Uszanowanie. Jest ktoś zainteresowany i biegły w temacie, kto mógłby napisać kilka słów o perspektywach spółki i jej obecnych poziomach cenowych? Faktycznie jest aż tak źle, jak pokazuje cena, czy może z tajemniczych przyczyn wartość jest odrobinę niedoszacowana? Może WatchDog wtrąci słowo? Dziękuję.
|
|
Temat:
TRAKCJA
Dzień dobry WatchDog, Ty zwykle masz ciekawe spostrzeżenia, opatrz proszę trafnym komentarzem obecną sytuację i prognozę na przyszłość. Dziękuję.
|
|
Temat:
KCI
Wybacz, uznałem że informacja o miejscu zamieszczenia komunikatów, czyli stockwatch - KCI - komunikaty (link www.stockwatch.pl/gpw/kci,komu...) wystarcza dla zainteresowanych, by zajrzeć i przeczytać. Dla niezainteresowanych, nawet najbardziej rozbudowane pytanie nie wystarczy. Najbardziej interesuje mnie Twój pogląd na wchłonięcie spółek Gremi... przez KCI, nadchodzący repslit, powrót na ciągłe notowania na GPW i przyszłość, jeśli jakaś się rysuje . Reszta jak poniżej. Witaj WatchDog, Widzę, że jeśli ktoś w ogóle, to tylko My tu czasem zamienimy słowo.. Nie było mnie na portalu trochę, a widzę, że zamieściliście w komunikatach KCI kilka ciekawych wiadomości ze spółki. Znam Twoje zdanie na temat Pana Grzegorza, ostatnie lata pokazuję, że było trafne. A co podpowiada obecnie Twój "wyczulony nos", jak wpłyną na kurs(teraz już KCI) ostatnie połączenia spółek i zapowiadany lada dzień resplit? Masz jakieś nowe spostrzeżenia? Pozdrawiam.
|
|
Temat:
KCI
Witaj WatchDog, Widzę, że jeśli ktoś w ogóle, to tylko My tu czasem zamienimy słowo.. Nie było mnie na portalu trochę, a widzę, że zamieściliście w komunikatach KCI kilka ciekawych wiadomości ze spółki, będą zmiany. Znam Twoje zdanie na temat Pana Grzegorza, ostatnie lata pokazuję, że było trafne. A co podpowiada obecnie Twój "wyczulony nos", jak wpłyną na kurs(teraz już KCI) ostatnie połączenia spółek i zapowiadany lada dzień resplit? Masz jakieś nowe spostrzeżenia? Pozdrawiam.
|
|
Temat:
MNI
Dziękuję WatchDog, jak zwykle logicznie podchodzisz do rzeczy, nie będą to jednak kwoty, którymi powinienem radzie nadzorczej zawracać głowę. Zainteresowanie MNI, bo byłem już kilka razy w posiadaniu akcji i jak dotąd miałem "nosa" do niej. Za każdym razem wdzięczyła mi się sowicie za zaufanie. Zostawiając jednak ckliwe wspomnienia, spółka jest blisko dołków, ciągnie się za nią "smrodek" niejasnej sytuacji, przechodzą z rąk do rąk spore pakiety akcji,... Jeśli nie mają niespodzianek (czego nie wiem) i zaczną porządkować bałagan, (czego można się spodziewać)a "smrodek" się rozwieje, to na moje oko możemy być blisko dobrego okresu zakupów, a podobnych sesji jak z 22 lipca można się spodziewać więcej.
|
|
Temat:
MNI
Witaj WatchDog, Proszę Cię o opinię na temat MNI. Jak widzisz przyszłość spółki, mają szanse wyjścia na prostą, czy warto i w jakich okolicznościach się nią zainteresować? Dziękuję i pozdrawiam.
|
|
Temat:
KCI
Witaj WatchDog, Wymieniliśmy przez lata kilka wiadomości odnośnie Gremmedia (czy jakkolwiek spółka się nazywała w tym okresie)od czwartku najprawdopodobniej zmienia nazwę na KCI, więc póki co tu chyba należy rozmawiać. Od listopada ubiegłego roku zmieniło się sporo, jak widzisz przyszłość nowych, no i siłą rzeczy starych posiadaczy akcji KCI? Odnajdujesz jakieś pozytywy w postępowaniu "szanownego" właściciela? Pozdrawiam.
|
|
Temat:
GREMMEDIA
Oprzyjmy się na informacjach zawartych na stronie STOCKWATCH, pod rozszerzeniem "komunikaty" spółki Gremi Media. Zaczęło się od sierpniowego pomysłu wprowadzenia Presspublica na giełdę, przez emisję akcji pomijającą obecnych akcjonariuszy. Chronologicznie ciąg zdarzeń zawarty jest w powyżej wspomnianym rozszerzeniu "komunikaty", każdy zainteresowany będzie mógł je odczytać. Informacje i pomysły tam zawierane, zmieniają się jak w kalejdoskopie i ciężko uchwycić kierunek w którym to ostatecznie podąży. Jak Ty to widzisz Drogi WatchDog i jaki finał i los drobnych akcjonariuszy przewidujesz? Uchwała o której wspominałem, dotyczyła wypłaty dywidendy za rok 2012, ale jak wiadomo, w głosowaniu została odrzucona.
|
|
Temat:
GREMMEDIA
Korekta, drugie pytanie z powyższego wpisu nieaktualne, teraz przeczytałem uchwałę, wcześniej tylko doniesienia internetowe.
|
|
Temat:
GREMMEDIA
Witaj WatchDog, Czy mógłbyś z wrodzoną sobie przenikliwością, odnieść się do informacji padających ostatnio ze spółki i dodać jak widzisz przyszłość? Czy widzisz możliwość nie wypłacenia dywidendy za 2012 r. dla posiadaczy akcji na wyznaczony dzień, mimo deklaracji w uchwale? Dziękuję bardzo.
|
|
Dziękuję za Twoje spojrzenie na sprawę. Zauważam jednak pewną prawidłowość: To co mówi Grzegorz, a szczególnie drobni akcjonariusze się nie sprawdza, a Ci drudzy nie maja wątpliwości, że "koniec świata " bliski. Należy pamiętać. że emocje są złym doradcą.
|
|
Witaj WatchDog, Jak kiedyś pisałeś, związki z mediami są Ci bliskie. Zrób więc proszę małą analizę sytuacji na Gremi Media, ostatnich doniesień i prawdopodobnych wydarzeń i powiedz, czy obecna reakcja nie jest przesadzona. Dziękuję.
|
|
Faktycznie użyte sformułowanie "perspektywy wzrostu" może nie jest odpowiednie, ale są przesłanki dające możliwości dużych i gwałtownych ruchów. Wymienione przez Ciebie negatywne sygnały, są trafne, ale prawdą jest również, że ciężko znaleźć spółkę z podobnie dobrymi wskaźnikami. c/wk - 0,2 To chyba wyjątkowo mało, dla spółki która nie ma kłopotów, natomiast ma trochę majątku i gotówki. c/z - 0,9 Nie znalazłem spółki, która wykazuje większy zysk netto, niż jej kapitalizacja, a wartość księgowa robi teoretycznie w 4 lata. To oczywiście tylko wskaźniki i nie powinno się traktować ich jak wyrocznie, ale dodając rating AAA i niewielką liczbę akcji w ogóle (free float dzieli ja dodatkowa na pół)i zaniżoną ocenę, wystarczy iskra i trochę gotówki, żeby wywołać euforię. Jest w tym trochę racji, czy przyjąłem błędne założenia?
|
|
Czy są jakieś uzasadnione powody lub chociaż plotki, dla których spółka o tak dobrych współczynnikach i regularnych zyskach jest na tyle niedoszacowana? Patrząc pod tym kątem, ciężko chyba znaleźć na GPW spółkę o tak dobrych perspektywach wzrostu. Może czegoś nie wiem lub nie rozumiem, proszę więc o kilka słów odniesienia. Dziękuję.
|
|
Temat:
MIDAS
czy ktos cos wie na temat asymilacji akcji, jakies terminy, powziete kroki?
|
|