Witam,
W dniu 17.03.2015r został dokonany wpis w krs, że zostało złożone sprawozdanie finansowe za 2013 r. wraz z opinią biegłego. Chyba, że źle czytam w krs. Szukałem w iMSiG.
|
Z takiej oto informacji korzystałem od Pani Kingi Stasiak "Szanowny Panie. W uzgodnieniu z Emitentem i jego służbami prawnymi, zostałam upoważniona do przekazania informacji w przedmiocie osoby nowego administratora hipoteki i zastawów rejestrowych. Poniżej wskazuję dane: Adwokat Adam Grosicki Kancelaria Adwokacka w Łodzi ul. Polskiej Organizacji Wojskowej 30 lok 6 Adres e-mail: adamgrosicki@op.plNumer kontaktowy: 501384625" O Skarżyńskiej to nawet nie wiedziałem lub pominąłem jakoś ten fakt :/. Wobec tego to może jest jakiś stary administrator także przepraszam za wcześniej użyte słowo "nowego", które wprowadziło w błąd.
|
Wymieniać nie wymieniać, oto jest pytanie :). Teoretycznie powiedzmy, że osoby posiadające obligacje nie zgodzą się na to. Spółka upada, "z majątku" powiedzmy da się uzyskać 30%. Wtedy (według mnie) w takiej sytuacji lepiej byłoby już na początku wymagać spłaty 30% obligacji a pozostałe 70% zamienić na akcje. Ponieważ i tak tyle samo uzyskalibyśmy po likwidacji spółki co nie da się ukryć by krótko też nie trwało a dodatkowo z tych 70% w akcjach możliwe, że udałoby się nam coś uzyskać na rynku wtórnym. Ostatecznie więc wyszlibyśmy lepiej niż pozwalając spółce upaść. Zachodzi tylko potrzeba oszacować ile odzyskam przy upadku, chyba, że lubimy adrenalinę :) i chcemy ryzykować i wymagać spłaty całości licząc, że jakimś cudem spółka się z tej sytuacji wykaraska. Na wcześniej wspomnianą idealną sytuację raczej bym nie liczył :)
|
Witam,
Dzwoniłem do nowego administratora hipoteki i mówił że był chory :) i w piątek ma odpowiedzieć mi co się dzieje w spółce Przez telefon nie chciał mi udzielić żadnych informacji.
|