Temat:
BMPAG
Może mi ktoś wytłumaczyć notowania na Niemieckim DAX ? Bo tam jest kilka notowań tego samego papiera ( np. BMP AG ) i są różne kursy . A niektóre w ogóle stoją w miejscu od jakiegoś czasu .
|
|
Miałem PS1 , PS2 i Xboxa 360 . Nie wyobrażam sobie jak grac w tego typu gry na konsoli . Konsola jest super do wyścigówek , platformówek i zręcznościówek . Natomiast PC do strzelanek, RTsów i symulatorów . I czy ktoś gra w WOW na konsoli :-)
|
|
Temat:
SYNTHOS
Ogólnie zakładany jest brak opon zimowych na rynku na sezon 2011/2012. Jest to spowodowane m.in . tym że kilka państw w Europie wprowadza/wprowadziło obowiązek używania opon zimowych . W tym roku już tak było - nastąpił brak opon. Po prostu zapasy skończyły się . Fabryki nie wyrabiają się z produkcją. I w tym upatruje bardzo dobry rok dla Synthosa .
|
|
Temat:
PZU
Teraz pytanie przy ilu warto go kupić ? Bo dla tych co mają to poważny cios ale dla reszty to okazja żeby wejść taniej. Tylko ile spadnie ?
|
|
Temat:
ZUE
|
|
|
|
Temat:
ABCDATA
Czyli oni musieli sprzedać Optyka żeby utrzymać korzystne wyniki - mieli nóż na gardle ? Tak mam to rozumieć, skoro piszesz że jak odejmiemy kasę za Optyka ,to źle to wygląda ?
|
|
Temat:
ABCDATA
Nie chcę się wdawać teraz w dyskusje o MCI której kurs wraca na poziom sprzed roku ale skoro 80 % akcji ABC Data posiada MCI to jaki jest free float dla tej spółki ?
|
|
Temat:
ABCDATA
Ale zagrożenie sprzedaży akcji przez MCI będzie cały czas ciążyło i będzie wielkim hamulcem wzrostów. Nie jest to korzystny układ dla nikogo . Zwłaszcza że samo MCI przechodzi teraz ciężki okres . I nie wiadomo czy nagle nie będzie musiało jednak sprzedać ABC żeby poprawić wyniki itp . I ja nadal nie rozumiem po co ABC wysypało Optimusa tak lawinowo - zwalając jego kurs i trend wzrostowy . Mi wygląda że to miała być zemsta ale nie udało się bo gdyby zrobili to mądrze to więcej by zarobili bez załamania kursu .
|
|
Temat:
ABCDATA
ABC data mocno podpadła inwestorom jak wysypała Optimusa. Jak sypali to zaprzeczali że to oni. Tym ruchem stracili wiarygodność na rynku .
|
|
Temat:
CIGAMES
Z całym szacunkiem ale czy tego typu nagród to po prostu firma sobie nie kupuje ? Tak było z godłem Teraz Polska . Taka niby nagroda ale sponsorowana. A Ci Panowie w kapitule to raczej żaden powód do dumy a raczej w drugą stronę - mają powody żeby się wstydzić za swoje czyny .
|
|
Temat:
ZUE
Ten papier cały czas spada w dół na małych obrotach a przecież ma dobrą kondycje, portfel pełen zamówień. Co jest grane ?
|
|
Jeden niezadowolony klient na tysiące zadowolonych to nie powód do rozpaczy. Nie da się zadowolić wszystkich w usługach . Dziwne że płacił niby z góry bo sam zamawiałem tam wiele razy opony i najpierw przychodzi potwierdzenie czy towar jest dostępny . A on napisał że zapłacił za opony a potem dopiero dzwonili . Coś mu nie wierze za bardzo .
|
|
Własnie dostałem emaila : " WIEDŹMIN 2: Zabójcy królów. Tylko 59.90PLN. PROMOCJA tylko dla klientów http://www.xxxxxx.plKUP TERAZ Wystarczy podać nick sprzedającemu przy zakupie, a zapłacisz jedynie 59.90PLN! Taniej nie znajdziesz! " Kupowałem tam tani wcześniej klucze więc firma sprawdzona i prawdziwa . Więc oferta najlepsza na rynku i dzień przed premierą.
|
|
Jak serwery nie dały rady dzisiaj z aktywacją na minimalnej ilości to co stanie się jutro ? Jak będzie prawdziwy wysyp aktywacji z całego świata szedł . Może bezpiecznej było dać premiery co kilka dni - Polska , Europa a potem USA i Azja ?
|
|
Pamiętajmy jeszcze o odszkodowaniu od Skarbu Państwa czyli jakieś 35 mln zł + odsetki od 2005 roku ( łącznie na dzień dzisiejszy będzie tego ok.58mln złotych). To może być ten rok, przyszły lub...
|
|
Temat:
ABCDATA
Ja się nie dziwie. Jednym ruchem położył zaufanie do firmy i sypał zupełnie bez sensu. Mogli to robić miesiąc czy dwa a nie zwalać kurs i zaprzeczać że to oni . Każdy by na tym zyskał. Ktoś musi za to beknąć w ABC Data .
|
|
Jeśli ktoś wczoraj słuchał konferencji na żywo to było tam kilka ciekawych rzeczy . Nvidia wspiera ten produkt i będzie go promowało w USA. Gra była testowana na konsolach i działa identycznie jak na PC. Do Empików trafi specjalna wersja gry . Co ciekawe można wywnioskować że będzie Wiedźmin 3 . Ogólnie gość programu był bardzo ztonowany i to mi się podobało . Nie chciał za dużo zdradzać i widać że oczekują dużego sukcesu ale nie chcą zapeszyć . Poszukałem tez w sieci i na forach w USA jest dyskusja czy W2 będzie w wersji 3D. I duzo wskazuje na to że tak . Tu jest link : polygamia.pl/Polygamia/1,96455...
|
|
Ale skoro ABC Data sprzedało akcje to w/g umowy : gielda.onet.pl/abc-data-sa-umo... do Optimusa trafi sporo gotówki skoro sprzedawali za ok 6 złotych . Ciekawe jaki mają termin do wpłaty gotówki ?
|
|
I jak dodać że PKO łykło 10 mln akcji to 10 zł mamy pewne na szybko
|
|
Ludzie muszą to przetrawić. A ciekawe że info o ABC i PKO TFI poszły na sam koniec dnia . W poniedziałek może być szał zakupów. Wszystko stało się jasne .
|
|