Temat:
REGNON
Zarząd Pronox Technology Spółki Akcyjnej w upadłości układowej (Spółka, Emitent) informuje, że w dniu dzisiejszym odbyło się posiedzenie Sądu Rejonowego Katowice - Wschód w Katowicach w przedmiocie głosowania wierzycieli nad propozycjami układowymi dłużnika. Emitent informuje, że wierzyciele zarówno w I jak i II grupie zagłosowali za przyjęciem układu zgodnego z propozycjami układowymi przedstawionymi przez dłużnika. Jednocześnie Sędzia Komisarz wyznaczyła termin posiedzenia Sądu w przedmiocie zatwierdzenia układu na dzień 14 grudnia 2011 roku na godzinę 9.00. Przyjęcie propozycji układowych dłużnika oznacza, że Pronox Technology Spółka Akcyjna odzyska dodatnie kapitały własne. Po otrzymaniu postanowienia Sądu Emitent poda w formie raportu bieżącego szczegółowe wielkości procentowe dotyczące głosowania wierzycieli w poszczególnych grupach. www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...
|
|
E tam zgłupoty zaraz. Temat SaarGummi jest najbardziej zaawansowany, znaczy trwa najdłużej. Jeżeli wiem, że moja pozycja jest mocna, to spinam się i walczę jak lew. Jezeli czuję, że coś idzie nie tak, odpuszczam trochę i zaczynam się rozglądać za rozwiązaniem alternatywnym, szukając, gdzie by tutaj zamieszać. Moje pytanie dotyczyło własnie takiego scenariusza. Sam pracuję w firmie, która jest panną na wydaniu i ma kilku kawalerów starających się o jej wzgledy. I powiem Ci Doncarlosie, ze pomimo iż ostateczny wybów nie został podjety, to jakoś wszyscy dziwnie wiedzą, kto bedzie Panem Mlodym.
|
|
A czy nie jest prawdopodobne, że Borek czuje w kościach, iż SaarGummi nie uda mu się kupić, stąd informacje o rozglądaniu się za czymś innym?
|
|
Temat:
MONNARI
Witam. Pytanie do techników: gdzie można spodziewać sie dna na Monnari?
|
|
Temat:
BORYSZEW
Widać, że coś sie zaczyna dziać na Borku. Czyżbysmy mieli żegnać poziomy 1,91-1,95?
|
|
Temat:
BORYSZEW
style napisał(a):PS. ładnie wyciagneli barka na dogrywce Rozumiem, ze to wpływ info?
|
|
Temat:
BORYSZEW
pablo_n napisał(a): Mozesz poczekac, ale teraz nie wiesz jaka bedzie cena PP moze być o 50% wyższa. Może... generalnie to wróżenie z fusów... mi pozstaje dostosować się do tego, co się wydarzy, troche szkoda, bo to niepotrzebne ryzyko, ale z siłą wyższą mocować się nie będe ;)
|
|
Temat:
BORYSZEW
ArekB napisał(a): zblokowane bedziesz miał ok 2/3 kapitału zaangażowanego w Borka, wiec pytanie ile kasy potrzebujesz mieć na ten ewentualny wydatek. Przy poprzedniej styczniowej emisji PP pojawiły sie chyba po ok 3-4 tygodniach jeśli sie nie mylę i były notowane ok 2 m-cy
może bede kupował mieszkanie, więc potrzebuje WSZYSTKO! :) K,
|
|
Temat:
BORYSZEW
pati26092010 napisał(a): Kochany kolego nie możez dziś sprzedać wszystkich akcji , bo aby dostać prawa poboru musisz mieć dziś na zakończenie sesji akcje ... Ja to rozumiem, wyraziłem się może nie dość precyzyjnie. Generalnie nie zawracam sobie glowy tematem, sprzedaję dziś akcje... a chociazby jutro kupuje po odcieciu (przy zamknieciu dziś 4,80 cena odniesienia to 1,67) albo w innym dowolny dniu po atrakcyjnej w moim odczuciu cenie. Dzieki za odzew Pozdrawiam, EDIT: @doncarlos: dokladnie :)
|
|
Temat:
BORYSZEW
Czyli wymyśliłem takie rozwiązanie: dziś sprzedać i czekać na notowania pp, w ten sposób nie mam kasy zablokowanej a jak mi wydatek nie wyjdzie nie wychodzę z Borka.
|
|
Temat:
BORYSZEW
doncarlos napisał(a): Zaraz po zatwierdzeniu prospektu emisyjnego przez KNF, czyli..??? w kazdej chwili, listopad??? Czyli jednak może być za późno. Dziękuje :) K,
|
|
Temat:
BORYSZEW
v3nom napisał(a):KrzysztofJerzy, nie odpowiem dosłownie na Twoje pytanie. Ale jest taka zasada, że na giełdzie nie spekuluje się pieniędzmi, które są potrzebne do życia... :) po piewrsze: ja nie spekuluję, staram się inwestować. po drugie: jest bardzo prawdopodobne, ze bede miał wydatek, którego brałem pod uwage, stąd konieczność zmiany planów, czyli tzw. "życie". K,
|
|
Temat:
BORYSZEW
Zaraz spotkają mnie gromy za to pytanie, ale zaryzykuje: Kiedy mozna sie spodziewac dnia, w którym bedzie mozna handlowac pp? Miałem uczestniczyć w tej emisji z planem pozostania na borku na długo, ale mogę potrzebować kasy na początku listopada i nie wiem, czy do tego czasu nie bedę miał jej zablokowanej (a to byłaby tragedia).
Wiem, że infa na ten temat żadnego oficjalnego nie ma, ale są Wasze doświadczenia i praktyka, więc zapytuje: Jak Wam się wydaje, kiedy?
|
|
No to dziś bedziemy mieli dalszy zjazd: rynkowi to się z pewnością nie spodoba: www.parkiet.com/artykul/8,9687..."Działając na podstawie art. 69 ust. 1 pkt 2 "Ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych" z dnia 29 lipca 2005 roku, Dz. U. nr 184 poz. 1539 ("Ustawa"), informuję, że w wyniku transakcji zbycia 548189 sztuk akcji OPTIMUS S.A. dokonanej w dniu 8 września 2010 roku przez Zbigniewa Jakubasa, stan akcji OPTIMUS S.A. posiadanych przez Zbigniewa Jakubasa wraz z podmiotem zależnym- Multico Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, osiągnął poniżej 5% ogólnej liczby głosów w Spółce tj. uległ zmniejszeniu do 2953811 sztuk akcji dających prawo do 2953811 głosów, co stanowiło 4,22 % udziału w kapitale akcyjnym Spółki Optimus S.A. i tyle samo głosów.
|
|
Witam. Zastanawiam się nad tym, jakie szą szanse na odwrócenie trendu? Ma ktoś przemyślenia na ten temat?
|
|
Temat:
TFONE
rafalania napisał(a):Co myślicie o raporcie? Pewnie pojawi się jakaś fachowa analiza tego raportu, ale jak tak patrzę, to mam wrażenie, że bez rewelacji.
|
|
Temat:
TFONE
clash napisał(a): NajbliŜsze wsparcie znajduje się na 6, a w razie jego przełamania będę oczekiwał na 5,67 lub teŜ 5,25. Kluczowe wsparcie widze na 4,20
A z kiedy ta opinia, bo coś mi to wygląda na dawno czerstwe pieczywo. K,
|
|
Temat:
TFONE
Witam. Mam pytanie: Jak w obecnej sytuacji w jakiej znajduje sie TFONE interpretowac pojawienie sie przed otwarciem tko na poziomie -9,40%? Rozumiem, ze to sprawdzanie, jak wiele wystawionych jest ofert - nie wiem tylko, czy po stronie S czy K i jakie to może mieć przełożenie na zachowanie sie kursu w ciągu dnia. Za pouczenie bede bardzo wdzięczy.
Pzdr, K,
|
|
Temat:
DUON
A moze mnie ktoś oświecić: czy jest jakiś powód, dla którego z początkiem dnia CPE tak podskoczyła? K,
|
|
Temat:
MCI
Cóż, to dziś pewnie delikatnie do góry: RB:Korekta prognozy wyników finansowych MCI Management S.A. za 2009r. Po weryfikacji prognozy wyników na koniec czwartego kwartału 2009 r., Zarząd MCI Management SA podaje do wiadomości skorygowaną prognozę skonsolidowanego wyniku finansowego netto MCI Management S.A. za 2009 rok (pierwotnie opublikowana w raporcie bieżącym nr 44/2009 w dniu 26 sierpnia 2009 r.). Obecna prognoza wyniku netto za rok 2009 opiewa na 42,5 mln zł i jest wyższa od wcześniejszej prognozy (28,7 mln zł) o 48%. Lepsze, od zakładanych prognozowane wyniki są efektem skutecznej realizacji priorytetów spółki w drugim półroczu 2009 r. oraz bardziej dynamicznym, niż było to przewidywane, wzrostem wartości posiadanych aktywów. Istotny wpływ miała tu kontynuacja poprawy sytuacji spółek portfelowych funduszy inwestycyjnych zarządzanych przez grupę MCI. Realizacja przez MCI powyższej prognozy spowoduje osiągnięcie wyniku netto za rok 2009 o prawie 100% wyższego, niż w roku 2008 (21,5 mln zł). W ocenie Zarządu MCI Management SA będzie to bardzo dobry wynik, biorąc pod uwagę tak trudne warunki rynkowe, jakie miały miejsce w 2009 r. za: www.parkiet.com/artykul/8,8873...
|
|
Temat:
SYGNITY
wkm3 napisał(a):dobrze że zatrzymałem długoterminowo:) miałem farta że fundy też chyba czasem patrzą na fundamenty, pozycję rynkową i dłuższy horyzont... Ja przepraszam bardzo, ale skąd ten wzrost??? (który nie ukrywam, jest dla mnie sporym zaskoczeniem)
|
|
Temat:
SYGNITY
joint napisał(a):Co do płac to może... Nie wiem jakie wrażenie mają inni, ale dla mnie brzmi to całkiem dobrze. Sam kiedyś pracowałem w firmie, która miała duże kłopoty z płynnością i wiem jak to jest pracować nie wiedząc czy w następnym miesiącu bedzie na wypłatę (w końcu padła na twarz), jaki ma to wpływ na morale, oraz jak bardzo MORALE PRACOWNIKÓW JEST W TAKICH SYTUACJACH WAŻNE. Z raportów wychodzi, ze jednak jest poprawa, więc jeżeli nie wydarzą się jakieś niespodzianki, będzie na plusie, chociaż niewielkim, tak? No a skoro do tego kolega Joint pisze, ze szykuje się duży kontrakt... :) Pozdr, K,
|
|
Temat:
TECHMEX
GroniuII napisał(a):Dzięki kolega będzie miał lepszy "ładniejszy" wydruk.  pozdro To jeden bedzie na dni powszednie, drugi na świąteczne ;)
|
|
Temat:
TECHMEX
GroniuII napisał(a):Znalazłem coś takiego.. Ahi, dzieki, wydrukuje, powieszę nad łóżkiem i... następnym razem bedę wiedział. :)
|
|
Temat:
TECHMEX
GroniuII napisał(a):KrzysztofJerzy napisał(a):tu laik: a dlaczego tak się dzieje? Rozumiem że z Twojej strony to pytanie retoryczne i wiadomo że z powodu braku konkretów dla wzrosu, chyba że się mylę?? Mylisz się, pytanie zadane było w celu uzyskania odpowiedzi. Zasady wg których działają widły są dla mnie nie do końca zrozumiałe, a jak już czytam, ze "giełda nie puszcza" to jest to już dla mnie niemalże szamaństwo ;)
|
|
Temat:
TECHMEX
GroniuII napisał(a):Giełda nie puszcza powyżej 3,84 już drugi raz tu laik: a dlaczego tak się dzieje?
|
|
Temat:
TECHMEX
siekoo napisał(a):drugie widly - to cos nowego, spirala zaczyna sie nakrecac w tym tygodniu tex był juz na drugich widłach, prawda?
|
|
Temat:
TECHMEX
kraff napisał(a):no to chyba dzisiaj bedzie decyzja Sadu, pytanie czy w czasie sesji czy po.... Mam wrażenie, ze dla tego szaleństwa zakupowego to juz bez znaczenia. Szkoda mi tylko tych, którzy z wejsciem czekaja na ogłoszenie wyroku, bo znaczna czesc wzrostów ich ominie. wczoraj chyba pisałe, że nie wierzę na dane w czasie sesji...
|
|
Temat:
TECHMEX
Liczyłem na wyrok w tym tygodniu, dzisiaj się jednak wydaje, ze najszybciej kiedy będzie można się go spodziewać to w piątek po zakończeniu sesji... a to oznacza kolejny niepewny weekend.
|
|
Temat:
TECHMEX
Vox napisał(a):wierzę że sąd nie kieruje się emocjami. gdy rzecz idzie o duże pieniądze. Słuszna uwaga
|
|
Temat:
TECHMEX
siekoo napisał(a):Vox, chyba sie zagalopowales, z tym sadem. nie twierdzisz chyba, ze sad stanowi strone w sprawie? Słuchajcie, nie żartujcie w ten sposób, bo Ich Wysokość Trójca Sędziowska jeszcze to przeczyta, wkurzy się i ogłosi upadłośc likwidacyjną nam na złość ;)
|
|
Temat:
TECHMEX
Vox napisał(a):
spójrz na zachowanie kursu, od momentu ogłoszenia tej informacji.
Żeby sędzia mógł się ubrać? (jak to zostało juz wcześniej zasugerowane)? ;) A kurs zaraz zleci poniżej 3,00
|
|
Temat:
TECHMEX
Vox napisał(a):no to chyba wiadomo już czemu wyrok sądu został odroczony Dlaczego, bo ja nie wiem (i to jest pytanie poważne)?
|
|
Temat:
TECHMEX
cela22 napisał(a):Obstawiacie ze juz ktos wie ze jest juz pewne pozytywne rozstrzygniecie czy moze to tylko spekula lub podpucha? ja sie słabo znam, ale nie mam złudzeń: to wszystko tylko spekulacyjnie pod wyrok. i nie zdziwie sie, jak dzisiaj jeszcze zaliczy 2,7x
|
|
Temat:
TECHMEX
ależ sie tłoczno zrobiło: 3citrony, adamuss, admax79, andnat, Andygo, Basiek, cela22, cloud, dessi, frediks, gaciu, Gość, GroniuII, investkid, kijekjjk, krewa, KrzysztofJerzy, kuba, lamar_2, latrell, Lihu, loukas12, lysyadam, majster, marek610828, margor, markoczarko, maxibox, miglanc, mkowal, nexus, nieraf, Paolo, pawelgarbacz, polmoney, praktykant, schirru, The Winner, trojak3
|
|
Temat:
TECHMEX
Cytat:w takim razie jutro 5 zł!!! z pewnością nie... ale kto wie, może dotknie 3,00 :) (obecnie 2,91) Oj, cieszy mnie to niezmiernie.
|
|
Temat:
TECHMEX
To mamy mały wzrost do góry, co z pewnością cieszy wszystkich obecnych na tym forum. Jednoczesnie proszę o wybaczenie, że nie udzielam się merytorycznie, ale obiecuje, ze jak bedę miał coś mądrego to powiedzenia, z pewnością to uczynie. Post ów jest jedynie podyktowany radością i potrzebą przynależności do wspólnoty Techmeksowej w tak ciężkich i trudnych dla niej czasach ;)
|
|
Temat:
TECHMEX
aabbcc napisał(a):wygląda to jak WYSZARPYWANIE akcji leszczynie. Mówię wam dopper herz siła dwóch serc zażyjcie, kupcie pampersy witam, czyli co? Trzymać, ewentualnie dokupywać :) Pzdr, K,
|
|
Temat:
TECHMEX
Vox napisał(a):pewnie to że TEX odleci jak F16. co jest niewykluczone. zgadza sie, jeżeli sie nie wykopyrtnie, to odleci z pewnościa, pytanie tylko, czy nie ma po stronie właścicieli złej woli. Historie o "tajnych potencjalnych, prawdopodobnych, zdecydowanych, zaangażowanych, poważnych, międzynarodowych" i jakich kto tam jeszcze chce inwestorach, którzy mieliby w ostatniej chwili uratować bankruta wydają mi się zupełnie nieprawdopodobne. Szybciej zaakcepruję wizję infantylnego zarządu, który bawi się kilkoma jedynie jeszcze przez chwilę sprawnymi samochodzikami, nie zdając sobie sprawy z konsekwencji swojej ignorancji. A jezeli nie to, to zła wola pozostaje jedynie. Cięzko mi to pisać, bo siedzię w TEX-ie i potenscjalnie straty zabolą mnie bardzo, na dziś czekam na Cud Bielski. Pzdr, K,
|
|
Temat:
BORYSZEW
Ekspert napisał(a):
Ciekawe ile na tym wyroku skorzysta Boryszew?
za Mirosławem Sajem, analityk BM DnB Nord: Boryszew sprzedał prawa do emisji CO2 i zasygnalizował podobną możliwość w kolejnych kwartałach. Będzie to miało dobry wpływ na zyski spółki. Nalezy sie wiec spodziewac, ze jak tylko p. Karkosikowi wpadną w ręce owe prawa do emisji, zaraz je opchnie. Czy wpłynie to jednak na kurs akcji? Byłbym raczej ostrożny. Na mnie zwiekszanie zysków spółki w ten sposób nie robi wiekszego wrażenia, fakt, pieniądz jest pieniądz, ale wolałbym, zby zyski generowane były przez sprzedaż innego rodzaju.
|
|
Temat:
BORYSZEW
koszyk napisał(a):Nie bardzo widzę, dlaczego Boryszew miałby spadać?
Trend jest...dopóki trwa. A na razie jest niezagrożony. O ile się utrzyma, prawdopodobną zmiana będzie to, że spółka zacznie "chodzić", wg dłuższoteminowej średniej, a nie jak dotychczas ok. 8 dniowej Ja też nie widziałem powodów, dla których miałby spadać (tak samo, jak nie widziałem ich dla wzrostu tak szalonego) Tak czy inaczej, mamy poziomy 5,90-6,10 - zdaje sie dobre by go znowu nabyć. Pzdr, K,
|
|
Temat:
BORYSZEW
nocnygracz napisał(a):A po sprzedaży pustka w sercu zostaje (  ), dobrze, że nie w kieszeni. Ta pełna kieszeń jest rekompensatą za pustkę w sercu ;)
|
|
Temat:
BORYSZEW
Taurus80 napisał(a): Jezeli inwestujesz dlgoterminowo to nie powinienes sie martwic uwazam ze spolka nalezy do tych ktore dadza gigantyczna stope zwrotu w ciagu 3-5 lat a jezeli nie masz az tak dlugiej perspektywy to warto na niej grac :) co ostatnio dawalo ladnie zarobic. Ja kupowalem po 2.54 pozniej byla dluga i maczaca kiszonka ale oplacilo sie czekac i czekam dalej korekty mi nie straszne. Ogolnie mam 2 spolki na long term narazie i wiecej nie szukam i Boryszew jest jedna z nich.
Dzieki. W tej chwili mam troche za mało kasy, zeby bawic sie w longi, wiec staram sie raczej mieszac... swoje papiery sprzedalem po ok 6,5, potem byl jeszcze ten jednodniowy skok na 7,5 - teraz znowu 6,5 i stad moje watpliwosci - wchodzic czy czekac na zwałkę w dół. Fakt, ze na DT nadzwyczajnie mozna czasami na Borku zarobic - takie wachania dzienne na mnie robia wrazenie... ale z drugiej strony jest tez czynnik "pechowy" (ktorego pominąć nie sposób) - kupujesz - spada, sprzedaz - startuje na północ pozostawiajac Cię kaszlącego w kurzu. ;)
|
|
Temat:
BORYSZEW
Witam. A jak zapatrujecie sie na jego perspektywy w najblizszym czasie?. Ja w Borka wszedłem na poziomie 2,70 wiec swoje zarobiłem, po takich imponujących wzrostach wydaje mi sie on juz dość mocno napompowany, boje się więc okresu dłuższej stabilizacji bądź nawet jakiejś znaczącej korekty. Tak jak to u Karkosika - cięzko wyczuć, czego można sie po niej spodziewac. Z Wasze prognozy, wdzięczny K,
|
|
Temat:
IDEON
Virus69 napisał(a):prezes kupil to i ja kupie A ja trochę tracę cierpliwośc do tej spółki. Wiem, mam ją króciutko... ale kisi sie strasznie.... (poza jedym odpałem, na którym mogłem sprzedac, ale o tym już pisałem) Pzdr, K,
|
|
Jasio napisał(a):Dokładnie, jeśli jeszcze dojdzie do tej fuzji tej jesieni.. to w dłuższej perspektywie może być bardzo bardzo ciekawie ;) A jeśli nie to.. cóż.. spółka zysk regularnie wykazuje więc jej wartość będzie rosła.
Rzeczywiscie myslałem bardziej długoterminowo (może nie do 2012). Ale jek sie nad tym zastanowic, to wyjscie z zapasci plus Euro2012 - i mamy taki termin.
|
|
Temat:
BIOTON
Vox napisał(a):bioton jak $? mogliby odnieść sukces. bo w Polsce nie ma żadnych rodzimych firm wysokiej technologii.  (które odniosły sukces) Ja sie Biotka pozbyłem, żałuję tylko ze nie po 0,34 (jak przez chwilę po chińskim info był) a po 0,31. Ale samego faktu wyjścia w żadnym wypadku nie. Przez jakiś czas miałem nadzieję, że papier ten rzeczywiście może zyskiwać z czasem... wątpliwości ostatecznie rozwiałem po sprzedaży - nie skoczył do góry (co niestety często ma miejsce). Póki co nikt ode mnie dobrego słowa o tym walorze raczej nie usłyszy Pzdr, K,
|
|
Temat:
GOBARTO
Ekspert napisał(a): Z punktu widzenia obecnych posiadaczy optymalnie byłoby gdyby w dniu dzisiejszym kurs zamknął się powyżej 1,90 zł... Pozdrawiam.
Na te 1,90 dziś też chyba nie ma co liczyć. :( Jak będzie 1,75 to juz dobrze, bo chyba (???) nie ma co liczyc, ze w poniedziałek kurs ruszy się już jakoś znacznie. Pzdr, K,
|
|
morfeusz napisał(a):No panowie w londynie to odjechali pięknie 360.00 +38.0 (11.80%) a u nas tylko 6,25% ?? Gdzie Londyn wczoraj po sesji był i tak 3% wyżej od nas?? Teraz to tylko pokonać 18 zł i robimy nowy max No nie, powiedz ze bedzie korekta po niedzieli ;) Ja chcę odkupic... odkupic... odkupic.... ;)
|
|
Temat:
GOBARTO
Ah, piekny dzień..... :)
O której w poniedziałek mają uczynić mnie bogatym? ;)
|
|
Temat:
GOBARTO
No to sobie pieknie uśredniłem.... kupowałem za 1,73, teraz mam 1,51 :)
|
|
Temat:
GOBARTO
liam81 napisał(a):babibabu napisał(a):carringtontomas napisał(a):babibabu napisał(a):ale strzal!! przeciek czy zagranie taktyczne?? jak sadzicie? Nie pytaj tylko kupuj! nie kupie bo nie sprzedalem:)) siedze w tym po uszy i nie zamierzam wylazic!!! to chyba rzeczywiscie czyszczenie SL.szkoda ze nie opylilem biorac to pod uwage taki ruch i nie zlozylem zlecenia kupna z limitem aktywacji jakies 1,90. mialbym kase na koncie i nie przegapilbym ewentualnego wybicia, a co najwazniejsze teraz moglbym kupic wiecej!!! holerka, dobra lekcja na przyszlosc!!! jeep.. ja tez sie trzymam kurczowo tych podrobów :| Oj, szkoda ze mi sie kasa skończyła.. bo kupowałbym, kupował i kupował... radośnie zagryzając suchą krakowską ;)
|
|
Temat:
GOBARTO
adamos napisał(a):Ratuj sie kto moze.. Ja przespałem wzrosty, więc teraz co robię: DOKUPIJĘ! :) K, A swoją drogą: skąd ta panika?
|
|
Temat:
GOBARTO
GreGaz napisał(a):Wydaje mi sie ze nie bedzie zbyt duzych wzrostow. Mam jakies dziwne przeczucie ze do porozumienia doszli juz 3 tygodnie temu i rynek juz uwzglednil te informacje w notowania spolki. Pewnie dlatego mielismy takie duze wzrosty trzy tygodnie temu i dwa tygodnie wstecz. Tia, tez mam takie wrażenie... tym większe im bardziej ludzie się nakręcają... wolę miłe zaskoczenie niż przykre rozczarowanie. Pzdr, K,
|
|
siekoo napisał(a):17,10 psim swedem i to w momencie gdy zawiesilo mi notowania czas na zakupy Pchnąłem za 17,04 Teraz trzeba sie ustawić na odkupienie. :) K,
|
|
adamos napisał(a):Tez sie pozbylem,jak zwykle troche za wczesnie na 16.60 . Tylko w co ciekawego to teraz wrzucic? Poczekać na korektę i wejść jeszcze raz :) K,
|
|
Temat:
GOBARTO
Info ze strony Dudy:
Szanowni Państwo, firma Digikom przeprasza za przerwę w dostawie usług internetowych. Przerwa spowodowana jest wczorajszą nawałnicą. Przewidywany czas usunięcia awarii i przywrócenia działania serwisu - godziny wieczorne dnia dzisiejszego.
Za wszelkie wynikające z awarii niedogodności przepraszamy.
Z poważaniem, Zespół Digikom.
|
|
7,50 na dziś to za dużo?
K,
|
|
Temat:
IDEON
MiHu napisał(a):"...Na dzień Święta Republiki i Narodu Komi, tj. 01 sierpnia 2009r. Zarząd Centrozap S.A. przewiduje oddanie pierwszych gotowych obiektów socjalno - bytowych do użytkowania..."
z jednej strony nic wielkiego ale obstawiam ze dotrzymanie przez centka terminu bedzie mialo swoj pozytywny odzew... przy okazji co niektorych utwierdza ze wszystko idze w dobrym kierunku... duzo sie ostanio dzieje wiec jak by sie udalo ladnie trafic to byl bym szczesliwy
btw wczoraj po sesji info o zbyciu paru akcji przez TDJ, z rana 2-3% w dol na 0,9... ok 10:00 info odnosnie biodiesla i ktos bystry ladnie sie po taniosci odzial Dzieki serdeczne. Jest więc szansa (chociaż przyznam się, ze nie bardzo w nią wierze), że centrozap odbije się trwale powyżej 1 pln hmmm
|
|
owner napisał(a):15,65 rozbite. tylko żeby się zamknęło powyżej. jeśli tak to większy opór na okolicach 16,90 Uda się dzisiaj przebić 16 pln?
|
|
Temat:
BIOTON
Alfredzio napisał(a):Coś niemrawo ostatnio z tym papierem. Konsolidacja przed większym wzrostem? Ja bym tu bardziej widział dalsze staczanie się do poziomu około 0,25 - tak jak to Bioton ma w zwyczaju :( K,
|
|
Temat:
IDEON
MiHu napisał(a):szkoda ze kurs jest trzymany... po takim info powinnismy spokojnie robic po 8-10% a znajac centka nie zrobimy wiecej niz 4-5%... troche szkoda ale na koniec miesiaca jeszcze bedzie okazja :) Tia, ja do dzisiaj nie moge sobie darowac, ze po ostatnim wzroscie do ponad 1 pln nie sprzedałem. Jak potem sie staczal do 0,9 to aż przykro sie robilo. Teraz pewnie bedzie też tak, tylko ze jeszcze szybciej. A co ma byc pod koniec miesiaca?
|
|
Temat:
KGHM
stillo1 napisał(a):Kurs zachowuje sie jak po zeszlorocznej dywidendzie. Rachuby na spadek i odkupienie tego co sie sprzedalo sa raczej plonne. No ja nie wiem.... ale pożyjemy, zobaczymy. Obstawiam jeszcze w tym tygodniu poniżej 75,00 (raczej grubo poniżej) Pzdr, K,
|
|
Temat:
KGHM
campanula napisał(a):Wygląda na to, że 80 jest o "rzut beretem". Chociaż mnie to bardzo zadziwia i sama osobiście oczekiwałam spadków (i to gwałtownych) po odcięciu dywidendy. Też mam akcje i chciałam sprzedać przed dniem X i na szczęście nie zrobiłam tego :)) Wygląda na to, że mit KGHM jako spółki dającej nieźle zarobić jest bardzo silny. Ja pozbyłem sie kghmu w piatek, teraz czekam na odreagowanie tych wzrostów - mam zamiar odkupic za jakieś 72,00 Do konca tygodnia kurs na mojego nosa powinien się do tego poziomu zblizyc. Patrzę sobie na wykres z ostatniego czasu i to co widze, to białe świece pompujące powolutku kurs do góry a po kilku sesjach łup na południe. Co prawda po odcęciu cykl jeszcze sie nie powtórzył, ale nie zdziwie sie, jak za chwilę rynek dorysuje długą czarną świecę. Pzdr, K,
|
|
Temat:
KGHM
gonzo1981 napisał(a):KrzysztofJerzy napisał(a):Niwelowania odbiętej dywidendy ciąg dalszy. Wczoraj miedź znacznie w góre :) Myślicie, ze są szanse na dojscie do poziomu 80,00? Miałem przed odcięciem sprzedać, ale dzieki temu, że w poniedziałek się zaręczyłem  nie w głowie było mi pilnowanie tematu... i skorzystałem podwójnie: mam narzeczoną i akcje KGH :) Miejmy nadzieję, że Narzeczoną masz na całe życie, a akcje KGHMu lepiej sprzedać. Ja nie. Licze, ze Narzeczona przeobrazi sie w pewnym momencie - jak motyl, w Żonę.... co do KGHM to sprzedac na pewno... pytanie jak długo z tym czekać.. Fakt, ze wczoraj i dziś (pewnie też) wzrost wyhamował, więc mógłbym opchnąc... i rzecz jasna po korekcie, która niechybnie nastąpi - odkupic. Boję się jedynie, ze zanim będzie na południe, to jeszcze przez jakiś czas (nawet i ślamazarnie) piąć się będzie na północ... uciekając mi od opłacalnego dla mnie kursu kupna. Bujam się tak z KGH od poziomu 35,00 pln i poza jednym przypadkiem było ok.... ale teraz doszliszmy już (w moim odczuciu) do granicy wzrostów więc widełki wahań mocno się zmniejszyły. No i tak sobie spędzam czas, z jednej strony planując ślub, z drugiej kghmowską taktyke ;) Pzdr, K,
|
|
Temat:
KGHM
Niwelowania odbiętej dywidendy ciąg dalszy. Wczoraj miedź znacznie w góre :) Myślicie, ze są szanse na dojscie do poziomu 80,00? Miałem przed odcięciem sprzedać, ale dzieki temu, że w poniedziałek się zaręczyłem  nie w głowie było mi pilnowanie tematu... i skorzystałem podwójnie: mam narzeczoną i akcje KGH :)
|
|
Swierszczu napisał(a):KrzysztofJerzy jak masz jeszcze troche kasy to usredni go sobie w dol.. ja teraz planuje troche sprzedac tego poniewaz wyglada mi to na korekte spadku i dobiore za 22 pln tak mysle.. Taki właśnie mam plan.... czekam tylko na moment, w którym wyjdzie mi, że kurs przestanie staczać się w dół. I właśnie wychodzi mi, ze powoli już kończy. Jak wielokrotnie powtarzałem, w AT poruszam się jak w Bibliotece Babel, ale zarówno ROC jak i MACD w moim odczuciu szykują się do przebicia od dołu... więc kto wie. Skąd wziąłeś to 22 pln ? Pzdr, K,
|
|
Swierszczu napisał(a):Niech rosnie bo mam 10% straty na nim.. Jestem lepszy: -20% he, he ;)
|
|
Pitufo napisał(a):Widzieliście końcówkę sesji? Komuś widocznie zależało, żeby na koniec dnia kurs zjechał jednak poniżej 14, a było już tak ładnie i wydawało się, że zamknie się spokojnie na 14,10. @ Vox Celna uwaga z tym wykresem i porównaniem do ropy. Bez północnych wiatrów na surowcach nie dojdziemy do tych wymarzonych 60 PLN na tym papierze Mi bardzo zależało... i się udało ;) K,
|
|
Temat:
KGHM
lajkonik napisał(a): to nawet jak dodadasz dywidendę bedziesz poniżej obecnego kursu. Czyli lepiej sprzedać po obecnych 80, zrealizować stratę niż czekać i brać dywidendę. No tak właśnie kombinowałem, po licho mi dywidenda z odroczoną płatnością... chce sprzedac w ostatni dzien przed dywidendą (własnie, jak to jest liczone: odcięcie z 13/14 czy z 17/20 czy jakoś inaczej - nie moge tego połapać), mieć kasę przy sobie a nie bawić się w Zagiel czy inny Lukas ;)
|
|
Czaruj dalej, bo ja mam sporo do odrobienia :)
|
|
afro87 napisał(a):robi sie goraco :D oj nie, niech się jeszcze jeden dzień wstrzyma ;) K,
|
|
Temat:
ALMA
Ja trochę Almy kupiłem dokładnie miesiąc temu. Zgadzam się z jarekfishem - dopóki ludziom nie zacznie się znowu od dobrobytu w głowach przewracać, z almą bedzie tak jak jest. Liczę trochę na przypadek, takie strzelanie w płot w nadziei, ze trafi się w puszkę (słoik). Jedno dobre info, szybki wzrost, sprzedać i zapomnieć.
|
|
Temat:
KGHM
Oj to dla mnie nie jest dobra informacja.... (te 60 zeta), bo ja kombinowałem, kombinowałem i przekombinowałem - zostając z akcjami za 82,05 :(
Liczyłem, ze do 14 uda mi sie sprzedać za (powiedzmy 83) i po odcięciu dywidendy za np. 60 odkupić własnie. ;) A jaka się akcję zachowują po "Arnagedonie" - mają tendencję do powrotu na określone wcześniej pozycje czy też następuje odcięcie i wszyscy zapominają o poziomach sprzed (wiem, ze to zachowania indywidualnie, ale może wystepuje jakaś prawidłowość)? Pzdr, K,
|
|
Temat:
IDEON
No i mamy przebicie 1 PLN :) Chwała cierpliwym :)
|
|
Ja wchodze jutro w tą spółke. Obserwuję ja od pewnego czasu i moja skromna i kulawa wiedza mówi mi, ze to dobry moment. Mam tylko nadzieje, ze jeszcze jutro nie bedzie jakiegoś szaleństwa ;) , bo kase będę miał po południu.
Pzdr, K,
|
|
Temat:
KGHM
Mam takie banalne pytanie. Czy w przypadku ustalenia prawa do dywidendy kurs jest pomniejszany przez GPW (z automatu), czy robi to po prostu rynek? Jezeli w przypadku KGHM dzień ustalono na 17.06, to odciecie (jezeli z automatu) nastapi na sesji 20.07 (czyli po zamknięciu sesji 17.06)? Prosze o łopatologiczne wytłumaczenie. Z góry dzieki
Pzdr, K,
|
|
Czy ktos moze wytłumaczyć, skąd ten ruch w dół? :(
|
|
Temat:
KGHM
investkid napisał(a):Panowie nie dajcie sie oszukac - dywidenda jaka by nie byla ale na pewno nie wieksza niz 7-8zl to jest okolo 9 % odjac od tego podatek i ? ???? cena akcji poszybowala o 200% do gory - Ci co grali pod dywidende juz dawno skupili, ci co graja spekulacyjnie podbijaja kurs, a reszta gra pod dalsze umocnienie co jest nierealne na chwile obecna - wyskakujcie z plonacego pociagu poki czas - sadze ze nastala korekta i zaczynamy powoli sie zachlystywac nbadmiarem akcji czas na zjazd rownie dlugi jak zwyzka :( pozdro\KM Tia. KGHM swoich pozycji tak łatwo nie odda... to co dziś (i może w tym tygodniu) to zwyczajna korekta ostatnich szaleńczych wzrostów... ja i tak kupiłem jak nadzisiejszy kurs bardzo taniu (35,50) i wcale nie mam zamiaru oddawać tak dobrego papieru. Gospodawka tak czy inaczej rusza... surowce za sobą pociągnie (dziś co prawda miedź nadal spada ;) ), ja śpię spokojnie i mam zamiar na tym papierze jeszcze zarobić. Pzdr, K,
|
|
Temat:
IDEON
Witam na pokładzie. Niestety mogłem dołaczyć dopiero dzisiaj (chociaż chciałem wczoraj) - po 0,9zł. Przyznam się, ze jestem pod dużym wrażeniem prezesa tej spółki i to co słyszałem z jego ust (w piątek w CNBC B) bardzo do mnie trafiło. Wiem, ze taka jego rola... ale dla mnie przed tą spółką świetlana przyszłośc. Traktuję ją raczej średnioterminowo, więc przez te kilka miesięcy spodziewam się trafić na niej kilkadziesiąt procent... ps. nie macie wrażenia, że coraz mniej spółek, które niemal w ciemno można obstawić i ładnie na nich zarobić.. ???
Pzdr, K,
|
|
A jeszcze jedno.. jak długo będzie to PDA, kiedy wejdzie normalnie na giełde. Jak pewnie napisałem wcześniej, pierwszy raz zapisałem się na akcje i testuję jaka jest droga i jak to w praktyce wygląda.
Pozdraawiam K,
|
|
Temat:
TECHMEX
Nosz to czytając co powyżej i przyglądając sie w którą stronę włos mi się na rękach układa jak patrze na nazwę Techmex, to jutro z rana doładuję jeszcze swój malutki wagonik na końcu tego pociągu. ;) Pzdr, K,
|
|
Temat:
TECHMEX
laukas napisał(a):Fajnie, ze była możliwość wyjścia bez straty. Trochę za dużo nerwów - wyglądają na zwijający się biznes. To ja mam pytanie: sprzedawać czy dokupić? ;) Pzdr, K,
|
|
jimiasty napisał(a):KrzysztofJerzy napisał(a):[quote=jimiasty]No i mamy juz transakcje po 5.90. Jestem swiezutki na gieldzie, ale jakos nie widze sensu sprzedawania PDA ze strata... mojeinwestycje.interia.pl/gie/...no i zapewne online w aplikacji u swojego brokera dzieki :) Pozdrawiam
|
|
jimiasty napisał(a):No i mamy juz transakcje po 5.90. Jestem swiezutki na gieldzie, ale jakos nie widze sensu sprzedawania PDA ze strata... A mam takie pytanie: Gdzie można śledzić kurs tego waloru.. bo jakoś nie mogę znaleźć. Pozdrawiam K,
|
|
Temat:
KGHM
perezxxx napisał(a):ja wręcz przeciwnie zwiększam udział tej spółki w portfelu,w piątek po wynikach kwartalnych liczę na wzrosty, a wyniki muszą być dobre wszak górnicy dostali po 5 tyś. , nie było by tej kasy gdyby nie było.... Hie, ja do przysiwiałych włosów dodaję jeszcze caraz bardziej odgryzione paznokcie... na tym papierze zyskałem ponad 100%, więc teoretycznie mam z czego tracić.... ale przyznam: spanikowałem w poniedziałek i (jak już mówiłem) odkupiłem... co nie było dobrym rozwiązaniem. Na AT sie nie znam, ale ROC mówi mi: sprzedaj! (rzecz jasna, nie sprzedam :) )
|
|
Temat:
KGHM
Oj jaka cisza zapadła... a tyle się działo... ja sprzedałem w piątek na górce.... odkupiłem dzisiaj... pozostaje jedynie lekki niesmak, że nie wyczułem, iż dzisjaj na początku pójdzie jeszcze tak ostro w góre... Generalnie przybyło mi trochę siwizny na skroni.... i wiecie co... nie bawię się w zabawe "sprzedaj i odkup"... :)
|
|
Temat:
TECHMEX
mstr1 napisał(a):Zlecenia z limitami aktywacji działają w następujący sposób: zlecenia sprzedaży: bieżący kurs > limit aktywacji >= limit sprzedaży zlecenia kupna: bieżący kurs < limit aktywacji <= limit
W twoim przypadku chcąc złożyć zlecenie kupna z LA przy kursie bieżącym 6,90 powinieneś ustawić LA na co najmniej 6,91. Dzieki, już ma klarowną głowe w tym temacie :) Pozdrawiam K,
|
|
Temat:
TECHMEX
Przepraszam, że trochę offtopic, ale czegoś nie moge pojąc (a jak mówiłem już, zaczynam dopiero) Próbowałem ustawić zlecenie kupna z opcją "limit aktywacji" LA ustawiłem na 6,75 (przy kursie 6,90) LC okresliłem na 6,85 niestety zlecenie zostało niemal automatycznie zamknięte i niezrealizowane.
Możecie mi wytłumaczyć, gdzie jest błąd...???
(specjalnie dałem takie małe różnice w LA i LC, żeby móc zorientować się, jak to w rzeczywistości działa... no i system mnie przechytrzył)
Z góry dzięki za info.
Pozdrawiam K,
|
|
Temat:
VRG
oj zabolało. Ale nie lejmy łez... za chwilę odrobimy straty, a po upływie jeszcze jednej... będziemy zarobieni :)
|
|
Temat:
KGHM
piter80 napisał(a):Aleksander Grad 17.04.br. w udzielonym wywiadzie dla agencji Reuters stwierdził, iż z powodu trudnej sytuacji budżetu rozważane jest podwyższenie planu tegorocznych wpływów z dywidend. Dodatkowo Minister Skarbu zapewnił, iż KGHM wypłaci dywidendę. W przypadku decyzji WZA o wypłaceniu dywidendy nasilą się konflikty ze strony związków zawodowych, które przy ewentualnym podziale zysku dla akcjonariuszy zażądają wyższych podwyżek wynagrodzeń. W takim przypadku wypłata dywidendy w połączeniu z rozpoczęciem strajku, przy obecnych wciąż dużo niższych cenach miedzi niż te z przed 12 miesięcy, znacząco wpłynie na możliwości inwestycyjne emitenta oraz w dłuższej perspektywie spowoduje spadek jego wyceny na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie. źródło: http://www.stooq.pl A właśnie w piątek zdaje się słyszałem, że nie będzie wypłacana dywidenda za 2008 - stąd dziwiło mnie, ze kurs leci w dół. K,
|
|
Temat:
VRG
wtorek78 napisał(a):Jezeli uspokoi sie sytuacja z bankiem i na swiatowych porypanych przez głupie informacje gieldach - to wracamy na normalne poziomy czyli ponad 10zł -teraz to sa takie przepychanki - ale długo terminowo jest mniam mniam :) Hie.... optymistyczna wizja.. ja miałem się pozbyć w piątek, ale nie udało mi się po zadanej cenie (zapodałem 1,43 ale maksymalnie podchodziło na 1,42). Dzis chciałem sobie odkupić rano... no cóż, wyjdzie na to, ze zamiast sprzedać dokupie jeszcze. Tyle tylko że w te 10,00 za papier to nie wierzę.... w tym roku ;) K,
|
|
Temat:
VRG
Wsiadłem przy 1,17. Mam krótki wyjazd wakacyjny i w cięzkim szoku byłem, jak zobaczyłem dzic co się z VST dzieje. Rozumiem, ze czekac...?
|
|
Temat:
POLAQUA
Gdzie najszybciej pojawi się info o rozstrzygnięciu przetargu? (dodam, ze nie bede miał telewizora)
|
|
Temat:
VRG
Opuszki palców swędziały tak bardzo, ze wczoraj nie wytrzymałem i mały pakiecik przeszedł pod moją opiekę. Spekulacja spekulacją, ja mam zamiar na tym zarobic... i tego się trzymam. :)
|
|
Temat:
VRG
Dzieki za rade... cos mnie jednak w opuszkach palców świerzbi, aby nacisnąc enter przy zleceniu kupna... no nic, odczekam do początku tygodnia... i zobaczę
|
|
Temat:
VRG
Oj korci mnie, żeby coś z niej zakupic. Jeżeli dobrze widze, to raczej nie grozi jej wysypanie ... a potencjalnie możnaby na tym troszkę uciułac... bo nie grozi wysypaniem, prawda? ;)
|
|
Temat:
KGHM
A czy ktoś wytłumaczy nowicjuszowi, dlaczego: związki zapowiadają strajk, szefostwo przypomina o "brzemiennych skutkach" a rynek zachowuje się jakby tego nie zauważał i akcje nadal idą w górę. Miałem wrażenie, ze tego typu informacje przeważnie wpływają na kurs negatywnie. Zdaję sobie sprawę, ze pytanie może wydawać się naiwne i pewnie usłyszę, ze nie ma prostej, dobrej, jedynie słusznej odpowiedzi, ale chciałbym spróbować przynajmniej zrozumieć czym się kierować. K,
|
|
Temat:
TVN
Dzieki za radę (i ostrzeżenie)... rzeczywiście bardzo łatwo stracić głowe, a racjonalne myślenie zamienić na racjonalizowanie. To ja się rzeczywiście chyba wstrzymam..., albo przynajmniej przemyślę.
Dzieki jeszcze raz, pzdrawiam, K,
|
|
Temat:
TVN
No cóz. Ja na giełdzie nie wyszedłem jeszcze z wieku niemowlęcego, ale zastanawiam się, czy aby nie kupić (a tak naprawdę to dokupic) tych akcji, są zachęcająco tanie a po pierwsze: nie wierzę w te wyceny na poziomie 6-8 PLN, po drugie: w perspektywie 1-2 miesięcznej liczę na odbicie do poziomu co najmniej 11,50-12,00 PLN. Jezeli gdzieś robe błąd w myśleniu - prosze o wyprostowanie :)
Pzdr, K,
|
|