PARTNER SERWISU
hegflvcy
283 284 285 286 287
Sokal
0
Wpisów: 13
Wysłane: 18 października 2011 10:17:01 przy kursie: 9,60 zł
onochi napisał(a):
Cytat:
Kub-Gas posiada 100 proc. udziału w koncesjach Olgowskoje, Makiejewskoje i Północne Makiejewskoje, Krutogorowskoje oraz Wiergunskoje

A to Ci psikus. Myślałem, że KOV ma 4 koncesje na Ukrainie. A tu widzę 5. Piąta to Wiergunskoje. I pomyśleć, że eksploatujemy tylko Olgowskoje i jeden odwiert na Makiejewskoje. No to mają co robić przez następne kilka lat na Ukrainie.

Z czterech pół jest prowadzone wydobycie. Wiergunskoje, Olgowskoje, Makiejewskoje i Krutogorowskoje. Masz to pokazane w prezentacji z WZA.

sicc
0
Wpisów: 550
Wysłane: 18 października 2011 10:21:04 przy kursie: 9,60 zł
Redface, czy pochyliłbyś się nad problem, który mnie nurtuje a na który nie uzyskałem jeszcze odpowiedzi? Mianowicie, czy KOV zakupił już drugą wiertnię na Ukrainie? W wywiadzie (najświeższym) podajesz, że zamierzacie w 2012 zwiększyć liczbę dziur na Ukrainie, skoro zatem teraz pracujecie na 100 % to znaczy, że taką wiertnię macie w planach zakupić, jeżeli tak to kiedy ?

conger
0
Wpisów: 133
Wysłane: 18 października 2011 10:32:44 przy kursie: 9,60 zł
...Przed podjęciem decyzji o zawieszeniu bieżących operacji KOV, na podstawie umowy o podziale wpływów z wydobycia w Bloku 9 (przedstawionej w Prospekcie emisyjnym KOV, zatwierdzonym przez Komisję Nadzoru Finansowego w dniu 13 kwietnia 2010 r., s.170, i wskazanej w "Skróconym Skonsolidowanym Śródrocznym Sprawozdaniu Finansowym KOV za okresy 3 i 6 miesięcy zakończone 30 czerwca 2011 r. i 2010 r." , s. 10, będącym częścią Skonsolidowanego raportu półrocznego KOV z 12 sierpnia 2011), zwrócił się z wnioskiem wydłużenie pierwszego okresu poszukiwawczego, jednak wniosek Spółki został odrzucony.
Zapisy umowy o podziale wpływów z wydobycia w Bloku 9 pozostają w mocy, zaś KOV prowadzi rozmowy z przedstawicielami władz syryjskich na temat Bloku. Jednocześnie Spółka będzie z uwagą monitorować warunki operacyjne w Syrii, żeby ocenić, czy i kiedy możliwy będzie powrót do działań operacyjnych w Syrii. ...
Redface, proszę podać jakie są rokowania co do przedłużenia pierwszego okresu poszukiwawczego i czy Spółka, na obecnym etapie rozwoju sytuacji w Syrii, ma z kim rozmawiać w tym temacie.

del-20160301
0
Wpisów: 1 491
Wysłane: 18 października 2011 10:47:35 przy kursie: 9,60 zł
Sokal napisał(a):

Z czterech pół jest prowadzone wydobycie. Wiergunskoje, Olgowskoje, Makiejewskoje i Krutogorowskoje. Masz to pokazane w prezentacji z WZA.

Fakt tak jest tam napisane, ale czy jesteś w stanie wskazać chociaż jeden odwiert z którego trwa wydobycie na polu Wiergunskoje i Krutogorowskoje. Ja widzę tylko przyszłe plany poszukiwania i wiercenia na tych terenach. Informacji o odwiertach produkcyjnych brak.
Edytowany: 18 października 2011 10:55

JuanPreciado
0
Wpisów: 193
Wysłane: 18 października 2011 15:38:09 przy kursie: 9,60 zł
"Chyba idzie info" love4 musiałem to powiedzieć mimo że wszyscy wiedzą :)

kz110
0
Wpisów: 148
Wysłane: 18 października 2011 18:25:24 przy kursie: 9,60 zł
Mamy przygotowania na AIM ?

www.londonstockexchange.com/ex...

Bruno 12
0
Wpisów: 333
Wysłane: 18 października 2011 18:53:41 przy kursie: 9,60 zł
Ophir energy też miał taką stronę kilka dni przed debiutem w Londynie.

Gryf
0
Wpisów: 41
Wysłane: 18 października 2011 19:01:52 przy kursie: 9,60 zł
Strona prawdopodobnie musiała być wcześniej zamówiona, jako jeden z wielu etapów przygotowawczych oferty na AIM. Jeszcze o kontrakcie w Nigerii nie świadczy, a bez tego - AIM nie ma chyba w obecnej sytuacji sensu.
Ale jeśli w tak "akuratnej" spółce jak KOV strona na LSE jest rzeczywiście zapowiedzią debiutu - to miło dowiedzieć się o tym nie z ESPI czy SEDARa a z forum. I trzeba przyznać, że blokada informacji jest(była?) skuteczna - chociaż z drugiej strony panika po (mało zaskakującym-prawda?) info o Syrii mogła zamazać AT.
Jednak kolejne klocki zaczynają się składać w całość.

JuanPreciado
0
Wpisów: 193
Wysłane: 18 października 2011 19:14:04 przy kursie: 9,60 zł
Czy ktoś wie może czy debiut zostanie zapowiedziany z jakimś wyprzedzeniem kilkutygodniowym czy po prostu pewnego dnia KOV pojawi się na parkiecie w Londynie? Jak było z Ophirem?

Pray zakładam oczywiście że do tego dojdzie, że podpiszą umowę w Nigerii a jak nie to i tak mają w zapasie coś na co możnaby te środki wydać bo szkoda tyle roboty, krążenia po domach inwestorów, zabiegania o nic.

Krzysiek9
0
Wpisów: 706
Wysłane: 18 października 2011 20:37:09 przy kursie: 9,60 zł
Redface,

Chciałbym zadać jeszcze pytanie odnośnie technicznych aspektów emisji na AIM, które już kiedyś zadałem:

Krzysiek9 (Wysłane: 23 sierpnia 2011 09:30:11) napisał(a):
Jakie są przepisy prawne odnośnie terminu wydania prospektu emisjyjnego? Chodzi o to na jaki czas przed okresem zapisu na akcje prospekt musi być podany do publicznej wiadomości (złożony u regulatora rynku)?

Wiem, że nie wszystko możesz teraz nam powiedzieć dlatego postaram się zadać pytanie tak:

Załóżmy hipotetycznie, że dziś dostajemy zgodę w Nigerii na finalizację transakcji. Umowa jest podpisana i droga na AIM otwarta. Jaki jest minimalny czas jaki musi upłynąć między ogłoszeniem finalizacji kupna OML-42 a:
a) ogłoszeniem prospektu emisyjnego
b) pierwszego dnia notowań na AIM

Chodzi o to jak długo może potrwać budowanie księgi popytu i jaki czas muszę mieć inwestorzy do których będzie kierowana emisja na zapoznanie się z prospektem i ich deklaracją ile akcji po określonej cenie chcą kupić. Nie wiem, czy budowanie księgi popytu w sytuacji emisji kierowanej do określonych odbiorców ma rację bytu? Co obecnie wiedzą inwestorzy, do których kierujecie emisję w Londynie? Czy mają już np wgląd w raport RPS Energy dotyczący zasobów OML-42 czy dopiero taka informacja będzie do nich skierowana w prospekcie emisyjnym (generalnie wiedzą co kupują czy dowiedzą się z prospektu i wtedy podejmą ostateczną decyzję)?

Dziękuję za te wyjaśnienia, które mogą ujrzeć światło dzienne :)
Pozdrawiam

Edytowany: 18 października 2011 20:38

kastalto
0
Wpisów: 434
Wysłane: 18 października 2011 20:39:29 przy kursie: 9,60 zł
Jeśli w ogóle coś będzie z Nigerii i AIM to na pewno się wcześniej dowiemy. Choćby z powodu dokumentów ofertowych. Tam będzie mnóstwo informacji, niektóre pewnie po raz pierwszy, raport RPS z Nigerii, niewykluczone że przeszacowania na Ukrainie też. Myśle że samo podejście pod AIM zostanie poprzedzone stosownym komunikatem. Nie wiadomo również czy potencjalni inwestorzy są nieoficjalnie już dogadani, czy dopiero będzie tworzona książka popytu.
Póki co oczywiście wszystko to palcem na wodzie. Tym niemniej strasznie mnie ciekawi jaką cenę emisyjną uda się osiągnąć. Jak dla mnie jeśli uda się osiągnąć cenę emisyjną z GPW to w obecnej sytuacji będę uważał za duży sukces...

kastalto
0
Wpisów: 434
Wysłane: 18 października 2011 20:43:17 przy kursie: 9,60 zł
@Krzysiek9:
No chyba nie liczysz na to że Redface potwierdzi że potencjalni inwestorzy mają dostęp do raportu RPS. Tam może się w tej chwili coś dziać (jeśli w ogóle) wyłącznie nieoficjalnie, może na partyjce golfa pomiędzy możnymi tego świata...

Krzysiek9
0
Wysłane: 18 października 2011 20:51:55 przy kursie: 9,60 zł
Kastalto, jeżeli inwestorzy w Londynie mają nam pokryć zakup Nigerii a w zamian dostać rozwój Nigerii (wzrost aktywów i produkcji) oraz całą resztę (Syria, Brunei, Ukraina), to akurat szczegóły dotyczące tego na co mają wyłożyć pieniądze mogły by być tylko do ich poufnej wiadomości. Choć nie chcę polemizować...zbyt mała wiedza w tym temacie. Także być może jest też tak jak mówisz.

Redface (Wysłane: 19 września 2011 12:27:21) napisał(a):
5. Jakie są przepisy prawne odnośnie terminu wydania prospektu emisyjnego? Chodzi o to na jaki czas przed okresem zapisu na akcje prospekt musi być podany do publicznej wiadomości (złożony u regulatora rynku)?
Dokumentem, który będzie nas obowiązywał podczas debiutu na AIM jest “The AIM Admission Document”. Jego treść zostanie udostępniona na stronie internetowej KOV po okresie promocji oferty. Pamiętajcie, że wszystkie oferty na AIM są ofertami ‘prywatnymi’, czyli marketing oferty odbywa się do ‘wskazanych inwestorów’. Jednocześnie jestem świadomy tego, że skoro KOV jest spółką publiczną w Polsce i Kanadzie, część dokumentu ofertowego, która będzie zawierała nowe informacje dla akcjonariuszy KOV (nowe CPR itd.) nie będzie mogła być ujawniona najpierw inwestorom w Londynie, a dopiero potem w Warszawie. Dlatego w momencie rozpoczęcia marketingu te elementy dokumentu ofertowego z AIM zostaną podane do publicznej wiadomości via ESPI i SEDAR. Ale to nastąpi bezpośrednio przed ofertą. Będziecie o tym wiedzieć, bo wcześniej musimy opublikować formalny 'intention to float'.

Choć z tego co Redface nam już pisał, to właśnie może być tak jak przedstawiłem czyli inwestorzy finansujący zakup OML-42 będą wiedzieć coś czego my w okresie promocji wiedzieć nie będziemy, choć może nad interpretuję teraz jego słowa.
Edytowany: 18 października 2011 21:05

qguar
0
Wpisów: 262
Wysłane: 18 października 2011 20:52:11 przy kursie: 9,60 zł
Gryf napisał(a):
Strona prawdopodobnie musiała być wcześniej zamówiona, jako jeden z wielu etapów przygotowawczych oferty na AIM. Jeszcze o kontrakcie w Nigerii nie świadczy, a bez tego - AIM nie ma chyba w obecnej sytuacji sensu.
Ale jeśli w tak "akuratnej" spółce jak KOV strona na LSE jest rzeczywiście zapowiedzią debiutu - to miło dowiedzieć się o tym nie z ESPI czy SEDARa a z forum. I trzeba przyznać, że blokada informacji jest(była?) skuteczna - chociaż z drugiej strony panika po (mało zaskakującym-prawda?) info o Syrii mogła zamazać AT.
Jednak kolejne klocki zaczynają się składać w całość.

Warto pamiętać, że w ogóle o możliwości zawarcia tej transakcji dowiedzieliśmy się właśnie nieoficjalnie, dzięki między innymi Kolegom z tego forum. I to na długo przed oficjalną informacją ( chociaż wcześniej to były jedynie wyszperane w internecie plotki ) :)

Bruno 12
0
Wpisów: 333
Wysłane: 18 października 2011 21:05:31 przy kursie: 9,60 zł
Piszemy i rozmawiamy o AIM a to jest strona LSE Londyn.Może jak Ophir Energy zadebiutujemy ???

Krzysiek9
0
Wysłane: 18 października 2011 21:24:35 przy kursie: 9,60 zł
Bruno akurat AIM jest częścią LSE i na tych samych stronach można znaleźć np Gulf KeyStone również notowaną na AIM jak też i GulfSands Petroleum. Są to przykładowe spółki z listy jaką podał nam swego czasu Redface jak zbliżone profilem do KOV.

Pozdrawiam

Fierce
0
Wpisów: 72
Wysłane: 18 października 2011 21:28:00 przy kursie: 9,60 zł
Ta stronka z quasi notowaniami na lse jest już jakiś czas Dawałem linka napewno z 2 miesiące temu.AIM jest częścią LSE ,tak jak new connect GPW.
Pozdrawiam

Gracha
0
Wpisów: 51
Wysłane: 18 października 2011 22:03:23 przy kursie: 9,60 zł
Pamiętam że ostatni cieszący się wątek tak wielkim zainteresowaniem na StockWatch była spółka TECHMEX,czy KOV podąża w kierunku podobnym Think ?

zbychM-1
0
Wpisów: 21
Wysłane: 18 października 2011 22:30:45 przy kursie: 9,60 zł
Witam,
Chciałbym zwrócić uwagę na to co jest. Przeczytałem komunikat PGNiG z 18-X (dzisiaj), który mnie zaskoczył. Prognozowane wydobycie gazu z szelfu norweskiego ma wynosić 0,24 mld m sześciennych, natomiast KUB-Gas aktualnie wydobywa 574.285 m sześciennych gazu na dobę, co daje 0,146 mld m sześciennych dla KOV przy kosztach nieporównywalnych.
Przemknął mi komunikat, który stwierdza wykonanie czterech odwiertów w Brunei i nic - przecież coś tam zalega (chyba, że złoto i tajemnica) nie tylko sam piasek.
Wprawdzie gaz dzisiaj potaniał, co nie uzasadnia spadku o 10% w ciągu ubiegłych dni. Syria dawno uwzględniona - przy pierwszych zamieszkach.
Redface - co jest pod powierzchnią w BRUNEI?
Czy Chińczycy coś robią?
Pozdrawiam
Zbyszek

Gryf
0
Wpisów: 41
Wysłane: 18 października 2011 23:45:17 przy kursie: 9,60 zł
W razie niekorzystnej dla Neconde/KOV decyzji Pani Minister Dr Diezani Alison-Madueke i braku kompromisu w Nigerii strona na LSE będzie tylko jednym z wielu kosztów koniecznych, ale "nietrafionych".

W mojej ocenie Nigeria szykuje się do "rewolucji gospodarczej" planując w styczniu 2012 zniesienie subsydiowania paliw ( wyłączając kerozynę-naftę). Może to zrodzić "napięcia społeczne". Rząd będzie pilnie potrzebował gotówki i wpływów z ropy żeby przekonać Nigeryjczyków do tego posunięcia(niełatwe). Jednocześnie pełne uruchomienie i wykorzystanie potencjału pól wymaga przynajmniej na początku znacznych inwestycji.

Jeśli nie będzie kompromisu i NNPC zostanie faktycznym operatorem a KOV z KI mniejszościowymi udzałowcami z 18% głosów to ... wiecie co. Jeśli KOV zostanie "Partnerem Technicznym" a NNPC nie będzie się mieszać - to być może wszyscy będą zadowoleni : Rząd, Społeczności Lokalne, Nigeryjczycy, NNPC i Akcjonariusze KOVa. Może Pani Minister zainwestuje w rafinerie pozostawiając KOV z kłopotami wydobycia w zamian za 9-18% udziału w licencji i odbierając pola w 2019, a może zaufa "przejrzystej" NNPC? Zobaczymy.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE SERINUS

283 284 285 286 287

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,394 sek.

bgldvddg
ohgfmxrb
guyqnibp
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 430,89 zł +382,15% 96 430,89 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
jzkymvrj
vhljbmrk
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat