europe za m.in.biurokratyzm.Jest też poruszona kwestia próżnych europejczyków pławiących się w luksusie i nigeryjczyków pracujących z 2 dolary dziennie. Od razu nasuwa się pytanie o koszty utrzymania całego zarządu, nic nie robią a dostają ogromne honoraria. Za połowe możnaby stworzyc setki, jak nie tysiące miejsc pracy nawet w Nigerii. Szkoda, że za słowami nie idą czyny. Akcjonariusz.
|
|
Temat:
AGROTON
Witam, Czy ktoś zna powód takiej przeceny na tej spólce ? Czy tak bardzo brakuje kompetencji analitykom, którzy ostatnio wydali rekomendacje - kupuj, ewentualnie Czy to bankrut ?
|
|
Temat:
SERINUS
Na zachodzie i za oceanem hossa w pełni. Na rynek AIM już dawno poczynione były przygotowania, może Nigeria stanie się faktem.Kto wie ...
|
|
Temat:
SERINUS
Czy dobrze zrozumiałem wcześniejsze zapowiedzi ze spółki o wzowieniu prac w Brunei na początku 2012 ? Mógłby ktoś z Was potwierdzic ? Pozdr
|
|
Temat:
SERINUS
|
|
Temat:
SERINUS
Ta stronka z quasi notowaniami na lse jest już jakiś czas Dawałem linka napewno z 2 miesiące temu.AIM jest częścią LSE ,tak jak new connect GPW. Pozdrawiam
|
|
Temat:
SERINUS
|
|
Temat:
SERINUS
W IPO uczestniczyli również dotychczasowi główni akcjonariusze, czyli międzynarodowe fundusze inwestycyjne i inwestorzy branżowi (Och Ziff, Mittal Investments, Mvelaphanda Holdings, Kulczyk Investments). Och Ziff dotychczasowy główny akcjonariusz? dziwne w kontekście tego co OZ robiło z KOV przypadek Czy może "jednostka zależna" Pozdrawiam
|
|
Temat:
SERINUS
Co do rekomendacji to Myślę, że to aktualizacja i na wyższą wycene składa się tylko i wyłącznie Ukraina, Brunei nic nie wniosła a nawet pogorszyła sprawe a Syria narazie to tylko szacunki,trudno żeby wyliczali podpisanie umowy warunkowej w Nigerii. Pozdrawiam,
|
|
Temat:
SERINUS
Jaki zbieracz ? Bez jaj  Sorry Kilka dni temu miałem nadzieje, że teoria kolegi, który pisał, że KI może skupić akcje kov z gpw działa, ale widać że kov nie jest oczkiem w głowie Kulczyka. Ciekawe jak wpłynie debiut przy aktualnej cenie, przestałem wierzyć, że coś trwale urośnie.Z drugiej strony takich spółek na aim jest około 100, więc wątpie żeby debiut był na dużym plusie o ile wogóle. Pozdrawiam,
|
|
Temat:
KSGAGRO
Rekomendacja BZ WBK kupuj cena docelowa 40,50
|
|
Temat:
SERINUS
Zwróciłem też uwagę na stwierdzenie - Nie jesteśmy w Afryce jako kolonizatorzy, ale jako partnerzy(...) Co według mnie jest kluczem sukcesu całej inwestycji.
|
|
Temat:
SERINUS
Wartość akcji policzona przez kolege, można podzielić przez dwa, minus dyskont ipo i mamy odzwierciedlenie aktualnego kursu ? Pozdrawiam,
|
|
Temat:
SERINUS
Tu nie chodzi o espi: tak kupiliśmy. Myśle, że podana zostanie wyczerpująca informacja także Co do finansowania tej inwestycji, a to niewątpliwe skomplikowana sprawa.Kurs irytuje ale co zrobic Dobrze, że w miare ładny weekend się szykuje
|
|
Temat:
SERINUS
Zobaczcie na forum petrola Tam to mają info ;) Jak zawsze przed nami
|
|
Temat:
LESS
Oprócz wieloletniej umowy z GM,Groclin już szyje dla VW Touran i Touareg, dwie fabryki na Ukrainie ulokowane w pobliżu granicy ze Słowacją gdzie znajdują się zakłady PSA Peugeot,Citroen,Volswagena i Kii,a nie tajemnicą jest duże ożywienie na rynku motoryzacyjnym.Polecam artykuł Człowiek miesiąca w pewnym czasopiśmie,które podaje rankingi najbogatszych ludzi.
|
|
Temat:
LESS
Jest wyrazny sygnał K z zasięgiem wyższym niż aktualny max.
|
|
Temat:
SERINUS
Stopy zwrotu imponujące, jeżeli rzeczywiście KOV byłby notowany równolegle to nawet najwięksi malkontenci-akcjonariusze spaliby spokojnie
|
|
Temat:
SERINUS
grabcia napisał(a):Nasunęły mi się dwa pytania do Redface, na które prosiłbym o odpowiedź: 1. na ile dni przed emisją Rada Dyrektorów ma obowiązek powiadomić o tym rynek? 2. z jakiego dnia, przedziału czasowego jest ustalana cena akcji w nowej emisji przez Radę Dyrektorów?
Jeżeli ktoś inny zna na to odpowiedzi, to proszę również o głos, nie znalazłem tego bowiem w prospekcie emisyjnym, a nie jestem również biegłym w prawie giełdowym.
Kov nie podlega ksh, jeżeli chcesz przeczytac jak jest wg.polskiego prawa to art.430 i dalsze kodeksu spółek handlowych.
|
|
Temat:
SERINUS
Ja mam wrazenie ze zgubi cie ten avatar. Uwierzyles w szalenstwo. Ropa wielu uczynila bogatymi, wykreowala najbogatszego czlowieka swiata w historii, na poczatku tego wieku, to prawda. Ale wiekszosc doprowadzila do zguby. Jakos nie wierze w potentatow naftowych wybijajacych sie ze sredniej wielkosci kraju w Europie wschodniej.
Te zloza w Ukrainie, Kazachstanie, itd ... Dlaczego FSB ktora to ciagle kontroluje mialaby sie dzielic tym bogactwem, jesli ono tam jest?
Kolego wierzyc to mogę w Boga.Kov to jakas cześc mojego portfela(kupiony po bardzo dobrej cenie),a co do avatara to czysta IRONIA, ale widac że raczej masz mroczne poczucie humoru :)Pozdrawiam
|
|
Temat:
SERINUS
lancet napisał(a): Sporo lat siedzę na giełdzie ale z takim sposobem rozgrywania spółki jeszcze się nie spotkałem. Ponieważ trudno dopatrzeć się kto tu robi interes, wysoce prawdopodobnym jest szeroko zakrojona zmowa i manipulacja kilku mocnych podmiotów inwestycyjnych. Nieprawdopodobnymi zaczynają być różnice w adekwatności obrotów, wzrostów i poziomu ryzyka pomiędzy siostrzanymi spółkami. To wszystko zaczyna być tak nieprawdopodobne, że reguła o nieprzewidywalności zachowania giełdy zaczyna nabierać monstrualnego wymiaru a pieniądze, które są instrumentem giełdy w rozgrywce na tych dwóch spółkach w moim odczuciu , mają zupełnie drugorzędne znaczenie. Paranoja!!!! Mam takie same odczucia. Ostatnie zdarzenia całkowicie obnażyły ten schemat.
|
|
Temat:
SERINUS
Bez obrazy, ale to co się tu ostatnio dzieje to masakra.Wspólczuje Panu(Redface).Tak nawiasem to poczytajcie o rynkach kapitałowych, kryzysach, o ryzyku, vis maior, dywersyfikacja itd.
|
|
Jeśli będziesz miała papier w dniu przynania dywidendy to - Tak.
|
|
Temat:
AGROTON
To ,że papier pikuje to wina RDO wszystko co kupują leci w dół
|
|
Temat:
SERINUS
|
|
Temat:
VALINOR
Witam Jestem bardzo ciekawy tej spółki Czy ktoś może wie czy to debiut Czy może jest już notowana np.kwity depozytowe?
|
|