ZPUE - już 2019 rok pokazał zarówno wzrost przychodów jak i zysku liczę iż w 2020 będzie dalszą kontynuacja trendu.
|
|
Witam, prosze o zakup na 2020 ZPUE
|
|
Temat:
CALESCO
Witam, Czy ktoś pozostał z akcjami po wycofaniu z NC. Jeśli tak to prośba o priv
|
|
Ja też się zgłaszam - Mecartor Medical
|
|
Prosze o zakup Vidis. Rusza program "Aktywna Tablica", ktory to powinien zdecydowanie polepszyc wyniki spolki.
|
|
Zglaszam sie. Spolke podam w 2018 roku.
|
|
Witam, Prosze o sprzedaz ifirma i zakup Pro-log
|
|
Bardzo prosze o sprzedaz FKD i zakup PWR Media
|
|
A jaka jest kapitalizacja tej spolki z NC?
|
|
Prosze o zakup Fabryki Konstrukcji Drewnianych (FKD)
|
|
W takim razie ja sie zglaszam.
|
|
Proszę o zakup MED
|
|
MED Co do wizyt to faktycznie ten kwartał jest nieco słabszy, ale i tak zapowiada się nieźle w porównaniu do pierwszej części roku. Wyniki powinny być więc co najmniej zadowalające.
Pylon Kombinacja z emisją faktycznie była niespodziewana i zaskakująca. Dobrze, że chociaż nie była pozbawiona praw poboru. Ciekawy jestem wyników za czwarty kwartał, powinny być już pierwsze efekty współpracy z Euro RTV AGD.
A może Ty obserwujesz jakieś ciekawe spółki? Chętnie popatrzę i poczytam.
|
|
MED pokazał bardzo duże przychody w raporcie bieżącym za listopad. Jeśli przychody przełożą się na zysk to Raport za IV kwartał powinien być naprawdę dobry. A co myślisz o Aqua Poznan (mi sie wydaje że spółka wstaje z kolan i ma szane wrócić do wyników z przed lat)?
|
|
Witam,
Bardzo fajna kronika, gratuluję osiąganych wyników. Czy analizowałeś może takie spółki jak: Pylon, Aqua Poznan, MED, dase, eonet i verbicam? Ciekawi mnie co o nich myślisz. Pozdrawiam i życze dalszych sukcesów.
|
|
Która spółka zaskoczyła raportem na "+"
Wg solidne wyniki prezentowały:
- Galvo, - MED, - DASE.
A wg Was?
|
|
Temat:
PROLOG
|
|
A czy któras z tych spółek wypłaci min. 10% wartości?
|
|
Jak myślicie, które spółki wypłacą w tym roku wysoką stopę zwrotu w postaci dywidendy?
Moje typy:
- CCS, - Danks.
Czekam na wasze typy.
|
|
obs napisał(a):Agroliga podała informację (link1) dotyczącą zbiorów słonecznika. Z 2500 ha zebrali ponad 10000 ton co daje wydajność ponad 4,1 t/ha. Oznacza to, że z całego areału 3008 ha powinni zebrać 12330 ton słonecznika. Jednocześnie mówią o wzrości oleistości (?) o 4% w porównaniu do zeszłego roku.
Tak wiec na razie wiemy, że zbiory słonecznika powinny wynieść 12330 t (w zeszłym roku 11804 t), zbiory pszenicy 7983 t (5708 t w 2012 r.) (link2), jęczmienia 1956 t (1905 t w 2012 r.) i rzepaku 1050 t (brak zasiewów w 2012 r.). Jest jeszcze uprawa kukurydzy (630 ha) i gryki (450 ha). No i stado 800 krów, które miały dawać 6300 litrów mleka rocznie każda.
I jest jeszcze produkcja oleju słonecznikowego (link3). W I połowie produkcja wyniosła 15,5 tys. ton, podczas gdy w całym 2012 r. 17,6 tys. ton.
Trzeba niestety też pamiętać o tym, że ceny produktów rolnych są o około 20% niższe (raport Kernel).
Ja oczekuję wyników podobnych do zeszłorocznych. Zgodnie z prognozą wynik netto 2013 r. ma wynieść 3,6 mln EUR vs. 3,1 mln EUR w 2012r. Prognozę opublikowali w czerwcu, kiedy cena pszenicy była na poziomie podobnym do bieżącego, więc jest szansa, że się nie pomylili w wyliczeniach.
Zysk 3,6 mln EUR = 15 mln PLN Obecna kapitalizacja = 47 mln PLN czyli P/E=3 Czy możesz podać link do cen pszenicy i słonecznika? Z góry dziękuje. Pozdrawiam
|
|
A czy posiadasz tą spółkę w swym portfelu wirtualnym?
|
|