"Opublikowane: 22 października 2012 21:04:17 oles32 napisał(a): 3500 moze i bedzie ale nie wczesniej niz 2016r :) czy to krotko czy dlugo sami ocencie
dlaczego tak pozno?? odpowiem w polowie 2013 roku :) "
zostal tydzien ale chyba juz nikomu nie musze tlumaczyc ze jestesmy w szarej d..... i jeszcze troche to potrwa zanim ruszy wszystko
widac slepcow w tym kraju nie brakuje - jest dobrze bo tak wam mowia w TV i prasie - wyjdzcie na ulice to sie przekonacie ;)
tyle w temacie
|
|
tak tak oczywiscie :) max 51-53 teraz zjescie do ok 41gr
podbitka pod emisje i zjazd na doliny :) - tak to widze
opole juz w cenie dawno jest
|
|
oles32 napisał(a):3500 moze i bedzie ale nie wczesniej niz 2016r :) czy to krotko czy dlugo sami ocencie
dlaczego tak pozno?? odpowiem w polowie 2013 roku :)
jeszcze troche czasu zostalo :D
|
|
Szutnik napisał(a):@ Oleś32
Muszę Cię zmartwić. Korekta na W20 właśne się skończyła i od tego tygodnia (pierwszy pełny tydzień marca) W20 znowu ruszy do góry. Prawdopodobnie tylko do okolic 2650-2700 oooo wlasnie i tu sie z toba musze zgodzic :) - w sumie zdarzenia jednorazowe sprowadziły nas w ok 2400 ;) -czy na 2600 beda miec wystraczajaco duzo sie tu bym watpil( moze nie tym razem jeszcze)
|
|
oles32 napisał(a):mówisz jak rzadzacy tym krajem - u nich tez kryzys tez się kończy :) WG mnie 2013 bedzie szczytem kryzysu po nim nastąpi powolny wzrost - poczekam na raporty za I i II kwartal 2013 :)
patrze na rynek realnie a nie jaka pozycje zająłem spadki były wskazane bo się za mocno zgrzało wszystko ale ... witam zapomnialem wtedy napisac jeszcze o IV kwartale ;) wyniki za IV kwartal ;) - teraz rynek je wycenia :) co dzien ciekawesze infa na spolkach z w20 :D tpsa, kghm , pge, pko ,peo, brs( smieciuszek) kto nastepny?? - i znow sie daleko robi do 3500 :)
|
|
Temat:
SADOVAYA
"Produkcja węgla Sadovaya w listopadzie 2012 roku spadła o 95,2 proc. rdr do 2.323 ton węgla, a sprzedaż węgla spadła o 83,6 proc. rdr do 21.580 ton - podała spółka w komunikacie"
no to co lecimy na dol od jutra - 1,8 teraz bedzie drogo ;)
ale czego mozna bylo sie spodziewac skoro nie fedruja ;)
|
|
Temat:
SADOVAYA
Szutnik napisał(a):oles32 napisał(a):1,8 -1,9 tam będzie dno nr 1 :) i tam mozna worek ustawic Jak na razie na tym papierze mamy bowiem ostry trend spadkowy, a historia nie daje nam nawet cienia podpowiedzi o przeszłych wsparciach. jak widzisz pewnie napisałem 1 dno :)niekoniecznie ostatnie skąd się wzięło - hmmm z ułańskiej fantazji w październiku (to ze kurs tam nigdy nie był nie znaczy ze to nie jest wsparcie) może okład planet może jakaś kombinacja liczb - zobaczymy ( jak się sprawdzi to może ci powiem) a jak widzisz ja tylko ostrzegałem przy kursie 2,5 ze zawita lada dzień na 1,8-1,9 :) dzisiejsza wycena po raporcie wygląda jakby byli zdziwieni ze spadła sprzedaż w paz. jeśli bym dziś powiedział pakować do wora zaraz odbijamy to co innego :) - ja tam wole ostrzegać a nie namawiać do kupna bądź sprzedaży
|
|
hmm 11- 25 pazdziernik juz byl teraz 8/9 12 listopad
no nic zostawie cie z tymi datami pewnie pojawia sie kolejne i kolejne az w koncu ujrzymy 3500 :)
a te 2200 to lekka przesada z mojej strony choc ok 2250-2270 po przelamaniu 2300( o ile do tego dojdzie) - potem mozemy mowic o powrocie w gore
|
|
jesli mozesz zdradz mi tajemnice tych dat o ktorych pisales - bom bardzo ciekaw co sie ma wydazyc 8-9/12 listopada na rynkach zagranicznych ( moze zmienie zdanie) co do USA jeszcze troche miejsca w dol maja ale juz malutko wiec zaraz bedzie stop ( rynek juz zimny) co do nas - codofixow przybywa ;)
|
|
goraca buleczka :)
"Ministrowie finansów strefy euro nie mogą zdecydować o odblokowaniu kolejnej transzy pomocy finansowej dla Grecji aż do czasu otrzymania ostatecznego raportu Trojki, poinformowała w czwartek agencja Bloomberg News powołując się na anonimowego europejskiego urzędnika.
Jest mało prawdopodobne, żeby decyzja o odblokowaniu wartej 31,5 mld EUR pomocy dla Grecji, która pozostaje zamrożona już od czerwca br., została podjęta na spotkaniu Eurogrupy w poniedziałek 12 listopada br. Wówczas ministrowie mogą otrzymać jedynie wstępny raport Trojki, a to za mało do podjęcia decyzji.
Jak wynika z nieoficjalnych doniesień, Eurogrupa mogłaby podjąć decyzję ws. Grecji w dniu 26 listopada. To opóźnienie może być groźne z punktu widzenia greckiego budżetu. Premier tego kraju już wiele tygodni temu ostrzegał, że jego kraj ma pieniądze na normalne funkcjonowanie jedynie do połowy listopada" -zrodlo macronext.com
moge sie dalej mylic ze schodzimy na dol ( niby juz chlodno - ale ciagle jeszcze goraco) - do wsparc na magicznych liczbach :)
zadne dzielonki z dni miesiecy lat
P.S. tez papiery mam co nie oznacza ze musi rosnac :)
|
|
bede zagladal mylic sie moge - o odszczekiwaniu nie ma mowy chyba ze kupie bude :) narazie usa zlamalo 1 magiczna cyfre fibo
amen
|
|
Szutnik napisał(a):@ oleś 32 Cytat:chyba ze wg ciebie już rynek wycenił te raporty ;) O to to to!!! Ta "wycena" to spadki kwiecień 2011 - maj 2012 właśnie wyceniamy wybory - 3500 w zasięgu reki ;) ( nie myśl ze jestem złośliwiec) - tak tylko przypominam mam nadzieje ze wiekszosc juz ubrana w akcje :) - te z wyższej polki ( tzn droższe z wskaźnikami w niebie). pozdro i do uslyszenia za miesiac ( w ok 2200 - z małymi korektami po drodze)
|
|
to tylko korekta :D
zakupy mozna robic po 20.12 2012 - z magii liczb wyszlo przebiegunowanie :P
|
|
rynek wyprzedza gospodarkę czyli - wycena spółek będzie dużo wcześniej niż pojawia się raporty wskazujące na duuuuuuuuuuuuze spowolnienie :)
chyba ze wg ciebie już rynek wycenił te raporty ;)
poprawa w 2014 nie wcześniej i to pod koniec roku - czyli nie czas juz szykowac sie na 3500 raczej na 2000 bym prędzej liczył
ale zawsze mogę się mylić ;) - zobaczymy w w 2013 gdzie będziemy ( dalej nie ma co dyskutować)
|
|
Temat:
SADOVAYA
1,8 -1,9 tam będzie dno nr 1 :) i tam mozna worek ustawic
|
|
mówisz jak rzadzacy tym krajem - u nich tez kryzys tez się kończy :) WG mnie 2013 bedzie szczytem kryzysu po nim nastąpi powolny wzrost - poczekam na raporty za I i II kwartal 2013 :)
patrze na rynek realnie a nie jaka pozycje zająłem spadki były wskazane bo się za mocno zgrzało wszystko ale ...
|
|
oles32 napisał(a):3500 moze i bedzie ale nie wczesniej niz 2016r :) czy to krotko czy dlugo sami ocencie
dalej podtrzymuje swoje zdanie :) to co moze teraz jest korekta przed atkaiem 3500 w przyszlym roku?
|
|
realizacja zyskow w najlepsze jutro ciag dalszy programu ubierania troszke sie spocily spolki z W20 ( ktos tu chcial ponoc kupowac)
|
|
DEP bylo 0,40 -> zaraz otworzy 0,2x gr :D jak ktos bral to na moje czucie ma pecha poczeka na kolejna pompke ( moze rajd sw mikolaja)
tak ze uratowales kase :)
ps. JP MORGAN nie dawno mial klopoty z taki spolkami iles tam mln dolcow utopili. raczej jak grac na tym smieciu to pod infa - choc moze komus sie zachce wyciagnac go za uszy +100-500% w koncu to NC
|
|
za DEP masz PS [quote=Spin]DEP sprzedane, w sumie zarobione tylko na prowizje. Kurs raczej już nie przebije 0.40zł i czeka go tymczasowa obsuwa. Kupiłem FAV(16gr) z nadzieją na 3 świecę. [quote] wziales az 1000szt?? - ?  ze tylko prowizja ?
|
|
bylo i 40gr na DEP teraz nalezy zapytac - schladzamy wskazniki i ubieramy dalej czy moze jeszcze kilka groszy w gore :)( przeciez latal po >1,00zl) batony ktore sie pojawiaja na K mowia wszystko
|
|
pojawiło się i info i analiza która ma celu w budowlane wg mnie najlepiej wejsc w na przelomie 2013-2014
|
|
3500 moze i bedzie ale nie wczesniej niz 2016r :) czy to krotko czy dlugo sami ocencie
|
|
spekulnci :) - 21 wrzesien 2 pazdziernik 15 pazdziernik :)- moze lapki pourywac
|
|
co cie skusiło kupować dep po 35-37??
ps. chyba odebrałeś nawet moje paczki życzę wzrostów ( może 40gr dotknie ale raczej zawita jeszcze ponizej30gr)
|
|