Temat:
TRAKCJA
Jezeli kurs akcji dzisiaj pokona 1,32 - w co watpie albo jutro 1,31 co moze nie byc zaskoczniem to najblizszy opor mamy na 1,38 ktory powinien byc latwo pokonany i dac pole do solidnej zwyzki w nastepnch tygodniach. O radykalnych spadkach nie ma mowy - jestesmy w zdrowym tredzie wzrostowym popartym niezla perspektywa dla tej spolki.Jezeli dojdzie do degatywnego scenariusza okolica 1,15 lub ostatecznie 1,00 nie powinna byc przekroczona.
|
|
Temat:
KGHM
No proszę kolejny wiadomość w TVN cnbc miedź rośnie i ponoć ceny poniżej 7 tys za tonę to przeszłość:) poczekamy zobaczymy:)
|
|
Temat:
KGHM
Odnośnie poprzedniego mojego wpisu chciałbym tylko dodać ze zagraniczni inwestorzy raczej omijają polska GPW a jak juz sie decydują na zakup,to inwestują w spółki stabilne np takim jaki jest KGHM - spółka dywidendowaco by nie było. Z innej strony wydaje mi sie ze o tym spadku cen miedzi nadwyżkach miedzi i otwierajacych sie innych kopalniach na świecie mówiło sie juz tak dużo ze wszystkie te wiadomości sa juz w cenach . Dlatego twierdze ze KGHM podrozeje.
|
|
Temat:
KGHM
Takie mam wolne przemyślenia odnośnie kursu KGHM tzn. Wydaje mi sie ze cena akcji KGHM jest juz cena atrakcyjna na zakup tego papieru i w perspektywie tygodni lub kilku miesięcy zobaczymy odbicie na tym walorze. Ceny surowców sa na niskim poziomie to akurat dobra sytuacja ponieważ wzrost tych cen spowodowałyby wzrost inflacji a to położyłoby na dobre odbicie światowej gospodarki . Z innej strony dość płaska korekta na na WIG20 świadczy o sile rynku i bardzo prawdopodobnych wzrostach, i jeśli wiemy ze banki sa juz na górce to jak inaczej mozna sobie wzrost WIG 20? Takie tam luźne przemyslenia
|
|
Temat:
TRAKCJA
|
|
Temat:
TRAKCJA
co sadzicie o tej zamianie obligacji na akacje??? tzn ze wierzyciele zgodzil sie na taki numer bo czuja ze firma moze poprawic swoje wyniki akcje spoki pojda na poludnie i odzyskaja swoj kapital no i czemu tylko po 10 groszy??? "...uwnastąpiła zamiana 66 obligacji serii D, wyemitowanych w dniu 31 stycznia 2013 r. na podstawie uchwały nr 4 Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki z dnia 12 grudnia 2012 r. oraz uchwały nr 2 Zarządu Spółki z dnia 12 stycznia 2013 r., oznaczonych kodem PLTRKPL00071 ("Obligacje"), na 60.000.000 akcji serii H Spółki, będących akcjami zwykłymi na okaziciela o wartości nominalnej 0,10 zł każda, emitowanych w ramach..."
|
|
Temat:
PBG
Ta firma - to banda nieudacznikow, powiem wam ze znam kolesia ktory tam pracuej poznalem go w 2003 roku bo studiowal z moim bratem na polibudzie poznanskiej - mlot nie z tej ziemi tzn chlopak nic nie kumal z przedmiotow podstawowych niezdolal skonczyc studiow - mysal ze glupim smiechem i cwaniactwem uda mu sie skonczyc, a on juz wtedy robil projekty dla cieplowni i jakis tam kotlowni w PBG. Stawiam wiec pytanie a zarazem teze - jak firma z takimi imbecylami moze prosperowac ?(a podejzewam ze nie jeden tam taki jest)Dowodow nie daleko trzeba szukac wzieli sie za drogi ,stadiony? ktorych nigdy nie budowali - to jeszcze pikus ale zeby wywalic cene ponizej kosztow tu nie trzeba byc wielkim ksiegowym zeby uznac to za debilizm. przy takich inwestcjach i swego rodzaju bumie budowlanym nie wiedzieli ze produkty do budowy, wogole koszty budowy pojda do gory? Z takich to mlotow i cwaniakow ta firma sie skalda wiec kurs nie powinien dziwic, szkoda mi tylko tych ludzi co sie dali takim cwaniakom nabrac.Polecam omijac z daleka te spolke, chyba ze wam kasy nie szkoda tak czy siak niedlugo bedzie likwidacja tego bagna.
|
|
Juz to pislaem na formu ale jakims dziwnym zbiegiem oklolicznosci moj post znikl - niebylo tam niczego co by nie bylo znane tzn wydaje mi sie ze taka informacja jak ta w linku szybko zmieni wycene rynkowa Hydrobudowy budownictwo.wnp.pl/ohl-jest-na...Cytat:Hiszpańska firma budowlana Obrascon Huarte Lain (OHL) jest chętna, by powrócić do tematu przejęcia od PBG 51 proc. akcji Hydrobudowy i 50,1 proc. Aprivii - podał hiszpański dziennik Cinco Dias, powołując się na wywiad agencji EFE z prezesem OHL, Juanem Miguelem Villarem Mirem. Kod:mod: dodawaj cytaty do linków
|
|
Temat:
COLIAN
Zastanawiam sie co na to powie makler-ekspert StockWatch.pl (na twoja analize) ktory okreslil ta spolke MISIEM :)przypomne tylko cytat : "Kolejnym misiem z zaleceniem kupuj jest Colian. Dom Maklerski Banku BPS wycenia akcje cukierniczej spółki o 26 proc. powyżej ceny rynkowej. Biuro przewiduje, że Colian może wypłacić z tegorocznego zysku 13 groszy dywidendy na akcję" Tekst z 20/02/2012 gdzie kurs akcji wynosil 3,03 i od tego dnia systematycznie spada. Tutaj link do calosci: www.stockwatch.pl/wiadomosci/m...
|
|