PARTNER SERWISU
grvotbpu
370 371 372 373 374
Bushido
0
Wpisów: 257
Wysłane: 31 stycznia 2012 09:55:04 przy kursie: 14,20 zł
W tym momencie temat "Lotos" to czyste domysły życzeniowe.Syria ma znaczenie dla kursu bo to jeden z projektów tej spółki-sytuacja polityczna w tym kraju jest tragiczna i rożnie moze być.Narazie wszystko na swoich plecach dzwiga Ukraina i wiecznie tego robić nie będzie.

Tytan
0
Wpisów: 464
Wysłane: 31 stycznia 2012 11:00:56 przy kursie: 14,20 zł
rabbit napisał(a):
Cytat:
Stany Zjednoczone: reżim syryjski prezydent stracił kontrolę nad krajem

Cytat:
Tryb P jest prezydent Syrii Baszar Asad stracił kontrolę nad krajem. Opinia ta, jak zgłoszone przez Radio Liberty, stwierdził w poniedziałek w Białym Domu, Jay Carney - wśród doniesienia o nowych starciach na przedmieściach Damaszku między siłami rządowymi i tzw Wolny wojska syryjskie - jednostki wojskowe, które spadły do opozycji.

Może coś się wyklaruje

Szkoda cytować Stany Zjednoczone, mają w tym interes by tak pisać.
Chcą zrobić w Syrii taki syf jak w Libii czy Iraku. Tamtejszym "rewolucjonistom" (czyt. nieudacznikom z plebsu i typom najemnym z pod ciemnej gwiazdy) nikt już nie wierzy. Ginęli tam i są skazani i gnębieni poza nielicznymi wyjątkami, ludzie wykształceni, średniej klasy. A jedynie ta klasa może utrzymać państwo i prowadzić wszelkie instytucje. Libia stoi o krok od wojny domowej, może są już jej początki. I o to Amerykanom (pewnym wiadomym grupom interesu) chodzi, bo oni ze swym zorganizowanym systemem przejmowania "legalnie" dóbr zwłaszcza w obszarach energetyczno wydobywczych w niestabilnym państwie mają wypraktykowane doświadczenie. Na pewno Baszar Asad w Syrii jest w rozterce. Co znaczy rewolucja i po której stronie może być więcej ofiar wiemy z historii.
Trzeba więc z rezerwą podchodzić do amerykańskiego chciejstwa i zapędów wspieranych oficjalnymi komunikatami, tym bardziej że KOV na terenie Syrii ma swoją rozgrzebaną a będącą mającą się dobrze zapowiadać inwestycję. Życzę Sadatowi i Syrii jak najlepiej inaczej "żegnaj inwestycjo".

rabbit
0
Wpisów: 1 202
Wysłane: 31 stycznia 2012 11:11:18 przy kursie: 14,20 zł
@Tytan
Masz racje że to co napiszą Amerykanie to może i koncert życzeń,tylko że Asad jest w nieciekawej sytuacji.Liga Arabska nie chce z nim rozmawiać bo odrzucił ich propozycje,z upychaniem ropy będzie im coraz ciężej bo mają konkurencję w Iranie który też chce ja sprzedawać.Prawdopodobnie wszyscy chętni najpierw dogadają się z Irańczykami bo to większy producent i nie będą z nimi zadzierać.W razie kontynuacji i rozszerzenia rozruchów Syria zostaje sama,Iran ma swoje problemy i upadek Asada to raczej kwestia czasu.
To są moje przemyślenia.
"Żeby wygrać trzeba grać"

rybeusz
23
Wpisów: 243
Wysłane: 31 stycznia 2012 12:17:15 przy kursie: 14,20 zł
rabbit napisał(a):
@Tytan
będzie im coraz ciężej bo mają konkurencję w Iranie który też chce ja sprzedawać.Prawdopodobnie wszyscy chętni najpierw dogadają się z Irańczykami bo to większy producent i nie będą z nimi zadzierać

Jeśli chodzi o zbyt ropy z Iranu, po wprowadzeniu w zeszły poniedziałek embarga na kraje UE też może być to coraz trudniejsze:

Cytat:
UE ogłosiła zakaz zawierania nowych kontraktów na ropę z Iranu. Natomiast wcześniej zawarte długoterminowe kontrakty mają przestać obowiązywać od 1 lipca. Restrykcje mają na celu odcięcie Iranu od źródeł dochodu i zmuszenie go do przystąpienia do rozmów w sprawie kontrowersyjnego programu nuklearnego.

Państwa UE kupują dziennie ok. 450 tys. baryłek irańskiej ropy naftowej, co stanowi ok. 20 proc. ogółu produkcji irańskiej ropy. Największymi odbiorcami są Grecja, Włochy i Hiszpania. Po wejściu w życie sankcji na import irańskiej ropy, kraje UE będą musiały przestawić swoje rafinerie na surowiec z innego źródła.

Największym odbiorcą irańskiej ropy są Chiny, które nie zamierzają wycofywać się z umów z Iranem. Inni odbiorcy jak Indie, Japonia i Korea Południowa zasygnalizowały, że nie wstrzymają importu irańskiej ropy dopóki nie zapewnią sobie alternatywnych dostaw z innych źródeł.

biznes.onet.pl/iran-unijne-emb...

Z drugiej strony, Iran wystosował już ciekawą ripostę:
Cytat:
Rząd w Teheranie nie będzie czekał pół roku, aż UE wprowadzi zakaz importu irańskiej ropy po zapewnieniu sobie alternatywnych dostaw, lecz prewencyjnie może wprowadzić je sam - pisze czwartkowy "Financial Times". Skutkiem będzie wzrost cen tego surowca

Gazeta cytuje Emada Hosejniego, rzecznika komisji ds. energii irańskiego parlamentu, który wypowiedział się dla agencji Mehr. Hosejni powiedział, że irańscy deputowani finalizują projekt ustawy zakazującej handlu ropą z UE (...)

W ubiegłym roku UE kupowała od Iranu średnio 600 tys. baryłek dziennie, a Chiny 500 tys. baryłek dziennie.

http://www.rp.pl/artykul/798314.html

Diopo napisał(a):

z racji mojej małej wiedzy uważam taką metode za jak najmniej ryzykowną , szczególnie że KOV jest pewny i miło się na nim gra

Mam nadzieję, że nie inwestujesz w tą "grę" zbyt dużych środków. Na giełdzie nic nie jest do końca pewne, tym bardziej w przypadku spółek z branży wydobywczej Eh?
Edytowany: 31 stycznia 2012 12:32

Jakub_AK77
0
Wpisów: 99
Wysłane: 31 stycznia 2012 12:31:14 przy kursie: 14,20 zł
Tytan napisał(a):
Jakub_AK77 napisał(a):
sicc napisał(a):
@rabbit,

dokładnie tak. Myślę, że Kulczyk zamierza w przyszłości zmniejszać swój udział i zarobić na sprzedaży akcji.

Możesz uzasadnić to na podstawie jakiś źródeł ? Czy to tylko twoje wróżenie z sufitu ?

Pzdr

Na stronie wątku podajże 342 spekulowałem o możliwości zmniejszenia zaangażowania Kulczyka w KOV, ale jedynie w wypadku bardzo atrakcyjnego kursu waloru. Co powinno moim zdaniem prędzej czy później nastąpić. Domniemanie brało się stąd że Kulczyk na debiucie nie liczył się z objęciem tak wielkiego pakietu KOV. Z braku zainteresowania był niejako zmuszony zaangażować więcej swojego kapitału. Przynajmniej tak kiedyś wyczytałem, dokładnie nie wiem gdzie, taka opinia jest powszechnie znana. Więc jest prawdopodobne, że Kulczyk aby odzyskać część swojego zaangażowania zmniejszy część swoich udziałów w KOV. Ale może nastąpić to wtedy gdy będzie mu to potrzebne np. w celu sfinansowania (dofinansowania) jakieś swoich rozlicznych inwestycji. Jednym słowem, czysta spekulacja.Dancing

Oczywiście nie jest to odpowiedź na moje pytanie. Ty Tytan piszesz o zmniejszeniu udziałów przez Kulczyka ponieważ w dniu debiutu objął większy pakiet niż chciał i kiedyś będzie z tego powodu chciał go zmniejszyć.

Sicc natomiast sugeruje , że Kulczyk zmniejszy swój pakiet jak akcje pójda w góre , żeby zwyczajnie na wzroście zarobić.

A to są dwa różne tematy.

ARWENA
0
Wpisów: 383
Wysłane: 31 stycznia 2012 19:43:47 przy kursie: 14,20 zł
To co mówi Pan Korczak to jedno a życie pokazuje drugie. Do końca roku miały być podłączone trzy odwierty a nie podłączono żadnego. Do końca roku miał wiercić M-21 nie wierci do dzisiaj. Pare dni temu podłączono 0-12 i koniec. Z całym szacunkiem Panie Prezesie jedno wystąpienie w TVN nie zmienia faktu że informatycznie Kov umarł.

sandal10
0
Wpisów: 13
Wysłane: 1 lutego 2012 14:54:39 przy kursie: 14,30 zł
Mieli podłączyć NIE podłączyli
Mieli wiercić Nie wiercą
I co ma do tego ulica
To ze mieli to powiedział
A dlaczego nie wiercą i nie podłączają to już jest NIEISTOTNE
Sory z pełnym szacunkiem ,ale dla mnie JEST ISTOTNE

Fierce
0
Wpisów: 72
Wysłane: 1 lutego 2012 16:10:07 przy kursie: 14,30 zł
Czy dobrze zrozumiałem wcześniejsze zapowiedzi ze spółki o wzowieniu prac w Brunei na początku 2012 ? Mógłby ktoś z Was potwierdzic ?
Pozdr

Jakub_AK77
0
Wpisów: 99
Wysłane: 1 lutego 2012 19:53:12 przy kursie: 14,30 zł
Fierce napisał(a):
Czy dobrze zrozumiałem wcześniejsze zapowiedzi ze spółki o wzowieniu prac w Brunei na początku 2012 ? Mógłby ktoś z Was potwierdzic ?
Pozdr

Wystarczy wejśc na stronę KOV i poczytać.

media.kulczykoilventures.com/p...

Cytat: "Trwają przygotowania związane z programem badań sejsmicznych 3D na obszarze zachodniego Jerudong, a emisja pierwszej fali, oznaczająca formalny początek pozyskiwania danych sejsmicznych, spodziewana jest pod koniec tego miesiąca."

Pzdr

ARWENA
0
Wysłane: 1 lutego 2012 21:09:52 przy kursie: 14,30 zł
Dajcie spokój. Oficjalne info mówiło że Chiński operator na początku roku zacznie wiercić. Teraz okazuje się że zacznie wiercić jak Sułtan się zgodzi a że ma czas to może być jak z Ukraińską zmianą koncesji czyli nikt nie wie kiedy. To że Pan Prezes nic nie pisze na forum wyraznie świadczy że sam nie wie jaka przyszłość czeka spółkę. Najprościej pisać że wszysto przebiega ok. Ale tu nic nie jest takie jak Pan Jakub pisał tj.
1. Nie podłączamy odwiertów bo opłaty za duże i wiemy co robimy
ad1. Już podłączamy mimo braku zmiany koncesji bo robimy to dla dobra akcjonariuszy.
2.Połowa grudnia 2011r patrzcie już wszystko gotowe do rozpoczęcia odwiertu M-21 tylko pogoda-błoto przeszkadza.
ad2. Mija 1.5m-ca pogoda super odwiert nie rusza
3.Nigeria nowa jakość spółki, może nawet notowania zawiesimy bo taki super interes przed Kov
ad3. Nigeria to nic takiego bo operator afrykański, zysk z baryłki 20% ogólnie lipa
ad. ad3 Nigeria już jest super ale czy wejdziemy tego nie wiem bo kasy brak.
4. Brunei cały 2011r przygotowania do wielkiej inwazji przez Chińczyków
ad.4 Będzie poślizg bo może praw operatora nie otrzymają.
Pytam. Co robi cała kadra dyrektorów, prawników, prezesów poza Panem Korczakiem? Czy tylko pobirają pensje i wpatrują się w mapy całego Swiata i myślą gdzie by tu jeszcze kupić koncesje.
Obiecuję że jeżeli wytrzymam z akcjami do kolejnego zebrania akcjonariuszy to nie omieszkam zjawić się na nim i zadać kilka niewygodnych pytań.

zabapinkfloyd
0
Wpisów: 514
Wysłane: 2 lutego 2012 09:24:17 przy kursie: 14,50 zł

kliknij, aby powiększyć

Opór 1.47, następny 1.56
Wsparcie dolne ograniczenie wewnętrznego kanału - 1,42
I 1,38 dolna niebieska linia

Przebicie może dać spadek w okolice 1.30 gdzie przebiega zielona linia.
Edytowany: 2 lutego 2012 09:26

zabapinkfloyd
0
Wysłane: 2 lutego 2012 10:36:43 przy kursie: 14,50 zł

kliknij, aby powiększyć

Indeks wig paliwa tygodniowe świeczki.
Edytowany: 2 lutego 2012 10:38

zabapinkfloyd
0
Wysłane: 2 lutego 2012 10:47:34 przy kursie: 14,50 zł

kliknij, aby powiększyć

kov miesięczne świeczki

Opór stanowi środek korpusu długiej czarne świecy 1,46
Wsparcie wznosząca się linia trendu
Edytowany: 2 lutego 2012 10:50

Exar
11
Wpisów: 336
Wysłane: 2 lutego 2012 10:48:06 przy kursie: 14,50 zł
Przecież JK nic nie sprzedał od IPO (przerzucanki z Radwanem pomijam), wiec skoro nadal kontynuuje interes i nie pozbywa się akcji, jest to najlepsze orędzie. W końcu od IPO - biorąc pod uwagę ilość akcji KI - to on wtopił na niskim kursie najbardziej.
Dopóki w espi nie ma komunikatu, że KI zbywa swój pakiet akcji to imho można być w miarę spokojnym i dorabiać sobie na trendzie. A jak takie espi się pojawi to 'kto pierwszy PKC' :)

zabapinkfloyd
0
Wysłane: 2 lutego 2012 11:33:57 przy kursie: 14,50 zł

kliknij, aby powiększyć

zielony - kov
czerwony - wig paliwa
niebieski - wig20

Jedyny problem w tym że nie wiem czy to jest dobrze ze skalowane :0
może ktoś mi podpowie jak to zrobić w matastock
Edytowany: 2 lutego 2012 11:38

ferit
0
Wpisów: 262
Wysłane: 2 lutego 2012 14:19:33 przy kursie: 14,50 zł
wklejacie te wykresy to i ja się odważę (kliknąć i się powiększy obrazek)

kliknij, aby powiększyć

Kod:
mod: linkuj do pliku graficznego, nie do strony na hostingu
Edytowany: 2 lutego 2012 14:29

del-20160301
0
Wpisów: 1 491
Wysłane: 2 lutego 2012 15:31:30 przy kursie: 14,50 zł
Cytat:
W Brunei strona trzecia nabyła dotychczasowego operatora i obecnie nowy operator poszukuje urządzenia wiertniczego, aby rozpocząć program realizacji 3 odwiertów zaplanowany na pierwszą połowę 2012. Faktyczny program wierceń będzie zależny od dostępności tego urządzenia, co jest trudne do przewidzenia.

Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie gdzie jest jakieś urządzenie wiertnicze? Co za fatum, błota Ługańska, syberyjska zima a teraz brak wiertni . Co za pasmo nieszczęść. blah5

ps. Cytat z najnowszego newslettera.

ARWENA
0
Wysłane: 2 lutego 2012 15:41:46 przy kursie: 14,50 zł
W Brunei dowiedzieli się jak Chińczycy budowali A2 i nikt im nie chce wiertni wypożyczyć. A jeszcze niedawno Pan Jakub pisał że na zgody Sułtana czekają. Mam nadzieję że teraz Wszyscy wiedzą o jaki bełkot w spółce chodzi. Na mojego nosa jest tarcie między stroną Ukraińską Kov z Panem Korczakiem na czele a całą resztą Panów Wielkich Głów którzy po za pobieraniem pięknych apanaży nie mogą pochwalić się żadnym sukcesem.

del-20160301
0
Wpisów: 1 491
Wysłane: 2 lutego 2012 15:54:03 przy kursie: 14,50 zł
Co można powiedzieć. Nieźle się zaczyna skoro operator nie ma wiertni. Na jakości chyba Blok M niestety nie zyskał. Oficjalna informacja brzmiała lepiej, że czekają na zatwierdzenie przez Petroleum Brunei. Brak wiertni pachnie drugim Covec'kiem. Kupili udziały od AED z założeniem że jakoś to będzie? Całość brzmi co najmniej śmiesznie. Na dodatek na pytanie kiedy znajdzie od razu jest odpowiedź. Trudno powiedzieć. thumbright . Zamiast ropy szukają wiertni. Oby chociaż w bloku L to nie wyglądało podobnie.
Edytowany: 2 lutego 2012 15:58

kz110
0
Wpisów: 148
Wysłane: 2 lutego 2012 16:06:52 przy kursie: 14,50 zł
Z newslettera wynika, że wszystko poza Ukrainą jest niczym.
Każdy może kupić działkę i opowiadać, jaki tam będzie stał dom, jakie będą baseny, sauny, etc. Marzenia nie kosztują.(byle szło je zrealizować za naszego żywota)

Parafrazując Joachima Lelewela : " Głupstwom zrobił, żem się w ten KOV wplątał".

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE SERINUS

370 371 372 373 374

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,546 sek.

umljumnv
bhnbflwx
muulsaoa
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
exioxkna
savoypkp
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat